• Pozycja zajęta Autor: ~Wan [83.21.22.*]
    Długo obserwowana, dziś pierwszy pakiet akcji został kupiony, myślę że nie ostatni - ale następne pakiety bądą kupowane na wyższych poziomach.
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Deryk [31.0.81.*]
    Do groszolapów - nie sprzedajecie teraz bo odkupicie po 11
  • Re: Pozycja zajęta Autor: _xd [213.217.31.*]
    Kiedy te 11? Do końca lutego czy w 2-3 sesje? xD
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Mops [113.160.13.*]
    Dlaczego dopiero teraz kupiłeś synciu troche papiera?
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Ciekawy [46.112.73.*]
    Zaraz dolne widły
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Wan [83.21.22.*]
    Kupuje się przyszłość, wiele lat na giełdzie nauczyło mnie pokory- nie jestem z tych co kupują i zakopują. Ostatnie wyniki i program SAFE wróżą moim zdaniem dobre odbicie- konsolidacje kursu przy ostatnich poziomach chyba dobiega końca ?
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Wan [83.21.76.*]
    Jeszcze trochę i drugi koszyk trzeba będzie podstawić
  • Re: Pozycja zajęta Autor: steve2 [83.22.81.*]
    I tu popieram, trzeba kupować zgodnie ze swoim wewnętrznym głosem. Mój mówi mi co innego (że jednak jeszcze będzie 6) ale czasami wewnętrzne głosy kłamią... Na wszelki wypadek wezmę też coś tu o poranku. Kolejny pakiet po ile, po 20? Sprzedaż po 100? Wtedy c/z i tak będzie jeszcze daleko do Reinmetalu, ale przerażają mnie te liczby...
    Piszesz że kolejny pakiet po 20 - myślę że do tej ceny już nie będę mieć pierwszego i prawdopodobnie drugiego o ile kupię. Drugi pakiet kupię jak będę uważać że z pierwszego powstała bezpieczna poduszka, nie uśredniam w dół. A czy będzie mocniejsze odbicie, czy wolniejsze, a czy w ogóle będzie, to czas pokaże. To jest gra - nie wiesz czy grubas ma inne zamiary. Siedziałem na KGHM i tam wcześniej wszyscy oczekiwali spadków i zajmowali pozycje shortów - a grubasy wyznaczali nowe ATH
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Ty patrzaj na obraz sytuacji jak pięknie malują świcke a nie słuchaj wewnętrznych głosów..
    Bo to może być zwodniczy głos złego ducha ..
    Krotochwilnie zagaiłeś muszę przyznać... Malujesz słowem niczym Rembrandt.
    Nt. złego ducha piszesz z żartobliwą nutą, bo najwyraźniej nie miałeś jeszcze pewnych doświadczeń. Chciałbym Cię zapoznać z moim znajomym który coś takiego przeżył nie wyłączając rzucania po ścianach. Trudno to skumać a jednak miało miejsce.
    Ale widzę że znowu się potwierdza że potrafimy rozmawiać mimo że stoimy po obydwu stronach politycznej barykady... To dobrze bo trend będzie na godzenie zwaśnionych stron.

Ale ja do Wana...
    Nie wyczułeś sarkazmu który mnie dopada nad ranem gdy wychodzę za potrzebą.Ja nim podlałem tylko TWÓJ optymizm, którym postanowiłeś się publicznie podzielić. Ja dalej spokojnie czekam na 6-tkę jak wiadomo. Ale co tam, zima jeszcze potrwa, ubranko może mi się przydać - wziąłem przed chwilą tak jak deklarowałem choć widać że będę tego żałował... Ale nie jedną sesją człowiek żyje, więc mam nadzieję opartą o Twoją rekomendację.
    steve2 - może masz rację - nigdy tego nie twierdziłem. Wg mnie 6 z przodu nie zobaczymy, a pisałem dużo wcześniej że nie zejdziemy poniżej 8. Dziś czerwień zagościła, ale obserwuję co dzieje się odnośnie Iranu - dziś przywódczy apelowali o wstrzymywanie się z wyjazdem do tego państwa i o szybkim wyjeździe. USA zgromadziła tam bardzo duże ilości sił - a teraz tam odbywają się duże manewry Iranu, Rosji i Chin. Myślę że Rosja i Chiny nie zaangarzują się w konflikt, ale operacja wojskowa stanów może przełożyć się na notowania Lubawy.
    Ale to dobra czy zła informacja ?
    Oczywiście dla świata jak najbardziej zła gdyż kolejny naród tym razem Persowie doświadcza eksterminacji w imię demo(n)kreacji a to przerażające jest jak los Palestyńczyków ..
    Jeśli zaś chodzi o wyścig zbrojeń to z pewnością będzie to paliwo dla spólek z tym związanych które już zacierają ręce na kolejne kontrakty..
    Ale niech puenta będzie wiersz Brzechwy pt Na straganie i jego smutna koncówka.. bo tak to się w zasadzie skończy..
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~gp24 [37.31.142.*]
    Dnia 2026-02-19 o godz. 16:14 ~Wan napisał(a):
    > steve2 - może masz rację - nigdy tego nie twierdziłem. Wg mnie 6 z przodu nie zobaczymy, a pisałem dużo wcześniej że nie zejdziemy poniżej 8. Dziś czerwień zagościła, ale obserwuję co dzieje się odnośnie Iranu - dziś przywódczy apelowali o wstrzymywanie się z wyjazdem do tego państwa i o szybkim wyjeździe. USA zgromadziła tam bardzo duże ilości sił - a teraz tam odbywają się duże manewry Iranu, Rosji i Chin. Myślę że Rosja i Chiny nie zaangarzują się w konflikt, ale operacja wojskowa stanów może przełożyć się na notowania Lubawy.

Witajcie
    Też zacząłem zastanawiać się co będzie jak zaatakują Iran , jak wszyscy domniemamy giełdy zaleja czerwień dlatego do ataku może dojść po sesji przed dniem wolnym żeby nieco wygładzić reakcję rynków która i tak będzie , myślę że i my nie obronimy się na Lubce przed ewentualnymi spadkami , ale to tylko takie moje trzy grosze. Pozdrawiam
    Jeśli mówić o tym szerszym kontekście to uważam że trzeba wziąć pod uwagę dwa czynniki które działają na Trumpa. Pierwszy to ten który go wyniósł na stanowisko prezydenta czyli działanie Rosji i Niemiec. Wywierają na niego presję żeby zaangażował armię amerykańską gdziekolwiek na świecie i żeby nie mogła ona interweniować tutaj, gdzie Rosja i Niemcy planują przejęcie albo może trzeba powiedzieć marzą o nim.

Drugi czynnik to siła z wewnątrz Ameryki. Wiemy że Biden i Obama mieli dobre relacje z Iranem i pewnie dlatego armada nic nie robi.Płynie jeszcze jeden z lotniskowiec... Ale mają ich przecież 11. Zobaczymy co przeważy.
    Z tego co widać z NASZEJ sceny politycznej, delikatnie małymi kroczkami dzieje się coś co dla Niemiec i Rosji nie jest korzystne. Ta siła u nas oddziałuje zdecydowanie i bardzo umiejętnie (Polska 2050). Wyobrażam sobie że stronnictwo pruskie proponuje gratyfikacje lub rezygnację z życia. A co jeśli stronnictwo amerykańskie proponuje więcej i ochronę? Może jednej i drugiej grupie żeby wszystko odbyło się łagodnie? Ale po co o tej kuchni... Dodatkowo tarcza w Radzionkowie ma nowy sprzęt, który potrafi sięgnąć Oriesznika. Czy Rosja jest w stanie przeprowadzić swoje plany bez niego? Obecnie chyba nie. Obstawiam że przechyla się na korzyść stronnictwa amerykańskiego i Polski. Takie kropki widzę i tak to interpretuję a co będzie zobaczymy. Walka trwa.Pewnie druga strona ma jeszcze jakieś asy w rękawie, ale czy na pewno? Ze zdziwieniem stwierdziłem wczoraj, że niegdyś moja ulubiona stacja TVN24 krytykuje pana premiera. Ciekawa sytuacja.
  • Steve2 Autor: ~Pirat33 [139.28.86.*]
    Człowieku na czym ty latasz?
    Podzielił byś sie tajemnicą na forum.
    Poza tym ,że gaśnica jest Twoim przewodnikiem ideowym.
    Masakra jak się czyta tw popłuczyny. I.jak ma być dobrze skoro mamy takie wybitne jednostki intelektualne
  • Re: Steve2 Autor: steve2 [83.22.81.*]
    Nie recenzuj czegoś do czego nie masz zdolności. Wszystkie twoje szare komórki miałyby luzik w główce od szpilki, nie myślałeś żeby używać swojej jako jakiś schowek na rękawiczki czy coś?
  • Re: Steve2 Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Steve 2 daj spokój ..
    Nie daj się wciągac w te gierki słowne
    Rób swoje bo czas żniw nadejdzie i trza będzie plony zebrać
    Ziemia żyzna klęska urodzaju nad nami wisi w tym roku i szkoda czasu na przepychanki..
    Powodzenia bracie ! I że tak biblijnie zaciągnę..
    Żniwa wprawdzie wielkie ale robotników mało..''
  • Re: Pozycja zajęta Autor: ~gp24 [37.31.142.*]
    Albo totalny pokaz siły na wywarcie presji i odtrąbienie sukcesu Trumpa a jak wiemy to narcyz i jak się uda to wyjdzie powie : zażegnałem następny konflik ,
    Albo uderzenie jest przesądzone i pozostaje tylko kwestią czasu rozpoczęcie operacji .

• Re: Pozycja zajęta Autor: ~Elegancik [31.60.236.*]
    Ale brednie wpisujecie byle jakiegoś głupca złapać na kupno Lubawy program Safe nie dotyczy Lubawy żyje swoim tempem i tyle żadnych kosmicznych wzrostów nie było i nie bedzie
    Czyżby?
    Mądrego to i warto posłuchać... A więc czekam aż zboże jeszcze trochę podrośnie. Myślę że tak koło 10 chwycę za kosę i skoszę te łany które kupiłem za doradą Wana. A tego gościa z kilkoma szarymi komórkami puszczamy wolno. Nie chce z nami żniwować, to krzyż mu na drogę.
[x]
LUBAWA -2,44% 8,80 2026-05-15 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.