• XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~strateg [188.117.184.*]
    Chciałem podziękować panu prezesowi za "wiarygodność" i "dotrzymanie slowa"... Przenoszenie kont IKZE do xtb miało być wprowadzone najpóźniej do końca 2025 roku ... wedle słów prezesa w jednym z ubiegłorocznych wakacyjnych wywiadów dla parkietu miało wystartować na początku IV kwartału 2025 ... Już nawet nie wspomnijac o tym, że pracownik BOK jeszcze tydzień, dwa przed startem IKZE twierdzil, że przenoszenie kont będzie możliwe równolegle ze startem IKZE w xtb .... a potem była wersja pracownika, że jednak to potrwa jeszcze kilka tygodni ... Tymczasem to "WKROTCE" trwa już ponad pół roku ... Zaraz będziemy mieli połowę stycznia i w dalszym ciągu żadnych konkretów i znowu "śpiewka", że w tym roku będzie można przenieść konto IKZE do xtb... WKRÓTCE to miesiąc, dwa, trzy ... a nie ponad pół roku ...
    Wypadało by panie prezesie jako kapitan tego "statku" po styczniowym "długim weekendzie" czyli 7 stycznia wydać oświadczenie i powiedziec po prostu PRZEPRASZAM za kolejny ZAWALONY TERMIN ... U Was "słowo" to wiatr.
    Nic nie znaczy. Dla mnie NIE JESTESCIE WIARYGODNI.
    Pozdrawiam.
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~Pit [188.146.163.*]
    Kwintesencja. Pięknie opisane. Zapowiedzi rzucane na wiatr. Oj nie ładnie. Ciekawe kiedy gawiedz to zrozumie.
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~strateg [5.184.237.*]
    Z takim podejściem do biznesu jak oni chcą zdobywać Europę i świat ...
    XTB - "Nikt tak jak my nie rzuca słów na wiatr" ...
    Sorry, ale Wy po prostu "NIE DOWOZICIE".
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~Inho [91.150.222.*]
    Bądźmy dokładni. Według pierwszych zapowiedzi pełna funkcjonalność IKZE miała być w 2024.
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~puma [41.33.165.*]
    Strateg proponuję przenieść rachunek do innego brokera bądź bm jak jesteś taki niezadowolony z faktu braku terminowości ,przypominacie mi taką babe na targu ktora mowi pani a tam jajka sa po 2 zł a pani
    Ma po 2,20’,prosta sprawa proszę iść tam gdzie sprzedają po 2
    Ma prawo do wyrażania swojego niezadowolenia. Jak każdy. Obiektywnie patrząc spolka nie dowozić produktów i tyle. Rzuca słowa na wiatr. Tfu. Puma pamiętasz jak mialo nie zejść poniżej 70?
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~strateg [188.117.184.*]
    Ręce opadają z takimi komentarzami ... Ty nie widzisz problemu w tym, że NIE SA PROFESJONALNI i kolejny już raz odwalają "maniane"'... Tylko jeszcze mówisz mi co mam robić ...
    Tracą wiarygodność ...
    Z tymi terminami ...
    To tak jakby oddać samochód do naprawy mechanikaowi a ten Ci mówi, że za 3 dni będzie zrobione ... Przychodzisz po samochód, a ten że jeszcze potrzebuje 4 dni ... Po 4 dniach mówi, że jeszcze nie gotowy i potrzebuje kolejnego tygodnia ....Mija tydzień, a ten, że auto nie jest jeszcze zrobione, ale kiedyś je naprawi ...
    Prezes powinien nie tylko PRZEPROSIC, za te zenujace podejście do klientów i zawalanie terminow ... do tego powinien podać konkretny termin co do dnia kiedy w końcu ruszy przenoszenie kont.
    Trzeba umieć przyznać się do błędu.
    Trochę AUTOREFLEKSJI.
    Tymczasem widzę, że oni mają tak jakby "wywalone" ...
    Jak szanować taka spółkę ?
    Dobra marka szanuje każdego klienta.
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~Xxx [87.206.231.*]
    Ale u nas z mechanikami tak właśnie jest. I wies co? Jeszcze im dziękujesz, że z trzech dni zrobiło się tylko trzynaście albo i dwadzieścia. Wqznet, że auto zrobione. Jeździć, patrzyć, obserwować.
    Rozumiem, że można mieć "sentyment" do danej spółki.
    Natomiast z FAKTAMI się nie dyskutuje ...
    Chyba, że jesteś "człowiekiem spółki" ... Wtedy "no comment" ...
    Podobno Zlatan w następnym spocie reklamowym ... "XTB - tylko tu ... słowa są jak wiatr ..."
    A ja dziwię się że jeszcze tu jesteś jak uważasz że spółka jest bee,po co tracić czas przecież jest tyle innych lepszych bm czy brokerów masz wybór a jednak siedzisz tutaj i narzekasz jak stara baba bo ją oszukali bo jajka tam są po 2 a ona kupiła za 2.19
    I jeszcze jedno jeżeli tak tych terminów nie dowożą to jak to jest że w grudniu XTB odjechał kunkurencji ,cały artykuł można przeczytać na Parkiet.com z dn.12.01.2026 czyli jak to się mówi świnia wór drze i kwiczy
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~strateg [46.134.104.*]
    Ale co to "odjechanie" ma do FAKTU, że nie dowieźli kilku terminow przenoszenia IKZE do xtb ... ?
    W biznesie "słowo" to podstawa.
    XTB rzuca słowa "na wiatr"'.
    Nie ma do nich zaufania.
    Jestem tu ze względu na brak prowizji i konta IKE/IKZE którego nie mogę przenieść ...
    Bankier manipuluje wpisami tutaj odpowiedziałam strateg a nie zamieścił mojej wypowiedzi to już wiemy w czym rzecz
    Tak Dorotka zwalaj teraz na bankiera
    Uderz w stół
    Nożyce się otworzyły ?odezwal sie największy manipulant a bankier to drugi po tobie Pit
    Moich dwóch komentarzy także nie ma ... Nie wiem czemu ...
    Fakt, że po doświadczeniach z IKE tak długo trzeba czekać na możliwość przeniesienia IKZE (co moim zdaniem powinno być "formalnością" ... jest po prostu co najmniej ZASTANAWIAJACY i ... SŁABY.
    Kolejny raz nie dowieźli. Nowa kampania bedzie bazowala na hasle "xtb - brązowa perla ktora nie dowozi obietnic"
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~strateg [46.134.66.*]
    XTB - terminy podamy ... ale NA PEWNO ich nie dotrzymamy ... :)
    Pięknie! Brawo! Moze bankier h'Omar powinien cie zatrudnić zamiast przepalać kasę na cały dział "marketingu"
    Haha ... :)
    Podobno w następnym spocie reklamowym ... Zlatan wychodzi od mechanika ... bez naprawionego samochodu ..."U nas jest tak samo ... szukasz pewnego brokera
    ... która nie rzuca "słów na wiatr ... tylko XTB" !!!
    No Geniusz marketingu !
    A teraz juz tak CALKIEM POWAZNIE ...
    Panie prezesie ... jeśli przypadkiem Pan tu zagląda, albo ktoś z zarządu
    Miejcie litość... !!! Nie grudzień 26' ani nawet 27' ....Nie WIECZNE WKROTCE ... !!! Czas na "JUZ/TERAZ !!!
    Wiatr wieje ... szumią knieje ...Trump cla nakłada ... a IKZE dalej nie można przenieść ... :)
    Zwłaszcza że mamy niedzielę,plec papugo byle długo
    Ta spółka to Twoje życie ...
    Wiesz co to ironia, sarkazm i poczucie humoru ... ?
    Raczej nie więc opuść ten wątek i idź na ten "wyznawców" vel "ludzi spółki".
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~Fan [31.175.50.*]
    Jeżeli masz problem z tym że spółka „nie dowozi” poprostu anuluj przenoszenie ikze i zostań u „lepszego” brokera który dowozi
    Rozważam ta opcję, ale nie ukrywam, że zajrzałem na to forum po długim czasie również dla skowytu "wyznawców"'...
    To tylko spółka ... która dla zysku was przeżyje i wypluje.
    A Wy bronicie jej jak własnej rodziniy i niepodleglosci ...
    Zastanawiające ...
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~Fan [77.222.240.*]
    No nie wiem… póki co spółka pokazuje że stara zachowywać się „fer” wobec swoich klientów chociaż by poprzez akcje typu zwrot skradzionych srodkow z afery z lata… długo można aby dyskutować czyja to była wina że doszło do takiej kradzieży spółki czy poszkodowanych ale znajdź mi drugiego brokera który by uznał ze poprostu odda te środki… mogli się odciąć i mieć to w 4 literach… a do tego ze nie dowożą z produktami często to nie ich winna bo mam taką instytucje jak knf która musi wydawać im zgody i xtb ma mały wpływ na to kiedy ta zgoda zostanie wydana. Jak dla mnie póki co ich jedyne zadanie jak spółki to pozyskiwanie nowych klientów by było ich jak najwięcej. Nowe produkty prędzej czy później wejdą i prędzej czy później zaczną monetyzowac swoją bazę rachunków. Póki co pozyskiwanie klientów idzie im dobrze w tym temacie dowożą a nawet przebijają swojeprognozy
    Jeśli podaje się do przestrzeni publicznej kilka terminow ... i żadnego z nich NIE DOTRZYMUJE ... To wypada chociaż PRZEPROSIC i podać "kilka" słów WYJASNIENIA ... To chyba normalne standardy i niezbyt wygórowane oczekiwania jeśli dana spółka chce być poważnie traktowana i szanowana.
    To jest rola prezesa jako "kapitana" statku.
    Nie miałbym pretensji gdyby byli od samego początku szczerzy i po prostu wydali komunikat "kiedyś" wprowadzimy ta opcję, ale nie wiemy konkretnie kiedy.
    Tuta od dłuższego czasuj jest "lanie wody" bez żadnych przeprosin i wyjaśnień.
    Dla mnie to oznaka ELEMENTARNEGO braku szacunku nie tylko do mnie jako klienta ale i akcjonariusza.
    Poza tym jeśli taka "pierdoła" jak udostępnienie możliwości przenoszenia kont IKZE zajmuje im tyle czasu ...Tym bardziej, że mają już doświadczenie w tej kwestii bo przecież ten "szlak" przetarło im IKE to też jest bardzo zastanawiajace i nienajlepiej świadczy o XTB.
    Być może technicznie nie są gotowi.i boją się kolejnej awarii/przeciazenia co też nienajlepiej by o nich świadczyło.
    W każdym razie w całokształcie słabo to wygląda technicznie, organizacyjnie i wizerunkowo.
    Sam
    Napisałeś że to drobiazg właśnie sam
    Sobie odpowiedziałeś
    Widzę, że czytanie ze zrozumieniem nie jest niestety Twoja mocną stroną ...
    Wydźwięk jest inny - nie potrafią "ogarnąć" nawet takiej pierdoły ... więc jak chcą "dowozić" większe projekty ... ?
  • Re: XTB - przenoszenie kont IKZE Autor: ~ran [178.235.186.*]
    Podobnie jest z obietnicą, że konta IKE i IKZE będą obsługiwane z poziomu laptopa. Miało być i nie ma.
    Nie ukrywam, że czekam na pierwszy wywiad prezesa w tym roku ...
    Czy prowadzący zada parę niewygodnych pytan a jeśli już te padną to jak prezes "wybrnie" i czy padnie te "mityczne" PRZEPRASZAM z jego ust ...
    Czy do tego czasu opcja przenoszenia kont będzie już udostępniona ... chociaż szczerze w to wątpię, ale bardzo chciałbym się mylić ...
    Póki co jednak jakoś nie widac nowych wywiadów z prezesem na YouTubie.
    Podobno są szanse, że możliwość przeniesienia kont IKZE do xtb będzie możliwa w V kwartale ... XXII wieku ...
    Innowacje i nowe technologie pozwolą na tak szybkie umożliwienie przenoszenia kont IKZE.
[x]
XTB 1,61% 103,64 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.