Już wymyślają że to jakieś spiskowe teorie , a prawda taka , że jak Dino zaczyna wchodzić do dużych miast w Polsce to nagonka się zaczyna . Konkurencja się boi Dino a rynek w miastach zdominowany przez biedre i lidle które reklamują się ogromnie w mediach , gazetach , tv , internecie itd. Dino tego nie robi i wiadome jest kto ma cel pluć na Dino . Mogą pluć , lewica może bredzić z tymi związkami o dino i mrozie w sklepach ale każdy kto był choć raz w Dino wie że w 4 kurtkach i czapkach ruskich czy rękawiczkach pracowników dino nie widać a w sklepach jest ciepło . Boli rozwój polskiej spółki i tyle . Na zakupy tylko do Dino . Potrzeba więcej polskich firm co zatrudniają i rozwijają się jak dino.
a co do płatnych reklam to dino nie musi bo robią to zwykli ludzie tu przykład ponad 600tyś wyświetleń a reklamówka robi swoje hehe dziekujemy Tej Pani
Człowieku, nie wiem czy żarty robisz sobie czy poważnie piszesz, popracuj trochę za pensje minimalną w zimnie. Może zmienisz zdanie. Kto wysyła na rozmowy ze związkowcami prawników? Kto każe usuwać posty pracownikom? Przecież to jakieś metody gestapo. Życzę tej spółce jak najgorzej, Polska spółka, a traktuje polskich pracowników gorzej niż niemiecka czy portugalska. Może jak ludzie ją zbojkotują i zobaczą w wynikach, że nie jest kolorowo to poprawią trochę warunki pracy pracownikom.
Dzbany tego nie rozumieją. Ja pozbyłem się tych dziadowskich akcji, prawda jest taka że tą spółką zarządzają wyjątkowo pazerni ludzie a ostanie wydarzenia tylko to potwierdzają, dodatkowo w wielu kwestiach ta spółka zatrzymała się w latach 90 tych (żadnych aplikacji, kas samoobsługowych itd.) Z tego co mi wiadomo w samej centrali nikt konkretny nie chce już tam pracować. Bazują na niewykształconych pracownikach bo wszyscy bardziej ambitni pouciekali lub zostali zwolnieni.
Dino przynajmniej zatrudnia bo wielu dziś zwalnia tam gdzie te związki zawodowe doprowadziły do ogromnych długów braku rentowności i wieczne dej . Zatrudnia dino w czasach gdy bezrobocie rośnie , prąd woda , ogrzewanie , koszty pracy rosną a płacą jak płacą wielu cieszy się że ma pracę i chcą sklepu blisko swojej miejscowości a włodarze i ich układy robią pod górkę . Kto chce to tam pracje , zawsze można jechać w świat np . do Holandii tam na szklarniach zobaczą w lato co to gorąco a zimą co to likwidacja i won do domu jak skończy się sezon . Dino to dobra firma , płaci podatki w Polsce ,zatrudnia ponad 50tyś ludzi wielu z nimi robi biznes . Lewica to by to zniszczyła z tymi związkami co pracy się boją . Ewidentnie widać że jest nagonka na dino i ktoś to opłaca .Media mają z reklam takich lidli czy biedry ogromne pieniądze a dino nic im nie daje .Widzisz biznes ??Zimno w dino spokojnie w lato będą bredzić że jest strasznie gorąco i też wymyślą brednie . Ciekawe kiedy zaczną atakować agrorydzynę bo to 100% przewaga dino i jak otworzą ze 100 sklepów w Warszawie to dopiero będzie kwik konkurencji . Ludzie mają oczy i widzą czy w dino jest ciepło czy zimno to samo co do sklepu czy tanio czy drogo . Ja widzę jedno do dino chodzi coraz więcej ludzi i są zadowoleni i chwalą ich mięso a kolejki rosną . Zdobywają coraz większy dział w handlu w Polsce , rozwijają się z własnych środków długi mogą spłacić w 1 miesiąć .Ogromnie inwestują trzymając koszty . Więcej takich firm w Polsce a nie jak jsw , CARGO poczta , tvp rafako itd tam jest pewnie ciepło a pracownicy zadowoleni wszyscy . Prywatna firma dino wie co robi zna prawo to i prawnicy są , jak podpisujesz umowe i chcesz pracować to nie plujesz na pracodawce tylko wiesz na co się zgadzasz. To wolny kraj można zmienić prace niech zanberg ich zatrudni albo w związkach ich zatrudnią aaa tam to nie bo kolesie , układy i robić nie trzeba . Pracowity człowiek doceni pracę i wie co to koszty , podatki oraz zysk . Każdy chce dziś zarabiać dużo to normalne .
Każdy dyskont czy to biedra czy Kaufland ma za sobą takie historie. Nikt nie pamięta nagonki ze w bierze ciężarne kobiety noszą 100kg wory z towarem?
Ja nigdy nie patrzyłem w stronę dino, jak otwarli jeden sklep na osiedlu to pomyslalem ze to je nie. Pusty parking, więcej obsługi niż klientów. Dzisiaj tam jest pełno wiecznie, a 50m od mojego domu otworzyli drugie. Jestem tam praktycznie codziennie, czasem z 3 razy nawet. Zawsze mała kolejka, nawet o 22 parę aut na parkingu.
Ja tu widzę sukces i dlatego czytam co piszecie bo jutro mam zamiar parę papierów Dino przytulić.
Chłopie, Polak Polaków wykorzystuje a ty go jeszcze bronisz. Znam tą firmę i wiem że to fanatycznie pazerni ludzie a dewidende to zobaczycie jak świnia niebo.
Dywidenda?? Tu jest inny plan wszystko idzie w rozwój spółki . Nowe sklepy , magazyny , zakłądy mięsne , działki , centra logistyczne itd. Ja nie bronie Biernackiego bo go nie znam ale widzę jak prowadzi spółkę i jako akcjonarisz od lat widzę że spółka rośnie w siłę . A co do pracowników to jest tak samo jak z tym Dino na Wilanowie , mediaki znalazły jedną babkę co pluła na dino że to kurnik i że tam jej się dino nie podoba i bredzą że wszyscy z wilanowa nie chcą dino . Co to ma być ?? To brednie jednej babki . To samo z pracownikami , media piszą blisko strajku dino wszyscy pracownicy niezadowoleni i tu też manipulacja ogromna . Ogromna część pracowników docenia że mają pracę i blisko domu a państwo co im daje ?? Prace czy zasiłki ??To takie spółki jak dino wyciągają ludzi z bezrobocia , płacą lekko ponad minimalną ale zobacz co robią inne firmy . Zatrudniają Ukrainców bo ulgi mają a jakoś w dino to widzę więcej Polaków i często są ludzie tam co państwo ich olewa . Zatrudniają osoby z orzeczeniem o niepełnosprawności.Wielu z tych ludzi ma problem by mieć pracę . Państwo powinno doceniać takie firmy jak dino a nie jak te śmieszne polityki co bredzą by wszyscy pracownicy poszli do domu . Ciekawe co będzie jak takie korporacje zagraniczne zniszczą prywatny biznes i przejmą rynek . To dopiero Polacy zobaczą że i minimalną zlikwidją i nadgodziny są zbędne . A politycy będą klaskać że to dobry pomysł . Ja nie bronie własciciela dino bo mało mnie on obchodzi widzę biznes i wyniki co są co kwartał lepsze i mam nadzieję że te wyniki dalej będą poprawiane .Podoba mi się w Dino że nie jest polityczne i nie robi ideologii jak inne firmy . Dino to sklep dla wszystkich a podatki płaci w Polsce Więc tzw pazerność ich jakaś słaba bo do rajów podatkowych jakoś nie uciekają jak wieku na gpw
Ludzie trochę obiektywizmu. Przejdźcie się po tych rzekomych obozach pracy i sprawdźcie jak to wygląda w rzeczywistości. Mam znajomych, chwalą pracę. Na zarobki nie narzekają... Bo w innym wypadku by się zwolniły. Z wejściem do miast zaczęły się artykuły i nagonka na Dino, to tez nie jest przypadek. Zatrudnijcie 50tys ludzi i spróbujcie zadowolić każdego z nich. Tak, temperatury w magazynie przy rozładunku mogą wynieść 5stopni przy otwartej bramie, w momencie jak na zewnątrz jest -10.
a i jeszcze dodam , ze problemy dino medialne jakoś dziwnie zgrały się z szortem i wejściem do Warszawy . Pewnie przypadek prawda?? Dokładnie praca czy to w Dino czy innej firmie to zawsze ktoś niezadowolony że nie urodził się gwiazdą bogatych rodziców