• Martwa spółka bez obrotu Autor: ~Inwestor [146.75.162.*]
    Ciężko kupić tutaj akcje i sprzedać akcje przy zerowym obrocie. Pieniądze zamrożone na długie miesiące
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~muu [188.146.160.*]
    nie zamrozone ale zagrożone.
    ten skolejny skup akcji w nowej strategii to już przegięcie i daje wiele do mhyślenia
    obecnie oficjalnie jest tylko 20% akcji FF, po koloejnym skupie będzie mniej ok 17% a dodając tych co się nie ujawniają a mają po kilka procent to wychodzi FF poniżej 10%.
    Nie rozumiem, firma tak mocno sie reklamuje aby zachęcić chętnych na akcje ale od kogo te akcje kupić pytanie?
    Regularne małe dywidendy zachęcejące
    A głownym rynkiem USA
    Co to za zagrywka pod publiczke?
    Chcą zdjąć firme z notowań i przenieść do USA,
    widzi ktoś inne opcje?

• Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~konek [194.120.84.*]
    nawet jak wezmiesz ten FF na poziomie 17% to nie jest jakas tragedia.
    Myśle że bardziej słabi doradcy co im doradzaja. Mnie tylko naprawde zaczyna zastanawiac czemu jest zero, zero funduszy.
    Od kogo kupic to jeszcze cos sie znajdzie.
    Pare zagrozen jest, ale wydaje mi sie poziom ryzyka do potencjalnych zysków jest atrakcyjny.

• Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~Fenomenolog [94.75.73.*]
    Gdy wypali program motywacyjny albo przejęcie częściowo za akcji to część waloró wróci na rynek.
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    zagrożone? nie sadzę. Wszystko przejrzyste, przejęcia, mega spółka
    myślę ze kupisz tylko kwestia ceny-;)...ja mam i szczerze mówiąc nie myślę o pozbyciu się nawet przy poziomie 120pln, aj tam widzę tutaj mega potencjał ...i myślę że tutaj wielu takich jak ja...
    pozdr.
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~Jarosław [37.31.4.*]
    Kto sprzedał po 73 ten gapa.
    Przy takim odbiciu USD będziemy mieli fajny wynik w PLN za 1Q
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~konek [194.120.84.*]
    ciekawa jest informacja lotame w 2025 zostalo przejete za 1.5mld a w 2024 mieli przychodu 125mln dolcow idac ta analogia to nasza wycena powinna byc ponad 100zl tylko ze oni zebrali 66mln dolcow i maja 150 osob. Ale jak mamy 15mln przychodu miesiecznie to analogicznie wycena 720mln clouda. Ja uwazam ze 200zl w tym roku jak swiat sie nie zawali jest realne.
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    200 to chyba troche takie SF i to bardziej fiction-;) ale nie żebym nie czekał-:)
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~roni [109.95.142.*]
    dwie rzeczy: skup manadżerski ma racje w wilkich korporacjach gdzie maja po 200-300 managerów rozsianuch po całym swiecie, aby nikt uciekli do konkurencji i zostali na dłużej, a nie we firmie w której pracuje raptem 10 osób. Mogą zwyczajnie dać premie roczną ogromną i wystarczy
    druga rzecz to kasa wypłacona. czy liczył ktoś zgrubsza. 5 mln idzie na dywidende, gdzie 20% to FF czyli daje tylko 1 mln, dalej ok 10 mln na zrobiony skup, razem 14 mln poszło gdzieś a tylko 1 mln dla małych akcjonariuszy,
    mógłby ktoś pomyśleć że ten skup to takie boczne drzwi dugiej dywidendy zamiast dywidendy oficjalnej.
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~muu [188.146.160.*]
    to nie skup akcji dla managerów tylko skup akcji od managerów, którzy wcześniej obejmowali te akcje za grosze
    a dywidenda to tylko na waciki
    w dalszym ciągu nie rozumiem po co się tak promują niewiele dając
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~Inwestorek [31.60.117.*]
    Widac, ze nie znasz spolki, ale glos niepotrzebnie zajmujes. Bzdury piszesz. Spolka zdrowa, bez zobowiazan, zarzad ogarnia klimat, zrobili przejecia, dywidenda co roku wyplacana. Co ty czlowieku jeszcze chcesz?
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~muu [188.146.163.*]
    dla jednych zdrowa dla innych nie, widać lubisz lukrowane rzeczy
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~konek [131.229.196.*]
    Nikt nie obejmowal akcji za grosze chyba za 20 pare zlotych obejmowali teraz mieli objac 60zl minus dyskontu od ebbidy jakos tak.
    Soleniec tylko sprzedal akcje w skupie, Prajsnar nie sprzedal a Ozimkowski sprzedal a pozniej odkupil.
    A zdrowa jest bardzo zero zadluzenia, dodatnie przeplywy i dzialanie na dzwigni operacyjnej. Ja tam dokupuje bo uwazam ze rynek nie docenia ich tzn. moze docenia na obecna sytuacje ale za raz wyniki powinny byc o wiele lepsze, dolar juz sie nie oslabia, przychody rosna, koszty stale, rynek rosnie. zagrozenie przez usuniecie 3rd party cookies tez odeszlo. Jedyne wkurzajacy jest brak plynnosci.
    no wreszcie ktoś załapał o co mi chodzi, nie ma co kupić na rynku a za chwile zabraknie akcji po skupach, a skupują jak widze jeszcze od czasów jak byli na NC notowani.
  • Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~konek [37.30.44.*]
    tzn. w CBF tez masz FF 20% ale 40% maja fundusze
    tez troche nie rozumiem tego skupu bo zabijaja plynnosc. Jak dla mnie powinni robi emisje managerskie albo im ktos kiepsko doradza albo nie wiem, ale Ozimkowski ma 10% i skupil to z rynku na dołku.
    Moze chca wykrecic pozniej sprzeac firme nie wiem, ale aktywni sa w artykulach itp. ale z drugiej strony jak popatrzysz to masz w wolnym obrocie akcje o wartosci 70mln to tez nie jest tak malo.
    akjce uważam są tutaj kluczowe, polczmy np za 2025: skup koszt 10 mln + dywidenda 5 mln z czego tylko 1 mln dla drobnych (20% FF) razem 14 mln dla firmy wypłacone, część oficjalnie dywidendą a część bocznym torem.
    Jak skończą sie akcje to będzie dodruk zamknięty i od nowa w kółko macieju skup sie zacznie
    albo wyjdą z GPW na inny rynek
    czy to jest zdrowe? właśnie polemizuje na ten temat.

• Re: Martwa spółka bez obrotu Autor: ~konek [37.30.44.*]
    Skup podbil cene za kazdym razem. Dywidenda poszla proporcjonalnie do wszystkich wylaczajac akcje wlasne.
    Emisji nie robili od Bog wie kiedy acz uwazam ze lepiej byloby zrobic. Akcje w programie motywacyjnym nie mialy byc rozdane zadaramo tylko 60zl minus dyskonto od ebbiddy
    a w pierwszym prgramie mieli 25zl
    1. Cena nabycia Akcji przez Uczestników w wykonaniu uprawnień z Programu Motywacyjnego będzie wynosiła 25,00 zł („Cena Nabycia”). 2. W przypadku osiągnięcia Wskaźnika wyższego niż Kryterium Finansowe, za każdy 1% przekroczenia Kryterium Finansowego, Cena Nabycia Akcji zostanie obniżona o 1%, ale nie więcej niż 20% łącznego dyskonta.

drugim:
    Cena nabycia Akcji przez Uczestników w wykonaniu uprawnień z Programu Motywacyjnego będzie wynosiła 60,00 zł („Cena Nabycia”).------------------------------- 2. W przypadku osiągnięcia Wskaźnika wyższego niż Kryterium Finansowe, za każdy 1% przekroczenia Kryterium Finansowego, Cena Nabycia Akcji zostanie obniżona o 1%, ale nie więcej niż 20% łącznego dyskonta.------------------------------------------------ 

jezu ile sie naszukalem tych informacji
    ale co z tego wynika? do południa obrot 500 zł i dwie tranzakcje które komputer zrobił
    nie ma akcji nie ma grających iw zasadzie to już wszystko z mojej strony
[x]
CLOUD -1,90% 62,00 2026-05-15 14:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.