Dzięki że wrzuciłeś. Najważniejsze z tego dokumentu to :
Strona 114
„Kurs i płynność akcji spółek notowanych na NewConnect zależy od ilości akcji oraz wielkości zleceń
kupna i sprzedaży składanych przez inwestorów. Cechą obrotu giełdowego są wahania kursów akcji
oraz wahania wartości obrotów. Nie można wykluczyć zatem sytuacji, że ilość wprowadzanych Akcji
(Akcje Serii D, Akcje Serii F, Akcje Serii G i Akcje Serii H stanowią ok 530 proc. akcji Emitenta
znajdujących się obecnie w obrocie) może znacząco wpłynąć na wycenę rynkową Emitenta.
Istnieje także ryzyko, że może wystąpić zwiększona podaż ze strony akcjonariuszy obejmujących akcje po
niższych cenach.
Ponadto w związku z faktem, że żaden z akcjonariuszy Spółki będący w posiadaniu Akcji Serii D, Akcji Serii F, Akcji Serii G oraz Akcji Serii H będących przedmiotem wprowadzenia do alternatywnego systemu obrotu nie zobowiązał się do czasowego ograniczenia zbywania posiadanych papierów wartościowych Emitenta
(zgodnie z wiedzą Emitenta nie została zawarta żadna umowa lock-up) istnieje ryzyko, że akcjonariusze posiadający Akcje Serii D, Akcje Serii F, Akcje Serii G, Akcje Serii H mogą podjąć decyzję o ich zbyciu (lub zamiarze zbycia) w każdej chwili.
Z uwagi na fakt, że przedmiotowe akcje stanowią 83,12 proc. kapitału zakładowego Emitenta oraz odpowiednio ok 530 proc. akcji Emitenta znajdujących się obecnie w obrocie, dokonanie transakcji przez akcjonariuszy posiadających Akcje (albo zamiar przeprowadzenia takich transakcji) może mieć wpływ na cenę rynkową akcji Spółki.
Sprzedaż znaczącej liczby akcji Spółki w przyszłości lub przekonanie, że taka sprzedaż może mieć miejsce, mogłoby niekorzystnie wpłynąć na cenę rynkową akcji Spółki, a także na zdolność Spółki do pozyskania kapitału w drodze oferty akcji lub innych papierów wartościowych.
W związku z powyższym Emitent nie może zagwarantować, że wprowadzenie Akcji Serii D, Akcji Serii F, Akcji Serii G i Akcji Serii H do obrotu nie będzie miało negatywnego wpływu na wycenę papierów wartościowych.”
Skoro oni mogą to wszystko wywalić w rynek, a my wielokrotnie zwracaliśmy uwagę że inwestor i koledzy to opłaceni naganiacze, to wszystko układa się w całość. Naganiają żebyście kupowali jak oni będą walić w rynek miliony akcji.
Dzięki inwestor że się ujawniłeś ze swoimi zamiarami.
A jakieś pozytywy znalazłeś ? To co radzisz, wywalać wszystko w panice? Bez żartów, miliony akcji wywala się przy milionowych obrotach, po uprzednim podbiciu kursu. Kiedy Prezes sprzedał akcje na Medinice, po 7zl, no nie po 41, a Książek z Synektik po 8, no nie po 300. Prospekt widać gotowy. Pytanie czy złożą teraz czy po pełnej certyfikacji. I tak, to jest właśnie czas na zakupy. Zresztą jest robione absolutnie wszystko, żeby zebrać resztki akcji od zniecierpliwionych.
Jeśli chodzi o treść to jest po prostu skrót wszystkiego co było do tej pory, zebrane w jedno miejsce. Czyli generalny skrót dotychczasowych informacji.
Pytasz czy znalazłem coś pozytywnego ? Tak. Informacja o tym że bodajże 225.000 akcji serii H ma objąć nieujawniony zagraniczny inwestor.
Co do głównego projektu to znaczy - Hiperbary - w sumie nie ma tam nic nowego tylko wszystko to co wiemy.
Co do najciekawszych rzeczy to jest na to na co zwróciłem uwagę. Fajnie że sprytnie omijasz to co jest na stronie 114.
Mówisz ciekawe robi się od strony 133 ale nie chcesz rozmawiać o tym co jest na stronie 114.
Dawno cię wszyscy tu rozkminili - sprytnie starasz się uciec w inne spółki i wyciągasz jakieś niby argumenty. Ja powiem - nie, jesteśmy na forum Yoshi i rozmawiamy o Yoshi.
Przytaczając ten dokument sam się ujawniłeś. Kurs tej spółki (sama musiała się określić publikując taki dokument, że nie ma żadnej umowy typu lock - up) może sporo spaść, jeśli zaczną walić tymi akcjami w rynek, pod pretekstem zdobywania gotówki na „dalsze badania”
Wytłumacz wszystkim którzy czytają to forum dlaczego wobec powyższego, tak naganiasz na zakup - działasz na psychikę inwestorów, mówisz kupujcie bo wam pociąg odjedzie.
Skoro to interes życia to nie lepiej trzymać to w tajemnicy ?
Odnośnie 225000 to objął je inwestor z Kanady, który ma wspierać ekspansję na rynek północnoamerykański. Nie, nie jest mi wstyd, już nie raz pisałem że nikt mi nie płaci, a moje intencje są jasne, to starzy akcjonariusze powinni być beneficjentami wzrostów. A każdy z tego forum powinien przeczytać dokument i zdecydować, czy akcji ma za dużo czy za mało. I rozważyć co się może stać z kursem, jak będzie certyfikat mdr i ruszy sprzedaż. A artykuły na temat stopy cukrzycowej i jaka to jest tragedia dla ludzi, to są co chwilę. A Hyperbary to będzie przełom w Europie i USA, bardzo duże jest zainteresowanie na każdych targach.
Putin wsadził cię w kąt. Ja, Putin i wielu innych użytkowników tego forum nie raz zwracaliśmy uwagę że ty często dysponujesz informacjami będącymi poza ogólnym obiegiem.
Inwestor z Kanady??
A co do realnego zainteresowania – ja byłem osobiście na targach w Warszawie o czym zresztą tu kiedyś wspominałem. Kręciłem się około 2 h dookoła stanowiska tej firmy. Nie było dosłownie nikogo. Ani nikogo z gości ani nawet dwóch młodych chłopaczków którzy wstawiają często rolki na Facebooku tej spółki, siedzieli gdzieś za jakąś kotarką i jedli zupkę chińską.
Akcje Serii D, F oraz G: Zostały wprowadzone do obrotu na podstawie Uchwały Zarządu Giełdy z listopada 2021 roku. Pierwszy dzień notowań dla tych konkretnych serii to: 18 listopada 2021 r. Akcje Serii H: Ta seria weszła do handlu znacznie później. Dopuszczenie nastąpiło na mocy uchwały w lecie 2023 roku. Pierwszy dzień notowań dla tej serii to: 10 lipca 2023 r.
A czy bierzesz po uwagę to, że na dniach jak będzie ich pierwszy dzień notowań to obejmie je np. Arp czy jakieś TFI? Bo dla mnie jest to dość prawdopodobny scenariusz. Nikt poważny nie myśli, że ja tu jestem po to, by drobni kupili miliony akcji. Jest tu odwrotnie, ty jesteś po to, by drobni ich prawie nie mieli.
I cyk robimy screena... Jak się okaże, że ARP wykupi te akcje to mamy kolejny dowód na to, że ma informacje poza oficjalnymi źródłami komunikacji spółki. Szach mat farmazonie!
Wszystko jest ogólnie dostępne, wystarczy czytać między wierszami, jakbym miał informacje poza oficjalnymi kanałami to miałbym tutaj 100 tys akcji. Zresztą są tacy co obejmowali po 2zł i mają ich po kilkaset tysięcy.
Kiedy inwestujesz pieniądze, liczą się konkrety. Liczby. Fakty. Raporty. A nie czytanie między wierszami, może ktoś wejdzie. Może ARP. Może jakiś fundusz arabski. A może NASA. Nie, to mają być fakty a nie marzenia.
Forum jest po to żeby zainteresowani mogli rozmawiać.
Ty kiedy ktoś ma inne zdanie odchodzisz w emocje. Bo ktoś nagania , bo nie ma akcji itd.
Ja kiedy inwestuje, staram się poruszać nie w emocjach a w merytoryce, raportach, ogólnie cyfrach i logicznym myśleniu.
Przytoczyłeś ciekawy dokument. Tylko że ja, zamiast zwracać uwagę tylko na to o czym ty chciałeś wspomnieć, tzn. to co jest na stronie 133 (gdzie jak wspomniałem wcześniej tak naprawdę nie ma nic nowego. To tylko krótkie podsumowanie wszystkiego co do tej pory wiemy), przeczytałem cały ten dokument od pierwszej do ostatniej strony.
Zwróciłem tutaj na publicznym forum uwagę że spółka zastrzega sobie, oficjalnie zastrzegają sobie prawo do braku kontroli nad kursem – po czym ty nie potrafisz się do tego odnieść tylko zaczynasz się rzucać i obrażać.
Po prostu nie podoba ci się to że ktoś ma inne zdanie i stara się trzeźwo pomyśleć?
Jak jesteś taki mądry i nie pasuje ci spółka to po co bez przerwy piszesz chcąc innym namieszać w głowie żegnaj ale ty będziesz pisał te swoje mądrości do końca świata i jeden dzień dłużej
bo jemu za to płacą, hehe ma za zadanie maksymalnie zniechęcić do spółki, nic mu się nie podoba, ale od przynajmniej dwóch lat tu jest, straszny masochista.
Nie, nie chłopaki. Ja po prostu chciałbym merytorycznie dyskutować.
Kiedy zadaję pytania lub podaję fakty, wtedy jest cisza z waszej strony.
Kiedy wam się coś nie podoba - zalewacie forum jękami - trolle bez akcji bla bla itd.
Inwestorze zarzucasz mi że mi płacą ?? To dlaczego skoro wiesz że jeśli, patrząc na to co zostało napisane w powyższych postach, wyrzucą te akcje w rynek, naganiasz ludzi na zakup ?
„Kupujcie, pociąg wam odjedzie, odetnie was od akcji itd”
Rozumiem że świadomie wpędzasz ludzi na stratę ??
Dobra duszyczka inwestor siedzi tu dwa lata (równo od momentu jak spółka zatrudniła nowego animatora giełdy) i zachęca do zakupu złotego interesu XD
całe szczęście od maja wchodzą nowe zasady dla animatorów rynku i już nie będzie można 5 akcjami animować. Minimalna kwota to będzie 2500 , może wtedy dla NewConnect nastaną lepsze czasy, karaluchy będą miały mniejsze możliwości manipulacji kursem. A co do Yoshi, pożyjemy zobaczymy, żeby wywalać w rynek miliony to ktoś te miliony musi przygarnąć. A Hyperbary to jest coś, na co rynek Polski i Europejski czeka, nie mówiąc już o USA, ale tam na szczęście z FDA szybciej pójdzie niż z MDR. I nie bądż taki strażnik Teksasu co niby myśli tutaj o dobru ogółu, dbasz tylko o swój kolarski tyłek i tyle.
Pozwolisz jednakowoż, że ja będę pisał swoje o spółce, która ma perspektywy stać się wyznacznikiem trendów medycznych na rynkach światowych, a ty pisz swoje jak bardzo tutaj nie opłaca się być i trzymać akcji.
Dnia 2026-02-25 o godz. 10:04 ~Inwestor napisał(a): > Pozwolisz jednakowoż, że ja będę pisał swoje o spółce, która ma perspektywy stać się wyznacznikiem trendów medycznych na rynkach światowych, a ty pisz swoje jak bardzo tutaj nie opłaca się być i trzymać akcji.
Udowodnij, że posiadasz akcje Yoshi, masz z tym problem? Skoro się boisz pokazać olbrzymi pakiet to wystaw jego część np 19999 szt po 9,99 zł, dasz radę, czy nie?
Ja się w dziecinadę nie będę bawił, a karaluchy mi nie będą mówić co mam zrobić i co pisać. I jakoś pan hehe też nie kwapi się do wystawiania swoich akcji.
Chłopie płacą ci za to żebyś naganiał, dobra, żadna praca niby nie hańbi. Ale ty każdym postem się ośmieszasz, po prostu sam się poniżasz. Jak ty się patrzysz sobie rano w lustro ?
Nie widzisz że całe to forum już jedzie po tobie ?
Moim zdaniem całe forum to jedzie po tobie i putinie.Dwie niezadowolone persony co kupiły tysiące akcji , ale im spółka niby nie pasuje Ja jestem spokojny, mam dużo akcji w dobrej cenie i przyjdzie taki czas, że to ja tobie będę te swoje akcje wywalał. Ale minimum po 20zl. A ty dalej kombinuj jakby tu akcje odkupić co wywaliliscie ostatnio.