• Wyniki rewelacyjne! Autor: ~Morświn [94.254.167.*]
    1. Spółka po trzech kwartałach ma ponad 7 milionów zysku.

2. D tego świetne dane bilansowe:
    a) spadek kwoty zobowiązań
    b) wzrost wartości aktywów trwałych (w tym w budowie) przy jednoczesnym wzroście środków pieniężnych w kasie i na rachunkach.

Firma rozwija się przez duże R! Nie dość, że na bieżąco zwiększa przychody i rentowność to jeszcze finansuje inwestycje w nowe moce ze środków własnych i potrafi przy tym pokazywać wzrost zysku. No ja nie wiem, czego można chcieć więcej od wyników firmy produkcyjnej. Poważanie i bez naganiania, Wyniki są ze złota.
  • Re: Wyniki rewelacyjne! Autor: ~Janet [89.151.42.*]
    BRAWO, tego straszaka usunąć co postawił 40 k na S
  • Re: Wyniki rewelacyjne! Autor: ~saruman [89.25.240.*]
    Chciałoby sie powiedzieć że są "excellent" ;-)
  • Re: Wyniki rewelacyjne! Autor: ~BushyBeaver [83.25.247.*]
    Na szybko, na co jeszcze zwróciłem uwagę:
    -IIIkw Zysk na sprzedaży >4mln zł
    -przepływy pieniężne z działalności oper. >4,2 mln zł
    -środki pieniężne 5,7 mln, prawie równa zobowiązaniom

Nie znalazłem innej tak niedowartościowanej spółki na NC, (a szukam od jakiegoś czasu) . Albo wyceny z kosmosu albo śmietnik.
    Tu naprawdę należy się przynajmniej 1zł.
  • Re: Wyniki rewelacyjne! Autor: ~Morświn [94.254.167.*]
    Niestety polski inwestor indywidualny woli biegać za jakimś spekulantem z medyjów socjalnych niż samemu rozejrzeć się za wartościowymi spółkami. Ostatni przykład - Fintech. Pobiegli tam za spekulantem, który trzeci raz w ciągu kilku miesięcy chciał zrobić pupm&dump, ale tym razem wkroczyła KNF. Wkładali tam miliony bez żadnej refleksji i teraz wiszą na zawieszeniu już drugi miesiąc z TKO -60%. Smutne.
  • Re: Wyniki rewelacyjne! Autor: ~Wlado [212.105.131.*]
    To jest przekonanie że jeśli są dobre wyniki to trzeba sprzedać i uciekać
  • Kupuj plotki . . . Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    sprzedawaj fakty . . .
  • Re: Kupuj plotki . . . Autor: ~Morświn [94.254.167.*]
    Ale wiesz, że takie powiedzonka to są brednie, wiesz o tym, prawda? To są hasełka, żeby wytłumaczyć giełdowe manipulacje wielkich, niedorzeczności współczesnego rynku kapitałowego oraz aby eksperci, analitycy i inni wróżbiarze mogli wytłumaczyć się ze swych nietrafionych prognoz. Jak ci to pomaga to sobie tym świat giełdy tłumacz, gorzej jak ktoś cię jednym tchem będzie pouczał, abyś "nie łap spadających noży, ale inwestuj gdy leje się krew". Hahahaha, oj...
[x]
EXCELLENC 6,82% 0,45 2026-03-25 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.