• Projekt Genie Autor: ~sternik [57.129.52.*]
    Nie chcę źle wróżyć, ale zaczynam mieć spore obawy o przyszłość spółki. Rynek gier bardzo szybko się zmienia, a konkurencja rośnie. Nawet projekty oparte na AI, jak Google Genie, zaczynają pokazywać, że w przyszłości gry mogą być tworzone w zupełnie inny sposób.
    W takiej sytuacji spółka powinna jak najszybciej szukać nowych pomysłów na rozwój i sprzedaż swoich gier, bo w obecnej formie może być o to coraz trudniej.
    Napisałem nawet maila do prezesa z własną propozycją, ale niestety na razie nie otrzymałem żadnej odpowiedzi – ani na poczcie, ani na Messengerze:))))))))))))))>
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Investor [79.127.186.*]
    „Poznasz głupiego po czynach jego” 
    Forrest Gump
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Vegeta [57.128.102.*]
    Na szczęście nasza groszowa spółka i tak szura po dnie . Niżej chyba nie spadniemy ?
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Pablo [57.129.2.*]
    Zobaczymy co pokaże raport ale coś mi się wydaje że jak kurs stoi w miejscu, a tyle dobrych newsów to możemy spaść, a ten projekt to faktycznie zagrożenie i to pewnie przez to stoimy w miejscu oby 3r wymyśliło coś konkretnego
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Zigi [83.175.179.*]
    Następny mądry się znałazł spółka się rozwija a on z drugiej strony.
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Pablo [57.129.1.*]
    Widać, że się rozwija to fakt szkoda że kurs tego nie odzwierciedla. W poniedziałek będzie grosz na plusie albo 2 na minusie taka prawda
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Iknow [91.150.208.*]
    Genie to po prostu narzędzie, jak wszystko. 3R tworzy gry i odnosi sukcesy przede wyszstkim w VR (choć już nie tylko), a to technicznie najbardziej skomplikowane projekty growe, jakie istnieją (ciągła optymalizacja, zalew nowych rozwiązań technicznych, UX-owych etc.).

Z Punch Lunch sprawdzą się na kolejnych platformach, a co będzie później - zobaczymy. Obstawiam za jakiś czas obecność na wszystkich konsolach i może nawet wejście z którymś IP w mobilki? A czym te gry będą tworzone - Unity, Unreal, Godot, Roblox czy jakiś vibe coding w stylu Genie - jest na ten moment mniej istotne. Wszystko jest możliwe dla kreatywnych, pracowitych ludzi, którzy nie boją się nowości.

Dodatkowo nie zakładałbym, że Genie / jakiś przyszły soft doprowadzi do tego, że każdy będzie robił swoje własne gry i nikt już nigdy niczego nie kupi, a spółki growe (zwłaszcza te senswone) wyginą. Ludzie są na to zbyt leniwi i zawsze konsumentów będzie znacznie więcej niż producentów. Inaczej przy obecnych narzędziach każdy z nas już teraz produkowałby własne książki, filmy i gry, tylko... kto by to wszystko chłonął?

Ale ubić trochę piany na niewiedzy i strachu reszty akcjonariatu zawsze fajnie, co? :D
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Sternik [79.162.20.*]
    Dzięki za rzeczową odpowiedź. Zgadzam się, że narzędzia takie jak Genie to tylko narzędzie – w gamedevie i tak najważniejsze są pomysł, doświadczenie zespołu i dopracowanie projektu. VR faktycznie należy do najbardziej wymagających technologicznie segmentów rynku.
    Mój wcześniejszy komentarz wynikał po prostu z obserwacji rynku i potencjału VR. 3R Games ma już spore doświadczenie w tworzeniu realistycznych środowisk, dlatego wydaje mi się, że takie kompetencje mogłyby w przyszłości otworzyć także inne kierunki – np. symulacyjne projekty szkoleniowe. Mam tu na myśli chociażby realistyczne symulatory obsługi różnych pojazdów czy sprzętu technicznego, które w wielu krajach są wykorzystywane do szkolenia i przygotowania ludzi do pracy ze specjalistycznym sprzętem.
    Przy obecnej sytuacji geopolitycznej takie rozwiązania są coraz częściej wykorzystywane również w kontekście szkoleniowym, więc potencjalnie może to być ciekawy segment obok klasycznych gier.
    Oczywiście to tylko luźna sugestia akcjonariusza, który kibicuje spółce i jej dalszemu rozwojowi. Trzymam kciuki za kolejne premiery i wejście na nowe platformy. P.S szkoda że blokują moje pomysły dla spółki opisane w postach bo zespół niestety nie odpowiada na moje sugestie ...
  • Re: Projekt Genie Autor: ~gamingtroll [188.33.154.*]
    Człowieku skąd ty się urwałeś? Takie VR symulatory to potężne armie świata już mają, nikt z Izraela czy USA nie będzie tego kupował od Polaków. A nasi politycy nie potrafią nawet dronów budować, więc skąd miałaby być kasa na fikuśne symulatory dla polskiej spółki? Robią gry świetnie im to wychodzi i konsekwentnie budują portfolio, które z roku na rok dostarcza coraz więcej kasy. Dadzą sobie radę bez Twoich śmiesznych pomysłów.
  • Re: Projekt Genie Autor: ~sternik [57.129.25.*]
    Spokojnie, nigdzie nie napisałem, że spółka ma przestać robić gry – wręcz przeciwnie, uważam że robią to bardzo dobrze i konsekwentnie budują portfolio.
    Mój komentarz był tylko luźną sugestią wynikającą z tego, że 3R Games ma doświadczenie w VR, a technologia ta ma dziś zastosowanie nie tylko w grach, ale też w różnych symulacjach szkoleniowych. I nie chodziło tu wyłącznie o armię czy rządy.
    Forum jest właśnie od wymiany opinii i pomysłów. Jedni widzą potencjał w nowych kierunkach, inni wolą koncentrację na obecnym modelu – i to też jest w porządku
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Jan [31.61.250.*]
    tylko zeby prezes i zarzad widzieli potencjal!!!!!!!!

Ale symulacja walki itp!!!! Hmm
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Znawca [37.31.143.*]
    Czekamy
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Ghost [95.110.228.*]
    Pomysł fajny i fajnie jakby była niespodzianka bo obawiam się o espi w kwietniu ...
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Znawca [37.31.143.*]
    Kwietniowy raport według mnie obudzi wielu...
  • Re: Projekt Genie Autor: ~Znawca [37.31.144.*]
    A raport już niedługo...
[x]
3RGAMES -0,29% 0,70 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.