3zl zobaczysz jeszcze w tym tygodniu lub na początku przyszłego tylko przestańcie sypać poniżej 2, 40zl, bo potem je kupujecie powyżej 2, 40zl. Jak dla mnie to dobrze cały czas dokupuje i średnia dobra powtarzam jeszcze raz tylko leszcz teraz sypie poniżej 2, 50zl, ale zawsze inni mogą taniej kupić lub dokupić cos za cos!?.Jak na razie leszcze żądzą i chwała im za tanie akcje!.
Sekal nie irytuj sie durnymi i nie przemyślnymi postami - tutaj nie ma co sie produkować - niech robią co chcą - myślę podobnie jak ty - tylko dokupywać kiedy jeszcze tanio- to wszystko przypomnimy sie niedługo
Ja się nikomu nie będę przypominał jestem z wami od paru dni i to wszystko, co sypnęli odkupiłem dla mnie dobrze niech sypią zacząłem od 2, 50zl i jak na razie skończyłem na 2, 33zl może by jeszcze podsypali po 2, 20zl. Zlecenia od 5 tyś w zwyż to moje biorę wszystko na dołku tylko ślepi nie widza, co tu się szykuje, ale nie ma, co się, rozcząsać, bo przestana sypać od razu mowie ze po 2, 20zl biorę każdą ilość trochę trzeba odleszczyć Jupitera, bo go zamęczą ta ciągłą sypanką a mogło być już 3zl po wzroście ustawiłem kupno 50tys akcji do 2, 58zl, czyli poranny wzrost 2, 5% to mój, ale jak zobaczyłem jak sypia To anulacja i skupowałem wszystko, po 10tys jak leciało zatrzymali się na 2, 40zl i dziś znowu przecena wiec dobrałem nie ma, co się przejmować nerwusami ich kasa i ich decyzja. Ja zarabiam leszcz traci nawet jak będą sprzedawać, po 1zl to biorę wszystko to by było uśrednienie, ale jak ktoś woli sprzedać niż dokupić na dołku to jego sprawa Wig 20 nie powiedział jeszcze ostatniego słowa jak ruszy to Jupiter im pokaże jak się rośnie Skotan i Impexmet przy Jupiterze będą się czerwienic jak mniszki nie wydymki ja to wiem i ty i myślę ze wielu innych tylko z cichca podbierają akcje a tłum sypie na logikę 2, 33zl zamkniecie 2, 40zl max 2, 44zl, kto kupił tanio ten już dziś zarobił 0, 11 grosza, jaki morał kupować jak tanio dają potem odkupią tylko wyżej i tak w kółko Macieja trzymać Gardę panowie, bo jutro znowu odleszczanie!.
Dzięki za rade Remik jak będę w Polsce za X lat to kupie. Tylko tak się zastanawiam czy warto używam polskiego tylko na forach, spróbuj przez 5 lat pisać w innym języku to zobaczysz czy będziesz doskonały, chociaż i to mnie nie tłumaczy a do Polski wracać nie mam zamiaru świat otwarty wszędzie lepiej niż u nas w kraju wiec czy warto?.
Tylko inwestuje na GPW, bo tu można, co roku dobrze zarobić kapitał się pomnaża a gdzie można go pomnożyć, 200% co roku tylko w Polsce i panowie bez złośliwości, bo to nie ma sensu.
potrzebny jest tylko jakiś impuls a prędko się wzrost nie zatrzyma.. i pzdr dla sekala jak zwykle polskie butniactwo wychodzi. sie pytaja i czepiaja. swiat jest duzy i szeroki i kazdy nie robi co chce a tym bardziej mieszka gdzie chce.
Trzymałem papier 3 lata od pp po 0,88 zł + 1 zł nowa akcja ,wychodziłem od 4,60 do 3,20 , po spadku od max na 7 z haczykiem gdy wchodził szczupaczek Moska , nie polecam, wielki gniot chyba że spekulacyjnie na parę dni , które to 2 razy do roku mu się przydażają. W tym czasie inne firmy dały zarobić po kilkaset % i więcej.
ale jupek leci na 1,80zł bez dwóch zdań, kwestia miesiąca/dwóch, kilka razy ostatnio chciał przebić opór ale niestety brakło sił z ostatniego rozpędu, dostał zadyszki, ci co mają kasę i akcje proponuję odczekać i dokupić przy tej cenie (nie kupować teraz), ci co mają pusto w portfelu lepiej teraz sprzedać jak się jest na zysku a potem kupić, w między czasie oczywiście duże wahania, żegnam jupowców i wracam jak spadnie poniżej 1,9zł
Dnia 2009-10-02 o godz. 17:13 ~kratos napisał(a):
> ale jupek leci na 1,80zł bez dwóch zdań, kwestia
> miesiąca/dwóch, kilka razy ostatnio chciał przebić opór ale
> niestety brakło sił z ostatniego rozpędu, dostał zadyszki,
> ci co mają kasę i akcje proponuję odczekać i dokupić przy
> tej cenie (nie kupować teraz), ci co mają pusto w portfelu
> lepiej teraz sprzedać jak się jest na zysku a potem kupić,
> w między czasie oczywiście duże wahania, żegnam jupowców i
> wracam jak spadnie poniżej 1,9zł
Ale nas to nie martwi w ogóle. Dokupimy po 1,8, po 1,6 nawet po 40 groszy dokupię jak będzie się dało :-) Dawcy kapitału mile widziani, zapraszamy.
Jak jupek poda dobre wyniki to prawdopodobieństwo spadku poniżej 2 zł jest bardzo małe. Prędzej urośnie do około 3 zł. W czasie głębokiej bessy prezes pilnował kasy i trzymał na kontach ( prawie 1.60 zł na akcję) i nie zmarnował kapitału , a drobni inwestorzy sprzedawali po 1,2 pare. Pisałem, że to bez sensu sprzedawać ale instynkt stadny był silniejszy. Moim zdaniem przy obecnej cenie jupek jest tani, a to powinno zaowocować na przyszłość.
Dnia 2009-10-03 o godz. 20:41 ~dario napisał(a):
> Jak jupek poda dobre wyniki to prawdopodobieństwo spadku
> poniżej 2 zł jest bardzo małe. Prędzej urośnie do około 3
> zł. W czasie głębokiej bessy prezes pilnował kasy i trzymał
> na kontach ( prawie 1.60 zł na akcję) i nie zmarnował
> kapitału , a drobni inwestorzy sprzedawali po 1,2 pare.
> Pisałem, że to bez sensu sprzedawać ale instynkt stadny był
> silniejszy. Moim zdaniem przy obecnej cenie jupek jest
> tani, a to powinno zaowocować na przyszłość.
3 zł to minimalny zasięg wzrostu. Tyle może być jeszcze w IV kwartale 2009.
Na przyszły rok bliski cel 5 zł.
a wiecie co ja wam powiem?Trzymam jupka od 1,46........i szybko go nie sprzedam,bo jest wart co najmniej jakieś 7-8PLN.....może i będzie tak jak niektórzy pisali po 1,9 wtedy jeszcze dokupie
Z przykroscia stwierdzam ze przes najblizsze miesiace bedzie kiszenie.
moze w grudniu dojdzie do 2,75 ale to max.
mam tego troche, ale ostatni raz...............nigdy wiecej Jupitera.
dojdzie do ............:-) i wtedy sprzedaje.
na razie jestem z Wami w tej niedoli.
A ty skąd wyskoczyłeś ? Z jakiej niedoli.Może z choinki się urwałeś ?.Prędzej chciałoby się tanich akcyjek.Teraz to trzeba być idiotą by pozbywać się akcji .Zwłaszcze przed podaniem wyników za III kw.
Czy Ty nie potrafisz pisac nic innego tylko :nagania, chce tanie akcje ... ?????
Chyba nie...........
Niedoli dlatego ze jestem tu juz od dluzszego czasu ale sie nie udzielam bo nie widze takiej potrzeby.............. dzis jest wyjatek.
Jupiter ma niestety to do siebie ze jaki zrobi 3 kroki do przodu to potem dlugie 2 do tylu..........i trzeba sie z tym pogodzic.
Jezeli Jupiter w tym roku przebije 3,1 - 3,2 to na tym forum przyznam ze bardzo sie mylilem ................ale moim zdaniem maxem bedzie opor na 2,75.
I zeby nie bylo... chcialbym sie mylic tzn. zeby Jupiter w ciagu miesiaca poszedl na 4 zl :-)
Zaskakujące wzrosty będą w najbardziej nieoczekiwanym momencie.
Na pewno nie akurat po wynikach, bo to jest zawsze najbardziej oczekiwany moment.
Pozdrawiam cierpliwych.
pisalem juz kiedys ,ze bez infa lub spekuli nic sie nie wydazy,dlatego to papier dla cierpliwych.mysle ze jeszcze bedzie ciekawie bo jak odpali kci to bedzie odpal.pozdro
dzis to juz raczej nie. zobacz ze nie ma wogole ruchu na tym walorze. jak bysmy chcieli to bysmy zbili kurs we dwojke wymieniajac akcji za jakies marne 30000zł. martwi mnie troche ten marazm na jupiterze. Ale nie oddam ponizej 5zł. pzdr
Ejże goście czy wy myślicie, że jesteście w wirtualnym świecie i macie więcej niż jedno życie? Po 4 czy po 5 to raczej przed 2050 rokiem nie będzie .No chyba, że wartość nabywcza PLN się zmieni i np: bochenek chleba będzie kosztować 7.
Gdyby teraz kosztował 5 zł to nie byłby balonem jakich wiele na GPW (np. izolacja , anti itp.) . Pójdzie w górę jak większość oceni , że już ze wzrostów nie będzie.
Jupiter jest funduszem , a więc firmą, która nie dysponuje własnym produktem. Działalność opiera na inwestycjach w walory innych firm. OK. próbuje dewloperki, ale zdaje się, że robi to w niezbyt sprzyjającym okresie. Ponadto sam oceń perspektywy zaangażowania w np: Ponar(pośrednio FAM).
P.S: Ciekawe jakie są twoje argumenty na dojście kursu do poziomu 5PLN(poza wskaźnikami C/WK i C/Z, które mogą ulec dużym zmianom po ogłoszeniu wyników za 3 kwartał).