• Polna Autor: ~Feri Acz [89.228.226.*]
    Witam.
    Kupiłem Polną za zaskórniaki.
    Do 70 zł jadę z wami, potem się zobaczy...
    Pozdr.
  • Re: Polna Autor: fan06 [83.4.69.*]
    witaj Feri na pokładzie. WitamCię serdecznie w imieniu całego TWA:) Będzie dobrze!
  • Re: Polna Autor: ~Feri Acz [89.228.226.*]

inaczej by mnie tu nie było :)
  • Re: Polna Autor: pablo7 [91.94.157.*]
    witamy Feri tylko pamietaj tu trzeba miec duzo cierpliwosci pozdr
    tak jak pisałem
    min 70 zł.
    mam czas...
  • Re: Polna Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    Ja też sprzedaję akcje przy tym poziomie, prawie połowę, choć wiem już teraz, że ma to duże szanse pójść jeszcze dalej nawet w tym roku, jak się wszystko dobrze ułoży. Dlaczego sprzedam mimo to 12K po 70 zł ? - dlatego, że tak ustaliłem kilka miesięcy temu po przeanalizowaniu sytuacji Polnej i konsekwentnie wywiążę się z tego. Reszta poczeka. Nawet, jak by potem spadło do 0 zł (oczywiście jest to w zasadzie niemożliwe), to tylko na sprzedaży tej części akcji (600% zysku) będę z jakieś pół bańki do przodu na całości. A jak wzrośnie dalej (bardzo prawdopodobne), to sprzedaż w przyszłym roku pozostawionych akcji powyżej 100 zł będzie bardzo miłym, dodatkowym kąskiem.
    A już po realizacji zleceń po 70 zł pomyślimy bardzo poważnie, w co wejść mocniej - do tego czasu przebadamy różne spółki (TOP15) i bez problemu upolujue się z jakieś min. 2, 3 inne perełki :)

Dołączam się do powitania :)
    bolo, nie łudźmy się
    70 zł w tym roku to kwestia naszych marzeń,
    osobiście będę zadowolony z 25 zł na Sylwka...
  • Re: Polna Autor: ~thorn [86.63.115.*]
    Dzieki tej spólce juz 2 x zarobilem. Najpierw kupując za 8,9 i przedając po 13, potem kupując po 12-13 i sprzedając za 17,5 zl. Przyznam, że potrzebna tu jest cierpliwość. Kupilem bo uwierzylem w to co piszecie, potem zwątpilem czy z wami wszystkow porządku, ale ostatnie wzrosty mnie utwierdzają w przekonaniu, że warto tu być przynajmniej średnioterminowo. pozdrawiam i dzieki:)
    słodko-gorzkie Twoje słowa... zdaje się, że szczere i ważne, że nie brnące uporem maniaka w twierdzenie, że Polna to "badziew" itd.
    a że masz inną filozofię? ważne, że zarabiasz i to całkiem sympatycznie na Polnej, na której parę osób straciło wchodząc na górkach i wychodząc w czasie korekt po tym, płacąc w ten sposón zupełnie zasłużenie za swoją niecierpliwość :)
  • Re: do Bolo7 Autor: ~thorn [86.63.115.*]
    Cieżko jest znaleźć na forum bankiera cenne merytoryczne informacje. A nawet jak takie się zdarzają to są zagluszane przez debili. Stąd moje wątpliwości jak Polna zamiast przebić 14 zl, zaczęla spadac. Ale widzialem, ze z technicznego punktu widzenia nie ma duzego ryzyka skupywanie po 11-12 zl i nie zawiodlem się. A ostatni komunikat dot. Ponaru utwierdzil mnie w przekonaniu, że spólka ma mocne fundamenty, a kurs byl blokowany. Wy o przejęciu pisaliście juz dawno temu co potwierdza Waszą wiarygodność. Dlatego dzieki bo to nadal bedzie mój 'koń pociągowy' ;)
  • Re: do Bolo7 Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    Jeśli thorn masz zdrowie i nerwy, żeby wyskakiwać i wskakiwać i na tym wychodzić dobrze - to życzę Ci dalszych takich udanych ruchów:) Ja to piszę ze swojego wcześniejszego doświadczenia, a także obserwacji innych - kiedyś co sprzedałem akcje, to zaczęło rosnąć, a jak wszedłem, zachęcony jakimś ruchem, to tu spada... teraz wolę takie rozwiązanie, przy b. dobrych, niedoszacowanych spółkach wyjdę na swoje i solidnie zarobię:)

Jeszcze jedno - w przypadku tak małej (jeszcze) spółki, jak Polna i przede wszystkim, gdy jest zbierana od wielu miesięcy przez "dużych", nie bierz pod uwagę tylko AT, bo ono ładnie może zrobić w balona - nawet ostatnio, nie wybiło się z trójkąta, tylko wyszło lekko w dół, zapowiadając dalsze spadki, a tu nagle "ni stąd, ni zowąd" +24%; wcześniej próbowano nas zmylić pokaźną "głową z ramionami"...
    Feri Acz, przeoczyłem Twój post - dlaczego uważasz, że 25 zł to jest maksimum możliwości Polnej dopiero na zakończenie roku? Jak to uzasadnisz?

P.S. Raz się wpisałem na forum Ponaru, a już sobie ze mnie ktoś zrobił "straszaka" dla posiadaczy akcji Ponaru.... ;)
    naturalnie cieszyłbym się z jak najwyższej ceny, lecz myślę, że ciężko będzie do końca roku o wyższy kurs, obym się mylił...
    z drugiej strony 60-70 % w trzy mies. to chyba też niezły wynik
    w sumie tak też można na to patrzeć... ja raczej nie widzę już teraz możliwości, żeby w IV kwartale udało się zatrzymać tą machinę, a i "duży", jeśli się jeszcze nie obkupi do WZA Ponaru, to końcówkę będzie musiał szarpać bez zabawy w wygaszanie, tak, jak będzie podawane przez sprzedajacych na tamten moment... a jak już się polanka dobrze wyrwie, to się wyrwie :)

czas wszystko pokaże, czas nam wszystko wyjasni
  • Re: Polna Autor: fan06 [95.41.36.*]
    tymczasem znów trwa "celowe usypianie" na Polnej! Zgodnie z oficjalnym komunikatem trwa due diligence w Ponarze, które ma się zakończyć w połowie miesąca! Przez ten czas pewnie nic ciekawego nic się nie wydarzy? A może wręcz przeciwnie? Z wywiadu w sobotnim Parkiecie wynika, że Hajdarowicz ma bardzo pozytywne zdanie o Jakubasie, więc teoretycznie nie powinno być żadnych niespodzianek!
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.