• do OKI i Wujek Autor: ~xxx [87.116.247.*]
    Jeśli na publicznym forum pojawiają się spójne i dość precyzyjne informacje sugerujące, że termin premiery DDS2 na konsole jest znany („do 2 miesięcy”, „może nawet wcześniej” - cytaty 2 osób), a jednocześnie spółka oficjalnie komunikuje, że nie posiada jeszcze daty, to ...

W przypadku spółki giełdowej konkretne ramy czasowe premiery istotnego produktu mogą stanowić informację poufną w rozumieniu MAR i jeśli są już znane, powinny być przekazane rynkowi w sposób równy dla wszystkich inwestorów np. ESPI, a nie funkcjonować w formie wiedzy nieoficjalnej.

Warto mieć świadomość, że rozpowszechnianie informacji sugerujących dostęp do niepublicznej wiedzy może rodzić konsekwencje nie tylko dla autorów takich wypowiedzi, ale przede wszystkim dla spółki, jeśli okazałoby się, że harmonogram był znany wcześniej.

W związku z powyższym skieruję do prezesa Movie Games kolejne pismo z prośbą o jednoznaczne odniesienie się spółki do zaistniałej sytuacji.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~OKI [89.64.1.*]
    do XXX
    Ty napisałeś w swoim wątku :
    "Xbox release date?"Pracujemy nad tym ale nie mamy jeszcze dokładnej daty"więc na logikę, nie bedzie to z pewnością szybko tzn. w przeciągu miesiąca czy dwóch"
    Ja odpisałem :
    "będzie w przeciągu dwóch msc"
    Na tej samej podstawie na której ty piszesz że nie będzie w przeciągu dwóch msc ja piszę że będzie w przeciągu dwóch msc
    Nie odpowiadam za to co ktoś napisał po mnie, tak samo mogę zarzucić tobie XXX że i formujesz / zgadujesz że premiery NIE będzie w 2 msc - SKĄD TO WIESZ ?
    Na jakiej podstawie informujesz że premiery NIE będzie w przeciągu 2 msc ? Skoro spółka o tym nie informowała
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~xxx [87.116.247.*]
    wszystko masz szczegółowo rozpisane, już bardziej konkretnie się nie da. Musisz logicznie przeanalizować wszystko jeszcze raz.
    Ja nie napisałem, że wiem, że premiera nie będzie w ciągu 1–2 miesięcy. Napisałem, że skoro spółka komunikuje, że nie ma jeszcze daty premiery (cytując wpis z FB), to logiczny wniosek jest taki, że nie jest to termin bliski (typu miesiąc–dwa). To jest wniosek pośredni oparty wyłącznie na oficjalnym komunikacie spółki, a nie deklaracja posiadania wiedzy.

Ty natomiast napisałeś wprost, że „będzie w przeciągu dwóch miesięcy”  czyli przedstawiłeś konkretne twierdzenie o terminie, nie jako przypuszczenie, tylko jako fakt. To nie jest wniosek z komunikatu spółki, na takiej samej podstawie jak mój.

W skrócie, żebyś załapał
    xxx: „skoro spółka nie ma daty, to raczej nie jest to bliski termin”
    oki: „będzie w ciągu dwóch miesięcy”

To są dwie zupełnie różne kategorie wypowiedzi. Jedna to ostrożna interpretacja oficjalnej informacji, druga to twierdzenie o konkretnym horyzoncie czasowym. Kluczowy w tym wątku jednak jest komentarz autora "wujek"

Pismo do prezesa jest już gotowe i wyjaśnię tą sprawę.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Gajowy [109.95.113.*]
    xxx co tak straszysz wszystkich a sam uprawiasz manipulacje na grubo
    co tak oskarżasz o manipulację nie podając nawet jednego przykładu mojej manipulacji ? postraszyłem tzn. czym konkretnie ? Wy tutaj umiecie pisać merytorycznie konkretami ?
    Nie mam ochoty wchodzić w dyskusje z tobą bo są niskich lotów
    manipulujesz bo manipulujesz ! ale nie udowodnię bo dyskusje ze mną są niskich lotów, ponieważ używam w nich argumentów i faktów, czego sam nie potrafisz.
    Przecież podpisuję się wszędzie tam gdzie jest wymagany podpis, czyli w pismach do spółki w tym do RN, czy w pismach do KNF.
    O czym ty bredzisz człowieku ? już zaczyna się odbijanie od tematu ?
    Jak jesteś taki mocasz to podpisz się z imienia i nazwiska a nie pitolisz w co drugim wpisie o KNF
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Movi [31.0.91.*]
    Ty, Wcześniak, pomysły na nick'i Ci się kończą! Gajowy, haha! Dobrze, że nie przez 'e' !
    wkleiłem dokładnie co ty napisałeś w swoim wątku : napisałeś że jesteś pewny 'z pewnoscią' - skąd ta pewność ?
    Napisali że pracują nad tym, sam to wkleiłeś
    XXX ja napisałem 5 słów w odp na Twój wpis że jesteś pewny że nie będzie premiery a ty z tego chcesz kręcić lewe afery ? Odpocznij
    Dlaczego twierdzisz że nie będzie premiery w Q1 DDS 2 konsole ? Nie ma takich informacji ze spółki, jest tylko że nad tym pracują i to że nie ma daty na dzień 30.01 to nie znaczy że nie będzie daty ustalonej za np. 2 czy 3 tyg - i co wtedy ?
    Moim zdaniem z tego wpisu co ty sam wkleiłeś nie można wyciągnąć takich wniosków jak ty napisałeś i stąd moja krótka odp
    więcej nie zamierzam dyskutować bo szkoda czasu
    o boże znowu to sam .... serio ?

Typowa próba wybielania się z twoje strony i mieszanie pojęć. Albo nie rozumiesz albo udajesz, że nie rozumiesz różnicy między wnioskiem logicznym a deklaracją faktu.

Człowieku, jeżeli nie ma daty premiery na dzień dzisiejszy, to premiera nie nastąpi za tydzień czy za dwa! Datę premiery ustala się na około co najmniej 1,5 miesiąca przed premierą !
    to skoro teraz piszesz że premiery nie będzie za tydzień ani za dwa to dlaczego wcześniej pisałeś że jesteś pewny że nie będzie premiery za dwa msc
    teraz piszesz co innego i wcześniej też pisałeś coś innego, ty chyba sam nie wiesz co piszesz i udajesz żeby trollować
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Wujek [31.0.77.*]
    mąciwodo xxx
    Napisałem "OKI, może się okazać że mogą być nawet ciutkę wcześniej"
    Gdzie, w tym przypuszczeniu, według ciebie, jest odniesienie do informacji poufnych ???
    OKI ci wyjasnił, ale to dla ciebie jest nieistotne, bo twoim celem jest sianie fermentu na forum
    A tak na marginesie, jakbyś słuchał wcześniej Wcześniaka, to byś pamiętał co mówił, że informacje o premierach będą podawane jak data będzie "niezagrożona", +- około miesiąca przed....
    I na tym kończę dyskusję z tobą, bo dla mnie jest to strata czasu
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~xxx [77.111.245.*]
    knf ci wyjaśni. pisze już zgłoszenie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.30.97.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Qqwwe [37.248.209.*]
    I te wasze argumenty xddddd
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Optymista [45.67.251.*]
    Się kłócicie a do premiery DDS 2 na konsole zgodnie z oficjalnymi, ogólnodostępnymi informacjami odbędzie się najwcześniej za 11 miesięcy czyli w 2027 roku.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~ori [212.180.229.*]
    XBOX jest już po certyfikacji na signle player od 14 listopada) https://espiebi.pap.pl/node/705398 ja powiem przewrotnie, niech w 2026 te wszystkie DDSy i back katalog zarobi na koszta, a wszystkie ręce na pokład na RT2, z którego procentowo Movie ma 65% po zwrocie budżetu.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Xxx [31.0.88.*]
    Nie kłócenie, tylko jeden napisał że wie kiedy jest premiera a drugi potwierdził i jeszcze dodał, że oni nie wróżą z fusów tylko podają pewne info. I co się okazało? Nagle się wycofują z swoich słów... Oni wcale nie napisali tego co napisali ...
    A co ty mnie łączysz z inną osobą i piszesz 'oni', co ja mam do tego co ktoś napisał po mnie ? I na tej podstawie mi coś zarzucasz - normalny jesteś ?
    ja tylko raz odpowiedziałem tobie i na tym mój udział się skończył w tamtym temacie
    To ty pierwszy napisałeś że jesteś PEWNY że premiery NIE będzie a czepiasz się innych
    SKORO TY MOGŁEŚ NAPISAĆ ŻE PREMIERY NIE BEDZIE TO JAK TAKIM SAMYM PRAWEM MOGŁEM NAPISAĆ ŻE PREMIERA BEDZIE
    KONIEC TEMATU
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Qqq [87.116.247.*]
    Nie nie koniec tematu cwaniaczku.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Swój [37.31.54.*]
    Pisz jeszcze z ników zzz ppp ccc vvv itp
    Śmieszny jesteś...
    Po co wy wogóle z tym kolesiem wdajecie się w te prymitywne pisanki
    Przecież jemu o to chodzi, sianie fermentu to jego domena
  • Re: do OKI i Wujek Autor: abcxxx [87.116.247.*]
    zablokuj mi jeszcze resztę, to nie będę pisał z żadnego. Tak chodzi mi o to, żeby ktoś nie pisał, że premiera DDS2 konsole będzie do 2 miesięcy, skoro jest to kłamstwo.
    ty nawet nie wiesz jak się w ogóle piszę... a jesteś kolejnym, co ma najwięcej do powiedzenia. Serio, ktoś tu w końcu dorobi się pozwu .
    wogóle ? kto jest prymitywny ?
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Free [93.159.48.*]
    Przypomnieć ci twoje posty sprzed kilku miesięcy o "centymetrach" i kończących się zwykle "hahaha" albo "hihihi"?
    Tak kolego byłeś mega prymitywny. Teraz zacząłeś pisać z większym sensem - zapewne dlatego, że kupiłeś akcje i sam powiesiłeś się na haku:) Teraz też jakiś dziwny ferment siejesz, tak jakby to co napisał ktoś na forum miało jakieś znaczenie - liczy się to co w ESPI. Nawet to co napiszą na X czy oficjalnym profilu możesz sobie domniemywać tylko, że tak będzie, bo nie odpowiadają za to prawnie.

A straszenie pozwami na prawo i lewo to też mega dziecinada. Już ci napisałem kiedyś - jesteś taki kozak, to jedź na WZA złóż sprzeciw w sprawie absolutorium dla prezesa, zaprotokołuj to i idź do sądu udowadniać, że działa na szkodę spółki.

Nikt z tobą nie będzie nic organizował, bo widać, że dzieciak z Ciebie i lubisz się tylko pomądrzyć. A co tam ty chciałeś zrobić z tymi 5% to już nie będę wnikał.

Twierdzisz, że to dla informacji od spółki, ale tak naprawdę możesz się domagać ich też bez tych 5% i jak ich nie otrzymasz jako akcjonariusz iść do sądu z tym. No ale ty lubisz sobie tylko popisać. Chcesz wiedzieć, co robić, to popatrz na 11bit co zrobili akcjonariusze w sprawie braku informacji o tym anulowanym projekcie - poszli z tym do sądu, a 5% nie mieli. Bierz z nich przykład jak ci tak zależy.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Xxxx [89.228.181.*]
    Przeczytałem pierwsze zdanie tego bełkotu i na tym skończę. Napisz tumanie konkretnie jakie przepis złamalem. Kolejny tuman, co ma problem z logicznym myśleniem? Kto sieje ferment? Mam tutaj któregoś eksperta pozwać? Za to, co piszecie i jak się zachowujecie, tej sprawy nie odpuszczę i wam udowodnię, kto jest większym cwaniakiem.
    Pisanie do kogoś per "tumanie" w dyskusji właśnie podkreśla Twój prymitywizm. W sumie totalny brak zaskoczenia, no i wystawiasz sam sobie świadectwo a nie mi.
    A nie odpowiesz na to co napisałem, bo po prostu nie masz argumentów. Zawsze biedaku tak się kończy Twoja dyskusja ze mną - wybuch wulgarności i agresji. Twoja totalna ignorancja kiepsko wypada w zestawieniu nawet z moją minimalną wiedzą na temat mechanizmów prawnych.

P.S
    Jak nie umiesz przeczytać 5 zdań na krzyż, to śmiem wątpić żebyś miał jakąkolwiek wiedzę prawną, już pomijam zrozumienie samych przepisów i ich praktyczne stosowanie. Zainwestuj w końcu w tego eksperta, żeby ci ktoś wytłumaczył, czemu twoje straszenie pozwami jest tak żałosne;)

• Re: do OKI i Wujek Autor: abcxxx [89.228.181.*]
    Z czym miałbym iść do sądu? Z faktem, że prezes nie odpowiedział na pytania, na które nie musiał odpowiadać?
    Właśnie dlatego istnieje mechanizm 5%  żeby zwołać WZA i zadać pytania w trybie, który rodzi skutki prawne. Bez tego nie ma żadnego rygoru, o którym piszesz.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Free [93.159.49.*]
    "Z czym miałbym iść do sądu?"

Prawo do informacji na WZA
    Zgodnie z art. 428 §1 KSH, podczas obrad WZA zarząd jest obowiązany do udzielenia akcjonariuszowi na jego żądanie informacji dotyczących spółki, jeżeli jest to uzasadnione dla oceny sprawy objętej porządkiem obrad. Członek zarządu może odmówić udzielenia informacji, jeżeli udzielenie ich mogłoby stanowić podstawę jego odpowiedzialności karnej, cywilnoprawnej bądź administracyjnej. Zarząd odmawia udzielenia informacji, jeżeli mogłoby to wyrządzić szkodę spółce, spółce z nią powiązanej albo spółce lub spółdzielni zależnej. Zarząd może udzielić informacji na piśmie poza WZA, jeżeli przemawiają za tym ważne powody.
    Doktryna stoi na stanowisku, że „ważne powody” udzielenia odpowiedzi na piśmie poza WZ uznaje się w szczególności sytuacje, gdy konieczna jest dalsza analiza lub konsultacja, a kwestia nie może zostać rozstrzygnięta ad hoc. Może to wynikać z nieobecności osoby posiadającej stosowną wiedzę lub potrzeby pozyskania danych od odpowiednich jednostek spółki. Zarząd jest obowiązany udzielić informacji nie później niż w terminie 2 tygodni od dnia zgłoszenia żądania podczas WZA. W przypadku zgłoszenia przez akcjonariusza poza WZA wniosku o udzielenie informacji dotyczących spółki, zarząd może udzielić akcjonariuszowi informacji na piśmie przy uwzględnieniu ograniczeń wynikających z przepisu art. 428 § 2 KSH. Zaniechanie odpowiedzi bez wskazania przyczyn stanowi naruszenie art. 428 KSH.
    Akcjonariusz, któremu odmówiono ujawnienia żądanej informacji podczas obrad WZA i który zgłosił sprzeciw do protokołu, może złożyć wniosek do sądu rejestrowego o zobowiązanie zarządu do udzielenia informacji (art. 429 KSH). Wniosek należy złożyć w terminie tygodnia od zakończenia WZ, na którym odmówiono udzielenia informacji. Akcjonariusz może również złożyć wniosek do sądu rejestrowego o zobowiązanie spółki do ogłoszenia informacji udzielonych innemu akcjonariuszowi poza WZA. Brak reakcji może również uzasadniać zawiadomienie do KNF lub rozważenie zaskarżenia uchwał.

Tak więc jak widzisz, możesz nawet zaskarżyć uchwały jak nie uda Ci się uzyskać informacji. Tylko trzeba chcieć;)
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Xxxx [176.221.116.*]
    Kolejny słowotok i bredzenie od rzeczy ... Ty masz nierówno człowieku.
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Xxxx [176.221.116.*]
    Dopiero tuman, twierdził że można pytać prezesa kiedy się chce a teraz pisze jednak o wza ... Buahahaah ty masz z pewnością ujemne iq
    Pytałem się po co ci 5% skoro jako indywidualny możesz się zapytać. A to, że niby to miało być poza WZA to już sam sobie dopowiedziałeś. Nie przekręcaj moich słów.

Widać, ze jesteś z pokolenia gdzie czytanie ze zrozumieniem to jakaś wyższa forma sztuki.
    Zresztą z innymi masz to samo coś tam sobie sam dopowiadałeś, a oni musieli ci cytować co napisali.

Pomijam już to, ze przecież sam stwierdziłeś, ze nie czytasz moich tekstów, bo za długie, więc skąd niby wiesz co tam napisałem?:)
    Po prostu geniusz logiki

P.S.
    Sięgnij do słownika synonimów albo wyrazów bliskoznacznych, bo widzę, ze na wszystko masz jedną odpowiedź - "tuman";)

Dobra szkoda z tobą w ogóle wchodzić w interakcje - jeszcze człowiek się twoją głupotą zarazi. Żyj sobie w swoim świecie marzeń, gdzie myślisz, że bez argumentów i przepisów prawnych przekonasz kogoś że to ty masz rację w dyskusji a nie ja;)
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Eerrccc [31.0.79.*]
    Napisz jeszcze, jak miałem zadać pytania prezesowi na wza, skoro od września nie ma żadnego w planach xdddddddd
  • Re: do OKI i Wujek Autor: ~Free [93.159.49.*]
    Rozumiem, rozumiem, Zacząłeś się martwić brakiem informacji, dopiero jak dokupiłeś akcji, ale wcześniej jak gadałeś o centymetrach i pisałeś "hihi" "haha", to nie było ci to potrzebne;)

Trzeba było myśleć wcześniej o tym, że potrzebujesz 5% i zaufania innych akcjonariuszy do jego wcześniejszego zwołania, jak robiłeś z siebie błazna na forum przez półtorej roku. Okazało się, że akcjonariusze nie mają jednak pamięci komara i trochę słabo z zaufaniem do Ciebie, co nie?

• Re: do OKI i Wujek Autor: ~qqqww [89.228.181.*]
    nie wiem chłopie jak do takiego betonu można cokolwiek pisać ...

Ten błazen jak mnie nazywasz jako nieliczny trafnie prognozował kurs akcji. Ten błazen wyśmiewał każdego kto wypisywał brednie o pompach i rakietach. Ten błazen uratował chociaż kilka osób przed takimi zaganiaczami na bajki jak ty.

Boże ile razy trzeba takim jak ty powtarzać w kółko? nie potrzebuje żadnego i niczyjego zaufania do niczego. Tacy ludzie jak ty, nie znają wszystkich możliwość prawnych, więc uświadamiałem ludzi - tak samo jak uświadamiałem i przestrzegałem przed spadkami.

Chłopie, co kilka dni będziecie biadolić i lamentować na forum ... a co z shedule1 i tak w kółko. Trzeba było zwołać wza i zapytać o to prezesa i tyle w temacie! Do tego nie trzeba niczyjego zaufania, żadnego przywódcy itp. Tu chodzi tylko o poparcie zwołania wza ! a nie poparcie człowieka !!!! na wza sam przyjeżdżasz i sam siebie reprezentujesz, nie musisz nikogo ustanawiać pełnomocnikiem !!!!!!! Człowieku ogarnij się! nie masz o niczym pojęcia a masz najwięcej do powiedzenia i będziesz wypisywał brednie żeby udowadniać, że ty w czymś masz rację a ktoś nie ... dramat.

Kolejna sprawa, napisać coś oczywistego, co wynika z faktów jak to, że premiery dds2 na konsole nie będzie w przeciągu 1-2miesiąca ! bo to wynika z faktów!!! nie ma daty premiery nie ma premiery !!!!! będzie data np. jutro to premiera zapewne za 1-2 miesiąca !!!!! takie są logiczne fakty !!!!
    Ale nie, wy dostajecie od razu białej gorączki ! bo jak można pisać, że premiery nie będzie na dniach ! no jak tak można ! o nie ! my na to nie pozwolimy - będziemy pisali, że premiera będzie do 2 miesięcy! na przekór mu bo on napisał (według mnie nieprawdę) to ja też mam prawo pisać brednie ....
    Jesteś prymitywny, brak ci umiejętności logicznego myślenia .... trzeba takim jak ty, wszystko tłumaczyć i udowadniać, tylko po co?
    Dalej sie użalajcie na forum, zamiast coś zrobić.

• Re: do OKI i Wujek Autor: abcxxx [89.228.181.*]
    tuman, co nie ma zielonego pojęcia o przepisach prawa, będzie mi pisał co ja powinienem zrobić ...do tego mitoman narcyz
[x]
MOVIEGAMES 2,54% 7,27 2026-04-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.