• Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.129.*]
    Co tak cicho na Hutmenie? Zwątpili? A może reanimacje przechodzą!
    Szkoda ,że ja nic ciekawego nie wiem a tak bym chciał się dowiedzieć!
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fajnie jest [85.222.86.*]
    Na Hutmenie spokój, wszyscy pojechali na Kretę. Tu pijemy, zwiedzamy i patrzymy na kurs. Jak przyjedziemy to kupimy w tym m-cu w Polsce willę.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~ja [194.105.132.*]
    Bardzo dobrze że nie wyróżniamy się z tłumu, spokonie co dzień 3-5 % to najzdrowsze wzrosty!!
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [87.96.103.*]
    Troszke się wyróżnił!! Cha--i dobrze! Ale cieszy ,że mało oszołomów krzyczy!!
    Powolutku i do skutku ! Myślę ,ze niedługo normą będzie oscylowanie koło 7 PLN i nikt nie bedzie mówił o oszałamiajacych wzrostach TYlko o konsolidacji na wzglednym poziomie!
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~martunia [62.29.161.*]
    przyznaję Ci rację i pozdrawiam V 3
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~miś [83.7.8.*]
    Niech tylko poprawią wyniki a juz to niebawem nastapi to nie dogonisz hihihi
    pozdrawiam spokoju !!
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.31.42.*]
    A co jeżeli /powoli/ skupione / w różnej formie/akcje wrócą na rynek.
    Powrót na 3PLN?
    Ja kupiłem po 2,8 sprzedałem po 3,3.
    Ktoś kto kupił po 3 ma gigantyczną pokusę aby sprzedać po 6.
    100% zysku.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~max [83.26.149.*]
    ja kupiłem w okolicach 3 i trzymam co najmniej do osiągnięcia wartości księgowej
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~Sk [83.10.211.*]
    Karkosik już was ubrał na zimę. Informacji sobie poszukaj jest powszechnie dostępna. A co poniektórzy nie będą mieli za co wrócić z "wczasów".
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [91.94.162.*]
    Ilu ludzi tyle postaw! Cha-cha--! Jedno jest pewne , akcje Hutmenu są pod presją spekulacyjną i nie ma co analizować , posługiwać się wykresami czy inne "domorosłe" trendy co pojawiają się i znikają na forach! Jeśli ktoś ma ten papier może być jednego pewien ,że nic nie jest na nim pewnego! Jeśli zarobił ,to znaczy sprzedał drożej niż kupił i już nie ma papieru . Jesli jednak sprzedał -a teraz znowu kupił --to na własne ryzyko , tak jak każdy kto ma i trzyma na własne ryzyko. A tu ryzyko jest naprawde spore !Moze troche nie gramatycznie popisałem ,lecz tak bywa nocą!
    No nic --nadzieja miesza się ze złudzeniami . Oby nie stały się rodzicami upadku !
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~hutnik [83.6.57.*]
    To co można wyczytać na tym forum nie ma nic wspólnego z kierunkiem zmian w rzeczywistości ,ale ja na swój użytek zakładam ,że 10 zł jest pewne do końca roku ,a dalej będzie zależało od wyników sprzedaży majątku .Wyrok w sprawie Szopienic jest do przewidzenia Skarb Państwa musi się bronić ,ale nie ma żadnych szans i zostanie ogłoszony po myśli Hutmena już 19 listopada .Jeżeli popyt na majątek jest taki jak deklaruje syndyk to dalej wzrosty i to ogromne są kwestią czasu .
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~ośtam [82.139.48.*]
    "Wyrok w sprawie Szopienic jest do przewidzenia Skarb Państwa musi się bronić ,ale nie ma żadnych szans i zostanie ogłoszony po myśli Hutmena już 19 listopada.".
    Też tak myślałem na Centrozapie.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~zarobiony [84.38.86.*]
    od poniedziałku na karkosikach ostra korekta zobaczcie wykresy , już kto mądry sprzedał i czeka na poziomy 50% niższe
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.28.105.*]
    Chyba masz rację.
    Co by nie mówić ja czekam niżej.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~nikt [83.18.253.*]
    na dwoje babka wróżyła.... jak się robi zbyt ładnie to jest wywalanko.....
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~Fefan [83.28.110.*]
    Szopienice, nieruchomości na sprzedaż, restrukturyzacja itp. już dawno są w cenie.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [91.94.139.*]
    Po poniedziałku można powiedzieć ,że pesymiści zdobyli punkt !!
    Dodatkowa zła wiadomość ,że Karkosik wysprzedaje Skotana !! Jeśli tam się wyzbywa akcji nie powiedziane jest czy czasem i Hutka nie upłynni! To duże zagrożenie!
    Ale nic. Są i pozytywy takie ,że miedż i jej produkty znowu są trendi .Zapowiada się renesans miedzi w przemyśle i budwnictwie!
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~alleluja [213.238.107.*]
    OHOHOH.... przeciez szklanka jest w połowie pełna...
    moze to ozn. ze wywala skotan by zwiekszyc udział w htm
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.162.*]
    Cha--Optymista widzi w połowie pełna szklanke , lecz pesymista zobaczy w połowie pustą ! I bądź tu mądrym chińczykiem! Trzeba chyba na plansze wdepnąć i zasypać doły!
    Jak ktoś coś z tego zrozumie to ma dar postrzegania pozazmysłowego!!!
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~niebawem wyżyny [213.158.199.*]
    Wkrótce na Hutmenie szykują się wzrosty, jak i na Skotku:-)
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.31.32.*]
    Przeważają pesymiści.
    Obstawiam południe.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.170.*]
    Neutralnie!!! Najlepiej po fakcje spekulować --cha-cha! I pesymisci i optymiści dziś mają pole do popisu. Oby tylko jakiś "analityk" znowu nie wyciagał fal Eliota czu innych AT na wymądrzanie się . Ja sam wole jednak parytet złota i jego reperkusje na "złoto biednych "
    No cóż kto ma Hutmen powinien wiedzieć ,że siedzi przy ruletcei gdzie złota kula wyzmaczy kierunek i skale zjawiska!!
    Może w końcu pojawi się jakiś komunikat o wysprzedaży majatku choć!!!
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~chemist [82.79.20.*]
    wyprzedaż majątku jest już właściwie w toku i myślę, że dodatkowa informacja nic tu nie zmieni. Pytanie czy pojawi się podtrzymanie przez Sąd Apelacyjny uchwały WZA ? To dopiero da możliwość wyprzedaży tego majątku w 100% i realizacji nowej inwestycji mam nadzieję razem z KGHM.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.170.*]
    W sprawie wysprzedaży miałem na myśli konkretne realizowane działania! Czy choć jeden akt sprzedaży doszedł do skutku (lub co najmniej formalnie jest podpisany). Tu pies pogrzebany. Mało pradziwych konkretów . Co do Sądu czy uchwał --to ich jest dostatek i tylko zamydlaja obraz. Jeden konkretny kontrakt więcej mówi o sytuacji niż multów uchwał i deklaracji !
    V V V
    zgadzam się całkowicie. Niestety tak to już jest, że czasami choć wszyscy wszystko wiedzą i pewne działania są pewne to i tak jak nie napiszą to impulsu nie będzie. W tym przypadku wiadomo jednak, że tylko ten impuls jest potrzebny bo reszta jest pewna.
    Wogóle jakoś karkosiki glado wyglądają na tle rynku wię powinno coś na dniach się ruszyć. A co do Hutka, hmmm ktoś tu pisał bzdury że wyprzedaż jest już w cenie.. Ten ktoś nie wie nawet że dopiero prz 10 zł dojdziemy do wk akcji..
    Wogóle jakoś karkosiki blado wyglądają na tle rynku więc powinno coś na dniach się ruszyć. A co do Hutka, hmmm ktoś tu pisał bzdury że wyprzedaż majątku jest już w cenie.. Ten ktoś nie wie nawet że dopiero prz 10 zł dojdziemy do wk akcji a gdzie dopiero ewentualna kasa ze sprzedaży majątku po Szopienicach ;)
  • Re: Hutmen-:) Autor: chemist [82.79.20.*]
    dlatego co dzień dokupuje jak ktoś tanio oddaje.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.28.123.*]
    Spróbuj swój komputer sprzedać wg wartosci księgowej a wtedy dowiesz się że dla giełdy to tylko jeden z parametrów spółki.
    Jak go sprzedaż wg wk przestanę myśleć o tobie "kołek nieociosany".
    Pozdrawiam ynwestora.
    Dlatego kołku nieociosany się nie dorobisz na gieldzie bo pewnie kupujesz a potem ze startą i pełnymi porami oddajesz jak tylko się zaczerwieni. A ja mam czas i spokjnie od 4zł czekam do 10zł
    się Panowie wymieniliście poglądami
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.28.123.*]
    Jestem na giełdzie od pierwszych czterech spółek.
    Nigdy nie zwracałem uwagi na proroków i "poważnych" analityków, którzy to właśnie teraz, pomimo kilkusetletniej historii giełd na swiecie, obwieszczają nam coraz to nowe zasady i teorie.
    Myślę że z wiekiem coraz bardziej irytują mnie ludzie poprawiający innych.
    Niniejsze forum jest po to aby wyrażać swoją opinię.
    Napisałem we wcześniejszym poście że cena akcji Hutmenu zawiera w sobie
    informacje o planach dot.Szopienic, gruntów we Wroławiu i innych.
    Nikomu nie wolno obrażać mnie że tak uważam.
    Wcześniejszy mój post był reakcją na uwagi kogoś kto zapewne nie posiada Nobla z ekonomii, ani posiadłości , ze służbą, w jakimś fajnym miejscu/więc może się mylić/.
    Jeżeli kogoś uraziłem.
    Przepraszam
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~ja [79.188.73.*]
    Wporzo ja też się uniosłem tylko fefan ja pisałem w pierwszym poście o tym ze bzdety piszesz a nie wyzywałem Cię od jakiś kołków, znaczy sie wogóle nie użyłem żadnego epitetu.. W kazdym razie za wszystko za co przesadziłem też przepraszam.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~fefan [83.31.15.*]
    OK
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~martunia [85.221.138.*]
    nie ma innej opcji, czy to z wykresów, czy z analiz, czy z oczekiwania na info, nie ważne..... hutek i tak pójdzie w górę i to na dniach,zobaczycie!!! pozdrawiam wszystkich dających optymizmu - realnego optymizmu!!!, pozdrawiam V3 i zalogowanego Chemistę.
  • Re: Hutmen-:) Autor: chemist [82.79.20.*]
    taka jest prawda. Również pozdrawiam :)
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.158.*]
    Dzięki!!! Pozdrawiam -~martunia -:)
    V V V
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~alleluja [87.205.71.*]
    no i wyskoczyłem.......
    dzisiaj wyplułem moje ostatnie kilkanaście K z portfela.
    Wytrwałym zycze wiecej cierpliwości niz ja posiadałem =)
    spółkę bede obserwował i kąsał jak tylko pojawia sie oficjalne niusy
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~miedziak [83.6.85.*]
    Dzisiaj zgoda Rady na sprzedaż majątku Szopienic i syndyk zacznie zbierać z rynku miliony.
  • Re: Hutmen-:) Autor: ~V-3 [77.255.142.*]
    Jedna refleksja!! Miniony tydzień to stracony tydzień, ale już za nami! Może cieplejsze wiatry powieją i optymizmem zawieje w przyszłym tygodniu! Nic mądrego nie da się napisać ...niestety!!!!
    V V V
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~V-3 [77.255.156.*]
    Dalsze opsuwanie!! Hutmen potrafi popsuć nastrój . Taki to papier. Oby nie dobjił posiadaczy bo będzie źle-:)
    V V V
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~fefan [83.28.91.*]
    Ja czekam dalej.
    Bardziej na południe.
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~V-3 [77.255.183.*]
    Dalej trwa opsuwanie!! Nie widać narazie podstaw do zmiany !!
    V V V
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~fefan [83.7.189.*]
    Jak sądzicie do ilu wróci.
    Ja obstawiam przedział 3-4PLN.
    Duży przedział bo to przecież wróżenie z fusów.
    kryzys-trochę mniejsze ceny nieruchomości,
    wzrost bezrobocia-dużo trudniejsza restrukturyzacji/można wywołac strajk/,
    cena miedzi-jeżeli rośnie zwieksza koszty,
    niepweność czy to już koniec kryzysu- więc może poczekać ze skupem akcji.
    Wiele powodów żeby czekać.Zbyt wiele.

• Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~V-3 [77.255.183.*]
    Dnia 2009-10-21 o godz. 16:18 ~fefan napisał(a):
    > Jak sądzicie do ilu wróci.
    Ja obstawiam przedział 3-4PLN.
    > Duży przedział bo to przecież wróżenie z fusów.
    > kryzys-trochę mniejsze ceny nieruchomości,
    wzrost
    > bezrobocia-dużo trudniejsza restrukturyzacji/można wywołac
    > strajk/,
    cena miedzi-jeżeli rośnie zwieksza koszty,
    > niepweność czy to już koniec kryzysu- więc może poczekać ze
    > skupem akcji.
    Wiele powodów żeby czekać.Zbyt wiele.
    Tak pesymistyczny nie jestem! Raczej obstawiam udeptywanie na obecnym poziomie do końca miesiąca! Cena miedzi i zwiększa koszty ale też marże rosną i raczej to pozytywny trend dla spółki! Co do innych aspektów --to bezrobocie może i rośni ale i zatrudnienie --to Polski paradoks ! (GUS podał ,że o 125 tys więcej ludzi pracuje niż rok temu)Ale jak rośnie zatrudnienie to globalnie rynek sie powieksza a to całej giełdzie wyjdzie na dobre i przełozy się na papier i Hutmena!
    Reasumując jest żle bo jutro bedzie lepiej !!! Jestem realistycznym optymistą!!
    V V V

• Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~V-3 [91.94.245.*]
    Jednak ponury Tydzień ! Co tu można powiedzieć ?
    V V V
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~fefan [83.31.16.*]
    Cierpliwie czekać.
  • Re: Hutmen--nowy Tydzień ! Autor: ~akcjonariusz [85.221.202.*]
    Dopiero konkretne przetargi na konkretne kwoty mogą ruszyć Hutka na północ.
[x]
HUTMEN 0,00% 5,30 2017-01-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.