Dzięki za rzeczową odpowiedź. Zgadzam się, że narzędzia takie jak Genie to tylko narzędzie – w gamedevie i tak najważniejsze są pomysł, doświadczenie zespołu i dopracowanie projektu. VR faktycznie należy do najbardziej wymagających technologicznie segmentów rynku.
Mój wcześniejszy komentarz wynikał po prostu z obserwacji rynku i potencjału VR. 3R Games ma już spore doświadczenie w tworzeniu realistycznych środowisk, dlatego wydaje mi się, że takie kompetencje mogłyby w przyszłości otworzyć także inne kierunki – np. symulacyjne projekty szkoleniowe. Mam tu na myśli chociażby realistyczne symulatory obsługi różnych pojazdów czy sprzętu technicznego, które w wielu krajach są wykorzystywane do szkolenia i przygotowania ludzi do pracy ze specjalistycznym sprzętem.
Przy obecnej sytuacji geopolitycznej takie rozwiązania są coraz częściej wykorzystywane również w kontekście szkoleniowym, więc potencjalnie może to być ciekawy segment obok klasycznych gier.
Oczywiście to tylko luźna sugestia akcjonariusza, który kibicuje spółce i jej dalszemu rozwojowi. Trzymam kciuki za kolejne premiery i wejście na nowe platformy. P.S szkoda że blokują moje pomysły dla spółki opisane w postach bo zespół niestety nie odpowiada na moje sugestie ...