Przy kursie 94 grosze (stan na 3q2025)
Kapitalizacja: 9,468,401 pln
Kapitał własny akcjonariuszy jednostki dominującej: +92,137,000 pln
Cwk = 0.103
Cz z samego 3Q2025 = 5.63
Cz za 4 ostatnie kwartały = 4.60
Zyje z inwestowania od 2020 roku i specjalizuje sie w rynku newconnect, w wycenie spolek na podstawie raportow finansowych, najbardzie dotad udzielalem sie na spolce BSH. Teraz jestem tutaj.
Spolka zakomunikowala, ze bedzie rozwazac przejscie na rynek GPW (co by oznaczalo kapitalizacje 44 miliony pln, czyli kurss 4.54 minimum.).
Ogolnie polecam sie wgryzc w raport 3q2025, jest tam sporo interesujacych informacji. 3Q raport pokazal, ze firma dziala, rozwija sie, tnie koszty i jest rentowna. Przed nami raport 4q, ktory jest najlepszy w sezonie.
Aktualna wycena spolki, wedlug mnie, to klasyczny przypadek patologii rynkowej rynku newconnect. Wycena ta wynika wedlug mnie wylacznie z plynnosci. Przejscie na GPW, zakomunikowanie o tym, moze byc sygnalem od spolki, ze zdaje sobie ona sprawwe z tego, jak aktualnie wyglada plynnosc na tym rynku, i aby sie rozwinac trzeba wejsc na ten bardziej dojrzaly. Ta sytuacja ma swoja negatywna strone, ktora jest jednoczesnie pozytywna w innym wymiarze, bo pozwala kupowac takie spolki po smiesznie niskiej cenie, aktualnie dla mnie jak za darmo, przy tak atrakcyjnym Cwk, Cz, przychodach, perspektyach i zapowiedziach, uwazam ze kupowanie aktualnie tej spolki po aktualnej cenie niesie bardzo atrakcyjna relacje potencjalny zysk do ryzyka.
Obserwuje pelen arkusz i widze jak wyglada sytuacja, wedlug mnie znaczace wzrosty sa wylacznie kwestia czasu aktalnie (na podstawie aktualnych liczb finansowych spolki).
Reasumujac, aktualna wycene uwazam za patologicznie niska, co jest jednoczesnie dobra informacja, bo mozna tanio kupowac.
Wolumeny wzrostowe sa znacznie wyzssze a wiekszosc FF zmielila sie w sredniej cenie powyzej zlotowki.
Zapraszam do dyskusji.