a tak się zastanawiam czy my aby ten sam raport czytaliśmy.....raport jest co najwyżej neutralny ......a uratowały go jedynie sunny day in march ,
sprawdziło się z moich założeń o których pisałem wcześnieś ,
-dobre warunki atmosferyczne ( na to akurat Georg nie miał wpływu i dzięki Bogu bo mógł by jeszcze i to spier... )
-połowicznie jedynie uzyskali zgodę na podłoczęcie części stojących instalacji
-zawiodły mnie ceny prądu , które jak się okazuje specjalnie nie wzrosły a u Rumuna nawet spadły.
-spór z PSE niestety bardzo mocną wpłynął na casch flow na tyle mocno że spółka nadal nie wypłaciła kuponu
Pisanie o popycie na akcjach i braku sprzedających to bujda na resorach póki, wiem ile w tym popycie jest moich zleceń a ile zleceń które faktycznie chcą coś kupić a nie są jedynie sztucznym popytem mającym zachęcić do zakupów ,
Modlić aby znaleźli szybko rozwiązanie bo nikt im tych obligacji nie zroluje jak nie będą spłacać kuponów - To jest obecnie najwięksy problem spółki , prawdopodonie nie mogą sprzedać też żadnej z działających farm która mogła by uratować trochę casch flow bo kapitały własne spadły by poniżej 25% a to jest granica przed przymusowym wykupem obligacji.