Ja tu obrony nie widze jak pisze kolega the bob. Nie bylo nawet podejscia na 2.50. Widze natomiast akumulacje. Wedlug mnie końcowe stadium. Technicznie wyglada pieknie ale jak wspominałem animatorzy muszą dać zielone światło. Według mnie warto a nawet trzeba tu być. Kiedy coś ruszy - nie mam pojęcia.
Hektor desperat myli akumulację z dystrybucją. Obecnie upchali już sporo papieru w naród. Jak widać po wykresie 2.5 będzie kluczowe dla spółki. Bardzo prawdopodobne że pęknie i widzimy się oczko niżej. Spółka jest wyceniana z dużą premia co teraz zostaje powoli korygowane. Wg AI wycena powinna być w okolicach 40 mln więc miejsce na spadki jest
Jakoś mech i paproć trzeba wycenić. Żadne biuro maklerskie nie daje rekomendacji, nikt się nie wypowie na temat bajek które opowiadają. Trzeba sobie radzić inaczej.
Wolne żarty. Chcesz rekomendację dla takiej spółki w takim stadium działalności? Medinice dostał właśnie pierwszą rekomendację na 61 zł. Teraz dopiero kiedy kurs szaleje od kilku miesięcy od 8 do 40 zł, a ich produkt z certyfikatami czeka na kupca zapakowany w sreberko i owinięty wstążeczką.
No a Ty powaznie nie widzisz akumulacji? Kurs sie porusza na stalym poziomie od jakiegos roku a od polowy listopada średnie obroty sa ze 3 razy wieksze niz srednie obroty z 2025. No to jak to nazwiesz?
Zobaczymy co poniedziałkowa sesja powie. czy będzie otwarcie na poziomie 2,5 jak podpowiadają modele AI czy będzie to po prostu akumulacja poprzedzająca jakiś ruch w górę. Ja cholerą stawiam na wariant optymistyczny.... bo już odkupiłem. Nie mniej jednak jak przełamie 2,5 to będzie lipa i trzeba to też brać pod uwagę w szczególności jak ktoś się zastanawia czy warto łapać noże.
Wolumen przez ostatnie kilka miesięcy jest niespotykanie duży. Najstarsi górale na tej spółce pamiętają boczniaka w latach 2023-24 kiedy to dzienny wolumen był rzędu kilku kilkunastu tysięcy. Teraz kiedy spuszczają na podbitkach po 100-200 tysięcy natychmiast ktoś podstawia pojemny koszyczek, ulica raczej tego nie robi. Bob pisze o jakimś cenotwórczych wydarzeniach w kwietniu, nie widzę wydarzenia które mogłoby się takie okazać poza kolejną podbitką, która dla niego będzie następną okazją do wywalania. Całkiem efektywna metoda trzeba przyznać. Podbitki stają się tu coraz częstsze, ich zasięg coraz skromniejszy. Jeszcze takich kilka, a nawet najcierpliwsi będą mieli dosyć. Wydarzenie które mogłoby wybić kurs na 50% albo nawet ponad 100% to partnering lub chociaż list intencyjny w tej sprawie. A to dopiero koniec roku zgodnie z planami spółki. Między bajki można włożyć hipotezę, że ktoś bierze emisję za 2.5 a drugą ręką wywala w ulicę za 2,7. Za duże pakiety mają ci ludzie, za mały urobek. Należy pozbyć się myślenia życzeniowego i widzieć w każdej takiej podbitce tego momentu kiedy trend zostanie odwrócony. Tutaj musi być pokrycie w faktach. Myślę, że jeśli prezes Mazurek zapowiada umowę partneringową na koniec roku, to nie robi to na podstawie tego, że uważa że fajnie by było z kimś taką umowę zawrzeć, bo byłby kompletnie niepoważnym człowiekiem, ale na podstawie już podjętych, zapewne warunkowych ustaleń. Więc trzeba będzie poczekać. Co będziecie robić ze swoimi akcjami lub środkami w trakcie tego dość długiego czasu to już wasza sprawa.
To jest spółka na longa. Kto przyszedł tu w przeciągu kilku ostatnich miesięcy i oczekiwał złotych gór bo patrzył jak rosną inne spółki z branży i liczył że tu też pójdzie w kosmos bo rozpoczynają certyfikację CE, ten sobie pomylił adresy. A przewinęło się tu takich sporo. Rozumiem, że ciebie już żegnamy i nie mamy co zatrzymywać.
Tak właśnie wygląda akumulacja. Ty oddałeś zniechęcony, ktoś przejął i tyle w temacie. Panowie dzis chyba ostatni dzień zimy. Od jutra witamy wiosne. Na Nng też wiosna już bliżej niż dalej.