• Alternatywa... Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    zanowni ,ciśnienie rośnie i wielu forumowiczów zaczyna mocno różnić się w swoich oczekiwaniach. Jedni stawiają
    poprzeczkę oddania na 24-26. Drudzy zaklinają się ,że nie oddadzą akcji nawet przed plutonem egzekucyjnym. Inni
    próbują uśmiechać się do Orlenu i apelować do jego szlachetności. Nasz guru / darek / robi szpagaty ,licząc ,że może Orlen dogada się na boczku z GG, itp. Otóż Nie. Okazuje się ,że grożbą lawiny procesów studzi rozgrzane łby cwaniaczków
    z Orlenu. W szeregach akcjonariuszy mniejszościowych Energi jest wielu ludzi z sądownictwa i procesy będą szybkie i bolesne. W Orlenie i Enerdze pracuje ponad 300 prawników. Władze wywierają na nich presję jak wykiwać mniejszościowych nie powodując lawiny procesów. Sic!! Nie da się, jeśli sędzia ma akcje Energi. Nie da się dogadać osobno z jakąś grupą
    / warunki dla wszystkich muszą być równe/ Nie da się propagandą zakrzyczeć obowiązującego prawa.
    Drapią się w Orlenie w łeb , co dalej? Podpowiadam! zastosujcie precedens zachowania górala w burdelu
    ....ni mom dutków nie bede cie rusoł... Czyli nie macie forsy na wykup /po wycenie / to się odczepcie i zostawcie nas na pokładzie.
    Pozdrawiam

• Re: Alternatywa... Autor: ~darek [83.28.206.*]
    po czynach ich poznacie,ileż ja razy czytałem to rumakowanie o pozwach,tymaczasem w 5-ciu z trwających pozwów zadnego z tych "wojowników" nie ma,więc,pożyjemy,zobaczymy,po wpłatach z 1,5% wyrażnie widać,że nikt się z własną kasą nie wychyli a wielu tylko liczy jak na "plecach" GG ugrać swoje
  • Re: Alternatywa... Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Zgadzam się z arskiozanem, nikt tak bardziej nie ogłupia tutaj ludzi jak ty darek, najlepiej jakbyś się zamknął na 3 miechy i poszedł na piwo!
    za 3 miechy możliwe,że już nie będzie o czym pisać,a tak z ciekawości,które moje wpisy najbardziej cię bulwersują?

~fan22 [46.175.109.*] 2026-01-07 11:07
    Po kiego ktoś ma kupować Energe? Autor: ~fan22 [46.175.109.*] 2024-12-12 09:04
    Jak za drobne może kupić Orlen i mieć 2 w 1 ?
    Po kiego ktoś ma kupować Energe? Autor: ~fan22 [46.175.109.*] 2024-12-12 12:19
    Jak kiedyś powiedział klasyk "szambo nigdy nie będzie perfumerią"
     AKCJE DLA ORLENU Autor: ~fan22 [46.175.109.*] 2025-12-30 14:58
    Ja mam 2K, mogę sprzedać za 25 zyla, u nas na budowie mówią grosz do grosza i będzie flakosia.
  • Re: Alternatywa... Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Dnia 2026-01-07 o godz. 11:07 ~fan22 napisał(a):
    > Zgadzam się z arskiozanem, nikt tak bardziej nie ogłupia tutaj ludzi jak ty darek, najlepiej jakbyś się zamknął na 3 miechy i poszedł na piwo!

Hahaha super
  • Re: Alternatywa... Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    Szanowny , darek , masz rację. Większość kibicuje tylko GG. Nie doceniasz jednak determinacji ludzi.
    Jak tylko dyskutowano o pieniądzach to ludzie się przyglądali. Po decyzji końcowej / forsa za akcje / wielu ludziom puszczą nerwy. Duża ilość udziałowców mniejszościowych to właściciele dużych pakietów akcji. Już 7-8 osób uzyskuje zdolność procesową / do tych grup dołączą mniejsi / Pozwy o 50% więcej za akcje to będzie norma.
    Ja deklaruję 5% sumy z dywidendy odprowadzę na fundację Pana Jana. Apeluję o to do wszystkich.
  • Re: Alternatywa... Autor: ~xxx [46.227.36.*]
    no jest jeszcze jedna alternatywa do ktorej nie potrzeba pieniedzy i ktora daje pewnosc braku pozwow - wymiana. co do reszty sie zgadzam. widze ze coraz wiecej osob liczy na wykup przymusowy i pozniejsze sadzenie sie - jesli wiekszosc czegos oczekuje to tak nie bedzie ;-)
  • Re: Alternatywa... Autor: ~Wieloryb [83.24.136.*]
    Dnia 2026-01-07 o godz. 10:41 ~arskiozan napisał(a):
    > ............. W szeregach akcjonariuszy mniejszościowych Energi jest wielu ludzi z sądownictwa i procesy będą szybkie ....

Trochę Cię chyba poniosło :)

• Re: Alternatywa... Autor: ~tor [91.94.110.*]
    Pan Jan to perelka w naszym roszczenioeym społeczenstwie zwlaszcza przy naszym sadownictwie Moze pisalem ze w 2004 kupilem akcje funduszu nieruchomosci znanego
    banku i gdy nieruchomosci szybowały do gory ten fundusz wyciągał za zarzadzanie bardzo duzą kase Kilkadziesiąt osob wynajeło bardzo znana kancelarie a procesy trwają juz latami zeby tylko zwrocic zainwestowaną kasę A co z tą kasą zrobila inflacja? Niestety ta metna woda naszego sądownictwa wieliu osobom odpowiada
    dla wszystkich racjonalnie myślących akcjonariuszy Energi,p.Trzciński to perelka,bez jego na Enerdze nic by się nie stało, co się stało i dzieje teraz,dla niektórych jednak,GG którą stworzył, to sól w oku i kamień w bucie.
  • Re: Alternatywa... Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-01-07 o godz. 13:18 ~darek napisał(a):
    > dla wszystkich racjonalnie myślących akcjonariuszy Energi,p.Trzciński to perelka,bez jego na Enerdze nic by się nie stało, co się stało i dzieje teraz,dla niektórych jednak,GG którą stworzył, to sól w oku i kamień w bucie.

Pewnie ,że perełka (która nie chciała dać się okraść ) , zabrakło takiego człowieka na spółce Jupiter i wielu innych gdzie akcjonariusze mniejszościowi nie walczą o swoje sprawy
  • Re: Alternatywa... Autor: ~Tt [31.183.149.*]
    Ja za głupi na to jestem, jaki problem dla czempiona , który się już zdecydował dokończyc sprawę w godnych pieniądzach ? O co tu chodzi, przecież to drobne dla nich
    Dnia 2026-01-07 o godz. 13:22 ~Tt napisał(a):
    > Ja za głupi na to jestem, jaki problem dla czempiona , który się już zdecydował dokończyc sprawę w godnych pieniądzach ? O co tu chodzi, przecież to drobne dla nich

Drobne dla nich próbują kupić za pół darmo ,bo jak PGNIG- wójt chciał to nie zapraszali tylko wymianę zrobili .
    Stwierdzili, że chcą przejąć całość, zrobili zaproszenie i zapowiedzieli kolejne kroki, ale nie powiedzieli kiedy. Przebiegłe lisy albo sylwester się przeciągnął
    Tak się zastanawiam czy im nie jest trochę wstyd takie bazarowe zagrywki uskuteczniać , czy to nie jest ośmieszanie tak poważnej firmy ?
    Wiem, wiem, poprzednicy to i tamto, więc nie można słowa powiedzieć :)
    Tamte były diobły a te same janioły.
    Dnia 2026-01-07 o godz. 16:31 ~fan22 napisał(a):
    > Tamte były diobły a te same janioły.

Jak "diabły" dzięki nim kupiłem Turon po 1 zł,Eneę po 6zł a o Enerdze nawet nie wspomnę
    Z tego wchodzi ze w nastepnych tza znowu na pis

• Re: Alternatywa... Autor: ~tor [91.94.110.*]
    Spokojnie chłopcy a to siedząc na drzewie sra..e na nizej siedzących Ja wiem szybko cena doszła do 21 i dalej coś cicho a podniecenie zostało Jakoś musicie sobie z tym poradzić Zaufajcie sternikowi juz on wie co dalej robic zeby wszystkim było dobrze Póki co widac analizuje jak zabezpieczyc sobie tyłek ale jest chciwy tak jak my Obroty spadają-my czekamy
  • Re: Alternatywa... Autor: ~Leszczyk [91.207.127.*]
    Podczas takich sesji ewidentnie widać, że zależy mu na tanich akcjach, a nie na windowaniu ceny w celu jak najdroższej odsprzedaży akcji.
  • Re: Alternatywa... Autor: ~psychiatra [46.112.214.*]
    https://www.stockwatch.pl/forum/wpisy-4487p28_ENERGA.aspx

„…musi zebrać ok. 3 mln akcji... zebranie tego z rynku przy obecnych obrotach potrwa rok.. ale jest jeden mały problem ORlen jest zobowiązany przepisami do informowania o każdym zakupie akcji w terminie 3 dni..
    a teraz można sobie wyobrazić jak podziała taki komunikat na kurs akcji..

oczywiście teoretycznie może kupować na słupa... ale władze Orlen byłyby chyba niespełna rozumu gdyby ryzykowały swoimi stołkami w ORlenie łamiąc przepisy”

kupowanie na slupa to zadna nowość,było jest i będzie a kolejnym zaproszeniem/wezwaniem żaden knf nic nikomu nie udowodni bo niby jak,to nie są formalne umowy Orle/słup,a odnośnie akcji to Orlen potrzebuje ich jeszcze ponad 5mln nie 3
[x]
ENERGA 0,11% 18,88 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.