Jest sobota, jutro niedziela, czas szybko płynie, a już w najbliższy piątek okaże się kto miał rację: Zb. Jakubas, R. Kamiński, prezes Zakonek i TWA, tzn. ci którzy trzymają akcje ... czy może ci, którzy sprzedali akcje Polnej 5 zł poniżej lokalnego maksimum kursu (które to maksimum - jak pamiętamy - wyniosło ok. 19,50 zł). Napięcie rośnie:)
A póki co, dzisiaj stawiam na Andrzeja Gołotę.
Gołota śmiesznie gada bełkocze jak nie wiem co.Obejrzyj wywiad z Andrzejem Gablotą w programie POD GRADOBICIEM PYTAŃ- myślałem że pękne ze śmiechu:)A polną sprzedałem, po co trzymać spółkę która ma kłopoty i będzie zwalniać pracowników.W zamian kupiłem Amice, szykują się dobre wyniki za 2 półrocze :) Chciałbym tak ze 100 % na niej wycisnać
Mało jest teraz spółek, które nie ma kłopotów i nie zwalniają pracowników. Natomiast w Polnej te sprawy podlegają bieżącej kontroli i równolegle prowadzone są postępowania dostosowawcze - to różni nas od gniotów typu Amica:) W co Ty się chłopie pakujesz? :)))
gniot nie gniot z tej Amici.Ja Polną sprzedałem z zyskiem.A Amica jest za połowę WK to po pierwsze po 2 wzrosly wydatki na duże AGD ostatnio w parkiecie czytałem.Nie zamierzam jej trzymać nie wiadomo ile, kilka miesięcy wystarczy.Ustawię też stop lossa na niej.A pamiętasz Gniot Immoeast ? a w ile spólek rynek nie wierzył zanim kursy bardzo bardzo porosły.A na Polną zdąże wrócić z pieniędzmi zarobionymi na Amice.Mam nadzieję że wtedy Polna będzie tańsza lub nie urośnie do tego czasu.
no ja się wpakowałem w piątek.Zobaczymy co będzie, jak będzie przejęcie to chyba zarobie i te 100 %.To będzie piękne zagranie.A potem POLNA potanieje o 50 % a ja kupię 4 razy więcej akcji polnej niż miałem.Marzenia hehehehe.Ide na film
A ja kolejny raz kupie polna tylko interesuje mnie cena ponizej 12 zlociszy i pewno sie uda a wspolczuje tym co kisza ten papier kilka latek i ciagle sa na stracie....ja amice oddalem po 10 zlociszy a kupowalem po 3 z groszami ale nie mialem pewnosci ze dobrze robie i czekam na zwale na rynku a juz widac ze spolki spoza wigu midwigu kieruja sie na poludnie...
Oj Jethro, kolejna wtopa tym razem z Gołotą.
Amica gniot? Spółka która dała od dołka zarobić kilkaset procent? Chyba zapomniałeś o co chodzi na giełdzie- o zarabianie pieniędzy. Ciekawe kiedy kurs Amici przegoni Polną, obstawiam najbliższy tydzień. A jeśli przyjdzie info o Samsungu to łamiemy 20 zł jak zapałkę. Zobaczysz swój gniot.
No i LCC odjechało (to odnośnie zarzutów, że umiem tylko krytykować bez podanie alternatywy). Zastanawiam się jak kiepskim inwestorem trzeba być, żeby wpakować 80% kasy w jakąś prowincjonalną spółeczkę i przegapić największą hossę od lat.
Oprócz LCC i AMC mam jeszcze NBL, ale ten ostatnio się kisi. Rewelacyjne wyniki i wskaźniki, przypuszczalnie bardzo duża dywidenda i moim zdaniem jeszcze jedna rzecz gwarantująca sukces w dłuższym terminie: ta hossa wygeneruje dużo nowobogackich a jak łatwiej się lansować niż mięć private banking w Noble Banku ;). NBL traktuje jako inwestycję długoterminową ale obecny poziom wydaje się sensowny do wejścia. Tylko jeszcze niech to połączenie z GTN wreszcie dojdzie do skutku. A spekulacyjnie to chyba wróci moda na Karkosiki, spróbuje jutro coś kupić. To tylko moja opinia, z pewnością są tutaj bardziej kompetentne osoby.
Pisząc gniot miałem na myśli gniota, który nie potrafi na siebie zarobić. Spójrz na wyniki tego badziewia:) Równia pochyła w kolorze czerwonym!
link: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/wynikifinansowe/AMICA-skonsolidowany-raport-kwartalny.html
Poza tym, zastanów się kto teraz kupuje ich wyroby? A jak nawet kupuje, to dlaczego to robi? Bo tanio? Tanie mięso psy jedzą !!! Teraz liczy się Bosch, Siemens, Whirpool ... a nie jakaś tam Amica.
chłopacy. jak sie tak dobrze znacie na giełdzie jak na boksie.... to sory ;] żeby stawiać na gołote... pogięło was? w tym układzie wielu inwestorów zastanowi sie nad sprzedażą polnej... ;] heh aloha
pit pierrrrrrr.... sie gołota dla mnie jest mistrzem i tyle a adAMEK nigdy nie bedzie walczył o tytuł mistrza w wadze ciezkiej wałujew kliczko i itp by go wciagneli nosem
...trudno się z Tobą nie zgodzić ...nigdy w ten sposób nie patrzyłem na sport .
Osobiście raz zdobyłem trzecie miejsce w slalomie w kajakarstwie górskim , w klasie C-1
(kanadyjki jedynki) , jednak tylko dlatego że w tej klasie startowało czterech zawodników a jeden został zdyskwalifikowany...
To nie żart , tak było . Wtedy było mi wstyd i nie wystąpiłem osobiście aby odebrać medal (odebrał go trener). Jednak po latach z dumą pokazuję dyplom i medal .
Gołota teraz może przegrywać . Jednak dla nas będzie zawsze mistrzem .Dzięki >germany<...:)))))))))