• Dwie dobre wiadomości Autor: ~Hencza [31.60.67.*]
    Euro podrożało o 17%, a odsetki od kredytu potaniały - cięcia stóp procentowych.
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Hencza [84.40.158.*]
    To może wpłynąć korzystnie na zysk Suneksu.
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~wungiel [195.136.161.*]
    To zmniejszenie kosztów to tylko kropla w morzu zadłużenia. Ta firma tonie . Niby dlaczego własciciel sprzedaje akcje? Tak sie chwalił w wywiadzie ze bedzie juz tylko lepiej.
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Hehe [104.28.64.*]
    Za poprzednie akcje doinwestował spółkę i za następne możliwe że też to zrobi, ale kto tam wie
    Doinwestował to taki eufemizm. Ja o nowych projektach i rozwoju nic nie wiem .Widze przejadanie .Tobie jak do pierwszego brakuje a tata udzielił ci oprocentowanej pozyczki to tez takie doinwestowanie?
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Hehe [104.28.64.*]
    Może użyłem zbyt przesadzonego słowa, aczkolwiek chyba na plus że używa tych pieniędzy by ratować spółkę, a nie przejada to w inny sposób, jak to ująłeś.
    Przejadanie w sensie że pieniadze nie ida na rozwojowe przyszłosciowe projekty tylko firma łata dziury i bieżace wydatki. Na razie nie ma komunikatu o nastepnej pozyczce wiec monzna załozyc ze własciciel zaczyna sie ewakuowac i ratuje co sie da. Oczywiscie ma do tego prawo. Tak samo jak dac espi ze firma mysli se o zbrojeniówce ale jak z tego myslenia i badania opcji strategicznych nic nie wyjdzie to w sumie nic takiego sie nie stanie. Po prostu taki zbieg okolicznosci ze to espi o zbrojeniówce i sprzedaz akcji wystapiła w bardzo krótkich odstepach czasu
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~lol [83.24.144.*]
    To zrobił deal życia sprzedając po 2,5 jak papier latał po 6:D
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~ciekawski [217.119.69.*]
    Do tych dobrych wiadoności jeszcze ważny dziś dzień. Rozmowy o "sejf 0 i sejf z UE" jak się dogadają to cho cho.
    Co ma safe do ciepłych pomp? Są juz pompy bojowe ,ofensywno defensywne? Te zestaw wodorowy bedzie latany w samolocie celem odstraszania? Ludzie o co wam chodzi z ta zbrojeniówka? Wy na prawde nie potraficie łaczyc kropek Najpierw ten komunikat militarny a chwile potem sprzedaz akcji przez własciciela?
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~ciekawski [217.119.69.*]
    Widzisz sam, jakie korzyści przynosi niezależność energetyczna na linii frontu, przkładowo, na 1 kg wodoru można przjechać około 100km, a na 1kg akumulatrze ile?
    Nie zrozumiałeś ironi która tyczyła sie bomby wodoprowej to raz. Dwa wyprodukowanie czystego zielonego wodoru jest kulkukrotnie drozsze od gazu czy ropy. Trzy, na froncie nikt nie bedzie czekał z działaniami az zaswieci słonce czy zawieje wiatr.
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Ciekawski [5.173.214.*]
    Nikt nikomu nie karze czekać na sprzyjające warunki, od tego są zbiorniki wodoru aby wszystko tzn.energia,ciepło,moc było w zasięgu ręki, bez ironoji
    No nie wiem. O ile bardzo łatwo jest mi wyobrazic sobie nowoczesne pole walki składające sie głownie z nawet autonomicznych urzadzen i platform to nie mam pewnosci czy beda one zasilane wodorem. A musiasz brac pod uwage ze w przewazajacej ilosci beda to urzadzenia jednoradzowe typu kamikaze wiec niebagatelna role bedzie odgrywał koszt wytworzenia do uzyskanego efektu. Póki co łaczenie tej firmy z przemysłem zbrojeniiwym jest mocno na wyrost. To ze ktos umie wyciąc zagiąc i pospawac blache nie czyni go automatycznie potencjonalnym dostawca na taki rynek,to tak nie działa . Nawet te szumne zapowiedzi w espi kuriozalnie zawierały wpis studzacy zapał ze jak nic z tego nie wyjdzie to nic z tego nie wyjdzie.
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Ciekawski [5.173.214.*]
    Sam widzisz, USA chce zrobić prządek w Iranie i jak ceny poszły w górę, a wodór mamy swój Polski, na wyciągnięcie ręki.
    Od dawna tłumacze że z tym wodorem to nie jest taka prosta sprawa i to nie jest tak ze na wyciagniecie reki. Nawet ta firma cos podejrzanie milczy na temat swojego elektrolizera i magazynu na wodór. Rok temu sie chwalili a teraz cisza. Prawda jest taka ze na dzien dzisiejszy wszyscy raczej wypatruja z nadzieja obnizki cen weglowodorów niz mysla o alternatywach dla nich
  • Re: Dwie dobre wiadomości Autor: ~Aktyw [5.173.190.*]
    Przewiduje się, że cena zielonego wodoru będzie znacząco spadać w nadchodzących latach, napędzana rozwojem technologii elektrolizy, tańszą energią odnawialną i efektami skali. Prognozy sugerują spadek kosztów produkcji do poziomów poniżej 2 USD/kg przed 2030
[x]
SUNEX -0,35% 2,83 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.