dla nowych dla starych naiwnych...mam nadzieje ze to co zobaczyliscie a na co uczulalem ...jak ktos chce zbierac akcje to tylko z lewej strony. grubasow karmimy na podbitkach.kazdy grosz na plus sie liczy. nie uda sie kupic zmieniam spolke jest ich dziesiatki...
Naiwni, grubasy, podbitki… Brzmi jak “Poradnik inwestora 1997”. Ja wolę nudę: wejście, wyjście, wynik. Bez mesjanizmu, pouczania naiwnych, bez dokarmiana ego narracją. Rynek i tak na końcu wystawi rachunek.
Nie ma co ściemniać, wg. mojej opinii, z perspektywy czasu oceniam, że wycena firmy przy wejściu na giełdę, czy odwrotnym przejęciu, jak kto woli, była oparta na marzeniach, obietnicy dobrych wyników, krótkotrwałym szale na Ekipe, ustalonym na tej podstawie giga wartości logo, z tego balonika, teraz mamy flaczek
zaczales pisac z sensem ww...btw to nie wina tych dzieciakow bo oni tez uwiezyli w marzenia ..mysleli ze gra ktora napisza na kolanie sprzeda sie mimo wszystko bo maja milionowe zasiegi ze tvn przyjdzie do nich na kolanach itd..a tak naprawde sami wpadli w pulapke grubasow z nc ktorzy chcieli na tym trendzie jak zawsze wyciagnac kase i im sie udalo.
Oczywiście pełna zgoda, po fakcie wszystko było balonem, marzeniem i iluzją. W momencie wejścia to się nazywało “wizja”, a dziś elegancko przemianowane na “flaczka”. Najlepsze w giełdzie jest to, że czas zawsze dostarcza komplet ekspertów: jednych od pompowania w szczycie i drugich od przekuwania balonów po fakcie. Obie grupy nieomylne wiedzą wszystko i nas o tym informują na tym forum… z opòźnieniem.
a w jakiej ty jestes grupie bo ani w experckiej ani w ktorej a ktos pislal ze dobra robote robisz ..ej sorry kolego gdzie niby ale to chyba kolega z trading roomu chyba mu sie omcknelo...jaskolka z tego samego gniazdka?
Jasne, jestem w grupie “czytam raporty”. Czyli pomiędzy “ekspercką prawie” a “wiem po fakcie”. Ktoś napisał, że dobra robota? Musiał się palec omsknąć albo algorytm zwariował.
Pozdrowienia przyjęte, buziaczki oddajemy. Fakt, z nami, czyli z logiką i danymi z raportów, wygrać to sport ekstremalny. Ale założę się, że dalej będziesz próbował…
zadnej kobiety w trading roomie no to gotaca tam macie.tqk jak na spolki z jc liczylem tu na spekulacje i mimo wszystko trendujaca spolke nie na raporty ... i liczby...to nie to miejsce.jakby patrzec na liczby to kapitalizacja jest mniejsza niz wk i co z tego...
Spekulacja ma być, trend ma być, najlepiej bez raportów, bez liczb i bez żadnej logiki, wtedy rzeczywiście jest klimacik ale fakt nie taki jak w trading room. A że kapitalizacja większa niż wycena spółki? Detal. Rynek też powinien przecież przestać patrzeć na liczby i uwierzyć w Twoją narrację.
Rynek juz wystawil rachunek. a brak podbitki wynika o ironio z braku popytu ...wiec trzeba ostudzic nowych aby nie napychali pieniedzy rubaską..bo jak tylko zweszą popyt znowu podbija cene i zaczna sypac.
Tak, dokładnie, kącik wzajemnej adoracji, sekta podbitkowa i tajne stowarzyszenie fanów Ekipy. Każdy komentarz to +5% na kursie. Spokojne, to tylko forum a nie centrala sterowania rynkiem… szkoda, byłoby szybciej