Nigdzie nie ma informacji o konferencji (przynajmniej mi sie nie udało znaleść), na forum Ponaru też ogólna niewiedza. Może odpuścili sobie konferencje, a podali komunikat ?
ja już więcej nie obstawiam zamknięcia Polnej - znów trafiłem tylko z Ponarem (-0,44%)...
chyba, że od jutra będę obstawiał zamknięcie Polnej na minusie... ;)
Co zrobić, żeby ile się da przesunąć w czasie rzucenie się rynku na Polną? Wystarczy poinformować, że decyzja zapadnie na WZA Ponaru 30 października, choć dobrze wiemy, że jeśli Polna już w połowie tego miesiąca stwierdzi, że wchodzi w to, to klamka już zapadnie... W zasadzie to można uznać, że decyzje już zapadły (takie badanie przeprowadza się przez miesiące), ale oczywiście rynek będzie czekał do wyników (z góry wiadomych) tego WZA. Mają więc cały październik na zbieranie akcji Polnej po niewygórowanej cenie, cwaniaki... Liczmy, że będzie chociaż raz na jakiś czas branko, żeby przynajmniej podejść pod te 20 zł w październiku...
A i ta informacja dot. Ponaru jest na tyle dyplomatyczna, że nie spowoduje wówczas od razu megazwały na Ponarze, tylko odwlecze trochę w czasie egzekucję, choć Ponar wówczas straci resztę cennego majątku... (holding inwestycyjny, dobre... firma z jednym laptopem i biurkiem - dziś jest , jutro jej nie ma...)
dobre w tym odwleczeniu o 2 tygodnie jest to, że mowa jest o przejęciu również marki Ponar Wadowice (rynek zbytu) i odcięciu się od długów - to raczej ładnie zwiększy przychody Polnej (dwukrotnie?) i aktywa :)
sam jestem ciekaw, jak się będzie kurs Polnej zachowywał w najbliższym dniach! Zważywszy, że "trzęsidupek" na naszej spółeczce nie brakuje, to myślę, że może być różnie:(