Troszke się wyróżnił!! Cha--i dobrze! Ale cieszy ,że mało oszołomów krzyczy!!
Powolutku i do skutku ! Myślę ,ze niedługo normą będzie oscylowanie koło 7 PLN i nikt nie bedzie mówił o oszałamiajacych wzrostach TYlko o konsolidacji na wzglednym poziomie!
V V V
A co jeżeli /powoli/ skupione / w różnej formie/akcje wrócą na rynek.
Powrót na 3PLN?
Ja kupiłem po 2,8 sprzedałem po 3,3.
Ktoś kto kupił po 3 ma gigantyczną pokusę aby sprzedać po 6.
100% zysku.
Ilu ludzi tyle postaw! Cha-cha--! Jedno jest pewne , akcje Hutmenu są pod presją spekulacyjną i nie ma co analizować , posługiwać się wykresami czy inne "domorosłe" trendy co pojawiają się i znikają na forach! Jeśli ktoś ma ten papier może być jednego pewien ,że nic nie jest na nim pewnego! Jeśli zarobił ,to znaczy sprzedał drożej niż kupił i już nie ma papieru . Jesli jednak sprzedał -a teraz znowu kupił --to na własne ryzyko , tak jak każdy kto ma i trzyma na własne ryzyko. A tu ryzyko jest naprawde spore !Moze troche nie gramatycznie popisałem ,lecz tak bywa nocą!
No nic --nadzieja miesza się ze złudzeniami . Oby nie stały się rodzicami upadku !
V V V
To co można wyczytać na tym forum nie ma nic wspólnego z kierunkiem zmian w rzeczywistości ,ale ja na swój użytek zakładam ,że 10 zł jest pewne do końca roku ,a dalej będzie zależało od wyników sprzedaży majątku .Wyrok w sprawie Szopienic jest do przewidzenia Skarb Państwa musi się bronić ,ale nie ma żadnych szans i zostanie ogłoszony po myśli Hutmena już 19 listopada .Jeżeli popyt na majątek jest taki jak deklaruje syndyk to dalej wzrosty i to ogromne są kwestią czasu .
"Wyrok w sprawie Szopienic jest do przewidzenia Skarb Państwa musi się bronić ,ale nie ma żadnych szans i zostanie ogłoszony po myśli Hutmena już 19 listopada.".
Też tak myślałem na Centrozapie.
Po poniedziałku można powiedzieć ,że pesymiści zdobyli punkt !!
Dodatkowa zła wiadomość ,że Karkosik wysprzedaje Skotana !! Jeśli tam się wyzbywa akcji nie powiedziane jest czy czasem i Hutka nie upłynni! To duże zagrożenie!
Ale nic. Są i pozytywy takie ,że miedż i jej produkty znowu są trendi .Zapowiada się renesans miedzi w przemyśle i budwnictwie!
V V V
Cha--Optymista widzi w połowie pełna szklanke , lecz pesymista zobaczy w połowie pustą ! I bądź tu mądrym chińczykiem! Trzeba chyba na plansze wdepnąć i zasypać doły!
Jak ktoś coś z tego zrozumie to ma dar postrzegania pozazmysłowego!!!
V V V
Neutralnie!!! Najlepiej po fakcje spekulować --cha-cha! I pesymisci i optymiści dziś mają pole do popisu. Oby tylko jakiś "analityk" znowu nie wyciagał fal Eliota czu innych AT na wymądrzanie się . Ja sam wole jednak parytet złota i jego reperkusje na "złoto biednych "
No cóż kto ma Hutmen powinien wiedzieć ,że siedzi przy ruletcei gdzie złota kula wyzmaczy kierunek i skale zjawiska!!
Może w końcu pojawi się jakiś komunikat o wysprzedaży majatku choć!!!
V V V
wyprzedaż majątku jest już właściwie w toku i myślę, że dodatkowa informacja nic tu nie zmieni. Pytanie czy pojawi się podtrzymanie przez Sąd Apelacyjny uchwały WZA ? To dopiero da możliwość wyprzedaży tego majątku w 100% i realizacji nowej inwestycji mam nadzieję razem z KGHM.
W sprawie wysprzedaży miałem na myśli konkretne realizowane działania! Czy choć jeden akt sprzedaży doszedł do skutku (lub co najmniej formalnie jest podpisany). Tu pies pogrzebany. Mało pradziwych konkretów . Co do Sądu czy uchwał --to ich jest dostatek i tylko zamydlaja obraz. Jeden konkretny kontrakt więcej mówi o sytuacji niż multów uchwał i deklaracji !
V V V
zgadzam się całkowicie. Niestety tak to już jest, że czasami choć wszyscy wszystko wiedzą i pewne działania są pewne to i tak jak nie napiszą to impulsu nie będzie. W tym przypadku wiadomo jednak, że tylko ten impuls jest potrzebny bo reszta jest pewna.
Wogóle jakoś karkosiki glado wyglądają na tle rynku wię powinno coś na dniach się ruszyć. A co do Hutka, hmmm ktoś tu pisał bzdury że wyprzedaż jest już w cenie.. Ten ktoś nie wie nawet że dopiero prz 10 zł dojdziemy do wk akcji..
Wogóle jakoś karkosiki blado wyglądają na tle rynku więc powinno coś na dniach się ruszyć. A co do Hutka, hmmm ktoś tu pisał bzdury że wyprzedaż majątku jest już w cenie.. Ten ktoś nie wie nawet że dopiero prz 10 zł dojdziemy do wk akcji a gdzie dopiero ewentualna kasa ze sprzedaży majątku po Szopienicach ;)
Spróbuj swój komputer sprzedać wg wartosci księgowej a wtedy dowiesz się że dla giełdy to tylko jeden z parametrów spółki.
Jak go sprzedaż wg wk przestanę myśleć o tobie "kołek nieociosany".
Pozdrawiam ynwestora.
Dlatego kołku nieociosany się nie dorobisz na gieldzie bo pewnie kupujesz a potem ze startą i pełnymi porami oddajesz jak tylko się zaczerwieni. A ja mam czas i spokjnie od 4zł czekam do 10zł
Jestem na giełdzie od pierwszych czterech spółek.
Nigdy nie zwracałem uwagi na proroków i "poważnych" analityków, którzy to właśnie teraz, pomimo kilkusetletniej historii giełd na swiecie, obwieszczają nam coraz to nowe zasady i teorie.
Myślę że z wiekiem coraz bardziej irytują mnie ludzie poprawiający innych.
Niniejsze forum jest po to aby wyrażać swoją opinię.
Napisałem we wcześniejszym poście że cena akcji Hutmenu zawiera w sobie
informacje o planach dot.Szopienic, gruntów we Wroławiu i innych.
Nikomu nie wolno obrażać mnie że tak uważam.
Wcześniejszy mój post był reakcją na uwagi kogoś kto zapewne nie posiada Nobla z ekonomii, ani posiadłości , ze służbą, w jakimś fajnym miejscu/więc może się mylić/.
Jeżeli kogoś uraziłem.
Przepraszam
Wporzo ja też się uniosłem tylko fefan ja pisałem w pierwszym poście o tym ze bzdety piszesz a nie wyzywałem Cię od jakiś kołków, znaczy sie wogóle nie użyłem żadnego epitetu.. W kazdym razie za wszystko za co przesadziłem też przepraszam.
nie ma innej opcji, czy to z wykresów, czy z analiz, czy z oczekiwania na info, nie ważne..... hutek i tak pójdzie w górę i to na dniach,zobaczycie!!! pozdrawiam wszystkich dających optymizmu - realnego optymizmu!!!, pozdrawiam V3 i zalogowanego Chemistę.
no i wyskoczyłem.......
dzisiaj wyplułem moje ostatnie kilkanaście K z portfela.
Wytrwałym zycze wiecej cierpliwości niz ja posiadałem =)
spółkę bede obserwował i kąsał jak tylko pojawia sie oficjalne niusy
Jedna refleksja!! Miniony tydzień to stracony tydzień, ale już za nami! Może cieplejsze wiatry powieją i optymizmem zawieje w przyszłym tygodniu! Nic mądrego nie da się napisać ...niestety!!!!
V V V
Jak sądzicie do ilu wróci.
Ja obstawiam przedział 3-4PLN.
Duży przedział bo to przecież wróżenie z fusów.
kryzys-trochę mniejsze ceny nieruchomości,
wzrost bezrobocia-dużo trudniejsza restrukturyzacji/można wywołac strajk/,
cena miedzi-jeżeli rośnie zwieksza koszty,
niepweność czy to już koniec kryzysu- więc może poczekać ze skupem akcji.
Wiele powodów żeby czekać.Zbyt wiele.
Dnia 2009-10-21 o godz. 16:18 ~fefan napisał(a):
> Jak sądzicie do ilu wróci.
Ja obstawiam przedział 3-4PLN.
> Duży przedział bo to przecież wróżenie z fusów.
> kryzys-trochę mniejsze ceny nieruchomości,
wzrost
> bezrobocia-dużo trudniejsza restrukturyzacji/można wywołac
> strajk/,
cena miedzi-jeżeli rośnie zwieksza koszty,
> niepweność czy to już koniec kryzysu- więc może poczekać ze
> skupem akcji.
Wiele powodów żeby czekać.Zbyt wiele.
Tak pesymistyczny nie jestem! Raczej obstawiam udeptywanie na obecnym poziomie do końca miesiąca! Cena miedzi i zwiększa koszty ale też marże rosną i raczej to pozytywny trend dla spółki! Co do innych aspektów --to bezrobocie może i rośni ale i zatrudnienie --to Polski paradoks ! (GUS podał ,że o 125 tys więcej ludzi pracuje niż rok temu)Ale jak rośnie zatrudnienie to globalnie rynek sie powieksza a to całej giełdzie wyjdzie na dobre i przełozy się na papier i Hutmena!
Reasumując jest żle bo jutro bedzie lepiej !!! Jestem realistycznym optymistą!!
V V V