• JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~re [77.253.158.*]
    NO jato zwracam honor ......
    mam nadzieje że cała stara gwardia zdążyła wyjść powyżej 3 zł ..... :-)

pozdrawiam .......
    jestem teraz na forum jutrz...petr....i sygn...
    wpadnij do nas jest nas tam więcej
    pozdrawiam
  • Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~adam34t [83.25.211.*]
    Jutrzenka tez pada na pysk
  • Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~jato [79.184.119.*]
    Witaj RE
    Już pisałem ,że wcale mnie to / 2.20 / nie cieszy.Jest mi nawet trochę smutno,że spólka ,ktorej zaufaliśmy okazała się spółką szmatławą.Żal nas choćby najdrobniejszych inwestorów. Zawsze myślalem ,że ludzie doświadczeni wiekiem, mający za sobą bardzo odpowiedzialne stanowiska są solą tej spólki.
    TU SPOTKAŁ MNIE NAJWIĘKSZY ZAWÓD. To zrobił się cyrk leśnych dziadków
    Wstyd mi ,że muszę pisać o władzach spółki jako o NIEUDACZNIKACH.To są ludzie ,przez których oraz ich blogi spokój masę ludzi traci ogromne pieniądze.Są to myślę często oszczędności życia i pieniądze ciężko zapracowane.Leśne dziadki ZAWSZE otrzymują swoje często niewyobrażalne dla większości drobnych inwestorów pieniądze.
    Przepraszam ,ale jak zawsze WŁADZOM SPÓLKI ŻYCZE WSZYSTKIEGO NAJGORSZEGO
    Pozdrawiam jato
    PS Oj Re znów moczysz.Jutrzenka i Sygnity- pomażyć o wzrostach.
    Trzecia spólka ma wybacz moim zdaniem duży potencjał wzrostu .Oczywiście nie zaraz ,ale na pewno w niedalekiej przyszłości.
  • Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~Marek [79.163.38.*]
    a ktoś tu mówił, że przy 2,20 będzie kupował a kiedy spadło na 2,20 to psy wiesza na spółce i wieszczy armaggedon...
  • Re Autor: zapend [83.31.51.*]
    Witaj

Jako jeden z bardzo niewielu adwersarzy Jato zdobyłeś się na taki post.
    Bardzo to ładne zachowanie z Twojej strony i ze wszech miar godne naśladowania :)

Moje gratulacje :)

Powodzenia na innych spółkach :)
  • Re: Re Autor: ~jato [79.184.119.*]
    Do ZAPENDA
    Witaj
    Dzięki za bardzo wyważone i inteligentne posty.
    Re -Zapend zawstydził mnie, bo mój poprzedni post w akapicie PS przybrał ton mentorski i pouczający.Przepraszam nie było to moim zamiarem.
    Poprawiam się -również ja ŻYCZĘ POWODZENIA NA INNYCH SPÓŁKACH.
    jato
  • Jato Autor: zapend [83.31.51.*]
    Myślę, że takie posty wielu osobom się trafiają, a przynajmniej mogą być w taki sposób odbierane.

Swoją klasę potrafią pokazać Ci (jakże nieliczni do których i Ciebie zaliczam) którzy to rozumieją, potrafią to przyznać i po prostu napisać.

Dzięki i Tobie jak i Re to forum ma jeszcze szansę stać się cywilizowanym miejscem, o które zwłaszcza w Polsce jakby coraz trudniej niestety.

Powodzenia Panowie :)

PS. Także i mi trafiły się przez te ponad już 3,5 roku na tym forum posty, których nie powinienem napisać.
  • Re: Jato Autor: ~Filozof [213.158.199.*]
    A coz za niesamowita zgoda polaczona z pesymizmem zapanowala wreszcie na forum? Nie tak dawno gdy nadchodzil szczyt na MSX panowala agresywna wrzawa. Może teraz jak nastroje zmienily sie o 180 stopni nadejdzie odbicie?
  • Re: Jato Autor: ~hr-aabia [83.20.137.*]
    ... masz jeszcze mexyk?
  • Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~Marek S. [92.226.143.*]
    No tak,Jato tym razem mial racje.Na dzisiaj.Jesli chodzi o MSX to ten zarzad nigdzie w normalnym swiecie nie utrzymalby sie nawet dwoch lat.Ci panowie zrobili ze spolki gieldowej prywatny interes,im w zasadzie jest obojetne czy spolka robi zyski czy nie,
    oni zawsze wychodza na swoje,cos te kontrakty to jednak przynosza.Jest to oczywiste dzialanie na szkode spolki i akcjonariuszy i na to sa odpowiednie paragrafy,ale kto
    w tym panstwie bedzie je egzekwowal?Przeciez p. Skipietrow wyplaca sobie rocznie milionowa pensje,pozostali w zarzadzie tez za frytki tam nie siedza,dla akcjonariuszy oczywiscie nie zostaje nic bo i skad.Spolka chyba nigdy nie wyplacila dywidendy mimo
    ze do tego obliguja ja przepisy o dzialaniu spolek akcyjnych.Gdyby chociaz przelozylo sie
    to na wzrost kursu to i akcjonariusze byliby zadowoleni.Jedyne co mozna zapisac prezesowi to znakomita znajomosc rosyjskiego rynku i tamtejszego klienta,ale co z kon-
    traktow nawet wielomilionowych jesli one nie przynosza konkretnego zysku.Pociesze-
    niem moze byc to ze uruchomili dwa nowe kontrakty,ten najwiekszy jest tez zabezpie-
    czony ewentualnym odszkodowaniem - 10% wartosci -bylo nie bylo to 15 mln.dolarow.
    Nadal szukaja inwestora lub ewentualnie wspolnika - ale jakos nikt sie nie pali -
    przynajmniej na razie,szukaja nawet w Niemczech poprzez firme consultingowa.Ja
    jednak mam czas i bede czekal,moze jak bede w W-wie wybiore sie na Okopowa.
  • ostrzegałem ze msx ma tylko wirtualne kontrakty które nie bedą realizowa Autor: ~re re [79.163.216.*]
    realizowane prawdopodobnie ze wzgledu na brak inwestowania jeszcze bajki o inwestorach strategicznych co pół roku teraz technicznie zjazd na 1.90 a potem sie zobaczy nast wsparcie 1.40 pzdr
  • inwestycje w rosji nie beda realizowane ze wzgledu na brak zapezpieczeń Autor: ~re re [79.163.216.*]
    kuke ich oleje zbliza sie rosyjska zima w lecie nie zarobili to i w zimie nie zarobią dziadek skipi to emeryt który bierze mase kasy za co no coz każdy widzipzdr
  • Re: inwestycje w rosji nie beda realizowane ze wzgledu na brak zapezpie Autor: ~re [87.205.224.*]
    i jeszcze jedno
    mało kto z was wie że msx niedawno wywalili z wig 40 po tym dobiciu do 3.10 i potem szybki i bolesny zjazd a wiecie dlaczego zjazd
    bo arbitrażyści wiedząc żę msx będzie wywalony z wig 40 sypali na potęge
    ja wspominałem o tym w sierpniu że msx wywalą

do jato a co do jutrzenki zobaczysz niebawem 6 zł moge iść o zakład
    to pewniak zarząd i sama jutrzenka kupuje wszystko poniżej 4 zł
    byłem na walnym coś się szykuje a aktualna wycena to 4.90 w/k ....średnia zakupu 3.84
    sygnity długoterminowo średnia 15.35 też pewniak
    a petrol spekulacyjnie średnia 42 zł
    mam nosa zobaczysz i poczekam na boryszew i orco jak spadną jeszcze
    mam też mercora którego powoli dokupuje ale on jest niepewny jeszcze
    jak widzisz za zarobione pieniądze kupuje tylko te spółki które jeszcze nie urosły i to recepta na większe zyski
    niestety macie racje mostostal po przełamaniu 2.20 leci na 2 zł a potem masakra i to mnie niepokoi ta lawina drobnych ciułaczy którzy zaczną wywalać w panice po niestety zajebiście słabych dla mostka wynikach za 3 kwartał będzie masakra szkoda naprawde tego papieru ..
    jeszcze to wywalenie z wig 40 przecież teraz nawet spekuła go nie dotknie bo i po co

jato będzie rzez niewiniątek masz racje jedyne solidne wsparcie to 1.40 kurw....a mać dlaczego !!!
  • Re: inwestycje w rosji nie beda realizowane ze wzgledu na brak zapezpie Autor: ~Filozof [213.158.199.*]
    Bardzo ciekawie na forum. Praktycznie wszyscy sa pesymistami. Ja również jestem pelen obaw i z tego powodu zakladam, ze to już koniec spadkow na MSX.
  • Re: inwestycje w rosji nie beda realizowane ze wzgledu na brak zapezpie Autor: ~olo [85.221.161.*]
    ... ale naganiacie i straczycie drobnych ciułaczy..
    od wtorku wzrosty i to jakie!!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.64.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~bankier94 [95.41.253.*]
    Kiedy kurs był poniżej 2.2zł nie kupowalo się akcji ( może będzie niżej)
    Kiedy kurs był poyżej 2.2zł też nie kupowano akcji ( czekano aż spadnie na 2.2zł)
    Kurrs spadł poniżej 2.2 zł nie kupuje się ( teraz czeka się na kurs poniżj 2zł)

• Re: JATO MIAŁEŚ RACJE .... Autor: ~zzzz [*]
    Smiech na sali. Wazelina na całego. Jato, re i jeszcze zapend smaruje.
    Trafiło się ślepej kurze ziarno.
    Pozdrawiam.
[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.