• MDR czy FDA 510(k) Autor: ~mistrzu [31.183.222.*]
    W wielu przypadkach uzyskanie certyfikacji MDR w UE bywa trudniejsze i bardziej czasochłonne niż clearance FDA 510(k).

W praktyce MDR jest zwykle bardziej rozbudowany. MDR wymaga pełnej oceny zgodności, analizy ryzyka, danych klinicznych, PMS/PMCF i dokumentacji lifecycle.

Dokumentacja techniczna w MDR może mieć tysiące stron, podczas gdy typowy 510(k) skupia się głównie na wykazaniu „substantial equivalence” („czy jest podobne do istniejącego urządzenia?”).

• Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~JanuszB [45.134.212.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 09:06 ~mistrzu napisał(a):
    > W wielu przypadkach uzyskanie certyfikacji MDR w UE bywa trudniejsze i bardziej czasochłonne niż clearance FDA 510(k).
    >
    > W praktyce MDR jest zwykle bardziej rozbudowany. MDR wymaga pełnej oceny zgodności, analizy ryzyka, danych klinicznych, PMS/PMCF i dokumentacji lifecycle.
    >
    > Dokumentacja techniczna w MDR może mieć tysiące stron, podczas gdy typowy 510(k) skupia się głównie na wykazaniu „substantial equivalence” („czy jest podobne do istniejącego urządzenia?”).
    >

Rozmawiałeś już o tym z MArcinem? Nie? To jak będziesz chciał, podeślij mu wyciąg z DMu i masz wtedy taką możliwość, a nawet spotkanie live, coś jak obiad z W.Buffettem.
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Putin [37.47.240.*]
    A ma coś ciekawego do powiedzenia? Standardowe liczne klamstwa i obietnice bez pokrycia czy ma na to co mowi jakieś dokumenty i dowody że tak bedzie?
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Zigi [31.0.72.*]
    Idż go się zapytaj i niepleć tych swoich głupot dookoła.
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Putin [37.47.240.*]
    Aha czyli mam jechać 400km żeby sie dowiedzieć czy twoj dziubas chce mnie okłamać czy nie...
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Zigi [31.0.76.*]
    Jak widzę to ciebie najwìęcej okłamuje ja nie mam takiego odczucia i wielu innych co tu piszą,opuść tą spółkę i to forum i będzie święty spokój.
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Putin [37.47.241.*]
    Co ja poradzę że lubisz jak Ci w twarz plują.
  • Re: MDR czy FDA 510(k) Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    Szkoda zdrowia dla tego trolla to nieuleczalny typ
[x]
YOSHI -2,03% 0,97 2026-05-15 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.