Przez chwile postawmy się na miejscu inwestora do którego kierowana jest emisja 5.5 pln i który inwestując ... jest na pewno dużo lepiej poinformowany o możliwym rozwoju spółki i potencjale zwrotu z inwestycji w ZREMB.....czy jego cena "wyjścia" z inwestycji 11 pln to jego szczyt marzeń ???? No chyba wszyscy zgodzimy się że ...NIE. ...zatem...chyba dalej nie muszę tłumaczyć....
Nie wiem nie znam ,i zarobiony nie jestem.. Ale podejrzewam ,że cena emisijna będzie ciut odbiegać od ceny obecnej rynkowej . Już wszystko jest dograne tylko czekać na stosowne infa. Potrzebne ok 5 baniek na rozwój a kto wie co prezes widzi w szklanej kuli . Czas pokaże . Cierpliwości .
Pisałem dość niedawno że czas już gra tylko na naszą korzyść bo co info może być tylko wyżej....nowe zamówienia ..wyżej....nowa hala dużo dużo dużo wyżej ....przejęcie....wyżej...przychody księgowane inaczej dużo wyżej .... Inwestor...wyżej..Plus program SAFE...wtedy Sky..
Na razie to miejmy nadzieję delikatna korekta się odbędzie ,wg moich przewidywań oby na 10 ,50 to się skończyło . Wskaźniki gorące . Oczywiście odpowiednią korekta pod kolejne wzrosty . No musi przebić podwójny szczyt z gówna wzięty z zeszłego roku
To ruchy czysto spekulacyjne były dalem się zwieźć . Teraz inna bajka
Trend
Nie wiem czy nie za blisko do dość ciekawych przełomowych informacji na korektę. Choć ta o której piszesz 10.50 to dla mnie raczej nie korekta ...ot wachnięcia sesyjne. Ja jestem fundamentalistą bardziej niż graczem AT. dlatego mnie to nie rusza. Ale jak kto lubi to niech gra pod AT coś tam mam pojęcie....ale tu może być odcinka w każdej chwili. Zobaczmy 2 dość istotne informacje w odstępie 2 dni.
Można by jeszcze dodać...43 mln od Wodociągów które można znaleźć w raportach tytułem odszkodowań na które rozstrzygnięcie czekamy z niecierpliwością....10 mln akcji PHR warte plus minus na teraz 30 mln....plus 16 mln z tytułu emisji akcji plus zysk 10 - 12 mln za 2025 rok....całość 170 mln....
Ja też jestem fundamentalista ,niemniej jednak na AT patrzeć trzeba , a te podwójne szczyty z zeszłego roku zagrały pod to wcstu procentach. Miejmy nadzieję że te poziomy w przeciągu tygodni staną się historia. Wodociągi? Matko ehhh. To już się ciągnie wieki i oby w tym roku pozytywny skutek był . Z tego co się orientuję sprawa jest wygrana a sąd zarządził ugodę ,więc raczej kwestia uzgodnienia kwoty jaką dostaną . Raczej nie będzie całe 43 ale na pewno kwota może być pokaźną. Fakt fundamenty to podstawa a te klarują się co raz bardziej. Ciekawy rok przed nami i następny ,myślę że poziomy 20- 30 są w zasięgu ręki za jakiś czas więc zobaczymy. Co do emisji to wcale nie jest powiedziane ,że będzie akurat 3 po 5.5 bo jak w kwietniu walor może chodzić powiedzmy 12- 15 może to już być cena inna z mniejszą ilością akcji do emisji . Więc zobaczymy ,dużo się dzieje dobrego i perspektywy są znakomite ale jak palnal prezes : przed nami długa droga a jesteśmy na początku. Więc myślę dobierać i czekać
Mi akurat pasuje że w końcu trafiłem na spółkę " na początku " jej drogi....całkiem możliwe że mediacje z wodociągami mogą się mieć ku końcowi to by tłumaczyło moim zdaniem dość skromną kwotę z emisji jak na potrzeby spółki. To by była petarda.
olejnym postępowaniem sądowym zainicjowanym to sprawa z powództwa ZBM ZREMB Chojnice S.A.
przeciwko Państwowemu Gospodarstwu Wodnemu „Wody Polskie” o zapłatę kwoty 43.353.000,00 zł wraz z odsetkami 41.983.000 od dnia 3 grudnia 2019 roku, a od pozostałej kwoty od dnia doręczenia pozwu. Na
kwotę tę składają się następujące należności:
a) kwota 23 340 000,00.zł - tytułem odszkodowania za ubytek wartości akcji Navimor-Invest S.A.
przypadający na Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A.,
b) kwota 18.013.000,00 zł - tytułem odszkodowania z tytułu utraconych korzyści tj. za utraconą przez
Zakład Budowy Maszyn ZREMB-Chojnice S.A. dywidendę wynikającą z prognozy finansowej na lata 2019-
2025 oraz szacunków za okres 2016-2018 dla Navimor-Invest S.A..
c) kwota 2.000.000,00 zł (słownie: dwa miliony złotych zero groszy) tytułem odszkodowania za spłatę
poręczonego kredytu udzielonego Navimor-Invest S.A przez Bank Handlowy, która stała się wymagalna
względem powoda na skutek działań pozwanego.
Pozew został wniesiony do Sądu Okręgowego w Gdańsku dnia 14 czerwca 2022 r. Dnia 4 sierpnia 2022 r.
zostało wydane postanowienie o przekazaniu sprawy do innego Sądu. Dnia 2 listopada 2022 r. powód
wniósł zażalenie na ww. postanowienie. Zażalenie zostało oddalone a sprawa została przekazana do Sądu
Okręgowego w Warszawie. W dniu 15 maja 2025 roku Emitent powziął wiadomość, iż postanowieniem z
dnia 08 maja 2025 roku Sąd Okręgowy w Warszawie XX Wydział Gospodarczy podjął postanowienie o
skierowaniu stron pozwu do mediacji i wyznaczył mediatora. Emitent po dniu bilansowym powziął
informację od radcy prawnego reprezentującego Spółkę w niniejszym sporze o braku zgody Prokuratorii
Generalnej na mediacje.
Sprawa obecnie jest na etapie wymiany pierwszych pism procesowych. Aktualnie oczekujemy na
wyznaczenie terminu rozpraw
Może faktycznie ktoś przybliży temat, ale ja pamiętam jak w Polnordzie też grali tymi roszczeniami już "prawie" zasądzonymi i "prawie" pewnymi ... kwestia czasu tylko. Opiewały na połowę wartości spółki.
Z perspektywy czasu widać jak Roman robił w konia wszystkich.
Oczywiście tutaj może być zupełnie inaczej ale aż się "wzdrygłem" na samą informacje o wygranych roszczeniach
Jeżeli dostaną dodatkową kasę to bardzo dobrze Ale widzicie jak już portfel zamówień się zwiększa kONSTRUKCJE KONTENERY NOWE TECHNOLOGIE W KONTENERACH POLSKA NIEMCY INNE KRAJE UNII JUŻ SKŁADAJĄ ZAMÓWIENIA ALBO BĘDĄ SKŁADAĆ WSZYSCY ICH ZNAJĄ TO MUSI BYĆ GRUBO I MISICIE WIEDZIEĆ CO JEST NAJWAŻNIEJSZE W TAKIEJ SYTUACJI ONI TO SPRZEDAJĄ PO BARDZO DOBRYCH CENACH A BĘDĄ SPRZEDAWAĆ PO JESZCZE DUŻO LEPSZYCH FIRMĄ KTÓRAA BARDZO DUŻO ZLECEŃ NIE PODPISUJE NASTĘPNEGO KONTRAKTU ZA MAŁE PIENIĄDZE PODNOSCI WYSOKO POPRZECZKĘ BOGATĄ PRZYSZLOSCPRZEF NIMI A TO SIĘ DOPIERO ZACZYNA
Dziwne że się tak ociągają z tą emisją. Jeden mógł by się zastanawiać dlaczego żadnego dofinansowania z żądu nie ma konkretnego ( pomijając zwolnienia z podatku)