dwa warianty dalej aktualne ......... jak urośnie dziś pod 2 % to zaczynam wywalać bo walor jest jak widać bardzo słaby w pierwszych minutach handlu. Miałem poprzestawiać wszystkie zlecenia wyżej pod 30 zł ale może się okazać że będzie to nieosiągalny zakres przez najbliższe 6 miesiecy. Troche papier jest dziwnie rozgrywany i nie wiadomo czy jakiś duży gracz z niego nie wychodzi czy papier jest zbierany. Obstawiam możliwe dwa warianty - czyli wywalanie albo zbieranie, spadek na 28,7x uruchomi skup a wzrost 29,3x sprzedaż. Jak ma zaczać rosnąć to musi być wyzbierana podaż i będzie rozpęczony popyt która wywinduje kurs w okolicy plus 2 %. Jutro będzie zaczynało się prawdziwe pozycjonowanie ( albo dziś w drugiej połowie sesji ) jedni przy niskim kursie będą skupowali papier a inni wywalali z nadzieją odkupu sporo poniżej wysokości zaliczki. Dla poważnego inwestora asbis nie jest obecnie brany pod uwagę z wielu przyczyn ............ jeszcze nie nadszedł jego czas i nie wiadomo czy kiedykolwiek nadejdzie. Ja mam zamiar z niego wyjść do ZERA acz dopiero wtedy gdy kurs osiągnie daną cenę w danym czasie.