Jw. Nic się nie dzieje. Ja tylko czekam na 19 lutego jak fafik odpali " rozliczyliśmy się z akcjonariuszami mniejszościowymi poprzez zaproszenie po bardzo uczciwej cenie. Każdy kto nie był zadowolony mógł wyjść z inwestycji na uczciwych warunkach" Ale spokojnie jak nie w lutym to w marcu a nawet jak nie w marcu to w kwietniu. Nawet jak nie w kwietni to po wakacjach.... tak dareczki
Jak się nie ma argumentów żadnych to zaczyna się pisanie: - trollu; - rosyjska onuco; - propagandzista; itd.
Boli że nie jest tak pięknie jak być powinno ale wiem że wy na swego pana szczekać nie pozwolicie. jeszcze bardziej mnie to motywuje do pisania a ty pajacyku fafika pochwali się ile już lat jesteś działaczem platformy.
Dnia 2026-01-30 o godz. 09:06 ~tor napisał(a): > Sprzedaj trollu bo jak nie jestes szczekajacym za kase to sytuacja z tobą jest o wiele gorsza
No i co? Warto troszkę było wygarnąć tym orlenowskim sternikom że aż troszkę kurs puścili, Przecież oni też to forum czytają a gdyby takich oburzony było więcej i i motywacją była by większą dla sterników a jak tu słyszą codziennie pieski fafika że cena jest już ok to po co mają podbijać.
naszą przygodę z Energą będziemy mogli ocenić dopiero prawdopodobnie za jakiś czas po zakończeniu sporu z Orlenem i finalnym rozliczeniu transakcji - tak jak pisałem wcześniej nie wyobrażam sobie aby pozostawili na giełdzie te 6-7 % akcji bo to im przeszkadza praktycznie we wszystkim - sprawę mają otwartą wystarczy skupić jeszcze odpowiednią ilość akcji aby mogli przejąć resztę - dla nas istotnym jest że te 2 elektrownie będą podbijać wyniki Energi a tym samym ewentualną cenę w wykupie - pełne uruchomienie tych 2 jednostek to około miliard większe wyniki rocznie plus inne wdrażane OZE więc trzymajmy sie tej narracji że nasze Oze będzie podnosić nasza wycenę - na wiosnę będą wysokie stany wód w rzekach więc i elektrownie wodne będą podbijać zyski
Dnia 2026-01-30 o godz. 10:01 ~openerem napisał(a): > naszą przygodę z Energą będziemy mogli ocenić dopiero prawdopodobnie za jakiś czas po zakończeniu sporu z Orlenem i finalnym rozliczeniu transakcji - tak jak pisałem wcześniej nie wyobrażam sobie aby pozostawili na giełdzie te 6-7 % akcji bo to im przeszkadza praktycznie we wszystkim - sprawę mają otwartą wystarczy skupić jeszcze odpowiednią ilość akcji aby mogli przejąć resztę - dla nas istotnym jest że te 2 elektrownie będą podbijać wyniki Energi a tym samym ewentualną cenę w wykupie - pełne uruchomienie tych 2 jednostek to około miliard większe wyniki rocznie plus inne wdrażane OZE więc trzymajmy sie tej narracji że nasze Oze będzie podnosić nasza wycenę - na wiosnę będą wysokie stany wód w rzekach więc i elektrownie wodne będą podbijać zyski
słońce Peru wzejdzie mocniej a i wiatr ze wschodu może być silniejszy
99% akcjonariuszy z gpw to racjonalni ludzie,zaglosują na /slońce Peru/,bo to za jego rzadów gpw bije rekordy,wróca dywidendy z energetyki, a akcjonariusze i ich rodziny będą nadal zarabiać,pis nie ma najmniejszych szans na powrót do samodzielnej władzy,więc z Energą też nie ma pośpiechu w sprzedazy tych akcji,z kw na kw,wk Energi rośnie,im póżniej Orlen podejmie kolejne kroki by zdobyć 100% Energi tym więcej dla nas będzie zmuszony zapłacić,a tymczasem,najbardziej niecierpliwi dostali możliwość wyjścia z niepłynnej spółki,więc o co to wycie?
Dodatkowa mija ponad miesiąc od rozliczenia zaproszenia a tu żadnej informacji o dalszych krokach a wiec w tej kwestii też można uznać styczeń za miesiąc stracony choć zostało jeszcze kilka godzin....
Akurat na tej firmie to moje kóleczka to sprzedana z jakims tam zyskiem rok po debiucie potem z 20% zyskiem opchnieto w wezwaniu przy 8,35 a potem kupno srednio 6,92 i teraz czekam na kolejna sprzedaz -zresztą od 2 m-cy bardzo skromnie Grenevia Jak tobie takie koleczka Opisuje moją sytuacje zebys ustosunkował sie i zarobil jako troll
I zdziwisz sie bo za kase z energa kupiłem lotos a po sprzedazy wlasnie energe -znam mentalnosc notabli i swietych nie tylko tam nie ma A co starym zarzucam ze strasznie zamącili wode i jak komunisci chcieli miec miernych ale wiernych -nawet lipna szkole im stworzono /Humanum / a potem bylby zamordyzm itp rzeczy
Dnia 2026-01-30 o godz. 15:11 ~tor napisał(a): > ...... nawet lipna szkole im stworzono /Humanum / a ....
To ty nie wiesz że obecni miłościwie nam panującym też te szkoły pokończyli!!!!! Sprzedawać za 1/3 wartości w wezwaniu po 8,35 sam przypieczętowałes tą cenę i wezwanie jako akceptowalne i dopuszczalne biorąc w nim udział Żenada a teraz piszę o haniebnym wezwaniu - pewnie nie miałeś vo do garnka włożyć i musiałeś a może to ty byłeś tym co "przychodził i prosił"?
Tutaj u nas -19 stopni i bełkot trolla mnie ogrzewa Pisz wiecej a to ze smiechu zrywam boki Z drugiej strony wlasnie trolle na forum zawsze powinny byc jednym z argumentow wejscia w mocno przecenioną firme Ty plus oko ,yoyo, widelec dobrze tą rolę spelniliscie tamci jednak zrezygnowali bo jak przy 15-21 zł pisac glupoty - przypuszczam ze jak bedzie szybko 26 to tez nie zamilkniesz
Może po. prezesa powie kiedy zamierzają uruchomić elektrownie w Grudziądzu i Ostrołęce? Kasa ucieka co miesiąc.
Zero kontaktu z akcjonariuszami - taki ład
p.o prezesa Energi jest do 11.II,prawdopodobnie będzie przedłużenie funkcji o kolejne 3 miesiące,następnie wróci Staszak by dać nam godziwą dywidendę za 25';-) ps.o sytuacji z ccgt możesz się dowiedzieć pisząc,dzwoniąc do ri
odpowiadają,bez konkretych dat,ale można wywnioskować,że sytuacja na Grudziądzu jest znacznie lepsza niż na Ostrołęce,definitywnego oddania ccgt-ów do użytku nikt Ci nie poda,ja zakładam max.pół roku dla Grudziadza, z Ostrołęką dłużej,ale ile dłużej ....???
Dnia 2026-01-31 o godz. 05:56 ~Pepe napisał(a): > Dnia 2026-01-30 o godz. 15:11 ~tor napisał(a): > > ...... nawet lipna szkole im stworzono /Humanum / a .... > > To ty nie wiesz że obecni miłościwie nam panującym też te szkoły pokończyli!!!!! > Sprzedawać za 1/3 wartości w wezwaniu po 8,35 sam przypieczętowałes tą cenę i wezwanie jako akceptowalne i dopuszczalne biorąc w nim udział > Żenada a teraz piszę o haniebnym wezwaniu - pewnie nie miałeś vo do garnka włożyć i musiałeś a może to ty byłeś tym co "przychodził i prosił"? >
Pepciu ,bo to było haniebne wezwanie ,gdyby nie Pan Jan to Orlen b wycofałby akcje z GPW i np taki Tor miałby pieniądze zamrożone przez kilka lat . Szczęście miał ,że po wezwani akcje spadły i mógł sobie odkupić i dokupywać teraz liczyć sowite zyski .Ja też jak zacząłem kupować akcje spółek energetycznych które za waszych rządów szorowały po dnie, kupiłem Energę po 8zł ale ją sprzedałem bo Enea była wtedy po 5,5 zł a Tauron po 1zł . Później wszystko zainwestowałem w Energę po postach niektórych ludzi na forum, za co im dziękuję .
Dnia 2026-01-30 o godz. 12:34 ~Pepe napisał(a): > I znowu intelektualny ułom umie napisać tylko "trollu". Może wysil się bardzo > Ile to dziś zarobiłeś na kółeczkach z kolegą ptaszkiem? 100 - 200 zł?
Z moim małym pakietem akcji, mogłem czasami teoretycznie na kółeczku ponad w 30 tysięcy zł w dzień zarobić ,przez te 3 lata można było nieźle kółek nakręcić a mój mały pakiet powiększyć . Tylko teraz wiemy ,że fundusz z małymi zwałami ciągną cenę do góry i kółkowiczów wyleszczył .Pewnie, Ty też nieraz takie myśli miałeś a może nawet sprzedawałeś, bo często o tych kółeczkach piszesz .
Czy ty nie pojmujesz że waszym szczekaniem jak to cudownie bo 20 zł przez 6 lat (czyli realna stopa 16,5% rocznie - czy to są ponadprzeciętne zyski?) nakręcasz tylko fafika i jego otoczenie że już nic nie muszą robić więcej !!! Może jedz na konferencje 19 II i stancie obok niego i powiedzcie jaki to uradowali jesteście. Oni tu zaglądają i jak widzą że 3 pieski szczekają 24H/ dobę, i mają 75% postów jak to cudownie to uważają że już nic nie muszą robić !!! Trzeba im czały czas patrzeć na ręce i mają czuć nasz oddech z tyłu a nie wypisywać jak to cudownie bo Energa urosła 150% podczas gdy inne spólki z wigu po 300-500% osiągneły w krótszym czasie !!!
Szanowni , ptak1234, Moja przygoda z Energą wyglądała podobnie .Z tym tylko, że zatrzymałem pakiet z IPO. Giełda jest miejscem obrotu finansowego i nikt nie powinien nawet wspominać za ile kto kupił lub ile się domaga. Po to jest cały system przepisów i ciało kontrolne KNF by ten obrót przebiegał zgodnie z prawem. Tu pepe ma rację. Nieważne co,kto,i ile ma. Orlen ma przestrzegać prawa . Albo niech się od nas odczepi ,albo /jeśli chce nasze akcje / to je niech bierze po cenie ile są warte. Nawet te rozmowy na Bielańskiej to złodziejski elemnt ukryty w zamiarze- jak by tu taniej wyłudzić i mniejszościowych podzielić. W wyniku tych rozmów, niektórzy relatywizują, pisząc ,że wielu już zarobiło i domaganie się rzeczywistej wartości to chciwość. To są głupie emocje. Patrzcie na to chlodnym okiem. Dotychczasowy oszust / Orlen - polityka kursowa i dywidendowa / chce naszych akcji / to niech startuje z kasa a nie z tymi bzdetami / zaproszenie /.
Dnia 2026-01-31 o godz. 12:38 ~arskiozan napisał(a): > Szanowni , ptak1234, Moja przygoda z Energą wyglądała podobnie .Z tym tylko, że zatrzymałem pakiet z IPO. Giełda jest miejscem obrotu finansowego i nikt nie powinien nawet wspominać za ile kto kupił lub ile się domaga. Po to jest > cały system przepisów i ciało kontrolne KNF by ten obrót przebiegał zgodnie z prawem. Tu pepe ma rację. Nieważne > co,kto,i ile ma. Orlen ma przestrzegać prawa . Albo niech się od nas odczepi ,albo /jeśli chce nasze akcje / to je > niech bierze po cenie ile są warte. Nawet te rozmowy na Bielańskiej to złodziejski elemnt ukryty w zamiarze- jak by tu taniej wyłudzić i mniejszościowych podzielić. W wyniku tych rozmów, niektórzy relatywizują, pisząc ,że wielu już zarobiło > i domaganie się rzeczywistej wartości to chciwość. To są głupie emocje. Patrzcie na to chlodnym okiem. > Dotychczasowy oszust / Orlen - polityka kursowa i dywidendowa / chce naszych akcji / to niech startuje z kasa > a nie z tymi bzdetami / zaproszenie /.
Szanowny arskiozan pełna zgoda .I tak działają lepiej ,jeden Pan zaprosił na rozmowy oskarżył ich później o szantaż korporacyjny . Jeżeli w tym tzw. zaproszeni Orlen kupił ponad 4,5 miliona akcji ,to nominacji dostaną sowitą premię .Nikt nie udowodni ,że Orlen miał , ma pomocnika i piszący to mogliby mieć pozwy z ich strony . Ciało kontrolne KNF ,koń by się uśmiał , pierwsze powinni sprawdzić ,czy ktoś z rodzin, kumpli kupował durze pakiety akcji Energa.
Dnia 2026-01-31 o godz. 12:23 ~Pepe napisał(a): > Czy ty nie pojmujesz że waszym szczekaniem jak to cudownie bo 20 zł przez 6 lat (czyli realna stopa 16,5% rocznie - czy to są ponadprzeciętne zyski?) nakręcasz tylko fafika i jego otoczenie że już nic nie muszą robić więcej !!! > Może jedz na konferencje 19 II i stancie obok niego i powiedzcie jaki to uradowali jesteście. > Oni tu zaglądają i jak widzą że 3 pieski szczekają 24H/ dobę, i mają 75% postów jak to cudownie to uważają że już nic nie muszą robić !!! > Trzeba im czały czas patrzeć na ręce i mają czuć nasz oddech z tyłu a nie wypisywać jak to cudownie bo Energa urosła 150% podczas gdy inne spólki z wigu po 300-500% osiągneły w krótszym czasie !!!
Ja mam akcje od 3lat ,kurs jest 21zł , Czyli za waszych sprawiedliwych rządów ,wiem był covid wojna, a o Ostrołęce ,PGG , z 5,9 zł do 21 zł daje nam 355%. . Kto pisze ,że jest cudownie ?
No to ptak1234 udowodniłeś jaki jesteś zaklamany: 1) Trzy lata temu (styczen 2023) kurs był w okolicach 7 zł a nie 5,90 !!!! 2) Na pewno cały pakiet kupiłeś za owa cenę 5,90 to chyba będzie że 100 akcji? Mało jest takich "świetnych" inwestorów że kupują na idealnym dołku - tylko pozazdroscić 3) słaby jesteś z matmy bo wzrost z 5,90 do 21 to nie 355% a 255% więc nie oszukuj. Sprawdź to na kalkulatorze lub smartfonie wpisując 5,90 +255% = .... a potem 5,90 + 355% 5,90 +100% = 11,8 zł 5,90 + 200% = 17,7 zł 5,90 + 300% = 23,60 zł.wiec obecnie jesteśmy 255% od minimum a nie 355% !!!! ORLE Z MATMY 4) trzyletnia stopa.zwrotu z 7 zł.bo tyle był kurs w styczniu 2023 do 20,95 to 190% a nie 355% o których piszesz. Sprawdź to chociaż na stooqu żeby w przys@losci się nie kompromitować tak twój Pan z fermami fotowoltaicznymi
ty napisałeś ,że urosło 150% ,to jeszcze raz minimum było za waszych rządów 5,54najniższy kurs ,nie dawno było 21.9 zł to kto jest bliżej prawdy. Nigdy nie napisałem ,że kupiłem po 5,54 zł . Moje zakupy to 6,9 zł w górę
na brednie pepciowatego ijego kamratów nie odpowiadaj,sprowadzi Cię do swojego poziomu obłudy i pokona doświadczeniem.Sytuacja na Enerdze jest prosta,rowno wszystkim,już nie będzie,do Orlenu już trafilo 4,5 mln akcji,a kolejne miliony czekają w "rękach" pomocnika by tam trafić.Kim jest pomocnik nie ma najmniejszego znaczenia,ale pewne jest,że z 1 podmiotem/osobą jest łatwiej się porozumieć niż z tysiącami akcjonariuszy.Ciśnienie, na sprzedać i zapomnieć/arkiozan,pepe i inni/jest ogromne tylko po co?to błedne,szkodzące akcjonariuszom inwestorom rozumowanie,naszym obowiązkiem jest/jak co roku/ żądanie dywidendy za 25',żądanie ucywilizowania relacji Orlen/Energa,gdy będzie dywidenda,kurs wzrośnie,wtedy,kto zechce to wyjdzie,ale akcjonariusze inwestorzy będą mieli szansę na nadzwyczajne zyski z posiadania akcji Energi
Kilka pytań do pieskoŵ fafika : 1. Kiedy ogłoszenie dywidendy bo w tamtym roku Orlen robił to na początku stycznia? 2. Kiedy prezentacja nowej strategi Energa o której mówił poseł Karnowski w radiu Gdańsk niemal rok temu? 3. Kiedy będzie wyłoniony nowy prezes/prezeska bo mamy już chyba niemal pół roku zarząd beż prezesa? 4. Kiedy kolejne działania/zaproszenie Orlenu w celu przejęcia 100% akcji? 5. Czemu Energa wzorem Orlenu nie organizuje prezentacji wynikowej za 4 kw 2025? 6. Kiedy prezentacja wyceny akcj Energa która wykonał Orlen? 7. Kiedy ustawa o odpolitycznieniu SSP? Pod koniec kadencji, dopiero jak będą pewni na 100% że przegrają? 8. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT OSTROŁEKA? 9. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT GRUDZIĄDZ? 10. Kiedy ogłoszenie wyników śledztwa w sprawie przecieku z Orlenu o zaproszeniu które spowodowało spekulacyjny wzrost kursu na sesji 10 listopada?
Proszę pieski o merytorykę jeśli znacie odpowiedź na te proste pytania.
masz niedzielę slowianskie "nie delati " tj nie pracowć rowniez swietowane jako "dzien Słonca" albo Boga Mitry a ty troll nawet w tak swiety dzien musisz wpisem zarobic na miske kaszy Tylko z nudow niby dyskutujemy z twoim bełkotem ale ty traktujesz to powaznie i zaczynasz zadawac pytania i oczekujesz odpowiedzi -Toudi szybko zapominiał gdzie jego miejsce Zrob jak finansista i sprzedając odejdz -"panienka " czeka a to samotnosc ci dokucza
pepciu w ten niedzielny poranek po raz kolejny obnaże twoja hipokryzję,obłudę,zakłamanie i brak jakiejkolwiek wiedzy o przyzwoitości nie wspominam,bo takie rzeczy się z domu wynosi 1.Dywidenda to fundamentalne prawo akcjonariusza,tylko miernoty intelektualne tego nie rozumieją,czy wręcz czują dziką satysfakcję,że akcjonariusze walczący o dywidendę z Energi przegrali jeden z 4 toczących się pozwów dywidendowych 2.Aktualizacja strategii Orlenu a więc i Energi mozliwa będzie po uregulowaniu tematu z drobnym akcjonariatem Energi,czy tak trudno to zrozumieć? 3.Jak zwykle kłamstwo w lutym mija 3 miesiace p.o prezesa,zgodnie z prawem,możliwe jest przedłużenie pełnienia obowiązków o kolejne 3 miesiące/Obajtek był takim p.o prezsa Energi w 22',pełniąc jednocześnie funkcję prezsa Orlenu,to dopiero był skandal,ale wtedy jakoś tego nie widziałeś/ 4.19.II jest konferencja Orlenu,pojedż i zapytaj 5.Energa,nigdy nie organizowała konferencji za IV kw,ale szacunki podadzą najpóżniej do 19.II,bo przepisy prawa ich do tego obligują 6.j/w 19.II jest konferencja,pojedz i zapytaj dlaczego? 7.w obsadzaniu miernotami ssp poprzedników nikt nie przebije,choćby nie wiem jak się starał,wystarczy spojrzeć na notowania gpw 8.9 ri odpowiada na takie pytania,wystarczy zapytać w ri 10.Nigdy,zawsze jest ktoś kto wie wiecej i wcześniej,tak było,jest i bedzie
Dnia 2026-02-01 o godz. 07:27 ~Pepe napisał(a): > Kilka pytań do pieskoŵ fafika : > 1. Kiedy ogłoszenie dywidendy bo w tamtym roku Orlen robił to na początku stycznia? > 2. Kiedy prezentacja nowej strategi Energa o której mówił poseł Karnowski w radiu Gdańsk niemal rok temu? > 3. Kiedy będzie wyłoniony nowy prezes/prezeska bo mamy już chyba niemal pół roku zarząd beż prezesa? > 4. Kiedy kolejne działania/zaproszenie Orlenu w celu przejęcia 100% akcji? > 5. Czemu Energa wzorem Orlenu nie organizuje prezentacji wynikowej za 4 kw 2025? > 6. Kiedy prezentacja wyceny akcj Energa która wykonał Orlen? > 7. Kiedy ustawa o odpolitycznieniu SSP? Pod koniec kadencji, dopiero jak będą pewni na 100% że przegrają? > 8. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT OSTROŁEKA? > 9. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT GRUDZIĄDZ? > 10. Kiedy ogłoszenie wyników śledztwa w sprawie przecieku z Orlenu o zaproszeniu które spowodowało spekulacyjny wzrost kursu na sesji 10 listopada? > > Proszę pieski o merytorykę jeśli znacie odpowiedź na te proste pytania.
Ja też czekam na te odpowiedzi, plus kiedy zaczną ścigać te byłe miernoty co kupili akcje PGG ,w Ostrołękę itp.
Szanowni , znowu skierowaliście dyskusję na fałszywe tory. Drogi darku, zgodnie z przepisami prawa ,WSZYSCY UDZIAŁOWCY MAJĄ MIEĆ PO RÓWNO. Nie ma prawnych możliwości ,by jakaś grupa posiadaczy akcji Energi była uprzywilejowana. Ani GG ani Porozumienie , ani inny pies z kulawą nogą nie sprzeda swoich akcji za cenę inną niż wszyscy. Po drugie. Nikt nie chce sprzedawać akcji przed wydarzeniami ciągnącymi Energę mocno w górę. Parafia sprzeda akcje tylko pod przymusem. Pepe ma rację ,jeśli chodzi o temat informowania udzialowców o swoich planach i kalendarzu ich wprowadzenia. Nie wyzywajcie się. Jedziemy na tym samym wózku.
Cel trolla jest tylko jeden wzbudzic zwątpienie w naszej bezgranicznej wierze co robił nawet przy 14 zł To ze jest to bełkot to oprócz cudownej / 20,95 / ceny swiadczy przebieg ostatnich notowan -akcje przy tych poziomach wyraznie są wybrane Teraz duzy biorący z prawej musi atakowac wyzej tym bardziej ze czas dziala na naszą korzysc Kursy energetyki rosną a nowe moce wytworcze jeszcze bardziej preferują Energe Rownoczesnie do gory szybuje kurs orla co przy mozliwosci wymiany ma dla nas duze znaczenie W sytuacji gdy orzel probuje uzyskac 95% i jest bardzo duzy wybierający z prawej mogą zagrac na wymiane min 1 do 3 A co jesli duzy bioracy z prawej nie zadowoli sie taką proporcją i zechce 1/4 ? Oczywiscie przy nawet 30 zł troll bredzie dalej przynudzał -za to mu płacą
Dnia 2026-02-01 o godz. 11:20 ~tor napisał(a): > Cel trolla jest tylko jeden wzbudzic zwątpienie w naszej bezgranicznej wierze co robił nawet przy 14 zł To ze jest to bełkot to oprócz cudownej / 20,95 / ceny swiadczy przebieg ostatnich notowan -akcje przy tych poziomach wyraznie są wybrane Teraz duzy biorący z prawej musi atakowac wyzej tym bardziej ze czas dziala na naszą korzysc Kursy energetyki rosną a nowe moce wytworcze jeszcze bardziej preferują Energe Rownoczesnie do gory szybuje kurs orla co przy mozliwosci wymiany ma dla nas duze znaczenie W sytuacji gdy orzel probuje uzyskac 95% i jest bardzo duzy wybierający z prawej mogą zagrac na wymiane min 1 do 3 A co jesli duzy bioracy z prawej nie zadowoli sie taką proporcją i zechce 1/4 ? Oczywiscie przy nawet 30 zł troll bredzie dalej przynudzał -za to mu płacą
Taka prawda, wystarczy poczytać trolla https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=16094451&strona=1 https://www.bankier.pl/forum/temat_re-energ-i-a-jutra-zaczyna-sie-dzis,72105781.html
Dnia 2026-02-01 o godz. 11:20 ~tor napisał(a): > W sytuacji gdy orzel probuje uzyskac 95% i jest bardzo duzy wybierający z prawej mogą zagrac na wymiane min 1 do 3 A co jesli duzy bioracy z prawej nie zadowoli sie taką proporcją i zechce 1/4 ?
Chyba Ci mózg zamarzł bo jak bioracy z prawej może się nie zadowolić parytetem 1:3 (1 akcja Orlenu za 3 energi) a zadomowić parytetem 1:4 czyli 4 akcje Energa za jedną Orlenu !!! Przecież 1:4 to gorsza wymiana niż 1:3. !!! Chyba że wy już całkiem odpłyneliscie i uważacie że będą za każdą 1 akcje Energi aż nie 3 a 4 akcje Orlenu dawać !!!!
Dnia 2026-02-01 o godz. 10:19 ~arskiozan napisał(a): > Szanowni , znowu skierowaliście dyskusję na fałszywe tory. Drogi darku, zgodnie z przepisami prawa ,WSZYSCY > UDZIAŁOWCY MAJĄ MIEĆ PO RÓWNO. Nie ma prawnych możliwości ,by jakaś grupa posiadaczy > akcji Energi była uprzywilejowana. Ani GG ani Porozumienie , ani inny pies z kulawą nogą nie sprzeda swoich akcji > za cenę inną niż wszyscy. Po drugie. Nikt nie chce sprzedawać akcji przed wydarzeniami ciągnącymi Energę mocno w górę. > Parafia sprzeda akcje tylko pod przymusem. Pepe ma rację ,jeśli chodzi o temat informowania udzialowców o swoich planach > i kalendarzu ich wprowadzenia. Nie wyzywajcie się. Jedziemy na tym samym wózku.
I dlatego wypisałem się z GG, im szybciej tym taniej, ja się rozliczyłem gdy kurs był po 12
zgodnie z przepisami prawa ,WSZYSCY > UDZIAŁOWCY MAJĄ MIEĆ PO RÓWNO. Nie ma prawnych możliwości ,by jakaś grupa posiadaczy > akcji Energi była uprzywilejowana. Ani GG ani Porozumienie
-piszesz kwieciście tylko mało merytorycznie,pokaż ten przepis,który tak mówi,obraziłeś się na rzeczywistość czy co?nie widzisz,że od listopada przemieliło się 10 mln akcji z czego 4,5 mln trafiło już do Orlenu po 18,87 zł,a kolejne xx mln już czeka w gotowości by do Orlenu trafić w cenie trochę wyższej,tylko to wskazuję,że wszystkim równo już nie będzie
Pani na przeciw nadużycia napisała cyt. Prawda Oszczędzałam 1000 akcji któreż dostałam jako pracownik Energi Na tzw czarno godzinę Za Tuska te akcje były za 28 zł jak złodzieje doszli do władzy spadły na łeb na szyję do 6 zł A potem Bank ten z Żubrem w którym było biuro maklerskie kazał mi natychmiast zlikwidować konto jezeli tego nie zrobię oni zrobią to za mnie i zapłacili mi po 6 zł za akcję
Dnia 2026-02-01 o godz. 12:45 ptak1234 napisał(a): > .......A potem Bank ten z Żubrem w którym było biuro maklerskie kazał mi natychmiast zlikwidować konto jezeli tego nie zrobię oni zrobią to za mnie i zapłacili mi po 6 zł za akcję
Uwielbiam takie "chistorie" specjalnie CH bo tyle.ma ta historia z prawdą co chistoria z historia prawidłowo.napisana Ale wracając do tematu: KTO JEST WLASCICIELEM BANKU Z ZUBREM I KTO W NIM RZADZI????? Myślicie że to celowe działanie Orlenu z bankiem w celu wyłudzenia akcji po śmiesznej cenie?
Nie wiem co pieski tak wzburzyło chciałem się tylko dowiedzieć jako akcjonariusz spółki Energa:
> 1. Kiedy ogłoszenie dywidendy bo w tamtym roku Orlen robił to na początku stycznia? > 2. Kiedy prezentacja nowej strategi Energa o której mówił poseł Karnowski w radiu Gdańsk niemal rok temu? > 3. Kiedy będzie wyłoniony nowy prezes/prezeska bo mamy już chyba niemal pół roku zarząd beż prezesa? > 4. Kiedy kolejne działania/zaproszenie Orlenu w celu przejęcia 100% akcji? > 5. Czemu Energa wzorem Orlenu nie organizuje prezentacji wynikowej za 4 kw 2025? > 6. Kiedy prezentacja wyceny akcj Energa która wykonał Orlen? > 7. Kiedy ustawa o odpolitycznieniu SSP? Pod koniec kadencji, dopiero jak będą pewni na 100% że przegrają? > 8. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT OSTROŁEKA? > 9. Kiedy informacja o planowanym terminie uruchomienia CCGT GRUDZIĄDZ? > 10. Kiedy ogłoszenie wyników śledztwa w sprawie przecieku z Orlenu o zaproszeniu które spowodowało spekulacyjny wzrost kursu na sesji 10 listopada?
Czy te pytania są takie trudne? Za poprzedników beż wąchania je można było tutaj zadawać a teraz robi się jakieś ograniczenia wolności słowa !!!
Darek Ci tak odp cyt.pepciu w ten niedzielny poranek po raz kolejny obnaże twoja hipokryzję,obłudę,zakłamanie i brak jakiejkolwiek wiedzy o przyzwoitości nie wspominam,bo takie rzeczy się z domu wynosi 1.Dywidenda to fundamentalne prawo akcjonariusza,tylko miernoty intelektualne tego nie rozumieją,czy wręcz czują dziką satysfakcję,że akcjonariusze walczący o dywidendę z Energi przegrali jeden z 4 toczących się pozwów dywidendowych 2.Aktualizacja strategii Orlenu a więc i Energi mozliwa będzie po uregulowaniu tematu z drobnym akcjonariatem Energi,czy tak trudno to zrozumieć? 3.Jak zwykle kłamstwo w lutym mija 3 miesiace p.o prezesa,zgodnie z prawem,możliwe jest przedłużenie pełnienia obowiązków o kolejne 3 miesiące/Obajtek był takim p.o prezsa Energi w 22',pełniąc jednocześnie funkcję prezsa Orlenu,to dopiero był skandal,ale wtedy jakoś tego nie widziałeś/ 4.19.II jest konferencja Orlenu,pojedż i zapytaj 5.Energa,nigdy nie organizowała konferencji za IV kw,ale szacunki podadzą najpóżniej do 19.II,bo przepisy prawa ich do tego obligują 6.j/w 19.II jest konferencja,pojedz i zapytaj dlaczego? 7.w obsadzaniu miernotami ssp poprzedników nikt nie przebije,choćby nie wiem jak się starał,wystarczy spojrzeć na notowania gpw 8.9 ri odpowiada na takie pytania,wystarczy zapytać w ri 10.Nigdy,zawsze jest ktoś kto wie wiecej i wcześniej,tak było,jest i bedzie Co do Pani to Facebooku możesz się dopytać czy za twoich złodziei po 6 zł sprzedała ?
Szanowny ,darek, piszesz merytorycznie i wnikliwie ,ale mówimy o dwóch różnych rzeczach. To ,że oszust pozyskuje akcje z rynku / tak jak wyliczasz / to skutek zakulisowych kombinacji i skupu na słupy./ środki poza prawne / Ja piszę o prawnym obowiązku Orlenu zapewnienia wszystkim udziałowcom mniejszościowym jednakowych warunków zbycia akcji. Pewnie tak będzie, że Orlen jakoś doczołga się do 95%. Przy przymusowym wykupie musi dać tę samą cenę, którą ,załóżmy , ustaliłby na boku z jakąś grupką czy funduszem.