Dnia 2026-04-10 o godz. 08:45 ~Daniel napisał(a): > Obys mial racje czego nam zycze zeby te akcje za 10 lat byly warte 45zl..!:)
no bez przesady ? nie ta firma, i nie ten zakres produkcji gier ? radzę się trochę ogarnąć , bo nigdy nie dopuszczą do tej ceny, bedą wywalać miliony akcji na rynek rozdając sobie po 0.10 , a do brania chętnych jest bardzo dużo w tym przybytku , który nazwany jest spółka . Tak więc proszę włączyć myślenie, o tym co się tu pisze :)))))))))))))))))))))))))
Dnia 2026-04-10 o godz. 09:06 ~Ddd napisał(a): > Czego dezinformujecie. To są akcje które już dawno mieli tylko teraz zostały dopuszczone do obrotu...
o co ci chodzi lescynko ? bredzisz chłoptasiu ! to co mieli to zaczeli wywalać przy ponad 1 zeta :) oczywiście po otrzymaniu nowych po 0,10 teraz dopuszczone zostały do sprzedaży , więc poczekają do następnej puli przed końcem roku na kupno po 0,10 , a te obecne zaczną znowu wywalać, i tak w kółko :)))))))))))))))))))))) no chyba że cena akcji spadnie do 0,10 ? no to wtedy znowu się uspokoji , i będzie stagnacja :))))))))))))))))))))))))
Po 1 zł nic nie wywalili bo mają obowiązek zglaszac..a espi nie bylo...jeśli przychód co roku bedzi się podwaja jak teraz to jakoś przełknę te akcje... których przybyło około 2,5%
Wniosek jest dla mnie jeden niestety. Mają pierwsze mikro sukcesy i jak psy rzucili się na dojenie spółki. Poprzez wypłacenie dywidendy głównemu akcjonariuszowi, sobie, a akcjonariuszy mają w poszanowaniu. Zamiast zainwestować w rozwój, doją spółkę i nas. Komu zrobi to różnice aby dostać 3 gr na akcje? Tylko tym, którzy mają ich x milionów. Żenada.
Ja wychodzę w pierwszym dobrym momencie bo czuję się oszukany przez entuzjastyczne towarzystwo.
Jasne, każdy ma do tego prawo, jeżeli nie widzisz tu przyszłości można sprzedać akcje , ja tu widze przyszłość i duży potencjal w spółce mimo ,że vr to nisza ale widać że oni potrafią robić gry i rozwijają to co chwyciło, czyli cc, dywidenda jest dobrym znakiem, czy to będzie 3 grosze czy wyzej, bo
Nie znamy ceny? Niech każdy robi co uważa...ja wiem jedno, nic po zlotowce nie ozenili, akcje są zakumulowane, nikt nie chce sprzedawac, więc dwa wyjścia było powyżej 0.70 I tez mało kto sprzedawał? Mają teraz 2 miliony które kiedyś będą chcieli uplynnic i napewno nie upłynnia ich przy tym arkuszu muszą podbiec kurs i zrobić młynek, bo arkusz na k jest słaby więc....jak.zawsze pisałem, cierpliwosc to cenna cecha...której się uczysz po wielu latach ma GPW....
Jestem na GPW wiele lat i oceniam potencjał x zachowanie władz, więc darujmy sobie wycieczki personalne. Prawda jest taka że 3gr (tyle wychodzi na akcję) dywidendy w tym czasie to wypłata zysków dla siebie. Jest bez sensu. Mając pomysły na gry, moc zatrudnić ekspertów, jedyne sensowne wyjscie to reinwestycja, a nie dzielenie tortu.
Podsumujemy thief to sukces, CC to sukces. Po drodze sporo niewypałów, typu monkies, besiege oraz przyszły niewypał punch lunch. Jesli mieli by sensowny plan na rozwój (potencjał) powinni go akcelerować przez gotówkę która mają a nie ją przejadac. Zarobiłem tu 100proc., liczyłem na więcej, ale robi się bagno.
Dnia 2026-04-11 o godz. 07:33 ~Dd napisał(a): > Wniosek jest dla mnie jeden niestety. Mają pierwsze mikro sukcesy i jak psy rzucili się na dojenie spółki. Poprzez wypłacenie dywidendy głównemu akcjonariuszowi, sobie, a akcjonariuszy mają w poszanowaniu. Zamiast zainwestować w rozwój, doją spółkę i nas. Komu zrobi to różnice aby dostać 3 gr na akcje? Tylko tym, którzy mają ich x milionów. Żenada. > > > > Ja wychodzę w pierwszym dobrym momencie bo czuję się oszukany przez entuzjastyczne towarzystwo.
Dlatego wejde w sobotę o 7:33 na forum i napisze cos madrego :)))))))))))))) Dd i kogo to obchodzi, ze wychodzisz, co ty jakis gruru tego forum ? Troche motasz sie w postach, raz piszesz, ze zarobiles 100% a teraz, ze bedziesz wychodzil w dobrym momencie, czyli kiedy ??? Osobiście patrzę na 3r pozytywnie. Kto jeszcze zostaje z 3R na dłużej? Inni jak chca, spolek na GPW jest w brud.
Piszę bo tak jak ty dzielę się spostrzeżeniami. Codziennie czytam fora spółek które mam, aby sprawdzić co się dzieje. Będę wychodził w momencie kiedy bedzie to możliwe dzięki płynności, co aktualnie jest utrudnione. Gdzie widzisz miotanie? Piszesz że patrzysz pozytywnie, zamiast pustosłowia napisz dlaczego.
W obrocie około 30 mln akcj ff nie duży a wypłacenie dywidendy świadczy że dodruku już nie trzeba , za 2 mln akcji zapłacili 200 tysi a dywidenda z tego 60 tyś wiec myśleć
Napiszę ponownie, bo nie wszyscy rozumieją, co się dzieje, a huraoptymizm nikogo nie zaprowadził daleko.
Dla mnie to wygląda co najmniej podejrzanie.
Spółka zapowiada wypłatę całego zysku za 2025 r. na dywidendę, a jednocześnie główny akcjonariusz ma ok. 48,55% głosów, więc duża część tej gotówki i tak wraca na górę. Do tego właśnie dopuszczono do obrotu 2 mln akcji serii M, a przy 81 237 880 wszystkich akcji to daje ok. 2,46% dodatkowej podaży. Przy małej spółce gamingowej, która dopiero łapie pierwsze większe sukcesy, bardziej naturalna wydawałaby się reinwestycja niż wyciąganie praktycznie całego zysku.
Dla mnie to bardziej wygląda na monetyzację sukcesu przez insiderów niż na jasny sygnał rozwojowy. Jeżeli ktoś myśli inaczej, zapraszam do merytorycznej dyskusji.
Czego nie rozumiesz , zainwestował wiec się należy, mnie się też należy proporcjonalnie , wielu ma po dwa czy 3 mln akcji wiec mają 80 tysi a droga nie chodzi , trochę rozumie tych co 20 tyś mają, mając 20 czy 30 tyś papiera sprzedałbym pewnie , zobaczymy zysk za 1 kw jeżeli będzie 2 lub 3 mln to będzie wszystko jasne , każdy zrobi swoje , lecz lamementu nie znoszę, pozdro
Czy mamy atak personalny+należy mu się + wieszczenie z fusów. Zapisuję Twój post i nick i wrócimy do rozmowy o konkretach i wynikach za 1 q. Wynik 2-3mln zysku można włożyć między bajki według mnie.
Nie jestem twoim synkiem i na wczesnym etapie rozwoju dywidenda nie ma sensu. Jej sens jest gdy spółka mocno się rozwija lub jest dojrzała a nie gdy potrzebuje mocnego wzrostu. Synku.
Gdyby tu miało być 2-3 mln zysku kwartalnie to kurs byłby dwa razy wyżej. Punch Lunch kokosów nie zarobi ale tez nie wymagał pewnie nie wiadomo jakich nakładów, obstawiam że thief multiplayer będzie za to sprzedawał się bardzo dobrze. Dywidenda to dla mnie plus, trzymają koszty w ryzach więc skoro potrafią rozwijać obecne i przyszłe tytuły to tym lepiej. Minusem spółki jest mała płynność.
Jakbym zainwestował w rozwój spółki swoje pieniądze to chciałbym po kilku latach coś z tego mieć. Dywidendę ogłosili już po zakończeniu 1 kwartału czyli widzą, że spółka zarabia i można sobie na to pozwolić. Po drugie nie wiemy co główny akcjonariusz planuje zrobić z tymi pieniędzmi. Może za część sobie zmieni samochód, a pozostałą część w rozwój , skup cokolwiek. Narzekacie, że nie inwestują w rozwój, ale dajcie mi inna społkę z gpw ktora robi naraz tyle gier, ba, jeszcze jakosciowych. Sam jestem ciekaw jak sie przyjma nowe gry i jak w 1szym kwartale sprzedaje sie cc. po raporcie rocznym wskazniki na stronach sie zmienia wiec inwestorzy tez dostrzega okazje + dywidenda to na plus. Ja mocno kibicuje, dajcie mi inna spolke gdzie prezes po redditach lata i reklamuje swoje gry i odpowiada na komentarze itp i tak sie angazuje. moglby tylko pensje brac.
Zgadza się, prezes wydaje się być ogarnięta osoba na właściwym miejscu a z tym na GPW różnie. Poza tym nie rozumiem czemu ktoś może być zawiedziony wypłata dywidendy - dostanie ja każdy posiadacz akcji nie tylko większościowy. Sama wypłata dywidendy nie znaczy że spółka nie będzie się rozwijać, patrz np. xtb
Ponieważ zamiast dawać 3 gr per akcję, każdy zainteresowany może sprzedać swoje akcje za większą wartość w tydzień (są większe wahania kursu niż wartość dywidendy per akcję). Z tego punktu widzenia wypłata dla szarych akcjonariuszy jest bez sensu, bo nic nie zmienia dla nich (dla insiderów, oczywiście, zmienia, bo mają akcje za 0,1 pln lub 50% akcji (P. Urban)).
Nie wolałbyś zobaczyć te pieniądze w nowym projekcie, z potencjałem na nowy hit i mieć + 1 PLN na akcji? Ja bym wolał, no ALE, do tego trzeba mieć pomysł i chęci, aby reinwestować.
Wniosek - planów na rozwój mocny nie ma, a wypłata była dla zarządu i gł. akcjonariusza, a nikt nie wieszczy dużego wzrostu akcji, bo zapewne będą upłynniać na podbitkach, jak to się dzieje do tej pory. Nikt o zdrowych zmysłach z zarządu nie wypłacałby dywidendy głównie sobie, gdyby miał pomysł na nowe sensowne tytuły i szansę na 2x dywidendę lub opylenie/trzymanie akcji 2-3 razy więcej wartych.
Chyba znalazles się na złej spółce. Oni robią indie gry a nie cyberpunka, przedstawili plany do 2027 które wszyscy znają i najwidoczniej są je w stanie finansować z bieżącej działalności operacyjnej. Na mojej to szukanie dziury w całym.
Dnia 2026-04-11 o godz. 14:47 ~krol_sedesow napisał(a): > Ciekawe kto jest w lepszej pozycji by określić czy spółkę stać na wypłatę dywidendy - zarząd spółki czy forumowicz z bankiera. Oto jest pytanie.
Czy Ty wierzysz w to, co piszesz, czy to rozumiesz?
Nikt nie pisze, czy ich stać, czy nie. Pytanie, czy z punktu widzenia akcjonariuszy to dobry znak, czy nie, w ich konkretnym miejscu.
Czy dla CIEBIE to jest dobrym prognostykiem. Idąc twoim tokiem rozumowania, mogliby zwinać spółkę, zgarnąć zyski i ogłosić upadłość, wyjeżdżając na Madagaskar, bo lepiej wiedzą, co robić z pieniędzmi spółki.
Otóż wyobraź sobie, że może być scenariusz, w którym NIE WIERZĄ sami w mocny rozwój. Jak myślisz, co by wtedy zrobili?
Jedną z odpowiedzi jest: rozdzielili bieżący zysk, głównie dla siebie, bo nie wiadomo, co będzie jutro, a w międzyczasie upłynniali akcje na podbitkach, co również się działo już tutaj.
Wniosek dla mnie jest jeden, trzeba ich bacznie obserwować i być czujnym lub sprzedać. Młode spółki z silnym momentum szanują gotówkę, robią skup akcji własnych i reinwestują - bo - UWAGA - logicznym jest - że mogą zyskać znacznie więcej.
Kiedy upłynniali akcje na podbitkach i kto dokładnie to robił? Póki co prezes sprzedał w transakcji pakietowej, żadnego espi żeby wywalał główny akcjonariusz oraz drugi członek zarządu nie było.
Muszę się zgodzić z maciekb, bez prezesa Surmacza chyba większość by sprzedała akcje. Gość kumaty i widać po discordzie że bardzo zaangazowany, a to zadkość. Z tego co mi wiadomo to CC jego autorski pomysl... jego pomysły jeszcze dadzą nam zarobic
Panowie.... prezes mocno działa, oby każdy prezes w spółce growej działał w ten sposób....według mnie, mamy zniesienia Fibonacciego, jak ktoś dłużej jest na giełdzie to wie o czym pisze, później boczniak i długa konsola co według mnie niedlugo dobiegnie końca i wybicie powyżej 1.20, tak to widze...
Dokładnie. Wyobraźcie sobie że zamiast Dywidendy robią skup za 3 mln np. przez 10 dni po 300 tys PLN. Kurs chodził by po 2 zł i wszyscy by zarobili. I zaufanie do spółki która miała by akcje skupione po 1 zł. plus. Czyli wiadomo szli by w rozwój żeby kurs nie spadł.
Dnia 2026-04-12 o godz. 10:21 ~Rt napisał(a): > Dokładnie. Wyobraźcie sobie że zamiast Dywidendy robią skup za 3 mln np. przez 10 dni po 300 tys PLN. Kurs chodził by po 2 zł i wszyscy by zarobili. I zaufanie do spółki która miała by akcje skupione po 1 zł. plus. Czyli wiadomo szli by w rozwój żeby kurs nie spadł.
I cyk mamy manipulacje od strony zarzadu kursem :))))))))))))))))) Czy Ty zastanawiasz sie co piszesz?
Możesz przeprowadzić taki skup. Wzrośnie moje zaufanie do Ciebie :P Fundamentalnie nie ma żadnych przesłanek żeby akcje były warte na ten moment 2zł. Co nie znaczy, że jak gry wypalą to tak nie będzie. I o to toczy sie gra :) A spekulacyjnie to i 3 zł moze byc jak sie zlecą łepki
Dnia 2026-04-12 o godz. 13:54 ~Remek napisał(a): > Ale brednie , ty masz pojęcie o skupie .Zobacz na spółki które skupują akcje , notowania na pysk i marazm do zakonczenia skupu
skup akcji wlasny nie rusza kursu i tak jak piszesz na pysk czasami, bo jak skupuja to widelki od do i przez biuro maklerskie, ktore skupuje malymi pakietami, bo np. ma rok na skupienie x akcji. Zdecydowanie wole dywidende.
Dnia 2026-04-12 o godz. 13:58 ~Investor napisał(a): > Dnia 2026-04-12 o godz. 13:54 ~Remek napisał(a): > > Ale brednie , ty masz pojęcie o skupie .Zobacz na spółki które skupują akcje , notowania na pysk i marazm do zakonczenia skupu > > skup akcji wlasny nie rusza kursu i tak jak piszesz na pysk czasami, bo jak skupuja to widelki od do i przez biuro maklerskie, ktore skupuje malymi pakietami, bo np. ma rok na skupienie x akcji. > Zdecydowanie wole dywidende.
ba i jeszcze lepsze info, deklaracja wypłaty dywidendy w przyszlych latach pod warunkiem, że......moze skusic do zakupu male fundusze.
Panowie , wszystko zależy jaka oglosza wysokość dywidendy? Bo mogą ogłosić dużo wyższa od zakładanej, wtedy ludzie będą kupować akcje,bo będą chcieli mieć dywidende ....
Dnia 2026-04-13 o godz. 05:45 ~Znawca napisał(a): > Panowie , wszystko zależy jaka oglosza wysokość dywidendy? Bo mogą ogłosić dużo wyższa od zakładanej, wtedy ludzie będą kupować akcje,bo będą chcieli mieć dywidende ....
NIE WIEM CZY W TE TWOJE BREDNIE KTOŚ WIERZY ? CO ROKU BĘDZIE CORAZ WIĘCEJ AKCJI NA RYNKU, BO TO SPOSÓB DLA NAGRÓD DLA NIEROBÓW FIRMY :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Zamiast nowych tytulow lepiej jak monetyzuje jeden, który jest pewny i przynosi pewny zysk (CC). Popatrz sobie na taka gre jak Sims, oni moge zyc tylko z tej jednej gry. Wydaja tylko co jakis czas nowe dodatki, ktore ludzie kupuja i to ma wiekszy sens. Chyba w jakims wywiadzie prezes o tym mowil. Lepiej monetyzowac cos co jest sprawdzone i juz ma swoja baze odbiorcow (wyznawcow). a dywidende dostane na poziomie ok 10% jak dla mnie spoko.
Widocznie kasa na rozwój wystarcza im z bieżących zysków. Bo jakie tam mogą mieć dodatkowe wydatki. Do pracy nie potrzebują jakiś maszyn za miliony czy ogromnych hal. Wystarcza dobre kompy a to chyba mają. Ewentualnie potrzeba nowych pracowników ale to też pokryć można z bieżących zyskow... jeśli chodzi o zyski z 1kw to max 1mln ale pewnie nawet tyle nie będzie bo to jest najgorszy kwartal dla gamingu...
zreszta tez widac, ze kurs jest blokowany. Zobaczcie ile było dobrych info i stoi w miejscu. Ostatnio na games operators oglosili dywidende i poszlo 12%. u nas historycznie beda to najlepsze wyniki a i tak nic. Po raporcie czuje, ze cos sie zacznie zmieniać jak wskazniki sie zaktualizują
Tak, i to potwierdza teorię o upłynnianiu akcji przez insiderów (blokowanie kursu to upłynnianie przez osoby, którym na tym zależy, a nie żadne "blokowanie" umyślne).
Jeżeli chodzi o fakt dywidendy, to ta spółka nie jest ani XTB ani inną dojrzaną spółką. Powinni rosnąć i rewinwestować w ramach logiki: mamy ekstra 3 mln, jak zrobić, aby spółka miała dzięki nim kolejne 4–5 mln. To jest ten moment.
Jedynie wytłumaczenie, że tego nie robią, to fakt, że nie mają pomysłu i chcą monetyzować.
Kto ma rację, zobaczymy, ciężko mi po prostu słuchać, że każdy fakt to super optymistyczna przesłanka, kiedy tak nie jest. W momencie, kiedy firmy potrzebują gotówki i idą do inwestorów (mają plan), oni sobie monetyzują. To źle wróży.
Dodatkowo każde moje IP jest zgłaszane i blokowane, czyli komuś bardzo zależy, aby na forum pozostali sami klakierzy.
upłynnianie jest na wyzszych poziomach. Upłynnianie było przy 1,20. Zgadzam sie z Toba tylko co maja kupic? biuro, komputer? gry maja na zaawansowanych poziomach wiec wprowadzac swiezaka szkoda czasu. Nowe gry? niech sie narazie skupia na aktualnych. Nie wiemy czeme ida w dywdende, ale odpowiedzialnie poczekali do konca 1 kwartalu i o tym zdecydowali. Obserwujemy