• RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~wizimir [195.88.232.*]
    https://imgur.com/a/xg7LYuT

RYVY pięknie respektuje dolną granicę trendu rosnącego (wyższe dołki) i znajduje się pod koniec wyrysowanego trójkąta. Zwraca ją uwagę obroty (wykres słupkowy) wspomagające strefę popytu.
    Mój scenariusz zakłada wybicie z trójkąta górą - potencjalny ruch również zaznaczony na wykresie.

To nie jest rekomendacja - tak widzę ten walor
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~KRi [37.47.113.*]
    Przy takich obrotach to pakując w akcje 200 tysi to narysuje ci wykres małpy jadącej na rowerze,,przstałbyś pisać te wypociny
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~wizimir [195.88.232.*]
    Chętnie zobaczę!
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~InwMaciek [89.64.16.*]
    Brak wykresu
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~wizimir [195.88.232.*]
    Wykres masz w załączeniu mojego pierwszego wpisu.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Acro [80.238.101.*]
    Zamiast wykresu widać dziwny załącznik
    To jest link do wykresu.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.40.*]
    Nie ma wykresu. Możesz zweryfikować czy link jest poprawny?
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Twoje niesamowite zdolności umysłowe pozwalają ci dochodzić do wniosków że 'inwestorzy uciekają' albo dostrzegać 'prawidłowości' takie jak spadki po espi... Ciekawe że nie zdołałeś pokojarzyć, że link skleił się z pierwszym słowem. Na to zdolności ci nie wystarczyło.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Ehhhh [89.8.246.*]
    Hehehe Waldek czego ty od nich wymagasz?
    Ctrl c, Ctrl v ze skryptu na forum każdej sortowanie spółki i tyle, cała filozofia, jakbyś zapytał to Yoksi czy Drobny pewnie nawet nie wiedzą czym się Ryvu zajmuje i gdzie się znajdują.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.40.*]
    Według wykresu, kurs czeka jeszcze jeden spadek w drugiej połowie lutego. Marzec to już inna bajka.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Qbq [89.151.23.*]
    technicznie kurs miał sie wybić z trójkąta w górę... ale sie wybił w dół, wiec wygląda, że zjedziemy w najbliższych dniach do 23, czy to sie kolegom podoba czy też nie, niezaleznie od tego czym sie ta spółka zajmuje ... no siły to ona ostatnimi czasy nie ma, nakupiłem i liczyłem na więcej ... poczekam jeszcze, bo po spadkach przychodzą wzrosty ;)
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Ehhhh [89.8.227.*]
    Qbq napisz jeszszcze dla wyjaśnienia o jakiej spółce piszesz? kiedy te 23 i czemu nie 22?
    Scenariusz yoksiego i pokerzysty? Z wykresu też widać, że w najbliższym czasie szykuje się spadek.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Ehhhh [89.8.226.*]
    8,90 to pewniak. Panowie shoty na lewarze to musi sie udać
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~InwMaciek [89.64.16.*]
    Brak umowy partnerskiej przełoży się na taki poziom cenowy.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Brak umowy oraz konieczność emisji mógłyby się przełożyć na znaczący spadek wyceny.
    Tyle tylko, że prawdopodobieństwo takiego scenariusza jest niezwykle niskie.
    Napisz może jaką wycenę przewidujesz kiedy już dojdzie do parteringu. Ile milionów otrzyma RYVU?
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Ehhhh [89.8.226.*]
    A na jakiej podstawie zakładasz brak podpisania umowy partnerskiej ?
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    O spadku do 23 zł pisałem w zeszłym tygodniu jako naturalna konsekwencja espi (z 22.01). Niestety (lub stety), po osiągnieciu tego poziomu kurs wejdzie w trend spadkowy.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Waldek [31.0.53.*]
    Spadki w reakcji na informację że RYVU otrzyma ponad 32 mln zł? Ty się dobrze czujesz?
    Doskonały przypadek iluzorycznej korelacji, szukanie związku przyczynowego tam gdzie go nie ma w celu wsparcia swojej tezy.
    Żeby głosić takie rzeczy, trzeba mieć logikę (a także swoją godność) za nic.
    I tak oto wg pokerzysty 32 mln dodatkowej kasy zaniża wycenę RYVU. Czy to trzeba komentować?
    Jeśli mamy być precyzyjni, to dofinansowanie wynosi 19,5 miliona PLN. Reszta z własnej kieszeni.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    Jeżeli sprawdzisz historię ostatnich 9 m-cy to łatwo zauważysz zależność pomiędzy espi, a konkretnymi spadkami. Dlaczego tak się dzieje....nie wiem....ale tak jest i należy to przyjąć. Forumowicze mogą pisać, że po espi były wzrosty ale ta bajka nie przejdzie, bo jest za łatwa do zweryfikowania.
    Być może umowa partnerska zmieni tą modę i po jej podpisaniu (do końca marca), akcje zareagują w sposób inny, niż dotychczas. Może każde kolejne espi (po umowie partnerskiej) zacznie wywoływać fale wzrostowe może....może....może. Czas pokaże.
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Waldek [31.0.53.*]
    Wiesz, że informacja o dodatkowych 19,5 mln złotych, które zasilą konto RYVU powoduje spadek wyceny, ale nie wiesz dlaczego tak się dzieje. Czy ty widzisz jak to jest absurdalne?
    Poza tym, umowa partneringową nie musi być podpisana do końca marca. RYVU ma finansowanie co najmniej do końca pierwszego półrocza 2026. Póki nie głosów o dodatkowej emisji, nie ma obaw o umowę partneringową.
    Na przestrzeni miesięcy każde espi generowało spadek. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, po prostu nie wiem. Jeśli Ty wiesz to super, strzeż tej wiedzy. Dzięki niej możesz zaoszczędzić kupę kasy.
    Jak słusznie zauważyłeś wielu rzeczy "nie wiesz", zatam zakładanie że tym razem "wiesz" jest trochę przesadzone.

Zobaczymy o 17tej czy kurs zatrzyma się w przedziale 25 - 27 czy innym
    Ehhhh - jak głośno byś nie krzyczał i jak mocno tupał nogami, to jest jak jest.
    Może jesteś merytoryczny i wiele wiesz na temat tego waloru, ale prawda jest taka, że kurs na dziś nie jest mocny oraz, że ma tendencje spadkową - takie są fakty.
    Ja na dziś obstawiam, że spadnie do ok 23 w najbliższym czasie.
    Partneringu nie ma i nie widać na horyzoncie - aczkolwiek wierzę, że do niego dojdzie ... tylko kiedy ... tego nie wie nikt.
    Mogłem kupować nie przy 25-26, tylko poczekać jeszcze, ale jak już pisałem wcześniej liczyłem, że wybijemy się z trójkąta na kursie w górę ... a to nie nastapiło i ziścił sie scenraiusz odwrotny.
    Ze spółki nie ma żadnych, ale to żadnych pozytywnych wieści, więc kurs dryfuje w dol
    Teraz mozesz ponownie krzyczeć i tupać.
    Może się podłączyć Waldek ... ale jest jak jest.
    Pokerzysta jest nudny, te inne ynwestory to takie zoo bankierowe.
    Pozostaje ciepliwie czekać na pozytywy i nie obrażać sie na spadki lub sprzedać licząc na odkupienie niżej ;)
    Tyle ode mnie jako akcjonariusza świadomego-nieświadomego (niepotrzebne skreślić) na tym walorze
    Fajnie że użyłeś argumentów, szkoda że nie do końca prawdziwych.
    1. Kurs ma tendencję spadkową? Jaki okres wziąłeś pod uwagę? Kurs jest mniej więcej na tym samym poziomie co 2 tygodnie temu, 2 miesiące temu, 4 miesiące temu... Nawet rok temu (w ostatnim tygodniu lutego wycena była niższa niż obecnie). Oczywiście różnie bywało, ale to nie jest dryfowanie w dół o którym piszesz.
    2. Partneringu nie widać na horyzoncie? No ciekawe. Wskazanie przez FDA dawki optymalnej to jest to nic?
    3. Twierdzisz że w najbliższym czasie wycena spadnie do ok 23. Nie wiem, ja wróżbiarstwem się nie zajmuje. Chyba że wyjaśnisz na jakieś podstawie tak twierdzisz?
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Nowy [185.71.241.*]
    Moim zdaniem wybicia z trójkąta jeszcze nie było, właśnie się rysuje. Mogło tak wyglądać po zejściu poniżej 26. Każdy widzi swoje kreski. Od dołu ładnie się broni. Niebawem powinno się wyjaśnić
    Waldek
    moje argumenty są takie same jak Twoje, czyli subiektywne

ad. 1 - Twoim zdaniem kurs rośnie?
    ad. 2 - o partneringu coś słychać? wiecej czytam od Ciebie i od Ehhha niż z samej spółki, tak to powinno wygladać. Nie wspomnę jużo tym że o partneringu to jest mowa już od hohoho, prawda? i co? i nic ...
    ad. 3 - twierdze to na podstawie AT i swoich odczuć w tej materii, ale mogę sie mylić ... podobnie jak liczyłem wg AT że wybijemy się z trójąta górą i dzić będziemy ok 30zł, a nie jesteśmy

Ps. Ja mam zakupione akcje, i dalej wierzę że będzie dobrze, ale nie będzie "już", nie będzie rosnąć, bo spada ... i spadnie jeszcze ;)
    Poza tym to FDA nie jest rozwiązaniem per analogia do FDA Medinice, prawda? Bo wtedy byłaby tu euforia, a trzeba jeszcze roche zrobić, wieć różowo nie jest
    1.Wskazałem ci poziomy cenowe na których było RYVU dwa tygodnie temu, dwa miesiące temu i rok temu. To był plus minus ten poziom cenowy co obecnie. Ten co obecnie oznacza że ani nie rośnie ani nie spada. Tym czasem według ciebie spada. Wartości odczytałem z wykresu, więc to nie jest moja subiektywna opinia, w fakt.
    2. Co chciałbyś usłyszeć o partneringu? Prezes poinformował że prowadzone są rozmowy i jest duże zainteresowanie projektem, dodatkowo FDA zaakceptowało dawkę. Partnering na horyzoncie, pozostaje czekać na wyniki tych rozmów. O czym ma cię teraz informować spółka, że wciąż prowadzi rozmowy?
    3. Jeśli typujesz spadki na podstawie swoich odczuć i AT, to tutaj nie zamierzam się kłócić - wierzę ci w pełni. Ja niestety jestem z tych którzy nie odczuwają mrowienia przed spadkami oraz swędzenia moszny na wzrosty.
    Waldek, naprawdę — pozwól mu wierzyć, że jest źle.
    Jeżeli ktoś uważa, że w spółkach biotechnologicznych grających pod potencjalnie przełomowe odkrycia kluczowe są wykresy z przeszłości, to żadna argumentacja tego nie zmieni. Tu nie chodzi o linię oporu sprzed dwóch lat, tylko o ryzyko naukowe, kamienie milowe i monetyzację pipeline’u.
    Jeżeli ktoś twierdzi, że powołanie Przewięźlikowskiego do Rady Przyszłości to przypadek, a granty i dofinansowania to wyłącznie „kumoterstwo”, to znaczy, że i tak interpretuje fakty pod z góry przyjętą tezę.
    A tekst w stylu: „mam akcje, ale będą spadały” dobrze pokazuje poziom spójności tej narracji.
    Nie każdą opinię da się zmienić merytoryczną dyskusją. Czasem rozsądniej jest pozwolić komuś trwać przy swoim — rynek i tak wszystko zweryfikuje.
    To czy kupi czy sprzeda swoje 500 akcji przy obecnym arkuszu i płynności zmieni na chwile kurs o 10groszy. Warto o to kruszyć kopie?
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Qbq [37.47.155.*]
    A Ty Ehhhh nie dopisuj mi jakiś dziwnych też których nie wyglaszam.
    Bo bawisz się w politykę jak PiS i po razem wzieci
    I wyjaśnij mi tylko jedną kwestie popraw jeśli się mylę.
    1. Masz akcje
    2. Wiesz że bedą spadały
    3. Nie sprzedajesz.
    I mamy traktować cie poważnie?
    Ojej, naprawdę? To jak masz akcje to sprzedaj, jak nie masz to nie kupuj."Partneringu nie ma i nie widać na horyzoncie" + po 23 też nie kupuj szkoda kapitalu jest tyle ciekawszych pozycji. Oczywiście miłego dnia Qbq podrawiam
    Ehhh
    Ale ja już mam i kupiłem, a Ty strzelasz focha, bo mam inne zdanie niż Ty?
    Musi być tak jak Ty chcesz, a inni skoro nie myślą jak Ty to są w błędzie, prawda?
    Może zastanów się, czy powinieneś sie zajmować inwestowaniem? Może do piaskownicy się nadajesz z takim podejściem?
    Tak tylko na chłodno sie zastanów
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Ehhhh [89.8.227.*]
    Nie chodzi o żaden „foch”. Emocje w inwestowaniu są zbędne.
    Patrząc chłodno na wykres i arkusz zleceń:
    – poniżej 25 zł regularnie pojawia się popyt,
    – powyżej 27 zł aktywizuje się podaż.
    To pokazuje wyraźny zakres konsolidacji i poziomy, na których większy kapitał akumuluje lub dystrybuuje akcje.
    W arkuszu widoczne było również duże zlecenie sprzedaży w okolicach 66 zł — kilkadziesiąt tysięcy akcji. To nie jest ruch detalisty, tylko kogoś z istotnym kapitałem. Czy ta osoba ma rację? Tego nie wiemy. Rynek zweryfikuje. Natomiast ignorowanie faktu, że kapitał instytucjonalny ustawia się na określonych poziomach cenowych, byłoby nierozsądne.
    Co do komunikatów spółki — ich interpretacja nie jest zero-jedynkowa. Te same informacje mogą być odczytywane jako pozytywne fundamentalnie, ale neutralne lub nawet krótkoterminowo negatywne technicznie, jeśli rynek miał je już w cenie.
    Ostatecznie każdy odpowiada za własne decyzje inwestycyjne. Ja wolę analizować zachowanie kapitału i strukturę rynku niż opierać się wyłącznie na narracji.
    Nie ma tendencji spadkowej.....cały czas kurs respektuje rosnącą linię trendu wzrostowego.
    ostatnich 6 lokalnych szczytów - poprowadź sobie kreskę i zastanów się gdzie zmierza ta kreska w dół, czy horyzontalnie, czy w górę
    potem jak sie zastanowisz to zastanów sieznowu po co piszesz o trendzie wzrostowym i na jakiej podstawie?

Chyba że piszesz o długoterminowym trendzie - to OK
    ale ja piszę póki co o krótkoterminowym i średnioterminowym, które ukłądają sie niestety różnież dla mnie jako posiadacza akcji jako spadkowe
    Nie masz racji....zerknij, proszę. Czerwona linia....

https://imgur.com/a/5UDWcsr

Wizimir - zerknąłem, ciekawe podejście
    ja rozpatruje krótkoterminowy trójkąt, z którego wybiło sie dołem
    Ty rozpatrujesz długoterminowy trójkąt stanowiący korektę wzrostu z zeszłego roku do 34-36
    Jeśli tak podejść to powinno wybić w górę, ale jest jeszcze czarna linia krótko/srednioterminowa, która leci w dół, a kurs jej nie przebił
    zobaczymy co się zmaterializuje
    Ano - zobaczymy.......
  • Re: RYVU - piątek prxzed sesją. Update scenariusza. Autor: ~Qbq [37.47.155.*]
    Z Wizimirem "rozmawia" się normalnie.
    Mamy jakieś rozbieżne zdanie ale rozmawiamy jak ludzie.
    U Ehhha i Waldka musisz myśleć jak oni bo inaczej Cię zajada. Znowu fochy.
    Panowie poczytajcie dwoje posty ze stycznia, grudnia i listopada ... wciąż biadolicie to samo. Kurs był już 30 i co? Rośnie spece? Czy ja ślepy jestem i czy to dziś bujamy się w okolicach 25?
    Nie zaklinamy Waldek rzeczywistości bo nie jest lepiej niż w listopadzie-styczniu.
    Sam liczyłem na 30 teraz ale się przeliczyłem.
    Możecie strzelać fochy jak dzieci w piaskownicy ... tylko to śmiesznie wygląda. Nie ma w tym nic innego niż brednie Pokerzysty tylko z innym zwrotem. Ona jak to jest źle, a Wy dwaj jak to jest super fajnie.
    Nie musisz myśleć jak ja, wystarczy że będziesz pisał o faktach. Wciąż pisze to samo? No cóż skoro ktoś zakłamuje rzeczywistość to wskazuje na to jaka ona jest. Jak to robię? Prosto wskazuje na fakty, na ogólnie dostępne wiedzę. Nie wróżę wycen.
    Kurs był już po 30, był po 23, a w zeszłym roku był nawet poniżej 18. Teraz kręcimy się wokół 25. To nie są spadki, a ty nieporadnie próbujesz udowodnić że jednak są.
    Nie jest lepiej niż w listopadzie-styczniu? To zależy. Patrząc tylko na wykres to jest lepiej niż w pierwszej połowie listopada, gorzej zaś niż w grudniu czy styczniu. Kurs od roku kręci się na podobnych poziomach z nagłymi odchyleniami w dół i górę, a ty widzisz spadki. I to ja zaklinam rzeczywistość?
    Nie wiem o jakie fochy ci chodzi, dlatego do tego się nie odniose.
    I jeszcze raz powtórzę - nie pisze że jest super fajnie tylko wskazuje na fakty. Do czego konkretnie masz zastrzeżenia?
    F
    Napisz mi w którym wpisie napisałem ze jest "super fajnie" skoro wytykasz mi przypisywanie tez których nie wygaszasz. 1 wpis z tego roku w którym pisze że jest super fajnie i znikam na tydzień
[x]
RYVU -2,14% 22,85 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.