1 - zjazd na 28,38 2 - akumulacja na małych przedziałach czasowych ( 5 i 15 m ) która powinna dać wybicie do góry w okolice 30 zł A co będzie to będzie - oba warianty mi pasują :)
Ja też przewiduję dwa warianty. Bierzesz aż po lewej jajo lub po same prawe. Kurka, trzeci wariant się pojawił, zawsze występujący. Bierzesz aż po obie kule.
tu nie ma byc co ciekawym - pod to dzis kupowalem ze srednia ponizej 28,80 i licze na wybicie a jak zjedzie w dol to bede dalej kupowal pod zaliczke i dobre wyniki, nigdy nie kupuje dla zasady tylko w jakims celu. Jak wykres nic nie pokazuje na wiekszych zakresach czasowych to sie schodzi na coraz mniejsze i szuka jakis sygnalow ktore moga pomoc podjac dycyzje - proste jak drut.
dwa warianty dalej aktualne ......... jak urośnie dziś pod 2 % to zaczynam wywalać bo walor jest jak widać bardzo słaby w pierwszych minutach handlu. Miałem poprzestawiać wszystkie zlecenia wyżej pod 30 zł ale może się okazać że będzie to nieosiągalny zakres przez najbliższe 6 miesiecy. Troche papier jest dziwnie rozgrywany i nie wiadomo czy jakiś duży gracz z niego nie wychodzi czy papier jest zbierany. Obstawiam możliwe dwa warianty - czyli wywalanie albo zbieranie, spadek na 28,7x uruchomi skup a wzrost 29,3x sprzedaż. Jak ma zaczać rosnąć to musi być wyzbierana podaż i będzie rozpęczony popyt która wywinduje kurs w okolicy plus 2 %. Jutro będzie zaczynało się prawdziwe pozycjonowanie ( albo dziś w drugiej połowie sesji ) jedni przy niskim kursie będą skupowali papier a inni wywalali z nadzieją odkupu sporo poniżej wysokości zaliczki. Dla poważnego inwestora asbis nie jest obecnie brany pod uwagę z wielu przyczyn ............ jeszcze nie nadszedł jego czas i nie wiadomo czy kiedykolwiek nadejdzie. Ja mam zamiar z niego wyjść do ZERA acz dopiero wtedy gdy kurs osiągnie daną cenę w danym czasie.
obroty spadły praktycznie do minimum ........... czyli możliwe wachnięcia w obie strony są bardzo możliwe. Papier jest traktowany obecnie jako śmieciowy ( acz może to być złudne ) podaż robi co tylko chce a popyt znikł ! kazde zlecenie pkc może uruchomić mały wodospad w obie strony.
Aruś znowu swoje, dwa warianty: albo wywalanie albo zbieranie.. nie wiem jak to skomentować, mistrz dedukcji, eureka!! I te perełki - "Papier jest traktowany obecnie jako śmieciowy".. rece opadają, Aruś jesteś ewenementem na skalę światową! Już stałeś się legendą tego forum, pierwsze miejsce dla specjalnych, Hall of Blame!
nie potrafisz czytać ze zrozumieniem ;) pomijam fakt że 90 % osób jest tu udupionych na papierze i się modli o wzrosty a dla mnie nie ma to znaczenia bo mam cześć kasy w akcjach i w gotówce za która mogę sobie kupować akcje na dołkach i zarabiać na nich je sprzedając ;) pomijam kilka osób co kupiło papier po 2 zł i wyżej :) hmm kazdy poważny inwestor zawsze rozważa kurs akcji w obie strony i dlatego nigdy nie wypadnie z rynki i nie straci płynnosci finansowej - ale tu nikt prawie nie mysli realnie a ma gowę w niebie i skowronkach ........ ale to bardzo dobrze bo zawsze trzeba od kogoś tą kasę skasować na koniec dnia i zarobić wypłatę z gpw ;)
jak kupowali po 29 czy 28 z kawałkiem też są umoczeni ! w tym czasie inne spółki dały zarobić przeszło 100 % - tu jedynie dywidenda trzyma jakiś margines obecnie - ogólnie spółka SYF dla trzymaczy którzy drogo kupili ! 30 zł dla Asbis może za jakiś czas okazać się ceną nie do przebicia a popyt i podaż wywindują cenę na bardziej akceptowalną 27-25 zł
Biedny Areczku Ty znasz się na giełdzie jak kura na pieprzu a zysk kilkanaście złotych to dla ciebie Fortuna życia Zapewniam Cię że 99% ludzi jest tutaj zarobioną po pachy i ty o takim zarobku możesz pomarzyć Teraz kurs jest zbliżony do ATH a odejmując kilka dywidendy jest już noweATH Znam osoby z dużą ilością akcji rzędu kilkudziesięciu k akcji że średnią 3 -3,5 zł a wziętą dywidendy to kilkanaście złotych z jednej akcji Mam w rodzinie osobę co kupiła 10 tys akcji po 10 zł i już dawno jest na plusie Sam mam dużo więcej i średnia ok12** zł... czyli w listopadzie będę prawie na zero a akcje kupowane po 8 zł na początek wojny w Ukrainie są już dawno na plusie Masz już dolara po 3 zł, WIG 20 po 2000,a NASDAQ poniżej 23 tys?? Zmień nick na Dyzio marzyciel