Ja bym nie nazwał tego waloru nędzą. Sprawdziłem najtragiczniejsze zwroty z inwestycji na wig80. Za okres 24 m-cy RYVU jest na miejscu 6, za ostatnie 12-m-cy na miejscu 5 (pnie się). Do bycia najgorszą jeszcze brakuje. Jeśli kurs spadnie do 8 zł to będzie podium.
Dzień dobry pokerzysta. Chciałbym ci życzyć miłego dnia. O kursie nie ma sensu rozmawiać bo i ty i ja i coraz większą część inwestorów małych i dużych wie że to bedzie rosło. Na chwilę obecną nikt nie chce sprzedać po 27.25 a stoi pozycja kupna na 1500. A skoro nie ma sensu rozmawiać o kursie to.. jak Ci minął Sylwester? Byłeś na jakiejś imprezie?
Mnie we wzrosty na Spółce jeszcze nie mieszaj. Rzesze inwestorów wierzących we wzrosty, to Ci sami co wiedzieli co się będzie działo po 9 grudnia? Miłego.
Sprawdziłem tekst, który pokerzysta napisał o stopie zwrotu pośród spółek na wigu80. W podanych okresach Spółka jest rzeczywiście jedną z najgorszych na indeksie. Źródło: biznesradar.
Ryvu spadło do 23, później wzrosło do 30, skorygowało się do 25, a jeszcze niedawno bywało przy 28.
Mimo to część rynku nadal cierpliwie czeka na „idealne” 8,90 — co oczywiście jest podejściem równie spójnym, co konsekwentnym.
Ja z kolei nie mam zwyczaju prowadzić długich dyskusji, które sprowadzają analizę do poziomu życzeniowego myślenia, więc w tym punkcie przyznam Ci rację: warto poczekać. Rynek na pewno dostosuje się do oczekiwań.
Drobny widać, że jesteś nowy na form więc naucz się, że na tej Spółce nie mówi się o spadkach. Bezpieczniej jest używać zwrotów "znów na kursie siedli optymalizatorzy podatkowi", alternatywnie "Spółka z takim potencjałem obrała taki kierunek, jestem zszokowany". I na koniec dodawaj coś w stylu "to pewnie chwilowy przystanek w drodze na 100+". Powodzenia w komentowaniu.
Ja wole dodawać na koniec wpisu dla optymistów którzy nie potrafią czytać i wysuwać wniosków że "mogą czekać na 8,90" ja np czekam na wygraną Lecha w LM. Tak wiec pokerzysto tak tak możesz czekać na 8,9 podobno miało być po świętach a patrząc na kalendarz do grudnia mamy jeszcze trochę czasu
Lol, nie wchodząc w górnolotne sformułowania : koło uja mi lata twoja opinia na mój temat. Pokerzyscie pewnie też.
A wracając do pokerzysty, jestem już na plusie 3% to może nie dużo ale na 10k akcji i w perspektywie dalszych wzrostów, przedłużam horyzont inwestycji... 50 to kwestia czasu.. a przy dobrze zbudowanym portfelu czas mam sporo...
I jeszcze raz do Nowego - to niegrzecznie wtrącać się do rozmowy innych, rozumiem że to publiczne forum ale ta uwaga była kierowana do konkretnej osoby. Ciebie nie znam i raczej nie planuje dalszej dyskusji
‘Bez odbioru’ oznacza, że nie wtrącasz się do rozmowy, która nie jest do Ciebie kierowana. Fakt, że mimo to robisz to już drugi raz, mówi wystarczająco dużo o Twoim poziomie kultury.
Teksty w stylu ‘na giełdzie nie ma nic pewnego’ to wygodna wymówka dla braku analizy. Oczywiście, że nie ma 100% pewności — ale jeśli nie potrafisz, na podstawie ogólnodostępnych danych, wskazać choćby prawdopodobnego kierunku kursu, to problem nie leży w rynku, tylko w Tobie.
Ja opieram się na informacjach, wiedzy i analizie. Ty na sloganach. I to zasadnicza różnica.
Bez odbioru - ja nic nie obiecuje ale ty daruj sobie dalsze slogany