Kurs spada podczas hossy na szerokim o 50% bo wszyscy są rozczarowani wynikami finansowymi pomimo przeceny nikt nie jest zainteresowany kupnem .Panzer w tym momencie piszę że jest pięknie super dochody i jakieś spółki są gorsze i ogólnie fajnie jest . Otóż nie wmawiaj że białe jest czarne a czarne białe nie da się tego obronić . A ta nowa gra od Nintendo nic o niej nie wiadomo Prezesowi już nikt nie wierzy, miał być tytuł podany w tym roku i nic .
Czy akcjonariusze megapixelu i foreverena mogą być zadowoleni pod rządami zbynia ?
Jedna spółka straciła ponad 90% od debiutu i została uratowana przez spółkę która idzie w tym samym kierunku co megapixel?
Gdzie Ania troluje ? Prawda w oczy kole. Opisała następne kłamstwo zbynia który powiedział że do końca roku poda nad czym pracują. Nikt już nie wierzy w te brednie oprócz kilku ślepych
Kolejny raz te same bzdury brututs o FOR idącym w tym samym kierunku co MPS... 8 mln zł zysku netto przy 67 milionach kapitalizacji. Jedyna spółka w Polsce ściśle współpracująca z Nintendo (największa marka w świecie gier wideo). Do tego Anna, pisząca w rodzaju męskim hmmm. Was naprawdę nie stać na choć przyzwoity trolling ? Bo tak, to nie da się was traktować poważnie. Wasze posty są bardziej żenujące niż wizje roztaczane przez Zbysia lata temu w Złotych Tarasach (ja osobiście słysząc je, uśmiechałem sie tylko pod nosem). Na szczęście, wydaje mi się, że przez te kilka lat Z. trochę otrzeźwiał. I dziś widzi, że rynek potrzebuje mocnych liczb i dobrych umów.
Pełna zgoda mierne osiem milionów zysku netto, brak skokowego wzrostu zysku obiecanego przez prezesa i słaba umową z Nintendo są przyczyną tak ogromnej i niekończącej się przeceny akcji .
Jak zareaguje ? Jeszcze większymi zleceniami.
Widzę że wali z grubej rury, żadnego oddechu. Gruby na zbynia jeszcze bardziej się obraził jak ja czy Alek/Anna
Wszystko dzisiaj na szczytach a bezwzględny zbynio rzeź na swoich spółkach robi. Ale to są informatycy im przez gardło nie przejdzie żeby ktoś mógł zarobić oprócz ich. A jak powinie się im noga to znów wam następną emisję akcji zorganizują i zarządaja od was szmalu na ich bajońskie życie
Kiedyś jak byłem leszczem i tylko traciłem pieniądze też tak jak Ty podchodziłem do tematu, przecież ktoś to kupuje. Dzisiaj już wiem, że zawsze i na każdej spółce nawet nie rokującej są kupujący, zawsze się znajdą jelenie, zawsze są ludzie co uwierzą w bajki albo że to kiedyś odbije a dzisiaj wiem gra się tam gdzie to rośnie, nigdy odwrotnie a wiesz czemu ? Czwarty rok hossy i na czym stoisz ?straty straty straty i nadzieja że to kiedyś odbije. Nawet zbynio ma wywalone na te swoje dwie spółki.
Odniosłem się tylko do tego co napisałeś i jeszcze raz zapytam się a na której z pośród 500 spółek na GPW nie ma kupujących ? Nie możesz się tym kierować. Zadaj sobie pytanie kto wywala tyle akcji po takiej cenie. Kiedyś jak upadła spółka meblarska "Swarzędz" to fundusz banku zachodniego przed upadkiem nabył 15% akcji. On po prostu dał wyjść z akcji znajomym za pieniądze emerytów i ludzi w funduszach czyli dla nich niczyje pieniądze. Z mojego doświadczenia sądzę że wielcy już zbynia skreślili za wałek na megapixelu i jego kłamstwa. To może być koniec zbynia na giełdzie. Obym się mylił. Kiedyś była taka spółka jw construction. Też prezes zaczął lecieć w kulki i fundusze go zniszczyły, nigdy ta spółka już się nie podniosła.
Po raz kolejny przytaczasz jakieś przykłady z d..y, spółek, których nie można porównać z for. Ale po raz pierwszy się z Tobą zgodzę, że paluchy w tym maczają fundy/spółdzielnie.. nie po to, żeby zniszczyć spółkę, tylko zarobić :)
kaska wpłynęła ,koszyczek wkrótce się podstawi do napełnienia , coraz więcej ludzi rozumie oczywistą ,oczywistości i kto /prowadzi kurs/ miłego wieczoru życzę
Też byłbym takiego zdana, gdyby nie cwaniacy zrobili na spółce dump and pump i zniszczuli megapixel. Szczerze napisze że boję się tych akcje tykać. Tutaj nawet oddechu, odbić nie ma, masakrują każde odbicia. To naprawdę źle wygląda, dlatego zbynio cicho siedzi. Jak dodasz że to jedna z kilku spółek najgorzej zachowująca się podczas tej hossy to obawy są uzasadnione.
TY robisz swoje ,ja swoje i przy tym pozostańmy ,ja to zrozumiałem od 2 shortu ,co do stopnia zeszmacenia ? czas pokaże ,megapixel od początku był skazany na ten los ,żal tylko ludzi którzy tam popłynęli
Z uzytkowniem Anna nie mam nic wspólnego. Ale też uważam, że zbynio to nieudacznik i mitoman, a patrząc po kursie to zdecydowanie więcej osób tak uważa. A co się stanie z kasą z dywidendy? Przecież wiadomo, że jak ktoś choć trochę myśli to forka nie kupi tylko zainwestuje w spółkę, której prezes nie kłamie na każdym kroku. Na giełdzie jesteśmy po to, żeby zarabiać, a nie słuchać bajek.
Wiadomo jedynie, że ty jak zacięta katarynka będzie powtarzał jaki to nieudacznik z tego Zbysia. Ten nieudacznik jest partnerem biznesowym największej firmy gamingowej na świecie, prowadzi firmę, która zarabia dobre pieniądze. Skoro on jest nieudacznikiem, to co myślisz sam patrząc w lustro ?
Piecze cię, że cały czas mam rację. Możesz zaklinać rzeczywistość, ale rynek mówi swoje. I co masz z tego zbysiowego extraprezesowania? Wzrosty kursu? Superdywidendę? Czy może coś innego? Bo zbynio ma coroczną premię za okłamywanie akcjonariuszy. A co do mnie mogę patrzeć w lustro z podniesioną głową. Nie oszukuję swoich klientów, dotrzymuję terminów i wywiązuję się z tego co obiecałem. To jest coś czego zbynio nigdy nie zrobi.
Najpierw piszesz, że jest nieudacznikiem. Teraz, że ma coroczną premię, czyli wychodzi na obrotnego i inteligentnego gościa. A sam próbujesz się przedstawiać jako ''swój chłop'', tyle, że plujący jadem w internecie ? OK.
Zbynio jest prezesem spółki giełdowej. Ma dbać o dobro spółki i akcjonariuszy, a nie tylko o swoją premię, gdzie potrafi zabrać i połowę zysku spółki dla siebie. Tak jest kłamcą i nieudacznikiem, jeśli byłoby inaczej to kurs nie byłby w tym miejscu w którym jest. A co do mnie nie wiem co złego jest w byciu uczciwym wobec ludzi, którym coś obiecałem. Może dla ciebie to coś dziwnego, w sumie to by wyjaśniało czemu tak bronisz pinokia.
Bronię Zbysia ? Nie bardzo. Mam do niego wiele uwag. Uważam, że komunikacja z akcjonariatem mogłaby być dużo lepsza. Jestem też zdania, że niepotrzebnie w przeszłości odpowiadał beztrosko na pytania typu ''czy widzi FOR z kapitalizacją 1 mld zł'' itd. To było absolutnie niepotrzebne. I nakręcało nieświadomy akcjonariat. Rozliczam go jednak za konkretne działania. Projekty tworzone z/dla Nintendo/ Square Enix/ Sega to coś wielkiego dla każdego orientującego się w rynku gier wideo. I uważam, że idzie to w bardzo dobrym kierunku. Gdyby Nintendo zrezygnowało z obecnego projektu, to rozważę ewakuację, proste. Obecnie jednak uważam, to za mało prawdopodobne. Wspomniane przeze mnie plucie jadem w wykonaniu twoim, pana brututs itd.daje wam bardzo kiepsko świadectwo. Typowe obrzucanie obelgami ''pod ukryciem swojego nicka'', obwinianie o swoje straty wszysktich, tylko nie siebie. Polska giełda ma w roku ponad 200 sesji. Można reagować szybko, ciąć straty, gdy coś idzie nie tak. Wiele osób jednak nie ma predypozycji psychicznych do inwestowania i później musimy czytać takie wypociny, jak w waszym wykonaniu.
Ogólnie prezes daje radę/ nie jest źle.
Jakoś firma zarabia parę baniek rocznie.
Mógłby czesciej komunikować co sie dzieje a nie trzymać w tajemnicy gdyż to daje pożywkę spekulantom…
Konkretne działania to okłamywanie akcjonariuszy o wydawaniu i gotowości gier. Przecież jakby dowiózł to co obiecał to nie kurs nie rozmieniałby za chwilę 2 zł. Gdzie to ogłoszenie tej wielkiej gry w tym roku? Zbynio wybrał drogę kłamstwa, więc kurs pikuje.
Jedno osobowy zarząd spowodował praktycznie upadłość FE. Może czas na nowego Prezesa !!! Zbyt wiele kłamstw o skokowym wzroście zysków o dobrej umowie z Nintendo, fatalnymi premierami hotd 1 i 2 , FM cała seria to finansowa porażka, DG 2 to już jedynie gwóźdź do trumny FE.
Bez przesady z tą upadłością xD Spółka przez kilka lat będzie sobie pykać 2-3 mln zysku, zbynio będzie sobie z bańkę albo dwie zabierał i tak to się będzie kręcić. Po kursie widać, że na bajeczki już się nikt nie zabiera i 100% prawidłowo.
To jest już upadłość spółki.
Megapixel nie podołał kosztom i miernoty przejął forek i teraz forek już nie podoła kosztom tych miernot co nie potrafią gier robić. Duże prawdopodobieństwo że Japończycy będą umowy wypowiadać czyli nowych umów nie podpisywać i to jest bankructwo już forka. Może jeszcze jakąś swoją grę wypuszczą ale znając ich poziom nie sprzeda się i to koniec zbynia i tej zgrai. Nie radzę kupować drożej jak 50 gr.
Jeżeli jedna i druga spółka traci 90% to coś chyba na rzeczy jest, rynek to już wie tylko leszcz zaklina rzeczywistość
i .bankrut wypłacił mi ładną kaskę ? ale masz rację ,jak kurs zjedzie też dobiorę ,moja opinia o prezesie jest jedna i nie zmienna ,ale interesy /swoje i nie tylko/ prowadzić umie ,,,,,,,,, spokojnie sypcie dalej
Kandydatów nie brakuje, jednak to brututs zdecydowanie prowadzi w wyścigu na ''najgłupsze posty w 2025''. Gość nie wie co to zarząd w spółce, analiza finansowa jest mu obca. Mimo tego czuje się na siłach oceniać przyszłe koszty firmy oraz z łatwością przewiduje decyzje biznesowe Japończyków z Nintendo. Zgodnie z jego logiką, skoro na pierwszym projekcie DK zarabiają swoje, to nie będzie im się chciało kontynuować współpracy przynoszącej pewne zyski. Gratulacje dla brututsa za ten świetny wykład z logiki !
A Twoja logika co ci mówi gdy podczas hossy jedna i druga spółka idzie na dno ? Jedna spółka przed bankructwem jest ratowana prz z drugą spółkę która zaraz wryje w glebę ? To co powinna logika podpowiadać ? Chętnie się dowiem
Raz jeszcze ci powtórzę, choć wątpię by dotarło. Zdarzenia korporacyjne takie jak wypłata dywidendy, fuzja, przejęcie, bankructwo, wypłata odsetek i dziesiątki innych - one przynoszą materialne zmiany dla spółki i akcjonariuszy. Wahania kursu akcji nie spowodują bankructwa czy przejścia spółki na Nasdaq. NIE MAJĄ żadnego wpływu na działalność operacyjną firmy, jej płynność finansową itd. Twoje posty są zbyt oderwane od realnego świata, by ktokolwiek brał je na poważnie. Z nich wręcz wylewa się głupota.