• Przelom dla Firmy Autor: ~Sed [212.160.169.*]
    Wiekszosc nie zdaje sobie jeszcze sprawy z wagi tej wiadomosci. To nie tylko wzrost potencjalnych zyskow, ale odbior j pozycja firmy na rynku miedzynarodowym. Czekamy na kardio, wtedy tu bedzie kosmos.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.118.*]
    Wielu to sobie nie zdawało jeszcze w 2022 gdy masowo,przez wiele miesięcy pisali tu,że to spółka Książka ,a więc będzie to co na BAH, i każde biuro maklerskie odradza inwestycje , bo nikt z duzych inwestorow się tego nie dotknie a kardioznacznika to tylko przykrywka dla leszczy.
    Teraz zapewne wielu żałuje ,że nie kupili ,a czytam też sporo wypowiedzi na X ,że sporo osób bardzo przeżywa i nie może się pogodzic ,że sprzedali na niższych poziomach.
    Resume
    Najwięcej na takich perełkach nie zarabiają ci co mają miękką dupę tylko twarde jaja.
    Ponad 2 lata temu już tu pisałem - obowiązuje jeden trend - pozwól zyskom rosnąć...i on się nie zmienił.
    Wielu obsmiewało nasze teorie na temat rozwoju spółki o kursach 100 zł
    200 a jeszcze nie tak dawno o 300zl, dziś siedzą cicho,i pewnie gryzą paznokcie z nerwów...
    Czasem wspominam RR z którym często się spierałem na temat spółki i nie tylko...z perspektywy czasu myślę ,że zrobił błąd życia wychodząc z większości po 70...no ale którz nie popełnia błędów?
    Pozdro
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: nanako [77.222.243.*]
    Firma na pewno patrząc na struktury i nawet formę podpisanej umowy jest obecnie postrzegana jako partner na rynki wschodniej Europy to daje kilka plusów między innymi możliwość otrzymywania kolejnych rynków, ale także zainteresowanie przez kolejne firmy, które oferują usługi sprzęt medyczny z najwyższej półki, aby nie szukać partnera na siłę na tych rynkach skoro ma taką firmę jak Synektik. ;-)

Chwilę temu zastanawiałem się na jakich pułapach będę rozważał wyjście w chwili obecnej zupełnie porzuciłem tą decyzję.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Speed [85.221.156.*]
    Wchodziłem w Synektika przy 110 zł znaczące ilości jak dla mnie bo to było za 230 tys zł , wyszedłem jak kurs osiągnął pułap 235 zł wtedy też jak Książek sprzedał swój częściowo pakiet. Nie narzekam ale z sentymentem patrzę co się tutaj dzieje i korci mnie by wejść ponownie.
    Pewnie jak skrócę inne pozycje to powrócę tu chętnie ale narazie muszę czekać. Pozdro dla wytrwałych.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~hehe [89.228.44.*]
    za chwilę będzie kolejka producentów chcących za pomocą Synektika sprzedawać swoje produkty na rynki wschodzące.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: nanako [77.222.243.*]
    Nie tylko daje to możliwość uczestniczenia w większej ilości przetargów. To daje też mozliwość szpitalom na łączenie zamówień w taki sposób, że taki Synektik będzie jedyną firmą, która będzie wstanie przedstawić ofertę. :-)
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Ginek [37.225.40.*]
    Ja widzę każdy taki komunikat jako krok w stronę W20. Może to zająć kilka lat. Może nawet kilkanaście. Ekspansja zagraniczna i umowy na wyłączność to duży krok w tym kierunku. A kiedy spółka wejdzie do W20 to już fundusze choćby PPK zaczną robić swoje. Wystarczy zobaczyć co już się dzieje w okolicach każdego 10 dnia miesiąca gdzie na dzień dzisiejszy fundusze PPK dostają około 900mln złotych środków do zainwestowania.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~miami [89.228.167.*]
    jeżeli Synektik wejdzie do Wig- 20,to z kursem ok.600 pln
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.118.*]
    600 to pewnie będzie pod koniec przyszłego roku, za wcześnie jeszcze na WIG20
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Sed [212.160.169.*]
    A ja mysle ze w biezacym roku
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Abece [46.113.8.*]
    Trzeba pamiętać o tym, że będzie spin off i nowa spółka.
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~siwider [84.40.158.*]
    hej, rzadko pisze, pozdrawiam wszystkich, siedze od 20 pln, dzisaja powiedzialem synowi. ze jak bedzie 500, stawiam f1 we wloszech zaczynam sie rozgladac za biletami
    pozdr dla wszystkich
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~darx [178.235.185.*]
    Byłem z synem na spa 4 dni. w 2024 Tyle kilometrów piechotą nigdy w życiu nie zrobiłem.Parking 5km x2 a tor 15 km. I tak codziennie od 7.00 - dużo deszczu, beznadziejne jedzenie,plecaki,krzesełka- ale było warto -super wrażenia.

• Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Franz [93.159.63.*]
    Bardzo polecam Austrię
  • Re: Przelom dla Firmy Autor: ~Sed [212.160.169.*]
    A ja w tym roku Hungaro, blisko, masa luda, ale oczywiście było warto, mimo że w samym wyścigu głównym nic ciekawego się nie działo. Polecam także WRC, ale tam trzeba się najeździć i nachodzić żeby obejrzeć.
[x]
SYNEKTIK -0,54% 296,40 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.