Dnia 2025-11-09 o godz. 22:48 ~Magik napisał(a): > Liczba komentarzy na Steamie wg. stanu na dziś 6860 > > Przekłada to się na : 44 097 766 zł netto i 56 672 410 zł brutto zysku. > > Dodając dotację: 26 900 000 zł mamy ciekawe dane... > > uppp uppp uppp
ale jakiego zysku skoro gra kosztowała 30mln usd po średniej 4.3zł za 1 usd?
Dnia 2025-11-11 o godz. 23:13 ~Jaa napisał(a): > jest po premierze 2 msc,gra będzie zarabiać nie jest to jednorazowy zysk.sprzedaz ma się całkiem dobrze, zyski to nie tylko Cronos
To Cronos to zyski? Ciekawe rzeczy tu piszecie, a ja biedny myślałem ,że 50-60mln minus 100-120 mln daje straty i nic nie wskazuje ,żeby to wyszło na plus wcześniej niż w 2028 roku. Zwłaszcza biorąc pod uwagę,że prace nie zakończyły się przy premierze. Przykro mi. Chciałbym,żeby było inaczej,ale Blo póki co nie dołączy do grona spółek zarabiających na własnych grach. Czekamy na kolejną premierę w okolicach 2030
O , jest i domorosly księgowy. Żebys się nie zdziwił jak wejdzie amortyzacja kwartalna na 8-10mln na najblizsze3- 4 lata. @Inwestor bazuje na informacji ze spolki , a wy na czym bazujecie? Na marzenisch i kłamstwach innych naganiaczy? Hehehe
O jest domorosły cinkciarz co przelicza koszty Cronosa z $ na złotówki i z powrotem po wydumanych kursach żeby podwoić sumę. Coś ostatnio nadaktywny jesteś. Czyżby jakieś dobre info się szykowało, że znowu ból dupy nie daje Ci spać. To co według Ciebie wydawali kasę i nie wykazywali tego w raportach?
Pochylę się , bo mam litość dla upo
Śledzonych. Koszty projektu w trskcie prac nie wchodzą w koszty bieżących okresów tylko w rozl.m-okr i dopiero po wejściu do sprzedazy przechodzą na konto wnipów i są amortyzowane. Ty naprawdę nic nie wiesz. Myślałem , że udawałeś. Lepiej zagraj w lotto hehehe
To zależy jak do tego podejdzie spółka "Rozliczenie kosztów w okresie ich poniesienia: Koszty, które nie spełniają kryteriów prac rozwojowych, są ujmowane jako koszty okresu w momencie ich poniesienia. Jest to często korzystniejsze rozwiązanie, gdy produkcja gry jest długoterminowa, ale nie do końca opłaca się traktować jako WNiP. " Ale Ty chyba w ogóle nie jesteś zorientowany, że gra Cronos była robiona dla Take-Two za pracę nad którą Bloober otrzymywał kasę. Czyli według Ciebie kosztów nie księgowali tylko dochody? Ty w ogóle orientujesz co się tu dzieje? Mówiłem Ci żebyś nie pił wódki bo bólu dupy tym nie wyleczysz.
Dnia 2025-11-13 o godz. 12:10 ~Joo napisał(a): > To zależy jak do tego podejdzie spółka "Rozliczenie kosztów w okresie ich poniesienia: Koszty, które nie spełniają kryteriów prac rozwojowych, są ujmowane jako koszty okresu w momencie ich poniesienia. Jest to często korzystniejsze rozwiązanie, gdy produkcja gry jest długoterminowa, ale nie do końca opłaca się traktować jako WNiP. " Ale Ty chyba w ogóle nie jesteś zorientowany, że gra Cronos była robiona dla Take-Two za pracę nad którą Bloober otrzymywał kasę. Czyli według Ciebie kosztów nie księgowali tylko dochody? Ty w ogóle orientujesz co się tu dzieje? Mówiłem Ci żebyś nie pił wódki bo bólu dupy tym nie wyleczysz.
Kolego @jooo polecam się douczyć , a nie pytać chata gpt . Widać nie poświęciłeś nawet godziny na czytanie raportów bloobera. Zamiast przeklejać te rewelacje AI polecam wziąć do ręki pierwszy lepszy raport swojej ukochanej spółki i zajrzeć do odpowiednich rubryk, bo się ośmieszasz.
podpowiem: wypatruj kwoty 118mln zł. Kiedy już ją znajdziesz i zrozumiesz ,co znaczy, to wtedy zrozumiesz,że mówienie o Cronosie ,że kosztował 50mln zł to brednie. Nie zapominajmy o 20-30mln zł na marketing. Jeśli znałbyś branżę choć trochę to wiedziałbyś,że sam Gamescom kosztował >5mln.
Cytat z AI pomógł Ci zrozumieć że koszty produkcji można różnie księgować czy nadal będziesz bezmyślnie przytakiwał Faktowi vel Cinkciarz? Przy tej twojej kwocie 118 mln. widzisz słowo Cronos? Ty też nie wiesz, że produkcję tej gry finansowało Take-Two? Jedyny bezpośredni koszt Cronosa jaki można znaleźć w raportach to 12 mln $ kredytu jaki Bloober wziął na spłatę Take-Two i marketing tej gry. Reszta to wasze imaginacje.
Dnia 2025-11-13 o godz. 19:03 ~Joo napisał(a): > Cytat z AI pomógł Ci zrozumieć że koszty produkcji można różnie księgować czy nadal będziesz bezmyślnie przytakiwał Faktowi vel Cinkciarz? Przy tej twojej kwocie 118 mln. widzisz słowo Cronos? Ty też nie wiesz, że produkcję tej gry finansowało Take-Two? Jedyny bezpośredni koszt Cronosa jaki można znaleźć w raportach to 12 mln $ kredytu jaki Bloober wziął na spłatę Take-Two i marketing tej gry. Reszta to wasze imaginacje.
Obawiam się ,że to twoja wyobraźnia pracuje i uzupełnia potężne luki w wiedzy. No nic, przekonasz się niebawem. Na razie na koniec I półrocza bilans, czyli środki pieniężne plus należności odjąć zobowiązania = ponad 40mln zł. na minusie Premiera Cronosa zasypie tę lukę w 60-70%,ale środków na kolejną produkcję tej wielkości lub nawet porównywalnej po prostu nie będzie. Wracamy zatem do punktu wyjścia , czyli roku 2020.
Widzę że Twoja wiedza o tej spółce jest zerowa. Zapytaj AI o projekt F to może się coś dowiesz. Ten projekt ma być dużo wiekszy od Cronosa i jest już mocno zaawansowany a jego premiera w przyszłym roku. Mają jeszcze kilka innych projektów. Uzupełnij wiedzę:
https://ir.blooberteam.com/2025/10/09/bloober-team-ujawnia-aktualny-kalendarz-wydawniczy-swoich-projektow/
Hahahaha oplułem się kawą. Hehehe Tutaj macie niezłą wyobraźnię. Aż mam ochotę was zglosić do Knf. Projekt F to popierd..ka kilka x mniejsza od chita vel peak 1/4 Infection free zone hehehe