• Polna - to jest to....:0 Autor: ~monia [79.191.211.*]
    tak przynajmniej mówią kreski http://www.fwig20.pl/gpw/polna-5-padziernik/ no i te fundamenty, :D:D:D
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    o i proszę, w końcu zaczynają mówić więcej o Polnej, no to jutro....
    ... nie powiem :)

20 zł, bój się, bój, połowa października już niedługo, a wtedy... nawet jak się trochę trzeba będzie tam boboksować, nieszkodzi, poczekamy, popatrzymy, pokibicujemy, a może? ;)
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: pablo7 [91.94.11.*]
    no i pieknie coraz to glosniej o polnej a moze w tym tygodniu przebijemy 20zl jak nie to cierpliwie poczekamy na polowe pazdziernika moj typ na dzis 17,30 pozdr
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    ~monia ..... podoba mi się tytuł wątku , chociaż nie jest zbyt oryginalny . Niemniej najwyższy czas aby osoby z poza TWA też ..........-pracowały w reklamie-.........
    Nie ważne czy 20 czy 45zł jeszcze w tym tygodniu . Ważne aby za ra biać...
    +3% przy prawie 8K obrotu - całkiem ładnie się przygotowywuje do ataku na 20 zł w przyszłym tygodnu:)
    jutro "piłkarska środa"...
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: raf-24 [213.158.199.*]
    Jak dotychczas kurs był blokowany to dzisiaj widać było jak brano po 6 10 szt z prawej żeby lepiej wyglądało . mam mieszane uczucia
    To branie z prawej paru sztuk to nic nadzwyczajnego i to może robić którykolwiek ze "zwykłych" posiadaczy akcji Polnej (myślę, że tak właśnie jest)... a zauważalne też już są od jakiegoś czasu podawania na lewą niewielkich ilości akcji - rozumiem, że to z kolei ci, którzy chcą jeszcze jak najtaniej kupić akcje...

skuteczne blokowanie kursu i zaniżanie ceny wyglądało nieco inaczej...
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: PM-63 [85.89.173.*]
    Było branko z ukrycia. Stał najpierw na 16,32, później wyżej.
    a to jeszcze lepiej, nie oglądałem prawie całą sesję notowań i arkusza, jednakże nie zapominajmy, że skupujący powolutku też dobiera i to raczej właśnie z ukrycioszka :)

a te zabawy paroma sztukami (w jedną i w drugą stronę) nie mają żadnego znaczenia dla kursu poza chwilową poprawą/pogorszeniem notowań
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: fan06 [83.4.117.*]
    tymczasem "za wielką wodą" ładna zieleń i pewnie jutro będą "na topie" spółki z WIG20. Na Polance w dalszym ciągu zadziwiający spokój:( Ludzie podchodzą sceptycznie do "listu intencyjnego", zwłaszcza, że jak pamiętamy jednak ze spółek "ze stajni Jakubasa" niedawno też taki podpisała i wszyscy wiemy, jak się to skończyło /mowa oczywiście o Optimusie/. Uważam jednak, że sytuacja tych dwóch spółek jest diametralnie różna. Niemniej jednak jest, jak jest. Myślę, że ludzi skuszą dopiero konkretne informacje, potwierdzające, że Polna "wzbogaci się" o część produkcyjną Ponaru. Jako, że na giełdzie "nic nie ma na 100%", to będzie pewnie takie kiszenie, przerywane od czasu d czasu jakimiś zrywami! W połowie miesiąca powinno być potwierdzenie Polnej z badania due diligence, no a 30 października Walne Ponaru. Chociaż "wszystkie znaki na niebie i ziemi" wskazują, że do transakcji dojdzie /Hajdarowicz wypowiada się bardzo dobrze o Jakubasie, no i ta sprzedaż miesięcznika Sukces/. Sądzę, że wszystkie te działania służą jednemu celowi tj. skutecznemu przejęciu części Ponaru przez Polną!
    a z ukrytego brane jest wciąż, czasem na 16,3 zł (jak teraz), czasem wyżej, czasem niżej, na ile pozwala rynek i akcjonariusze;
    brane jest;
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: ~Ija [83.2.103.*]
    Ustawił się Świstak w ukryciu ,zbiera i zawija w sreberka polankę.
    Dziś ustawił się na 16 z workiem. Ciekaw jestem kto mu wrzuca ? Nawet za bardzo się nie chowa .....
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: pablo7 [79.162.101.*]
    nie skupuje przeciez w dobre rece idzie a cierpliwie poczekamy
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: ~kufelek [83.3.206.*]
    Czy doczekam się dzisiaj jeszcze na jakiegoś pawia na odległość 16,01?
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: ~kufelek [83.3.206.*]
    Trochę mnie sięgło ale to mało
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: pablo7 [91.94.98.*]
    o kufelek widze ze maly pawik polecial i cosik dostales po 16,01n
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: fan06 [77.114.112.*]
    cholera, albo niech puści porządnego PAWIA - parę kilo, albo niech już przestanie się bawić! Przecież to rrobi się nudne, jak "flaki z olejem"!
    masz racje fan niech pusci jeden a porzadny PAW a moze mu sie juz naboje koncza? pozdr
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: fan06 [77.114.112.*]
    Pablo, chyba na tym to niestety polega! Małymi ilościami sztucznie zaniża się kurs. Taka taktyka jest długotrwała i co najważniejsze przynosi wyśmienite efekty tj. brak zainteresowania papierem przez większą liczbę inwestorów:(
    tak to narazie wyglada miejmy nadzieje fan ze to juz dlugo nie potrwa
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: ~pijok [188.123.192.*]
    ...Czy dzisiaj jest poniedziałek ?
    Bo od soboty uczestniczyłem W ..."Hubertusie ".....
    Oj ................było trąbione..........
    ....dlatego sądzę że dzisiaj poniedziałek , bo jest czerwono .....
    Coś jest narzeczy! Ponar leci na ryj a Polna spokojnie w górę.
    Ponarem jeszcze pobuja, jak będą chcieli z niego z jakiś czas się ewakuować (duzi), to puszczą takie mydlenie oczu nowymi "projektami", w które uwierzą masy, że jeszcze zdażą ładnie kursik podbić...
  • Re: Polna - to jest to....:0 Autor: batiar_lwowski [85.89.173.*]
    Ten cały proces due diligence to wg mnie czysta formalność wymagana przez obowiązujące w tym zakresie przepisy prawa. Moim zdaniem, zainteresowane strony dogadały się wcześniej co do zakresu przejęcia i ceny nabycia ZOP. Świadczy o tym pośpiech ze zwołaniem WZA na 30.X.2009 roku. Przecież gdyby to teraz nie wypaliło, to musieliby Walne na godz. 10:00 odwołać, ludzie którzy zablokowali akcje musieliby domagać się od swoich biur maklerskich zwrotu opłat za poczynione blokady papierów - powstałoby ogólne zamieszanie i bałagan jakich dawno na GPW nie było. Ta sprawa jest już przesądzona.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.