• obstawiam 2 warianty Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    1 - zjazd na 28,38
    2 - akumulacja na małych przedziałach czasowych ( 5 i 15 m ) która powinna dać wybicie do góry w okolice 30 zł
    A co będzie to będzie - oba warianty mi pasują :)
  • Re: obstawiam 2 warianty Autor: ~Antynagon [217.119.65.*]
    Ja też przewiduję dwa warianty. Bierzesz aż po lewej jajo lub po same prawe. Kurka, trzeci wariant się pojawił, zawsze występujący. Bierzesz aż po obie kule.
  • Re: obstawiam 2 warianty Autor: ~Argon [195.80.135.*]
    jestem ciekaw tej teorii akumulacji 5/15m xd areczku jesteś wyjątkowy, serio
  • Re: Argon Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    tu nie ma byc co ciekawym - pod to dzis kupowalem ze srednia ponizej 28,80 i licze na wybicie a jak zjedzie w dol to bede dalej kupowal pod zaliczke i dobre wyniki, nigdy nie kupuje dla zasady tylko w jakims celu. Jak wykres nic nie pokazuje na wiekszych zakresach czasowych to sie schodzi na coraz mniejsze i szuka jakis sygnalow ktore moga pomoc podjac dycyzje - proste jak drut.
  • Re: Argon Autor: ~Antynagon [46.205.200.*]
    Po same kule arkadiuszowi aż mu łzy z oczu idą:)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.211.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: obstawiam 2 warianty Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    dwa warianty dalej aktualne ......... jak urośnie dziś pod 2 % to zaczynam wywalać bo walor jest jak widać bardzo słaby w pierwszych minutach handlu. Miałem poprzestawiać wszystkie zlecenia wyżej pod 30 zł ale może się okazać że będzie to nieosiągalny zakres przez najbliższe 6 miesiecy. Troche papier jest dziwnie rozgrywany i nie wiadomo czy jakiś duży gracz z niego nie wychodzi czy papier jest zbierany. Obstawiam możliwe dwa warianty - czyli wywalanie albo zbieranie, spadek na 28,7x uruchomi skup a wzrost 29,3x sprzedaż. Jak ma zaczać rosnąć to musi być wyzbierana podaż i będzie rozpęczony popyt która wywinduje kurs w okolicy plus 2 %. Jutro będzie zaczynało się prawdziwe pozycjonowanie ( albo dziś w drugiej połowie sesji ) jedni przy niskim kursie będą skupowali papier a inni wywalali z nadzieją odkupu sporo poniżej wysokości zaliczki. Dla poważnego inwestora asbis nie jest obecnie brany pod uwagę z wielu przyczyn ............ jeszcze nie nadszedł jego czas i nie wiadomo czy kiedykolwiek nadejdzie. Ja mam zamiar z niego wyjść do ZERA acz dopiero wtedy gdy kurs osiągnie daną cenę w danym czasie.
  • Re: obstawiam 2 warianty Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    obroty spadły praktycznie do minimum ........... czyli możliwe wachnięcia w obie strony są bardzo możliwe. Papier jest traktowany obecnie jako śmieciowy ( acz może to być złudne ) podaż robi co tylko chce a popyt znikł ! kazde zlecenie pkc może uruchomić mały wodospad w obie strony.
  • Re: obstawiam 2 warianty Autor: ~hmm [37.109.149.*]
    Aruś znowu swoje, dwa warianty: albo wywalanie albo zbieranie.. nie wiem jak to skomentować, mistrz dedukcji, eureka!! I te perełki - "Papier jest traktowany obecnie jako śmieciowy".. rece opadają, Aruś jesteś ewenementem na skalę światową! Już stałeś się legendą tego forum, pierwsze miejsce dla specjalnych, Hall of Blame!
  • Re: hmm Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ;) pomijam fakt że 90 % osób jest tu udupionych na papierze i się modli o wzrosty a dla mnie nie ma to znaczenia bo mam cześć kasy w akcjach i w gotówce za która mogę sobie kupować akcje na dołkach i zarabiać na nich je sprzedając ;) pomijam kilka osób co kupiło papier po 2 zł i wyżej :) hmm kazdy poważny inwestor zawsze rozważa kurs akcji w obie strony i dlatego nigdy nie wypadnie z rynki i nie straci płynnosci finansowej - ale tu nikt prawie nie mysli realnie a ma gowę w niebie i skowronkach ........ ale to bardzo dobrze bo zawsze trzeba od kogoś tą kasę skasować na koniec dnia i zarobić wypłatę z gpw ;)
  • Re: hmm Autor: ~FromTheHell [46.112.220.*]
    Duzo osob nie jest umoczonych 32 bylo max. Myslisz ,e większość kupowała powyzej 30 ?
  • Re: FromTheHell Autor: arkadiusztoja [217.96.175.*]
    jak kupowali po 29 czy 28 z kawałkiem też są umoczeni ! w tym czasie inne spółki dały zarobić przeszło 100 % - tu jedynie dywidenda trzyma jakiś margines obecnie - ogólnie spółka SYF dla trzymaczy którzy drogo kupili ! 30 zł dla Asbis może za jakiś czas okazać się ceną nie do przebicia a popyt i podaż wywindują cenę na bardziej akceptowalną 27-25 zł
  • Areczek znafca rynku Autor: ~PanAndrzej [37.47.135.*]
    Biedny Areczku
    Ty znasz się na giełdzie jak kura na pieprzu a zysk kilkanaście złotych to dla ciebie Fortuna
    życia
    Zapewniam Cię że 99% ludzi jest tutaj zarobioną po pachy i ty o takim zarobku możesz pomarzyć
    Teraz kurs jest zbliżony do ATH a odejmując kilka dywidendy jest już noweATH
    Znam osoby z dużą ilością akcji rzędu kilkudziesięciu k akcji że średnią 3 -3,5 zł a wziętą dywidendy to kilkanaście złotych z jednej akcji
    Mam w rodzinie osobę co kupiła 10 tys akcji po 10 zł i już dawno jest na plusie
    Sam mam dużo więcej i średnia ok12** zł... czyli w listopadzie będę prawie na zero a akcje kupowane po 8 zł na początek wojny w Ukrainie są już dawno na plusie
    Masz już dolara po 3 zł, WIG 20 po 2000,a NASDAQ poniżej 23 tys??
    Zmień nick na Dyzio marzyciel

• Re: obstawiam 2 warianty Autor: ~Elczapo [83.12.16.*]
    Ty to teraz masz nerwówkę zapewne. Polecam orzeszki.
[x]
ASBIS -3,69% 66,65 2026-05-27 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.