Analityk z mBanku zajmujący się analizą techniczną napisał tak:
"Trend wzrostowy załamuje się coraz bardziej. Od kwietnia prowadzone są próby jego reaktywacji, ale w ostatnich tygodniach podaż nasiliła się. Szczególnie mocne są wolumeny sprzedaży co zwiększa ryzyko związane z procesem dystrybucji. Na horyzoncie strefa wsparcia 16-16,80 zł i jak to nie pomoże bykom, kolejne poziomy to 10-11 zł".
To komentarz z dzisiaj sprzed sesji o 8:56. A jednocześnie inny analityk mBank daje rekomendacje kupuj z ceną 22,5. Rozumiecie to??
Spojrzałem w emaklerze i rzeczywiście dwóch analityków w mBanku pokazało dwa odmienne spojrzenia na akcje Auto Partner. Jeden analityk dał rekomendacje kupuj 22,50 zł, a drugi analityk mBanku stwierdził, że patrząc na analizę techniczną kurs akcji po przebiciu 16 zł w dół otwiera drogę do najbliższego wsparcia w okolicach 10-11 zł. Słabe to jest, że jedna instytucja, a dwa różne głosy. Wydaje mi się, że ta rekomendacja kupuj może być opłacona. Komuś może zależy, żeby sprzedać jak najwięcej akcji po dobrych cenach od kupujących sugerujących się tą rekomendacją. Tak mi się wydaje. A wy co o tym sądzicie?
Takie, że po wybiciu 16 idzie na 11 to można na pałe pisać.
Spółka zdrowa jest, a tu walka o dużą kasę idzie to chcą tanio dobrać.
Potem dla nich pompa na 20 zł to 2 tygodnie max.
Popieram niestety bananowa giełda ma swoje zasady. Konsensusy robione od czapy powodują że ujemny wynik procentowy powoduje podobny zjazd na kursie . Zbiją jeszcze do może 14,5 zł może troszkę więcej bo trzeba uwzględnić wystraszonych i pójdzie w górę. Ważny jest 2026 gra jest pod Niemcy jak dowiozą to się ruszy. A sam 2025 jest przejściowym okresem osłabienia wyników z powodu niższej marży brutto i wysokiej bazy porównawczej.
Dla mnie bardzo dobra wiadomość jak spadnie na 11 zł dokupie jeszcze jeden pakiet nawet za 12-13 zł.Moim zdaniem rynek patrzy obecnie za bardzo w krótkim terminie max dwóch kwartałów.Spólka mocna fundamentalnie.Prawdziwy potencjał magazynu w Zgorzelcu zobaczymy w roku 2027 a częściowo już w 2026.Dla mnie okazją jest już kupno po dzisiejszych cenach dlatego kupiłem już pierwsze dwa pakiety w piątek.Dla mnie Auto partner jest jedną z lepszych spółek z GPW z dużym potencjałem wzrostu w kolejnych 3-5 latach.