• Excellence i co jeszcze Autor: ~Eklund [83.25.229.*]
    Exc jest spółką absolutnie dobrą fundamentalnie, nie ma co do tego wątpliwości.

Ale nie wkłada sie wszystkiego w jeden papier, wiadomo.

Co jeszcze macie i polecacie?

Pytam bo szukam do portfela na NC i co przeglądam finanse to albo prawie brak przychodów albo zadłużone pod korek, a jak juz zdrowe to wycena z kosmosu.

• Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Ln [195.200.199.*]
    BSH
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Echo [5.63.189.*]
    Polecam jakiś kurs inwestowania i nie słuchanie nikogo na tym forum :P
    Jeżeli firma jest zadłużona to nie musi znaczyć żle.
    Spójrz na jakąś większą firmę z GPW np: CCC zakładam że mają duże zobowiązania (mimo że nie patrzyłem) ale spowodowane jest ono typowym rozwojem.
    W zadłużenie także składa się np: wynajem lokali jako zobowiązania krótkoterminowe. Kto nie wolałby firmy z dużą ilością lokali sprzedażowych ?
    Ostatnio inwestowałem w polską firmę w której prezes zapytany czy nie boi się zadłużenia powiedział że się nie boi bo jeszcze go zwiększy innymi kredytami. Po czym kurs akcji w górę.
    Pozdrawiam.
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Eklund [83.25.229.*]
    Dzięki

Bardziej chodziło mi o spółki fundamentalnie dobre, ciężko przejrzeć wszystkie, trochę ich jest.

Kursów nie potrzebuję, inwestuję od 2004 r i na giełdzie przeżyłem już chyba wszystko, od totalnych wtop i bankructw po wzrosty >1000%.

Jeśli chodzi o akcje, to właśnie szukam spółek typu Exc, zdrowych a niedowartościowanych, to się sprawdza. Obecnie mam jeszcze Mfood, częściowo już zrealizowałem. Szukam na co przerzucić.
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~qwer [217.119.65.*]
    na X, ten sam człowiek co pisał o Excellence (DomanGPW) wczoraj zrobił analizę BSH
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Tanko [213.134.177.*]
    Na giełdzie inwestuje z powodzeniem od ponad 20 lat i nie widzę nic złego w lokowaniu nawet 3/4 wartości portfela w jedno aktywo. Pod warunkiem, że ma wartość fundamentalną a nie spekulacyjną. Grunt to nie podpalać się bo coś zaczyna rosnąć pod niewiadomo co.

U mnie surowce i akcje tylko jednej spółki, właśnie EXC. Surowce już tylko dla sentymentu dobierane na spadkach i sprzedawane na górce. Swoje na nich wyciągnąłem. Do końca stycznia realizuję zyski i znaczna część w EXC. Już praktycznie z myślą o emeryturze.
    Skoro dwaj główni akcjonariusze są z zarządu można im ufać, że zadbają o godziwą wartość akcji. Ale oczywiście pilnować trzeba.
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Eklund [83.25.229.*]
    BSH wygląda fajnie, szkoda, ze już tyle urosło.
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~ds [91.230.99.*]
    nadmierne zadłużenie zawsze jest problemem, niedawno z hukiem upadła dobrze działająca spółka z NC (RGL) bo coś poszło nie tak , biznes stanął na chwilę i już się nie podniósł ze względu na zadłużenie właśnie. I co z tego, że jeszcze 2 miesiące wcześniej generowali świetne wyniki.... z fajnych spółek z NC mogę polecić SEVENET.
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Eklund [83.25.226.*]
    Przejrzałem co nieco. Wytypowałem do zakupu Pointpack - nie upieram się, że będzie idealnie, ale jest szansa. Do obserwacji dałem BSH - tu mi się trochę nie podoba sezonowość, zdecyduję po najbliższym raporcie. No i oczywiście czekam na poważną wycenę na EXC. Pozdrawiam
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~rg [31.0.7.*]
    Panowie to jest forum o firmie Excellence a nie o inwestowaniu na giełdzie i wymiana poglądów na temat swoich propozycji inwestycyjnych dotyczących innych walorów .
    Piszemy o Exc i jej rozwoju ewentualnie co mogą poprawić w swojej działalności lub co im wychodzi lepiej niż innych , analizujemy i omawiamy wyniki. Nie masz nic w tym temacie to po co mielić bez sensu.
    Czekamy na wyniki roczne i informacje o przebiegu prac przy rozbudowie zakładu i bieżącej działalności .
  • Re: Excellence i co jeszcze Autor: ~Ja [83.29.117.*]
    Z NewConnect mam jeszcze AMESA spółka z Krakowa Akademi Górniczo-Hutniczej, pracują nad urządzeniem mierzącym poziom cukru z wydychanego powietrza (diabetomat), w tej chwili weszli w fazę testów klinicznych, polecam poczytać, ale trzeba zaznaczyć że na ten moment nie generują zbytnio ani zysków, ani strat, certyfikaty już najważniejsze dostali, są pionierami w tej dziedzinie, rynek jest spory bo około 600-700 mln. cukrzyków na świecie z tendencją wzrostową, oby tylko marketingowo dali radę, ostatnio prezes był w DzieńdobryTVN
[x]
EXCELLENC 0,00% 0,52 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.