• I jazda w dół Autor: ~Max [31.0.70.*]
    Miłego popołudnia.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Ropa wywaliła !
    Droga ropa duże problemy..
    Już linie lotnicze liczą straty w milionach ..
    Bilety drożeją w zastraszającym tempie no i ryzyko recesji ..
    To nie sprzyja podrozom
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Maciek [79.184.246.*]
    ej chłopcy ale wy wiecie że biura podrózy mają zakontraktowaną ropę na kila miesięcy w przód...? I Rainbow (przynajmniej na razie) na tym nie ucierpi.

Także próbujcie dalej. Ile miał być kurs? 80? 30? Czy może -30?

I gdzie się nagle podziali koledzy La i Klimt? Jakoś ich tu nagle nie ma jak rośnie.

• Re: I jazda w dół Autor: ~Ann [109.232.26.*]
    Tak jak koncerny paliwowe maja zapasy.... a na liczniku na stacjach z 5 na 7 wskoczyło za litr
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Max [31.0.80.*]
    Możesz tylko kwiczeć. Jeśli napisałem że jazda w dół to będzie jazda w dół. I tak też się stało.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Ann [83.8.161.*]
    Dziś był artykuł, że libei lotnicze bedą odwoływać loty w wakacje... co będziw zobaczymy. Nie jestem jednak optymistką. Wielu pisze, że zakontraktowane.... koncerty niby rezerwy też mają, a ceny poszybowały.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~JS [89.8.166.*]
    Jaki artykuł? Czytałaś czy tylko tytuł. Tak, SAS tnie loty krajowe bo było ich sporo i latały puste, zwykła reorganizacja siatki ale Onety i inne tvny podłapały temat żeby straszyć. Na razie nikt nie tnie siatki, napiszę więcej PLL LOT przyspiesza wprowadzenie połączenia do BKK ze względu na ogromne zainteresowanie.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    No tu niestety ale w dłuższym terminie na lepsze sie Max na turystyce nie zapowiada ,także Ameryki nie odkryłeś ale jak sie dym na bliskim Wschodzie zakonczy to i spolki turystyczne w tym rainbow te straty na kursie szybko odrobią .Niemniej te pierwsze dwa kwartały to ja tez czarno widzę pewnie chwilowe podbitki i zjazd coraz nizej
    Maćku tu nie tylko chodzi o drogie paliwo choć to czynnik b.wazny
    Tu chodzi o związane z tym konsekwencje w postaci drożyzny wszystkiego ..
    Poza tym jest jeszcze czynnik psychologiczny konsumentów którzy widząc drożejące dosłownie wszystko ograniczają wydatki bo przecież trzeba w pierwszej kolejności spłacic kredyty opłacić rachunki za gaz i prąd itd itd...
    Gościu jak się zgadzam ze wszystkim co napisałeś, ale co innego jest umiarkowany zjazd kursu a co innego pisanie że zaraz tu będzie 80 czy 30.

Przyglądam się temj uważnie i w razie czego uciekam. Ale chyba obydwoje dobrze wiemy że jakakolwiek dobra wiadomośc odnoście cieśniny Ormuz podniesie kurs momentalnie. I wtedy ci co obawiają się o dalsze kwartały mogą sobie na spokojnie wyjść.

Ale pisanie tu o armagedonach czy kwiczeniu to dziecinada na poziomie Famliady. Ja dalej jestem dobrze zarobiony to czemau miałbym kwiczeć? Pozdrawiam
    Tak tylko kiedy te dobre wiadomości nadejdą?
    Ps.narazie bombardują nas tymi złymi i oby nie doprowadzili do załamania rynków kapitałowych bo inwestorzy już przebierają nózkami by sprzedawać akcje..
    no niestety nie wygląda to dobrze. Czy i kiedy to się stanie?

Nie wiem, tak samo jak ty wiesz i inni tu na forum. Zyczę nam wszystkim aby jak najszybciej.

Wzajemnie Maćku
    Giełda giełda ale giną niewinni ludzie a świat pogrąża się w chaosie gospodarczym przez paru polityków którym się wydaje że są znawcami narodów i mogą wszystko...
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Max [31.0.80.*]
    Tutaj na 100 się nie zatrzyma
  • Re: I jazda w dół Autor: ~HansFloss [31.61.188.*]
    80? XD Nie mam Deloreana a przeniosłem się w czasie do zeszłego roku i twoich "genialnych" przewidywań. XD Dzbaneuszu
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Max [37.248.222.*]
    Syf już na granicy wytrzymałości, a przecież to dopiero początek. Cudowne ❤️

Wspaniałego weekendu. Kolejny tydzień będzie niezwykle ciężki.
    Syf to ci max wyrósł na szyi (a ta spolka to rainbow tak dla kulturalnego przypomnienia)i nie ciesz sie z cudzego nieszczęścia bo kiedy to się wszystko skonczy to ciebie może spotkać to samo czego Ci nie życze
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Max [31.0.41.*]
    Cieszę się jedynie ze swojego znakomitego zmysłu. A jeśli jakiś syf zwraca się do mnie bez należytego szacunku to tak też będzie traktowany.
    Domyślam się ze odbijasz piłeczkę za dzbana bo myślałem ze masz na myśli rainbow sprytnie nawet ja żle zinterpretowałem twoją ripostę ok.A co do tego znakomitego zmysłu to raczej bym nie przesadzał bo wszystko odbywało by sie innym torem żeby nie wojna na bliskim wschodzie a to główny czynnik niskich cen na akcjach typowo turystycznych czego nie wiedział nikt prócz Trampa i Natanjahu
    a ty przypisujesz sobie sukces w wytypowaniu spadkow na walorze o którym nie mógłbyś w żaden sposób wiedzieć .Po krótce po prostu los tak chciał ,a Tobie po prostu się udało.Tyle w tym temacie mojej matematyki.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~HansFloss [31.61.190.*]
    On wytypował 80 w zeszłe wakacje XD "Geniusz" z IQ na poziomie przewidywanego przez siebie kursu.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Szerszen [164.127.231.*]
    To i tak Hans jak by walił głową w mur i oczekiwał efektów wyburzeniowych taka to z nimi dyskusja
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Max [31.0.81.*]
    Pyty wciąż w fazie wyparcia.

Jestem spokojny o spadki.
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Nico [37.47.158.*]
    Max " w fazie wyparcia" cały czas obstawia 80 zł i czeka żeby dokupić
    Też prawda Nico
    Domyślam sie max ze te spadki na rainbow to dla ciebie paliwo ale z tym poniżej 100 to mi sie wydaje ze przesadzasz i gwiazdorzysz
  • Re: I jazda w dół Autor: ~Verso [31.183.180.*]
    Jak ten bajzel szybko sie nie skonczy to inflacja zawita do gospodarki.
    90 moze byc calkiem realnym poziomem.
    Przyklad z ostatnich dni: folie strech, bąbelkowe, styropiany podwyzki +50%, papiery wzrost cen ok 25%, ON +35%

Ciekawe, czy ludzie beda ochoczo latac na wycieczki, jak zycie zdrożeje...
    Tylko ci bogaci..
    My zwykli obywatele będziemy spędzać wczasy pod gruszą o ile nie w schronach..
    No niestety Verso inwestowanie na giełdzie nie wiąże sie tylko z zarabianiem ale podejmujemy świadomie ryzyko podjętej przez nas samych decyzji kupna lub sprzedaży danego waloru a ze rainbow działa tylko w jednym kierunku w tym przypadku turystycznym to niestety ale napewno nie jest to świetlana przyszłość w tym roku dla kursu bo nawet jak sie skonczy wojenka(a kurs juz został uwalony)to konsekwencje będą długo widoczne w raportach kwartalnych a wiesz co tu sie działo po jednym słabszym kwartale potrafili kurs zrypać o 40% także reasumując po mojemu to na bank niski kurs na rainbow wykorzystają na maxa przy jakiejkolwiek nawet śladowej zmianie do dołu czy rezerwacji czy przychodów do tego zeby zrobić to co nie udalo im sie na jesieni ubiegłego roku mianowicie pociągnąć kurs poniżej 100 a okazja przy tej geopolityce niestety im sprzyja i na pewno to wykorzystają. Ja tylko dla otuchy mogę napisać ze ze spadkami rainbow nie jest samotne to samo dzieje się z tui, tripadvisor, airbnb, czy expedia ale to dla ciebie pewnie marne pocieszenie ,dla mnie natomiast nie za wesoło bo posiadam te wyżej wymienione spolki również jak nasza perełkę i jestem świadomy tego ze zawisłem i to nie na krotko.
[x]
RAINBOW 0,13% 150,00 2026-04-13 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.