Dnia 2025-12-03 o godz. 23:16 ~DyżurnyRuchu napisał(a):
> Powiedzcie mi tylko na cholera p.Miłek dokupuje akcje..?
>
> Co z kapitałem p. Wojewódki i Miłka.....?
A pamIątasz genezę tego mitu ? to był krótki ale dynamiczny okres, rynek rósł ot tak i był wniosek o otwarcie postępowania sanacyjnego, media trąbiły, dyskusja o insider trade. Wniosek przeszedł, ruszyło postępowanie sanacyjne, dystrybucja akcji rozpoczęta...
Mieli prawo nabywać, jak finansowali to ich sprawa, czy z własnych środków czy kredytów, od PKP Cargo raczej na ten cel środków w formie kredytów brać nie mogli bo podmiot nie może nabywać w obejściu prawa własnych akcji na podmiot trzeci.
Sami nie wypowiadali się, regularne transakcje a w okresie zamkniętym nic nie robili. Mogli grać akcjami na co zwracałem uwagę w ramach suwaka KDPW tj T+2 i praw do akcji mogli nie tracić...
Czy to mogła być forma manipulacji na "autorytet"? szczerze to autorytet budowali tu inni a głosy krytyczne były zasypywane i są tacy jak @analizy co tez zestawienia pokazywali ale resztę trzeba było liczyć samemu. Wstawiałem wyliczenia i w ost. fazie już tylko sumu,
kto by te listy wertował?
https://i.ibb.co/Kc1gPW8h/lista22.pngInnej natury kwestii nie ma co poruszać, od dawna piszę że ich w PKP Cargo być nie powinno i można rozaważyć opcję że nigdy się nie wyjaśni co z akcjami się stanie, zwolnią , odwołają ciao! informować nie będą musieli...Bajka Blacka o małpach w Indiach zawsze aktualna...A strata na image dla samego PKP Cargo? a kto to policzy, Prezeska nie kupowała, do innych zachowań ich zmusić nie mogła..
Zakładam że tak długo jak będą w organach spółki akcji nie oddadzą, to teatrzyk wszystko, ławiej się drobnym będzie żyło, usprawiedliwią siebie parząc na te straty...
Kolejarz napisał
"Osoby prawne
i zawodowi inwestorzy [jak np. M. Wojewódka i P. Miłek] teraz te akcje PKP CARGO SA skupują od "ulicy"."
Ot taki "złoty cielec" naszych czasów, symbol upadku
https://i.ibb.co/hFs2MJx1/zloty-posag-cielec.pngLudzie mieli wybór, byli upominani, ostrzegani...decydowali sami, skretyrz reklamacji jakby co to @Jo...