Panowie tak na zdrowy rozsądek łatwiej jest akcji urosnąc z 2,3 na 4,6 niż 16,60 na 33,20.
nie naganiam na kupno ale proponuję to przemyśleć, decyzja i tak pozostaje po waszej stronie.
pozdrawiam
dobre! lepiej kupić 7 razy "tańsze" akcje Ponaru! dobre! bobo, po co Ci nawet tak "drogie" akcje jak Ponaru - nie lepiej kupić "najtańsze" na giełdzie akcje, czyli Mewy ? :)
ok spójrzmy na to inaczej, nawet jak Polna osiągnie te 100 zł to wzrosnie "tylko" 6 razy natomiast gdy Ponar wzrośnie do 35 zł to wzrośnie 15 razy. Rachunek chyba prosty.
Dzieki za kulturalne komentarze, to świadczy że akcjonariusze Polnej są dojrzali.
Pozdrawiam
bobo
według mnie nie ma możłiwości aż takiej podbitki na Ponarze - to jest nie do wyciągnięcia; Polna to inna sprawa, bo za parę miesięcy wycena fundamentalna akcji tej spółki może znacząco zbliżyć się do wspomnianych 100 zł, a wtedy taka cena to będzie tylko naturalne wyrównianie ceny akcji - mamy jeszcze wtedy sporo miejsca na spekulacyjne podbicie ceny conajmniej do 200 zł w szczycie hossy...
przecież jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze, to może z 1-2% kapitału wrzucić w Ponar i oglądać to co się będzie działo na tej spółce z większymi emocjami :)
Ponar juz cuchnire trupem zaczął sie psuć i radze Wam drodzy inwestorzy zdaleka od takiej spółki , wielu opuscilo ten statek ,który tonie oni przestali wierzyc w bankruta Wam
radze iśc po rozum do głowy Pzdr
Bobo patrzac tak obiektywnie tylko po cenie to prawda ... łatwo wygląda do podciągnięcia na 4.6 ... taaaak . A zadam Tobie pytanie ile jesteś czasu na giełdzie? Chyba krótko ....
Wiesz w czym jest problem w podciąganiu do ileś tam kwoty? ... FF i ilość akcji na danej spółce a o perespektywach i kondycji nie wspominajac.
Popatrz spokojnie na to wszystko z dystansem.. i zobacz ile mln akcji ma Ponar i ile akcji jest w posiadaniu duzych akcjonariuszy i pomysl teraz ile trzeba kasy na podciągnięcie do głupich 3 zł. A jak popatrzyłeś to spójrz na Polną ile wynosi ff i ile akcji w obrocie i ile trzeba na podciągnięcie do 34 zł... powodzenia
a zapomniałem ... spójrz na sytuacje finansowa ... kto się bogaci a kto się wyprzedaje ...
pozrawiam wszystkich
ps. Abysmy przed korekta na wiggach usłyszeli wyniki przejęcia... bo wysiłek pódzie na marne ;)
Przynajmniej Redgraw mnie zrozumiał, dzieki za krótką lekcję, faktycznie na giełdzie jestem bardzo krótko bo 2 lata,
Panowie zyczę wam maksymalnych wzrostów na Polnej i sobie na Ponarze, myślę że nie zaszkodzi mieć pare kilo Ponara które moga okazac sie w niedelakiej przyszłości miłym prezentem gdy akcje wzrosną, sam dokupiłbym trochę Polnej niestey mój portfel jest już pełen, na te chwilę.
...ostrzegam ludzi o słabych nerwach , z moich informacji wiem iż dzisiaj biała świeca przewyższy wszystko co do tej pory tu widzieliśmy...
pozdrawiam , idę liczyć ilość lądujących samolotów.....
Dziękuję Bobo. Na ponarku nie zapomnij ustawiac stopów bo jest niezła spółdzielnia ;)
Przerabiałem to wcześniej, a wzrostów życze bo mam sentyment do tej spółki, bowiem dała zarobic. Zasadą dla ponara jest AT i dobrze się tam sprawdza.
Do Bolo:
Prawdopodobnie przed poczatkiem listopada, ale to wróżenie z fusów .... ;(
Przydałby się split na Polnej w stosunku 1:10 dla płynności , trzeba by było zasugerować Jakubasowi. Wszystkim na dobre by wyszło.
pozdrawiam
a to trzeba pogadać z Germanym o tym splicie: może spotka się z "wujkiem" przy okazji zbliżających się Wszystkich Świętych na rodzinnym cmentarzu - w końcu tam podobno najlepsze biznesy się załatwia ostatnio ... ;)
ale cisza na forum, czyżbym sam został na papierze? kurcze, człowiek wyjedzie na 2 dni, a tu wszyscy sprzedali cichcem swoje akcje... to ja też może je opchnę, "co tak sam będę siedział?" :)
wierszyk na tą okazję (batiar sprowokował):
Ty niedobra jesienna deprecho
oszczędź z Polnej towarzycho!
super, że Ty zostałeś chociaż na Polnej :)
żartuję, wiem, że wszyscy zostali (czy aby na pewno?), tylko dzisiaj taka kosmiczna pogoda, że chyba każdemu dało się we znaki - ja po podróży w nastroju wręcz przeciwnym :)
coolturalny, rzuciłeś okiem na wykres? jakby At miało nas nie zrobić w balona, to dzisiaj oparło się na linii tego szybszego trendu wzrostowego, czyli lepiej, żeby jutro odbiło w górę, czyż nie?
chciałoby Ci się wrzucić aktualny? :)