Z tego komunikatu można wywnioskować że trwają badania kliniczne a pół roku temu podpisali umowę o współpracy z jedną z firm. Wydaje mi się ale nie mam pewności że jednak nie poszli drogą skróconą tylko pełną certyfikacją z koniecznością uzyskania badań klinicznych Co oznacza że ta procedura może jeszcze potrwać kilka miesięcy. Oczywiście są plusy bo będę w stanie Miejmy nadzieję wykazać wyższą skuteczność terapii tlenem i ozonem. Minusem jest to że czeka nas jakiś okres jeszcze oczekiwania. Wydaje mi się że kupiłem za szybko mogłem poczekać bo dopiero teraz zacznie się z kupowanie akcji pod nowy etap i zapewne będzie to bardzo powolne długotrwała i to będzie taki okres w którym większość rozczarowanych opóźnieniami odda swoje akcje na niewielkim odbiciu w górę. Za łatwo te akcje oddawali grube ryby dopiero przystąpią do skupu oni będą wiedzieć kiedy no ale cóż poczekałem parę miesięcy mogę jeszcze poczekać Chociaż powiem szczerze że ja już powoli mam dość
Spółka idzie w dobrym kierunku, certyfikat kwestia czasu ,
Czas na skupowanie akcji przez zainteresowanych.
A teraz czekamy na na prezent od Agencji ma być w tym roku.
Istotne podają oficjalne espi a to nie jest ściema
Wiem co masz na myśli, ja siedzę ponad dwa lata i w miarę postępów dokupuję. Bardzo czasem korci na podbitkach żeby sprzedać, ale... na szczęście mam doświadczenie z Synektik i NAJBARDZIEJ się opłaca siedzieć na tyłku w przypadku takich spółek. Przed nami jeszcze sporo ESPI cenotwórczych, a aktualny kurs to czysta spekuła. Będą krzyczeć, jęczeć i kombinować, zebyś tylko się zniechęcił. Na Newconnect można kurs w jeden dzień zwalić kilkadziesiąt procent. Wiem, czasem boli utracona szansa na inncyh spółkach ale... nie ma pewności czy byś tego kapitału nie stracił, nie ma pewności czy byś zarobił 5,10,15 czy 20 procent. A teraz pomyśl co już za nami a co przed nami , i pomyśl o zyskach rzędu 1000 procent z pakietem , który masz . Warto czekać ? WARTO.
Dnia 2025-12-18 o godz. 16:00 ~DzialZakupow napisał(a): > Z tego komunikatu można wywnioskować że trwają badania kliniczne a pół roku temu podpisali umowę o współpracy z jedną z firm. Wydaje mi się ale nie mam pewności że jednak nie poszli drogą skróconą tylko pełną certyfikacją z koniecznością uzyskania badań klinicznych Co oznacza że ta procedura może jeszcze potrwać kilka miesięcy.
Nie zgadzam się z powyższym.
Brak jakichkolwiek sygnałów (w tym ani w nowszych komunikatach), że jednostka notyfikowana zakwestionowała istniejące dane kliniczne i zażądała nowych badań. Proces idzie zgodnie z planem "skróconej drogi" – weryfikacja CER. Współpraca z Pure Clinical to raczej przygotowanie do ewentualnych uzupełnień, PMCF (post-market clinical follow-up po certyfikacji) lub innych projektów, a nie zmiana ścieżki dla Hyperbary.
Ja też nie wiem czy idą drogą pełnej czy skróconej certyfikacji. Oczywiście masz rację współpraca z Pure to może być kwestia przyszłości i innych aspektów a nie badania klinicznej przydatności urządzenia. Jak dla mnie ten dzisiejszy komunikat nie jest do końca jednoznaczny zasiał we mnie pewne wątpliwości że oni jednak nie zażyczyli sobie przeprowadzenia badań klinicznych co by wydłużało ten proces. Mnie ogarnął żal że kupiłem za szybko że mogłem spokojnie poczekać a naprawdę trzeba być cierpliwym a w momencie kiedy zacznie się skup przez grube ryby naprawdę grube to trzeba będzie mieć wyjątkowo silne nerwy Osobiście uważam że szacunek do inwestorów wymaga aby przestawiać im jednoznaczne czytelne sygnały Co by nie było wątpliwości tak jak dzisiaj czy idziemy drogą pełnej czy skróconej certyfikacji Skoro relacjonowane są spotkania istotne mniej istotne czasami zupełnie nieistotne A tak ważne informacje dotyczące podstawowych spraw dla firmy powinny być czytelnie przekazywane w sposób jednoznaczny i nie budzący wątpliwości może ja za dużo wymagam ale naprawdę to polityka informacyjna mogłaby być dużo lepsza. Ja osobiście nie wierze w umowę z ARP no ale nie zawsze muszę miec racje obym sie mylił
Hej dziale zakupów… przecież ja piszę od ponad dwóch lat że tutaj jest wciąż drogo to mówiłeś że trolluję XD
teraz sam to dostrzegasz ??
Komunikat pozytywny wg mnie. Coś się w końcu zadziało. (Po ponad dwóch latach)
Ale tego, że jesteś zawiedziony, albo jak napisałeś że nie wierzysz w umowę z ARP - w życiu się nie spodziewałem że przeczytam. Jeszcze kilka dni czy tygodni temu twardo szedłeś że ARP na dniach, państwo wchodzi w projekt itp.
Przecież Ty z inwestorem pomimo jakich kolwiek prób rozmowy czy merytorycznej dyskusji, nie przyjmowaliście argumentów, nic.
Ślepo powtarzałeś: „jutro będzie MDR, nie otworzy się przez tydzień, hehe to troll” itp itd.
Teraz sam zrozumiałeś to co ja piszę od ponad dwóch lat.
Spółka ma szansę na wzrosty. Ale przy takim tempie i takiej komunikacji, to inni ubiegną ich zanim oni zakończą certyfikację.
Jak ta cała certyfikacja się w końcu kiedyś wydarzy, to ten sprzęt może być już przestrzały XD XD
Kolego, muszę Ci jeszcze coś objawić. Piszesz coś o grubych rybach że zaczną skup. Wiesz co ? Grube ryby, mogą dostać ewentualną emisję za grosiki o jakich Ty nie śnisz. A na podbitce wywalą wszystko kolejnym naiwnym.
Nikt ze „smart money” nie kupuje akcji z rynku, nie łudź się.
Ależ mylisz się i nad interpretujesz moje słowa. Uważam że przed nami najlepszy okres dla Yoshi i zdania nie zmieniam. Przeciąganie procesu certyfikacji wykończyło wszystkich mnie również ostatnio opadły mi skrzydła. Komunikat dzisiejszy jest bardzo pozytywny świadczy o zakończeniu bardzo ważnego etapu procesu certyfikacji. Przeczytałem dzisiejszy komunikat jeszcze raz tak na logikę wygląda że idą nadal skróconą ścieżką. Sama analiza dowodów naukowych powinna trwać krótko nie wiem jakie mają procedury być może dopiero teraz biorą się za to w takim razie powinna to potrwać kilka tygodni. To może sugerować że ostatecznie certyfikat może być w styczniu Czy w lutym raczej w pierwszym kwartale. Odnośnie umowy z ARP to początkowo Myślałem że jest to na wyciągnięcie dłoni Ale jak zacząłem czytać artykuły szkalujące prezesa ARP to zrozumiałem że ze względów politycznych obawiając się kpnselwencji atakow może umowy nie podpisać Oczywiście ze szkodą dla projektu. Powiem tak Nie liczyliśmy na tę umowę była ona dla wszystkich zaskoczeniem i myślę że ewentualny brak tej umowy nie będzie miał istotnego wpływu na kurs a raczej tak niski poziom kursu wskazuje że szanse na umowę są niewielkie. Gdyby było inaczej te osoby lepiej poinformowane już by dokonywały zakupow A tak chyba nie jest. Moja wiara w technologię pomysły Yoshi nadal jest bardzo silna Uważam jednak że polityka informacyjna powinna się zmienić. Dobrze że prowadzimy dyskusję na jakimś logicznym poziomie. Każdy z nas używa argumentów jednocześnie uważając w drugą stronę za osobą czy grupą osób które nie myśli logicznie to jest normalne. Tobie wydaje się że używasz logicznych argumentów radośnie Przypominając swoje wpisy w sytuacji dużych spadków kursu i jakoś siedząc cicho w przypadku wzrostu. Docelowo jednak trzeba pamiętać o najważniejsze sprawy to nie jest kwestia podbitki kupna akcji przez kolegów za grosze i sprzedawania z dużym zyskiem tylko inwestycji w pewien projekt w pełną ideą coś nowego coś co może dać duże zyski. Chyba wszyscy oczekujemy przyspieszenia działań konkretów lepszej polityki informacyjnej Mam nadzieję że w końcu wyjdziemy z tej czystej spekulacji i ta nasza spółka pokaże swoją siłą wartość i wreszcie coś Będzie się zmieniało na plus osobiście uważam ze Prezes zrobil nam prezent świąteczny tym komunikatem wreszcie informując co sie dzieje. Pomiędzy wizytami w OSP. Tu będę troche złośliwy. Ale politykę informacyjna powinni poprawić
Dobra czasem możemy się nie zgadzać, czasem się zgadzamy. Ale nie pisz że ja nadinterpretuję Twoje słowa. Przeczytaj swój post. Sam napisałeś że nie wierzysz w umowę ARP