To zmniejszenie kosztów to tylko kropla w morzu zadłużenia. Ta firma tonie . Niby dlaczego własciciel sprzedaje akcje? Tak sie chwalił w wywiadzie ze bedzie juz tylko lepiej.
Doinwestował to taki eufemizm. Ja o nowych projektach i rozwoju nic nie wiem .Widze przejadanie .Tobie jak do pierwszego brakuje a tata udzielił ci oprocentowanej pozyczki to tez takie doinwestowanie?
Może użyłem zbyt przesadzonego słowa, aczkolwiek chyba na plus że używa tych pieniędzy by ratować spółkę, a nie przejada to w inny sposób, jak to ująłeś.
Przejadanie w sensie że pieniadze nie ida na rozwojowe przyszłosciowe projekty tylko firma łata dziury i bieżace wydatki. Na razie nie ma komunikatu o nastepnej pozyczce wiec monzna załozyc ze własciciel zaczyna sie ewakuowac i ratuje co sie da. Oczywiscie ma do tego prawo. Tak samo jak dac espi ze firma mysli se o zbrojeniówce ale jak z tego myslenia i badania opcji strategicznych nic nie wyjdzie to w sumie nic takiego sie nie stanie. Po prostu taki zbieg okolicznosci ze to espi o zbrojeniówce i sprzedaz akcji wystapiła w bardzo krótkich odstepach czasu
Co ma safe do ciepłych pomp? Są juz pompy bojowe ,ofensywno defensywne? Te zestaw wodorowy bedzie latany w samolocie celem odstraszania? Ludzie o co wam chodzi z ta zbrojeniówka? Wy na prawde nie potraficie łaczyc kropek Najpierw ten komunikat militarny a chwile potem sprzedaz akcji przez własciciela?
Widzisz sam, jakie korzyści przynosi niezależność energetyczna na linii frontu, przkładowo, na 1 kg wodoru można przjechać około 100km, a na 1kg akumulatrze ile?
Nie zrozumiałeś ironi która tyczyła sie bomby wodoprowej to raz. Dwa wyprodukowanie czystego zielonego wodoru jest kulkukrotnie drozsze od gazu czy ropy. Trzy, na froncie nikt nie bedzie czekał z działaniami az zaswieci słonce czy zawieje wiatr.
No nie wiem. O ile bardzo łatwo jest mi wyobrazic sobie nowoczesne pole walki składające sie głownie z nawet autonomicznych urzadzen i platform to nie mam pewnosci czy beda one zasilane wodorem. A musiasz brac pod uwage ze w przewazajacej ilosci beda to urzadzenia jednoradzowe typu kamikaze wiec niebagatelna role bedzie odgrywał koszt wytworzenia do uzyskanego efektu. Póki co łaczenie tej firmy z przemysłem zbrojeniiwym jest mocno na wyrost. To ze ktos umie wyciąc zagiąc i pospawac blache nie czyni go automatycznie potencjonalnym dostawca na taki rynek,to tak nie działa . Nawet te szumne zapowiedzi w espi kuriozalnie zawierały wpis studzacy zapał ze jak nic z tego nie wyjdzie to nic z tego nie wyjdzie.
Od dawna tłumacze że z tym wodorem to nie jest taka prosta sprawa i to nie jest tak ze na wyciagniecie reki. Nawet ta firma cos podejrzanie milczy na temat swojego elektrolizera i magazynu na wodór. Rok temu sie chwalili a teraz cisza. Prawda jest taka ze na dzien dzisiejszy wszyscy raczej wypatruja z nadzieja obnizki cen weglowodorów niz mysla o alternatywach dla nich
Przewiduje się, że cena zielonego wodoru będzie znacząco spadać w nadchodzących latach, napędzana rozwojem technologii elektrolizy, tańszą energią odnawialną i efektami skali. Prognozy sugerują spadek kosztów produkcji do poziomów poniżej 2 USD/kg przed 2030