• Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Max [83.238.57.*]
    Witam po przerwie w pisaniu tutaj spowodowanej pseudoaktywnością Freda ("dyskusja z głupkiem nigdy nie wzniesie głupka na twoj poziom, co najwyzej ciebie znizy na jego").
    Jako zadeklarowany posiadacz akcji KHS "do samego końca" mam nadzieje, ze teraz będzie z kim merytorycznie powymieniac poglady na rozwój wydarzeń w spólce.

Wczorajsze info potwierdza tezę, że coś się dzieje na plus.
    Na chwile obecną jestem ciekawy kilku faktów:
    1. czy termin wyjscia akcji z GPW forsowany obecnie (30.10) jest rzeczywiscie sztywny?(Czy oprócz umocowania w przepisach potrzebna jest np jeszcze decyzja gieldy? Czy zarzad KHS moze miec wplyw na pozostawienie na gieldzie?
    2. czy po ewentualnym wyjsciu moze nastapic powrót np. za 3 miesiace? (zejscie z gieldy nic nie oznacza dla procesu pertraktacji z wierzycielami, moze to sie tez stac bez gpw)
    3. czy powolanie rady wierzycieli oznacza automatycznie cos konkretnego dla ewentualnego układu? jedno z ostatnich info prezesa dotyczyło wlasnie rady wierzycieli
    4. prezes akcje trzyma na pewno, teraz dokupil czlonek zarzadu, zdaje sie... po co?i dlaczego w sumie tak mało? raptem 100tys, a przez to przekroczył prog 5% i musial sie ujawnic? moim zdaniem chciał sie ujawnic. Pytanie po co?

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i prosze nie pisac tutaj postów typu: "za 2 tyg wypad".

pzdr
    Max
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Bacazgor [194.132.108.*]
    Termin powinien zostać podany w osobnym komunikacie, a jesli nie jest to akcje nie wypadają, tak ja to widzę, o zakończenie notowań powinien zwrócić się do GPW Syndyk

A propos wyprzedaży majątku, to czy nie lepiej za 5 mln PLN przejąć pakiet ponad 50% akcji i skupić część wierzytelności poniżej ich wartości, żeby mieć dobrze funkcjonującą firmę z dużym rynkiem zbytu i rozpocząć układ, niż kupować linie do produkcji szklanek?

Myślę, że ktoś duży doszedł do tego wniosku, ale nie chce przepłacać, stąd były te zapewnienia o likwidacji i jakoś teraz o nich cicho.
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~szeda [212.14.5.*]
    Krosno walczy o układ

Producent szkła złoży wniosek o przywrócenie układu. Ma nowego, znaczącego akcjonariusza.
    O 9,5 proc. drożały wczoraj na drugim fixingu akcje Krosna. Rynek pozytywnie odebrał informację o tym, że powyżej progu 5 proc. ujawnił się w spółce cypryjski podmiot AJW Investment. To firma powiązana z Januszem Wójcikiem, członkiem rady nadzorczej Krosna. Dotychczas pakietem dającym powyżej 5 proc. głosów dysponował tylko Stefan Maciejewski, prezes spółki.
    To nie koniec dobrych informacji. Spółka jest bliżej dogadania się z wierzycielami. Dąży do zamiany upadłości likwidacyjnej na układową.
    - Kończymy uzgodnienia z bankiem Pekao, który posiada największą wierzytelność Krosna - mówi Stefan Maciejewski.
    Wkrótce do sądu ma trafić wniosek o zmianę upadłości. Z wyliczeń prezesa wynika, że stopień zaspokojenia wierzycieli w układzie będzie ponad dwukrotnie wyższy niż w przypadku likwidacji. Na tym nie koniec.
    - Nasze działania spotykają się z ogromnym zainteresowaniem nie tylko ze strony wierzycieli - jesteśmy na etapie bardzo zaawansowanych rozmów z inwestorem zagranicznym. Otrzymaliśmy w tym tygodniu list intencyjny, w którego ramach będziemy prowadzić dalsze rozmowy. Rozważamy w jednej z opcji układowych znaczne dokapitalizowanie spółki - mówi Stefan Maciejewski.
    Więcej szczegółów nie ujawnia, podejrzewa natomiast, że wniosek o ogłoszenie upadłości Krosna był nieuzasadniony.
    Tymczasem za kilkanaście dni Krosno zostanie wycofane z obrotu giełdowego, bo mija pół roku od ogłoszenia upadłości. Zarząd prosi nadzór o przedłużenie notowań.
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Max [89.167.45.*]
    info maksymalnie optymistyczne, tyle ze zadnych faktów, jedynie deklaracje.

Nie zmienia to faktu, ze rosna szanse na taki wariant rozwoju wydarzeń:

W ciągu kilkunastu dni wniosek o zamianę likwidacji na układ, nastepnie na tej podstawie nadzór pozostawia akcje na parkiecie do dnia orzeczenia sadu. Sąd wydaje pozytywne orzeczenie. Akcje szybuja w kosmos. Dowiadujemy sie o warunkach układu - w zależności od tego zachowuje sie dalej kurs. Jeśli dodatkowo wchodzi inwestor z kapitałem, na pewno jest dla niego emisja akcji. W dłuższym okresie Krosno wyrasta na światowego lidera branży :)))))))

marzyłoby sie, co? ;)
    Pięknie to ująłeś. Ale przypominam że produkcja w Krośnie idzie pełną parą. NA towar jest zbyt i będzie. Kolekcje szkła mają przedniej marki.Sam piję whisky w ich szkle zakupionym kiedyś od małego złodzieja wynoszącego po parę szklaneczek za bramę - kilkanaście lat temu...Przyzwyczaiłem się, a dalej jest to piękna szklanica. Wiadomo...Hand MAde..
    SKAD TO INFO??????????????????????
    Puls Byznesu..w części płatnej wydania z dzisiejszego dnia. Nie wiem czy na PB ogólnodostępnej było to info.Ja je mam bo płacę za e-wydanie...
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~bat 2 [87.105.160.*]
    Zmusiłeś mnie do zakupu PB, gdyż nie dowierzałem. Ale info ok i jak najbardziej pozytywne. Krosno wyjdzie z tej likwidacji bez problemu. Będzie dobrze!!!!!
    Duże dzięki za info, bo trochę się wahałem, a okazało się że nie czas na wahnięcie, tylko no wyskok do góry!
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~krosnianin [82.177.95.*]
    to ze Krosno wyjdzie z tej likwidacji bez problemu to jest pewne tylko pewne tez jest to ze wypadnie z notowan i bedzie sobie dzialac ale poza gielda!
    Dnia 2009-10-14 o godz. 14:37 ~krosnianin napisał(a):
    > to ze Krosno wyjdzie z tej likwidacji bez problemu to jest
    > pewne tylko pewne tez jest to ze wypadnie z notowan i
    > bedzie sobie dzialac ale poza gielda!

kolego!!! przeczytaj sobie pierwszy post i pisz merytorycznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jak nie masz nic do powiedzenia oprócz naganiania, odpusc sobie akurat ten watek.

Wcale nie jest pewne, a wlasciwie jest mocno niepewny ten wypad z gieldy.

Jeśli do 30.10 pójdzie wniosek o układ, przypuszczam, ze na wniosek zarzadu akcje warunkowo pozostana na gieldzie do czasu decyzji. A jesli decyzja bedzie za układem, to szybciej wroca na ciagle, niż wyleca z parkietu.

pzdr
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~pred [195.136.30.*]
    Max ty jakims przygłupem jestes :D:D:D

ludzie ci pisza merytorycznie że wypadnie z GPW, podają date 30.10, Puls Biznesu pisze tylko o zachciankach i zamiarach prezesów co do KROSNA.

Stuknij się w głowe. KROSNO wypadnie z GPW a te wzrosty i dzisiejszy spadek to tylko potwierdzaja :D:D:D:D:D

Pomimo tego że ciagle mnie obrażacie, nie odzywałem się i nie reagowałem na te wasze wypociny w stosunku do mnie :D:D:D

ale jak chcesz NAGANIAĆ na wzrosty to się porządnie naucz.

Analizując twoje wypowiedzi to jedyne odpowiedzi jakie przyjmujesz do wiadomości to te w których kazdy pisze że bedzie dobrze buhahahahah i to nazywasz merytorycznymi odpowiedziami - ale ty tumankiem jesteś.

Dzisiaj właśnie miałeś spadek - dobyśl się czemu - bo was ładują po uszy w te bezwartościowe akcje.

Nie patrz na mertoryke bo zawsze pisałeś że jestes hazardzisyta i wszedłeś aby zaryzykowac wiec czekaj do końca jak zejdzie KROSNO z GPW :D:D:D:D

Widze tu większośc poboznych życzeń o wzrost, ale się przejechaliście- kurs był dziś specjalnie podciągnięty po wywalenie akcji buhahahah

a skad wiem i kto to zrobił - to sie teraz domysl buhahhah , ja znów zarobiłem a ty trzymaj dalej hahhahaha
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~hmmm [89.108.232.*]
    Bardzo optymistyczne info. Aczkolwiek, pakiet któy został dokupiony przez fundusz dość nieznaczny - chyba bardziej na pokaz niż w celu zwiększenia zaangażowania. Wiec pytanie po co pozostaje.

Co do wypadania Krosna z Giełdy to chyba wszsycy na tym forum opierają wiedzę na datach i fragmentach regulaminu GPW przez Preda zamieszczonych. A mi się wydaje że 30.X nic się nie stanie.
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Aga [87.105.160.*]
    Ja również sądzę,że KHS nie zejdzie z notowań. Kurs rośnie,obroty są, GPW na tym zarabia,w spółce pojawili się inwestorzy, niedługo będzie układ.
    nastepny pozal się boże inwestor , który nie zna sie na GPW ale pisze że nie wypadnie KROSNo z Giełdy.

Ludzie zainwestucje w książki to więcej zyskacie :D:D:D:D

tu uwaliliście kase :D:D:D:D
    I znów w górę z przewagą popytu, myslę, że trend jest niezagrożony, bo zakupy są coraz większe i za kilka dni będziemy z pewnością mieć info o przekroczeniu kolejnego progu.

Obroty są olbrzymie, biorąc pod uwagę fakt, że łącznie wszytkich akcji jest tylko 2,3 mln. Dziś to było 794 tys. czyli 34% akcjonariatu!

Oczywiście nie kupiła tego 1 osoba, bo przynajmniej 2 - ja i ten duży inwestor;)

Pozdrawiam, Baca
    Dnia 2009-10-14 o godz. 15:15 ~Bacazgor napisał(a):

Obroty są olbrzymie, biorąc pod uwagę fakt, że
    > łącznie wszytkich akcji jest tylko 2,3 mln. Dziś to było
    > 794 tys. czyli 34% akcjonariatu!

poprawka, akcji jest 38mln, a czego ujawnione jest 2 razy po 5% (maciejewski i wojcik), czyli 4mln, przypuszczam, ze nastepnych kilku ma nieco ponizej 5%, reszta (tak jak mn piszacy tutaj) ma od kilku do kilkuset tysiecy i trzyma wierzac do konca w firme.
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Alien [89.74.77.*]
    Krosno zejdzie z giełdy i jako Krosno S.A zostanie zlikwidowanie czyli jego majątek ( bez wierzycieli czyli także bez was obecni akcjonariusze) przejmie sobie w przetargu inwestor zainteresowany produkcją i nowe Krosno ( nie wasze Krosno S.A) będzie sobie dalej produkowało (tak jak produkuje teraz) , a ludzie będą mieć prace.
    Taki jest mój i myślę, że każdego logicznie myślącego człowieka,scenariusz. Jakby co to odszczekam.Mam nadzieję, że wy odszczekacie także.
    :)
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~Aga [78.8.2.*]
    Kolejny dzień w górę przy nie spadających obrotach. Teraz czeka obrona 25 groszy i winda w górę.
    no i macie spadek do 23 groszy , a jutro dalej w dół bo ktoś wywala akcje matołki- nazywajcie to promocją ale jak chcecie to poczekajcie do konca października a kupicie za 1 grosz buhahahaha

bedziecie mieli taki wodospad że się nie pozbieracie, spójrzcie sobie na wykresy i czytajcie dokładnie informacje w Pulsie Biznesu

ktoś ustwiony kupi KROSNO za bezcen ale po wycofaniu z GPW buhahahaha
    Po informacji o propyzycji zmiany likwidacji w układ istotny bedzie nieco inny poziom - 50 groszy, teraz nadal trwa promocja
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~szeda [89.75.106.*]
    Ten zyska, kto zaryzykuje i zarobi...być może krocie na tym papierze. Zależy ilie włoży. Oczywiście może nie wyjść ale myślę że dla inwestora grającego już jakiś czas na giełdzie poświęcenie kilku tysięcy nie stanowi problemu. A jak się uda- a wszystko na to wskazuje - to ma pod koniec miesiąca lub na początku przyszłego.... wspaniały humor i uśmiechniętą gębę....Tak właśnie od czasu do czasu wycinam grubszą kasę..Oczywiście trzeba być cały czas na nasłuchu. Ten artykół w PB z przedwczoraj nie był przecież wyssany z palca.W końcu PB jest gazetą dla inwestorów a nie spekuły. To co było w nim zawarte napewno było prawdą.Pozostaje tylko czekać. Podpowiedź dla leszczy.....
    - zainwestuj głupie 2300 zeta w 10.000 akcji Krosna, a masz szansę w krótkim czasie odzyskać 4.600 zeta lub więcej.W
    W momencie ogłoszenia dobrej informacji potwierdzaającej informacje z PB.....0,50 i wyżej pewne!!!
    Dość tego...idę na obiad. Dzisiaj ;

Polędwiczki a’la szeda... (na 6 osób)

Składniki:
    -polędwiczka wieprzowa ( 1 większa lub 2 mniejsze – wielkość wg. Uznania i apetytu)
    -limonka lub cytryna
    -5 łyżej serka mascarpone
    -2 łyżki posiekanej bazylii
    -łyzka masła
    -3-4 łyżki oliwy
    -sól, biały pieprz

Mięso opłukać i osuszyć. Natrzeć ze wszystkich stron pieprzem i solą. Lionkę lub cytrynę sparzyć. Zetrzeć skórkę.Wycisnąć sok. Połową soku skropić mięso.Serek wymieszać ze skórką z limonki i bazylią. Doprawić do smaku soląi pieprzem. Mięso naciąć wzdłuż tak, aby powstała kieszonka. W kieszonkę włożyć serowe nadzienie. Związać bawełnianą nicią lub ogólnie stosowanymi domowymi metodami…spiąć.

Mięsko podsmażyć na maśle rozpuszczonym z łyżką oliwy. Ułożyć na posmarowanej resztą oliwy folią aluminiową. Folię zawinąć.
    Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C. Pokroić na porcje podając z młodymi ziemniaczkami, domową surówką lub mizerią…Popijać białym winem deserowym…lub co kto lubi…
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~marco9691 [83.10.55.*]
    czy ktos moze zablokowac tego pajaca preda, pacan pisze bzdury juz ok kilkunastu tygodni i po 29.09.2009, zejscie KHS z gpw i jeszcze smie sie pokazywac i co gorsza pouczac innych, coz era internetu, dostep mas, nie powstrzymuje roznego pokroju pajacow od dostepu do klawiatury, szkoda bo przez to normalni ludzie chcacy cos poczytac ciekawego, trafiaja niestety na takich jak pred i jemu podobnych.

wracajac do meritum, trudno tak prawde powiedziec oc bedzie z KHS, w Polsce niestety wiecej jest przekretow, anizeli normalnych postepowan w tego typu przypadkach, jak np. postepowanie upadlosciowe Krosna,
    w kazdym kraju normalnie zarzadzanym, tego typu firma powinna otrzymac pomoc od rzadu, oczywiscie nie za darmo, (skoro banki sa jak sie okazuje swietymi krowami, ktore jak podkresla kazdy finansista, czy to minister, prezes czy tez nawet wykladowcy na uczelniach, banki ni emoga upasc bo......, now wlasnie bo co???? bo ludzie straca swoje oszczednosci zycia????? bzdura banki sa ubezpieczone, zatem oszczednosci ludzi tez sa zabezpieczone, do pewnej wysokosci.

uczono mnie w zeszlym roku na bankowosci, ze banki to instytucje zaufania publicznego, niestety to przeszlosc, sa to instytucje, ktore z jakichs powodow nie moga upasc, prezesi otrzymuja pomoc publiczna w przypadku, gdy robili przez lata szwindle, nie ponoszac zadnej odpowiedzialnosci przy tym, a teraz jak sie okazuje, z otrzymanej pomocy wyplacaja sobie (czytaj swoim pracownikom) kolosalne premie niespotykane w ubieglych latach. czyli banki czy dobre czy zle, to zyla zlota, poniewaz nie upadaja.
    i o ma byc wolny rynek, to jest krystaliczne wydanie socjalizmu.
    niestety wmawia sie ludziom, ze bez bankow nie mozna zyc i kazdy musi miec, posiadac chociaz jeden rachunek, przynajmniej jedna karte!!!!!!
    proponuje zapisac w ustawie ze wraz z urodzeniem dziecka rodzice powinni nastepnego dnia zalozyc mu konto, najlepiej jeszcze zalozyc kart kredytowa i co tam jeszcze banki sobei zycza.
    absurd????? kto wie moze jakis pacan wcieli to za jakis czas w zycie, albo palnie taka glupote gdzies publicznie, coz era bankow trwa.)
    osobiscie jestem zainteresowany tym aby KHS przetrwal, i akcje nie zostaly wycofane z gpw, aby drobni akcjonariusze znowu nie placili za przekrety ylego prezesa, ktory trzeba przyznac byl bardzo zdolny zeby doprowadzic firme do takeigo stanu rzeczy, co gorsza nie poniosl zadnej kary, nie poniosl zadnej odpowiedzialnosci za to co uczynil kHS
    czas pokaze, czy znowu bedzie jak .... zwykle polska rzeczywistosc, czy bedzie dobrze i banki pojda na ugode z KHS a sad podejmie korzystan decyzje dla KHS i co za tym idzie nas akcjonariuszy, czego cierpliwym i sobie akcjonariuszom zycze.
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~ktos kto nie wierzy [95.160.101.*]
    matołku w jakiej ty szkole sie uczyłeś - to co ci wykładli to teoria a praktyka jest inna , a najlepszym przykładem sa stocznie, afera hazardowa jak równiez i Krosno

zawsze tak bylo ze ten co ma kase decyduje

idz do szkoły ponownie dzieciaku
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~kiki [89.75.106.*]
    A teraz nadchodzi czas realizacji scenariusza juaki wydarza się właśnie na Swarzędzu.Codziennie po 30%.....
  • Re: Rozwój wydarzeń na KHS Autor: ~miko [78.8.12.*]
    Sądząc po ostatnich obrotach i informacjach od prezesa może dzisiaj podskoczyć ze 2,3 grosze na akcji. W przyszłym tygodniu szykuje się kolejne info o zmianie na układ, no i ten inwestor zagraniczny o którym wspominał prezes może namieszać jak na Swarzędzu. A wtedy będzie duży problem zakupić akcje.
[x]
KROSNOOLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.