• 10:33 Autor: ~Chris [128.94.19.*]
    Widzicie to co sie dzieje w arkuszach (PKC 80194) + tysiace pracen
  • Re: 10:33 Autor: ~Żuk [93.159.179.*]
    Ktoś się bawi chyba że .....
  • Re: 10:33 Autor: ~Yoga [213.134.185.*]
    Żeby system przyjął takie zlecenie to trzeba mieć kilkanaście baniek na koncie.
  • Re: 10:33 Autor: ~Spokojny [5.173.158.*]
    Przestrzegam niedoświadczonych inwestorów przed pochopnymi decyzjami dot. tej spółki. Wcześniej już wyrażałem swoje opinie: z jednej strony: na naganiaczy na K/S w zależności od robionego kółka
  • Re: 10:33 Autor: ~Yoga [213.134.185.*]
    Dnia 2026-03-18 o godz. 12:55 ~Spokojny napisał(a):
    > Przestrzegam niedoświadczonych inwestorów przed pochopnymi decyzjami dot. tej spółki. Wcześniej już wyrażałem swoje opinie: z jednej strony: na naganiaczy na K/S w zależności od robionego kółka

Anonimowy uczestnik forum bankiera nas przestrzega, a nawet przypomina, że wyraził już swoją, jakże ważną, opinię. Nawet nick ma taki, że wzbudza zaufanie od pierwszego przeczytania, bo sugeruje, że bierze wszystko na chłodno. Wskazuje również, że apel kieruje do niedoświadczonych inwestorów co może wskazywać, że sam jest doświadczony w materii inwestowania. Takich tu mamy doradców z górnej półki na tej spółce z NC i kapitalizacji niecałe 20 baniek. Jeden fakt jest niepodważalny - on wie co to "robione kółko".
    Mój wpis był dłuższy ale coś lub ktoś obciął resztę moich rozważań. Dalszy wątek napiszę w skrócie. … z drugiej strony działanie na szkodę inwestorów przez spółkę poprzez niedomówienia, brak udzielenia stosownych i ważnych informacji dot. planowanych działań, niedokończonych prac, przedłużanych terminów, podpisywania niekorzystnych umów (info post factum), itp. Znaczne spadki bądź wzrosty na akcjach tej spółki przed podaniem komunikatów, informacji istotnych lub w ogóle bez informacji mających wpływ na cenę akcji świadczy mani..lacjach ww. Dlatego w mojej ocenie mam prawo przestrzec niedoświadczonych, że nie było w wielu sytuacjach na tej spółce odzwierciedlenia ceny do analizy fundamentalnej czy technicznej. Działania spółki i/lub podpuszczaczy w danych momentach wpływały bardziej na decyzje niedoświadczonych inwestorów niż racjonalne przesłanki. A teraz ci co mieszają spokojnie mogą zaznaczyć łapki w dół. Informuję, że to jest moja opinia. A wy młodzi rozważnie podchodźcie do inwestycji.
  • Re: 10:33 Autor: ~żeglarz [5.173.214.*]
    Ogólnie rzecz biorąc na giełdzie zarabia się na informacjach, a spółki powinny zarabiać na rzetelnie prowadzonym biznesie ... gorzej jak spółka też próbuje zarabiać na ,,własnych,, informacjach którymi steruje wedle własnego uznania, co jest niestety trudne do udowodnienia ... najlepiej to jest po prostu pracować w takiej spółce ...
    Z tym się zgodzę. Czy obecne, ponowne windowanie ceny nie jest (jak to ująłeś) „sterowane” przez spółkę lub kogoś ze znajomych lub rodziny z tej spółki? Nie ma podstaw do wzrostu a kurs rośnie. Brakuje kontroli takich zdarzeń ale nie ma kto w tym państwie bezprawia to zrobić. A szkoda bo przejrzystość informacji i zmienność ceny mogłaby być sprawdzana przez odpowiednie osoby z odpowiednią wiedzą i doświadczeniem. A tak młodzi są zrażeni przez nieprzewidywane zdarzenia i pozbawieni środków. Kto będzie w przyszłości inwestował na GPW skoro oni doświadczają, że druga strona jest bezkarna?
  • Re: 10:33 Autor: ~rekin [185.147.69.*]
    Spokojny@ czy ja dobrze kojarzę że nie ostrzegałeś przed sprzedażą jak leciało na pysk w owczym pędzie? Yoga@ jestem Twoim idolem.
    Pomyłka. To nie ja. Bez manipulacji.
  • Re: 10:33 Autor: ~rekin [37.31.135.*]
    Spokojny to Ty jesteś ale czytanie ze zrozumieniem nie wchodzi. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem
    Z tego co pamiętam (nie chce mi się odszukiwać mojej wypowiedzi słowo w słowo) to moim zdaniem sugerowałem żeby nie dać się podpuścić. Chyba nie użyłem słowa „ostrzegam”. Ale to nie ma znaczenia bo i tak część osób spanikowała a druga strona skorzystała na tym. Ludzie nie zawsze wyczuwają między wierszami, że jest tylko podpucha bo nie ma przesłanek merytorycznych.
  • Re: 10:33 Autor: ~rekin [185.147.69.*]
    Ale widzisz że dziwnie aktywny jesteś jak rośnie? Szkoda czasu na pisanie z trolem. Bez odbioru.
    Giełda to gra emocji, a publikowane informacje to jak pociągnięcia po emocjonalnej strunie inwestorów, niestety nie każdy zarząd może być wirtuozem, tutaj od dawna brakowało sprawnego dyrygenta który by wyrzucił fałszujących muzyków, szczególnie bębniarza (Wist) który grał całkowicie poza skalą ...
  • Re: 10:33 Autor: ~rekin [185.147.68.*]
    Żeglarz@ weź te swoje mądrości zachowaj dla kolegów z discorda. Że nie wstyd ci pisać tutaj. Twoje wywody razem z tymi oszołomami typu acomitoman czy inni powinny być cytowane na Bankierze ku przestrodze dla niedoświadczonych graczy.
    Może powinny być cytowane, bo tutaj brak jakiejkolwiek mądrości, dyskusji na poziomie, że o kulturze wypowiedzi nie wspomnę ...
  • Re: 10:33 Autor: ~rekin [185.147.68.*]
    Nie wiesz co pisałeś na discordzie?? Cytować ciebie?? No teraz to pojechałeś.
  • Re: 10:33 Autor: zeglarz [91.150.206.*]
    Dawaj mój ty krwiożerczy rekinie, nie pisałem tam od ponad 2 lat i bardzo chętnie poczytam ...
    Nie umiesz w ogóle czytać ze zrozumieniem. Nie byłem i nie jestem aktywny żeby namawiać kogokolwiek do wzrostów czy spadków tylko wyjaśniałem w takich momentach, że nie ma racjonalnych przesłanek do wzrostów czy spadków. Widzę, że trole i kłamią i podszywają się pod mój pseudonim co widać po adresie IP. Komuś zależy na trolowaniu i zarabianiu na tym. Żenada. Tym razem bez odbioru.
  • Re: 10:33 Autor: ~Hehehe [37.248.220.*]
    Ten "rekin" strasznie napastliwy jak okonek.
  • Re: 10:33 Autor: ~Złoty [93.159.179.*]
    Pięknie to wygląda
[x]
FARM51 -4,76% 2,00 2026-05-29 15:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.