• Dziś na giełdzie... Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    bardzo dobry dzień. Indeksy w okolicach +2%. Piękny początek roku!
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Yoksi [46.112.204.*]
    Musisz to zestawiać z naszą nędzą?
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    Ja bym nie nazwał tego waloru nędzą. Sprawdziłem najtragiczniejsze zwroty z inwestycji na wig80. Za okres 24 m-cy RYVU jest na miejscu 6, za ostatnie 12-m-cy na miejscu 5 (pnie się). Do bycia najgorszą jeszcze brakuje. Jeśli kurs spadnie do 8 zł to będzie podium.
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Ehhh [89.8.246.*]
    Dzień dobry pokerzysta. Chciałbym ci życzyć miłego dnia. O kursie nie ma sensu rozmawiać bo i ty i ja i coraz większą część inwestorów małych i dużych wie że to bedzie rosło. Na chwilę obecną nikt nie chce sprzedać po 27.25 a stoi pozycja kupna na 1500. A skoro nie ma sensu rozmawiać o kursie to.. jak Ci minął Sylwester? Byłeś na jakiejś imprezie?
    Mnie we wzrosty na Spółce jeszcze nie mieszaj.
    Rzesze inwestorów wierzących we wzrosty, to Ci sami co wiedzieli co się będzie działo po 9 grudnia?
    Miłego.
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Ehhh [80.203.20.*]
    Jak zwykle masz racje. Przy okazji słyszałem że jakiś dziadek przechodzi na emeruture j zwolniła się posada CEO w Berkshire Hathaway. Może wyślij CV
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Kolegą pokerzystą nie ma się co przejmować.....to trwale "skrzywiony" osobnik.
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Ehhh [89.8.247.*]
    A ja lubię go obserwować czuje się wtedy jak David Attenborough.
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~DrobnyCiułacz [46.112.206.*]
    Sprawdziłem tekst, który pokerzysta napisał o stopie zwrotu pośród spółek na wigu80. W podanych okresach Spółka jest rzeczywiście jedną z najgorszych na indeksie. Źródło: biznesradar.
    Wiem, mogę się mylić, ale gdybyś jutro o 9:01 miał wskazać jedną spółkę do wyboru: Orlen, KGHM czy Ryvu — to na którą byś postawił i dlaczego??
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    RYVU - to spółka z potencjalną niespodzianką i szansą na olbrzymi wzrost. Jedna ale - ryzyko też jest spore.
    Na giełdzie jest kilkaset spółek, a Ty mi dajesz wybór między trzema przygotowanymi do spadku? No eeeejj
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Ariel [156.200.102.*]
    Drobny weź nie opowiadaj bzdur, bo akurat na dwóch wymienionych to korekta , a na Ryvu się nie załapiesz, pisząc bzdury o spadkach
    Na R...się załapię i to bardzo atrakcyjnych cenach. Jeszcze chwila i przyjdzie czas na zakupy.
    Ryvu spadło do 23, później wzrosło do 30, skorygowało się do 25, a jeszcze niedawno bywało przy 28.
    Mimo to część rynku nadal cierpliwie czeka na „idealne” 8,90 — co oczywiście jest podejściem równie spójnym, co konsekwentnym.
    Ja z kolei nie mam zwyczaju prowadzić długich dyskusji, które sprowadzają analizę do poziomu życzeniowego myślenia, więc w tym punkcie przyznam Ci rację: warto poczekać. Rynek na pewno dostosuje się do oczekiwań.
    Już jest taniej, a to dopiero początek sesji
    Drobny widać, że jesteś nowy na form więc naucz się, że na tej Spółce nie mówi się o spadkach. Bezpieczniej jest używać zwrotów "znów na kursie siedli optymalizatorzy podatkowi", alternatywnie "Spółka z takim potencjałem obrała taki kierunek, jestem zszokowany". I na koniec dodawaj coś w stylu "to pewnie chwilowy przystanek w drodze na 100+". Powodzenia w komentowaniu.
    Ja wole dodawać na koniec wpisu dla optymistów którzy nie potrafią czytać i wysuwać wniosków że "mogą czekać na 8,90" ja np czekam na wygraną Lecha w LM. Tak wiec pokerzysto tak tak możesz czekać na 8,9 podobno miało być po świętach a patrząc na kalendarz do grudnia mamy jeszcze trochę czasu
    8,90 po świętach...tak to moje. Pamiętasz: 50+ do końca roku, a jeśli nie to zamykam nawet ze stratą i zapominam o Spółce. Było?
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Nowy [31.60.91.*]
    No i zatkało kakało? :)). Świetna riposta od pokerowego. Ogólnie to jesteście siebie warci. Jeden mądrzejszy od drugiego...
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Ehhh [89.8.246.*]
    Lol, nie wchodząc w górnolotne sformułowania : koło uja mi lata twoja opinia na mój temat. Pokerzyscie pewnie też.

A wracając do pokerzysty, jestem już na plusie 3% to może nie dużo ale na 10k akcji i w perspektywie dalszych wzrostów, przedłużam horyzont inwestycji... 50 to kwestia czasu.. a przy dobrze zbudowanym portfelu czas mam sporo...

I jeszcze raz do Nowego - to niegrzecznie wtrącać się do rozmowy innych, rozumiem że to publiczne forum ale ta uwaga była kierowana do konkretnej osoby. Ciebie nie znam i raczej nie planuje dalszej dyskusji
  • Re: Dziś na giełdzie... Autor: ~Nowy [31.60.91.*]
    A mi koło uja lata ile kto ma ile akcji i za ile.
    Obydwoje się ośmieczyliscie swoimi prognozami.
    Na giełdzie nie ma nic pewnego!
    Bez odbioru
    ‘Bez odbioru’ oznacza, że nie wtrącasz się do rozmowy, która nie jest do Ciebie kierowana. Fakt, że mimo to robisz to już drugi raz, mówi wystarczająco dużo o Twoim poziomie kultury.
    Teksty w stylu ‘na giełdzie nie ma nic pewnego’ to wygodna wymówka dla braku analizy. Oczywiście, że nie ma 100% pewności — ale jeśli nie potrafisz, na podstawie ogólnodostępnych danych, wskazać choćby prawdopodobnego kierunku kursu, to problem nie leży w rynku, tylko w Tobie.
    Ja opieram się na informacjach, wiedzy i analizie. Ty na sloganach. I to zasadnicza różnica.
    Bez odbioru - ja nic nie obiecuje ale ty daruj sobie dalsze slogany
    Dodam jeszcze że uważam ze mimo wszystko powinniśmy być dla niego mili. Chłopak zapewne ma wiele traum do przepracowania
[x]
RYVU 0,44% 22,95 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.