Ciekawe kiedy zaatakuje.
Juz mi sie marzy zeby zobaczyc jakies zielone 5.
Ale nie wiem czy doczekamy. zauwazlyliscie ze wzrosty sa ciagle zbijne?
Jak tam dalej pojdzie to umrzemy nie doczekawszy sie tych 9zl o ktorych ktoś niedawno wspominal:P
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 67 / 2009
Data sporządzenia: 2009-10-08
Skrócona nazwa emitenta
ENERGOPOL
Temat
Zawarcie transakcji walutowych typu forward
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne
Treść raportu:
Zarząd "Energopol – Południe" S.A. ("Spółka") działając na podstawie art. 56 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych informuje, iż zawarła z Bankiem PKO BP S.A. w dniu 07.10.2009 rok umowę terminowych transakcji walutowych typu forward.
Przedmiotem umowy jest kupno instrumentu finansowego typu forward na kwotę bazową 1.246.443,70 EUR.
Terminy realizacji poszczególnych transakcji przypadają na następujące daty:
- 15.02.2010 r. po kursie 4,2530 PLN/EUR, o wartości 283.398,13 EUR,
- 15.03.2010 r. po kursie 4,2610 PLN/EUR, o wartości 316.694,38 EUR,
- 15.04.2010 r. po kursie 4,2700 PLN/EUR, o wartości 281.962,81 EUR,
- 17.05.2010 r. po kursie 4,2775 PLN/EUR, o wartości 241.764,94 EUR,
- 15.06.2010 r. po kursie 4,2860 PLN/EUR, o wartości 122.623,44 EUR,
Powyższa transakcja została zawarta na warunkach rynkowych, powszechnie stosowanych dla tego typu operacji finansowych.
Celem zawarcia wyżej wymienionej umowy jest zabezpieczenie przepływów pieniężnych z kontraktu denominowanego w EUR zawartego z Miastem Ruda Śląska na wykonanie robót budowlanych zadania p.n. "Budowa kanalizacji w zlewni oczyszczalni Barbara - etap II, odcinki B6, B6a, B6-B7" o czym Spółka informowała w Raporcie bieżącym nr 52/2009.
MESSAGE (ENGLISH VERSION)
INFORMACJE O PODMIOCIE >>>
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
2009-10-08 Jacek Taźbirek Prezes Zarządu
RSSGoogleFlakerDeliciousBlipWykop
WyślijZamów przez SMSDrukuj
nie chce być złym wieszczem ale przeanalizowalam statystyki sesji spadkowych i wzrostowych i obrotow w osatnich 3 misiacach. w ostatnim miesiacu jest wyprzedaz. male obroty oraz ostatnie 10 sesji/7 znizkowalo. na 60 sesji pol na pol/
przy czym wynik jest ujemny czyli w ostatnich 60 sesji nic nie bylo przyrostu tylko spadek ceny akcji.
Jezeli na gpw bedzie jesien wzrosow to moze my tez ruszymy ale obecnie sa wzrosty a my nie ruszamy. ktos zaly czas wyprzedaje to co ma i nie pozwala tym na wzrosty.
Pytanie tylko ile jeszcze komus papiera zastalo zeby tak sobie sprzedawal.
750 tys zl/to nie są pieniadze ktore mogą coś wnieść zeby podbić wycene akcji/
pozatym nie wiem kiedy sa wyniki ale ksiegowanie strat sie zmienia i beda one wykazywane w zysku operacyjnym w czasie rzeczywistego trwania kontraktu
Tak naprawde jakby ktos zanizałam kurs aby potem go uwolnic obroty bylyby wyzsze a zobaczcie na statystyke sesji.ostatni miesiac to stypa- jest 2 razy nizsze niz 2 misiace temu. To nie jest cisza przed burza bo nic sie nie wydarzy - bedziemy mniej wiecej na tych samych poziomach.
Dnia 2009-10-08 o godz. 14:41 ~ania napisał(a):
> Tak naprawde jakby ktos zanizałam kurs aby potem go uwolnic
> obroty bylyby wyzsze a zobaczcie na statystyke
> sesji.ostatni miesiac to stypa- jest 2 razy nizsze niz 2
> misiace temu. To nie jest cisza przed burza bo nic sie nie
> wydarzy - bedziemy mniej wiecej na tych samych poziomach.
A nie bierzesz pod uwagę, że obrót jest kiepski bo nikt(prawie!) nie chce tak nisko oddawać. Spuść cenę S a zobaczysz jak wzrosną obroty.
Jak nie wierzysz w papier trudno - czas go oddać! Choćby ze stratą.
Chyba się nie znam i jestem ślepy bo widzę to zupełnie inaczej.
Piszecie, że kurs nie rośnie bo jest sypacz który dusi kurs. Wg mnie ktoś celowo obniża kurs by wystraszyć i skupić. Spójrzcie jaką ilością akcji to robi. To śmieszne ilości. Jeśli już - to taki mini-sypacz który wie o co gra.