• Robota Krzysia91 Autor: ~mlody [188.33.32.*]
    Wszystko przeczytałem.
    Pięknie został pokazany mechanizm jak osoby pokroju Lu4xigi/qgena/lucjusza (wiele ma nicków) piszą na forum i wprowadzają nas w błąd…..
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: krzys91 [83.168.77.*]
    Dzięki. Miło mi.

• Re: Robota Krzysia91 Autor: ~agrest [5.226.68.*]
    Pelna zgoda.
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: ~Mesjasz [83.144.111.*]
    Dzięki za podsumowanie matactw tego krętacza. Pozdrawiam
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: ~Rumpel [148.252.141.*]
    Również przyłączem się do podziękowań tylko o ile wszyscy wiemy że qpen/Lucjusz/czarna koszula/etc tworzy te swoje elaboraty na zamówienie czyli obecnie jego mocodawca kupuje i stąd te negatywne, manipulacyjne wpisy. Gdy będą chcieli sprzedać wtedy będzie pisał że sky is the limit... Dobry odwrotny wskaźnik. A czy ty Krzyś nie jesteś z innego funduszu który już kupił? I czarna robi wam krecią robotę? W sumie bez znaczenia bo i tak tobie/ wzrostom kibicuję.
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: ~Lu4xigi [74.179.86.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 18:52 ~mlody napisał(a):
    > Wszystko przeczytałem.
    > > Pięknie został pokazany mechanizm jak osoby pokroju Lu4xigi/qgena/lucjusza (wiele ma nicków) piszą na forum i wprowadzają nas w błąd…..

Szkoda czasu (3x juz pokazywałem) i to ost. raz bo się emocjami kierujecie.

Przykład:

https://i.ibb.co/84T2KnRf/chory.png

Cytuje mą wypowiedz gdzie jasno jest opisane a są to akt. serie: A, B i C co miało miejsce, napisane jest że obniżono nominał dokonując splitu akcji . Nie ma ta wpisu o jakimś debiucie, o jakiś warunkach i nie interesuje mnie czy on 100x napisze że nie ma zgody na emisję a przecież w RO z 30 września jest wzmianka. Nie ma mowy o roli PKP SA i czy by udziały były rozwodnione i to za mało by pisać że emitet nie powinien i nie ma prawa emitować poniżej nominału akcji...

art 457   § 1 punkt 2 informuje: "obniżenie kapitału zakładowego ma na celu wyrównanie poniesionych strat lub przeniesienie określonych kwot do kapitału rezerwowego"

emisje historycznie:

https://i.ibb.co/Y4L9FDNd/chory2.png

Co wtedy dokonano?

Uchwalono emisję 1 akcji serii L i dokonano postępowanie konwokacyjne dokonano splitu 1:15 tej jednej akcji zamieniając serię L na nowe oznakowanie serii jako B, seria C była serią akcji pracowniczych stąd też seria B ma 15 sztuk

https://i.ibb.co/Txv2cSD8/chory3.png

Prawo nie dopuszcza dla akcji z kapitale zakładowym róźnych nominałów, nominały dla wszystkich akcji muszą być równe i tak dokonano splitu 2 889 200 akcji i powstała seria A tylko że nominał dla serii K = seria A wynosił 1000zł a nie 750zł tylko jest małe ale, między 1000zł nominału a 750 zł jest 250zł a to razy 2889200 akcji daje 722 300 000 zł

722 300 000 zł
    1 448 902 serii C akcje pracownicze daje po nominale 72 445 100

Seria K 2 889 200 * 15 daje czyli = 43 338 000 dziś seria A. tylko tam nominałem było 1000 zł więc do 50 zł split wynosi 24 a nie 15 co daje 69.340.800 akcji

PKP SA ma 14 784 194 akcji akt.

Art. 309. KSH

Zasady obejmowania i pokrycia akcji spółki akcyjnej
    § 1.Akcje nie mogą być obejmowane poniżej ich wartości nominalnej.

na jakiej podstawie prawnej wyemitowano 1 akcję serii L ? dokonując następnie splitu...

Krzys91 "bredz.i" pisze co tam słyszał ale nie wiem o czym mówi a co dla mnie jest podstawą przemyślenia. Może do rozdziału o obniżaniu kapitału jeszcze nie dotarł..To jest nieważne czy akcje oferowano czy tez nie

z art 457 wymieniony w cytacie: mamy korespondencję tu:

Art.  264.  [Postępowanie konwokacyjne]
    §  1.  O uchwalonym obniżeniu kapitału zakładowego zarząd niezwłocznie ogłasza, wzywając wierzycieli spółki do wniesienia sprzeciwu w terminie trzech miesięcy, licząc od dnia ogłoszenia, jeżeli nie zgadzają się na obniżenie. Wierzyciele, którzy w tym terminie zgłosili sprzeciw, powinni być przez spółkę zaspokojeni lub zabezpieczeni. Wierzycieli, którzy sprzeciwu nie zgłosili, uważa się za zgadzających się na obniżenie kapitału zakładowego.
    §  2.  Przepisów § 1 nie stosuje się, jeżeli pomimo obniżenia kapitału zakładowego nie zwraca się wspólnikom wpłat dokonanych na kapitał zakładowy, a jednocześnie z obniżeniem kapitału zakładowego następuje jego podwyższenie co najmniej do pierwotnej wysokości.

i cyły myk PKP SA przed debiutem skoro sam się prosi...
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: ~Rumpel [148.252.141.*]
    Czy ty naprawdę myślisz że ktoś czyta te twoje wypociny? Zajmij się czymś ciekawszym bo na twoje elaboraty szkoda życia
  • Re: Robota Krzysia91 Autor: ~Lu4xigi [52.148.154.*]
    Dnia 2025-11-26 o godz. 22:45 ~Rumpel napisał(a):
    > Czy ty naprawdę myślisz że ktoś czyta te twoje wypociny? Zajmij się czymś ciekawszym bo na twoje elaboraty szkoda życia

ta, ksiażka jest fajna bo ma fajną okładkę, Krzys91 "atatkuje" choć nic nie rozumie, ty klaszczesz i rozumiesz jeszcze mniej niż Krzys91, Krzys91 panikuje bo się boi, ale niech opowiada co wie , tylko nie wie na co odp. i co mówi...

gdy ja wykazuję jak nominał się zmieniał a przed debiutem "przypadkowo znikał kapitał zakładowy" 722 mln przecież to grosze

https://i.ibb.co/jPCzSr4r/7221.png

zamiast 69 mln akcji jakies 43 mln a jeśli policzę między seriami E i F i przed debiutem te cuda to spokojnie z 1 mld zł można się doszukać ...Sam błęd oznakowania serii nowych , seria B winna być serią A bo to seria L, a po serii K poprzednie to seria B, C seria dla pracowniczych bez zmian...Kto doradzał PKP SA podczas debiutu i wcześniej? chyba kogoś tam znasz, nie powinno go w ogóle t być a jest, nawet się fascynujecie.

Pytanie jest proste: czy PKP Cargo przed debiutem wypłaciło 722 mln zł PKP w ramach postępowania konwekacyjnego? TA//NIE
    Dlaczego split nie był 1:24 a 1:15 dla serii L jedna akcja dziś seria B? Nominał 1000 na 50 a dla jednej akcji 750, to z automatu przy obniżeniu wszczyna postępowanie konwekacyjne, art 457 i 264 KSH to znoszą jeśli się równocześnie podwyższa do wartości sprzed zmiany nominału...

Mój plan ratunkowy w ogóle nie zważa na PKP SA, oni dostając akcje jeszcze od MF mają je "za darmo" i jeszce podczas debiutu zgarneli od naiwnych forsę, albo jakieś zachodnie inst. szybko wepchały OFE , nieprawdaż OFE NN, co 1 mln też braliście po ponad 70zł :))

Romantycy...teraz zrozumiesz mą awersję do PKP SA , dlaczego odbudowa PKP Cargo musi być via SP tj MAP...udzielą pomocy :))) ha ha ciod PKP SA.

"Zajmij się czymś ciekawszym"

przecież zajmuję się...dziełem by wierzyciele nie byli naiwni jak rynek podczas debiutu a zaufania nie mieli lub w stopniu ograniczonym...
[x]
PKPCARGO 2,21% 12,97 2025-12-23 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.