• do Przemyślenia Autor: ~cfaniak [31.60.3.*]
    DO SĄDU z ,,dziadami,, od rekomendacji na 18 pln
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Cfaniak [31.60.43.*]
    Jedziemy x nimi na 0
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [89.78.182.*]
    nie bądź taki cfaniak
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Sąd [178.43.255.*]
    Do sądu to z tym całym Georgem!! Ten to swoje akcje sprzedał po 11zł a naiwnym polaczkom kit wciskał!!
    takie biadolenie zwykle zwiastuje zwrot akcji
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~CFANIAK [31.60.61.*]
    Z którego DM jesteś ?

do SĄDU i tyle w temacie .

Nagłośnić sprawę w mas mediach .

• Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [5.173.30.*]
    wystarczy kupić 11 szt aby kurs wyszedł na zero
    i co ? na dogrywce nikt nie kupi jednak akcji aby na zero wyszło ???
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Cfaniak [31.60.41.*]
    Kup sobie cwaniaków akcje za ponad 1250 pln za 1 szt.
    kurs SIĘ OBSUWA i żadnego komunikatu ze spółki..........
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [5.173.198.*]
    choćby chu na chu stanął to taniej nie będzie
    zacznie się mielenie w miejscu ..........
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Cfaniak [31.60.53.*]
    tAk ci się wydaje

poniżej ,,1,, musi być

czy się to komuś podoba czy nie
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Lord [5.173.158.*]
    Wskaźniki akumulacji gorące, kiedy wystrzeli o 20% ?
    wystarczy jedna dobra informacja wtedy wystrzeli,nagle okaże się, że jest taniutko....
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [91.222.127.*]
    Tu nie chodzi o wystrzał , tu chodzi o to czy spółka upora się z zadłużeniem i jego uregulowaniem.
    Obecna kapitalizacja pokazuje zagrożenie nie wypłacalnością.
    Tu jest gra albo bankrut albo wzrost o 500% - 700% i zmianę trendu z wieloletniego spadkowego na wzrostowy.
    Raport który ukaże się 17.04 kwietnia może dać powiew optymizmu a czy da to zobaczymy,
    czego oczekuję po raporcie miesięcznym:
    -uzyskaniem licencji na stojące farmy od kilku miesięcy, które nie generują przychodu
    -wzrost wolumenu produkcji, bardzo dobre warunki pogodowe w marcu + licencje na gotowe instalacje
    -wzrost ceny energii.
    Zwiększony wolumen, który obserwujemy obecnie to jest dystrybucja a nie akumulacja.
    Wyczekiwanie na ustawienie się popytu i zrzut później podbitka na małym wolumenie.
    Kto sprzedaje ? być może dawni właściciele Lerty ( mieli kilka milonów akcji ) , Georgii rozdał też sporo akcji "pracowniczych" a być może sam Georgii sypie przez szwagra bo wie że już kaplica cholera wie ? nie zapominajmy jeszcze że o krótkiej pozycji na ponad 130tysięcy akcji, która się utrzymuje.

zgadzam się z tymi wariantami, lecz uważam, że będzie pozytywny scenariusz, spółka posiada majątek znacznie przekraczający wycenę giełdowa oraz jednak generuje w miarę wysokie przychody no i pozytywy na przyszłość...
    spółka posiada majątek w postaci własnych farm , pewnie wartość ok 600mln zł ale zadłużenie tak +/- to ok 400 mln i brak rentowności , przepalają kasę miesiąc w miesiąc , rok w rok. 70 mln euro do wykupienia w przyszłym roku , nie widzę tu możliwości realnej wykupienia tych obligacji tylko ich zrolowanie. Napisałem dzis maila do spółki czy wypłaciła zaległy kupon.
    Spółka obecnie high risk , obligacje leżą i kwiczą
    https://live.deutsche-boerse.com/anleihe/de000a3kwky4-photon-energy-n-v-6-5-21-27?mic=XFRA
    taka wycena oznacza bankruta ale dla jasności ja dokupuje ;)
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [185.189.136.*]
    złożyłem zapytanie o wypłatę kuponu , odpowiedz poniżej :

Good morning, 

No, the bond coupon due on 23 February 2026 was not paid and has been delayed. Unfortunately, management has not yet announced when it will be settled.
    Thank you for your patience. We will share this information as soon as a decision is made.
    Best regards, 

Joanna Rzesiewska
    IR & Capital Markets Manager

Oznacza to nie mniej nie więcej tyle że kasa jest pusta ,
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [5.173.152.*]
    ja też dokupowałem i jestem zapakowany po uszy....teraz pozostaje mi cierpliwość...
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Piotr [149.238.132.*]
    ja też wierzę, i też dokupowałem, uśredniłem do 2,70, ale już 80k zł wpakowałem i chyba wystarczy
    a we Frankfurcie Photo stoi po 1,18 zeta
    bardziej miarodajna jest czeska giełda
    https://pl.investing.com/equities/photon?cid=992820

, frankfurt/xetra jest bez obrotów nie ma nawet za bardzo co tam patrzeć bo tam jedynie arbitraż
    czy wiesz jaki portfel zamówień mają na magazyny energii ? bo to wydaje się hitem..
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [188.146.171.*]
    Nie mam pojęcia ,
    ale tu masz odnośnik gdzie możesz wyczytać coś więcej
    https://x.com/GroupPhoton

dziś raport za marzec , modlić się aby był pozytywny ;)
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [5.173.154.*]
    coś czytałem że wyłączali oze i ceny były ujemne
    jakieś przecieki ? popyt się ustawił duży tylko nie ma co kupić....
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Cfaniak [31.60.3.*]
    do SĄDU z DZIADAMI z domu od rekomendacji
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~PP [78.88.186.*]
    Chyba widzisz inne tabelki. Ja widze bezruch. Choc odziwo w DE +27% i jakies obroty.
    cfaniak to trol
    jeśli dzisiaj Frankfurt zaliczył +34% to ile będzie w poniedziałek u nas ???
    w raporcie same pozytywy bo przychody w miarę dobre pomimo spadku r/r a również uzyskano oczekiwane certyfikacje.....
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Masakra [178.43.245.*]
    Same pozytywy?? Gdzieś ty jakiś pozytyw w tym tragicznym raporcie zobaczył!?? A w Frankfurcie w poniedziałek pewno będzie z -40%!! Tyle z tych marzeń o jakichkolwiek wzrostach!!
    a tak się zastanawiam czy my aby ten sam raport czytaliśmy.....raport jest co najwyżej neutralny ......a uratowały go jedynie sunny day in march ,
    sprawdziło się z moich założeń o których pisałem wcześnieś ,
    -dobre warunki atmosferyczne ( na to akurat Georg nie miał wpływu i dzięki Bogu bo mógł by jeszcze i to spier... )
    -połowicznie jedynie uzyskali zgodę na podłoczęcie części stojących instalacji
    -zawiodły mnie ceny prądu , które jak się okazuje specjalnie nie wzrosły a u Rumuna nawet spadły.
    -spór z PSE niestety bardzo mocną wpłynął na casch flow na tyle mocno że spółka nadal nie wypłaciła kuponu

Pisanie o popycie na akcjach i braku sprzedających to bujda na resorach póki, wiem ile w tym popycie jest moich zleceń a ile zleceń które faktycznie chcą coś kupić a nie są jedynie sztucznym popytem mającym zachęcić do zakupów ,
    Modlić aby znaleźli szybko rozwiązanie bo nikt im tych obligacji nie zroluje jak nie będą spłacać kuponów - To jest obecnie najwięksy problem spółki , prawdopodonie nie mogą sprzedać też żadnej z działających farm która mogła by uratować trochę casch flow bo kapitały własne spadły by poniżej 25% a to jest granica przed przymusowym wykupem obligacji.

niby tak, gdyby numeru nie wykręcił PSE to byłoby dużo wyżej.....widać, że trupy raczej się wyczerpały.....
    sytuacja jeszcze nie jest komfortowa ale na pewno lepsza po tym raporcie niż przed....
    jestem optymistą...
    Ja też jestem optymistą bo wiara przenosi góry a nadzieja umiera ostatnia.

• Re: do Przemyślenia Autor: ~PP [91.150.201.*]
    Numer z PSE jest wyrazem niekompetencji zarządzania firmą niestety. Ja nie za bardzo rozumiem jak można było dopuścić do rynku mocy jednostki które nie spełniały norm i jeszcze mieć pretensje. Drugim dziwnym przypadkiem była strata ok 1mln euro na jakiejś elektrowni w nowej Zelandii (nie pamiętam dokładnej kwoty ani miejsca). Zarząd nie wytłumaczył z jakiego powodu była ta strata. Ja jestem coraz bardziej sceptycznie nastawiony do kadry zarządzającej. Patrząc ci prezentują na linkinie to jeżdżą tylko po targach, prowadzą niby jakieś rozmowy w poszukiwaniu inwestorów i nic z tego nie wynika. Tak samo wejście na giełdę w DE - po co? Tam obroty są zerowe, a pewnie wiąże się to z kosztami. Po ogłoszeniu bankructwa Tradu jestem ciekaw co z kasą wpakowana w Lerte i rynek mocy.
    ty byś to pociągnął wzorowo, ty który żadnego biznesu w życiu nie zrobiłeś..a może zwykłym trollem jesteś..
    nadzieja nie umiera nigdy...
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Kuchcik77 [176.106.34.*]
    nie chodzi o to ze zrobilibysmy to lepiej. Po prostu czasem są bardzo nieskuteczni, czy to ze swojej winy (przeszarzowali, niedoczytali, nie udało sie dopiąć) czy też z uwagi na sytuację zewnętrzna i zmianę przepisów (poczynając od wstecznych podatków w czechach dekade temu..)
    Słabe rumuńskie wyniki zawdzięczają sukcesom zielonej energii- tego juz nie zmienią- jak świeci słoneczko to energia jest w cholere tania... dlatego lepsze magazyny niz instalacja do jej produkcji (paradoks)

myśla i mysla:Despite this development, the impact is contained to the Polish trading subsidiary and does not affect Photon Energy’s other operations, including PV Operations & Maintenance in Poland or electricity trading activities in other markets. The Management Board is currently assessing the broader operational and financial implications and will provide further updates in due course.  
    jak wymysla i napiszą jaki maja plan na drugi semestr tego roku to pomyslimy czy warto bronic tych ponad stu groszy

• Re: do Przemyślenia Autor: ~Cfaniak [31.60.80.*]
    Rekomendacja zrobiła swoje....do Sądu z Nimi
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~rudy_chu [5.172.190.*]
    coś już nie chce spadać :/ chyba moje zlecenie na kupno 45 sztuk po 1,08 zł wystraszyło wszystkich :). Jakby co to nie jest moje ostatnie słowo :p
    chce chce , ale musisz ustawić większy pakiet na K , bo nie ma sensu zwalać o 5% dla kilku ochłapów
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~rudy_chu [5.172.190.*]
    ustawiłem 92 sztuki po 1,045 zł. Dawaj rozum spuszczaj cenę
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [185.189.136.*]
    dołóż coś nie bądź taki,
    ale dziś trochę z prawej czas zabrać
    Rozum, powiedz co dzisiaj nas spotka ?, proroku ..
    Szykuje się boom na magazyny energii. Te spółki z GPW mogą na nim zarobić
    taki tytuł.................
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [31.61.239.*]
    Jak przetrwają to zarobią ......
    https://x.com/GroupPhoton

.....kluczem jest jak ? a pytaniem jak zamierzają to zrobić ? a dokładnie skąd pozyskać pieniądze na kontynuację działalności która obecnie wisi na włosku a w zasadzie już nawet nie wisi.
    ....ale jestem optymistą :)
    tak tylko zagadałem aby sprawdzić czy warujesz
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~Rozum [31.61.238.*]
    ....jak pies przy misce to z lewej to prawej , ten sam wór wszystko aby wciągnąć w grę ....
    nuuuuuda
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~mak [46.112.4.*]
    takie zainteresowanie na tej padlinie masz ???
    u mnie w portfelu to jest jakieś 3% tego.....
  • Re: do Przemyślenia Autor: ~BOnD [31.60.59.*]
    napisz do KONIA

PO- może ci
[x]
PHOTON 5,19% 1,42 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.