Oczywiście nie licząć wiadomego wpływu mistrza analizy zwanego 'Fakty' oraz jego alter ego 'inwestor', zastanawia mnie kto tak dusi ten kurs w okolicach 25 zł i dlaczego ?
logiczne, że wycena powinna iść na szczyty, nie ma dosłownie żadnych przesłanek i nie zmieniłą się w żadnym stopniu narracja (a wręcz przeciwnie) względem sytuacji w lipcu.
mam nadzieję, że to się niedługo skończy, ale obawiam się kontynuowania tego trendu do wyników rocznych.
Warto przeczytać słowa prezesa: – Na miniony kwartał czekaliśmy ponad 4 lata, czyli od premiery The Medium. Tamta produkcja pokazała, że potrafimy tworzyć znakomite gry autorskie, natomiast udany debiut Cronos: The New Dawn pokazał, że potrafimy własnymi siłami przeprowadzić bardzo szeroko zakrojone, a co najważniejsze skuteczne działania marketingowe przy znacznie większych tytułach. Kampania była modelowa i stanowi dla nas doskonałe przetarcie przed kolejnymi wysokobudżetowymi działaniami promocyjnymi. Jestem przekonany, że najlepszy czas dopiero przed nami – wiemy nad czym pracujemy i nie możemy się doczekać, żeby pokazać efekt naszych prac. Co ważne, my przez lata mądrze reinwestowaliśmy nasze zyski w kolejne produkcje. Nie jesteśmy studiem, który osiąga niespodziewany sukces i nie wie, jak go powtórzyć. Wertykalność naszego biznesu wspieramy zdobytą wiedzą i pracami B+R. Doskonale wiemy, gdzie zmierzamy i iterujemy wszystkie nasze działania, w ramach strategii – komentuje Piotr Babieno, prezes GK Bloober Team.
Zyski mocne, fundamenty mocne, kasa w skarbonce coraz większa, kolejna duża premiera w przyszłym roku, doświadczenia z Cronosa zapewne zebrane i przeanalizowane, cena docelowa 36 wg Trigon więc po prostu trzymać i nie sprzedawać chyba że dla kogoś to za mało to niech spuszcza swoje akcje:)
Chcą zebrać jak największą ilość,a inaczej tu się nie da, książkowo jak podczas akumulacji,to nie ulica decyduje o kursie może sobie co najwyżej ponarzekać na forum , myślę że 50 zł w przyszłym roku jest bardzo realne
Tu realne jest i 100-120 za akcje jeśli konsekwentnie będą realizować swoją strategie bycia światowym topem ale to tylko dla bardzo cierpliwych i zawsze trzeba się liczyć że strategia wyhamuje w jakimś momencie.
moim zdaniem to jest inna już spółka niż kilka lat temu o wiele wyższy poziom realnie i prawdopodobna cena 50 zł jest niczym nadzwyczajnym,a uczciwa jest wyższa
Dlatego dzisiejszy spadek odbieram po prostu jako chwilową anomalię / chwilowy szum bo fundamenty jakby się dzisiejszego dnia nagle nie zmieniły, a spółka jest o klikadziesiąt milionów silniejsza gotówkowo, mimo że premiera Cronosa obyła się zaledwie 3 miesiące temu.
W oparciu o raport to akurat pozycja gotówkowa pozostaje niezmienna lub nawet należy stwierdzić, że na koniec września była ciut gorsza niż na początku 2025 (8,3M vs 8,9M). Dobrze aby nie zniekształcać rzeczywistości, jak ma to w zwyczaju Prezes. Na ten moment należy stwierdzić, że stworzenie największego dzieła ma raczej efekt finansowo bardziej neutralny lub lekko negatywny niż pozytywny. Mówienie o wielkich zyskach owszem z jednej strony jest prawdą, ale z drugiej to efekt wynikający z polityki rachunkowości. Trzeba pamiętać o amortyzacji kosztów (ponad 63 mln) w kolejnych miesiącach, co będzie rzutowało na przyszłe wyniki. Na razie porównałbym to do sytuacji, w której pożyczyłem od banku 100 PLN, zainwestowałem wszystko, zarobiłem 70 PLN i głosiłbym sukces o wielkich zyskach. Prawda jest taka, że na razie gra się nie zwróciła, więc spółka z tym projektem jest pod wodą i żadne zabiegi księgowe, ani słowa Złotoustego tego nie zmienią. Myślę, że podobnie odbiera to rynek, stąd kurs taki a nie inny.
Nam tego pisać nie musisz, my jesteśmy tylko małymi inwestorami z pozycjami tak max do 1000 sztuk akcji więc jeśli sie tak troszczysz o nasze inwestycje i włączył ci się "ostrzegacz" to napisz do TFI Esaliens, bo mają 2 miliony akcji w Blooberze o łącznej wartości 45 mln na dzień dzisiejszy więc może ich ratuj swoimi analizami, a nie nas maluczkich.
Dnia 2025-11-28 o godz. 13:52 ~HuanBator napisał(a): > Nam tego pisać nie musisz, my jesteśmy tylko małymi inwestorami z pozycjami tak max do 1000 sztuk akcji więc jeśli sie tak troszczysz o nasze inwestycje i włączył ci się "ostrzegacz" to napisz do TFI Esaliens, bo mają 2 miliony akcji w Blooberze o łącznej wartości 45 mln na dzień dzisiejszy więc może ich ratuj swoimi analizami, a nie nas maluczkich. >