No i w końcu doczekaliśmy się tego na co dlugo czekaliśmy czyli klasyczne wybicie ze strefy konsolidacji i trójkąta zwężającego się. Przed tygodniem pisalem, że skrzyżowanie się dwóch linii (jedna trendu spadkowego i druga rosnąca wsparcia) powinno przynieść pozytywne rozstrzygnięcie i to nastapiło. Tygodniowy wzrost (+7,81%) pozwolił na pokonanie poprzednich szczytów i bardzo wyrażnym wzrostem obrotów. Na wykresie świecowym utworzyła się dość duża biała świeca. Wszystkie wskażniki aż kwiczą pozytywnie i dają jasne sygnały kupuj. Pokonane wszystkie szybkie średnie kroczące. Teraz pewnie idziemy na pierwszy silniejszy opór na poziomie 0,30zł ale myślę, że przystanek będzie krótki i przebijemy się ponad ten opór. Polecam wykres tygodniowy: https://imgur.com/a/UVJM88O
Tu jeszcze wykres dzienny z piękną białą świecą potwierdzoną wzrostem obrotów i pokonaniem poprzednich szczytów. Wszystko książkowo na KUPUJ. Zakres zasięgu ruchu wzrostowego w perspektywie kilku miesiecy oceniam na minimum 1zl choć skłanialbym się na poziom ok 1,30-1,50zł ale warunek taki że musi zostać pokonany poziom 0,30zł z towarzyszeniem silnego wzrostu obrotów tzn. duzi gracze i spekuła wejdą i zaczną kupować suże ilości po wyższych cenach. Jeśli pokonamy poziom 0.30zł a nie mam co do tego ŻADNYCH wątpliwości to już więcej nie będę zamieszczał tych analiz i powyższa jest ostatnia (chyba). Komentowanie silnych wzrostów może być trochę niebezpieczne bo jeśli ktoś siębędzie kierował tymi analizami i sprzeda po 1zł a cena wystrzeli na 2zł to może mieć żal (w sumie fajnie by było). Polecam wykres dzienny: https://imgur.com/a/F8iPBeV
Rcicho, chcę Ci podziękować (a mogę też chyba napisać, że w imieniu wielu użytkowników tego forum) za to, że zamieszczałeś analizy techniczne kursu Hub.Tech. To, co też trochę "podskórnie" przeczuwaliśmy pokazywałeś nieraz na wykresach i jak się okazało miałeś rację.
A przede wszystkim (i to niezależnie od tego, co faktycznie dalej stanie się z kursem), to chcę Ci podziękować, a może nawet bardziej pogratulować, że nie dałeś się zbić z tropu tej naszej kukiełce forumowej, która nie ma za grosz moralności ani empatii (no i żyje ESPI sprzed kilku lat) a najchętniej by widziała porażkę wszystkich tutaj forumowiczów osiągając być może wtedy zadowolenie. Tyle na ten temat.
I jeszcze chcę napisać, że przyznaję Ci całkowitą rację, że jeśli faktycznie w najbliższych dniach utrwali się średnio- lub długoterminowy trend wzrostowy, to nie warto już zamieszczać wykresów AT. Może ona zmylić, może podpowiedzieć spekule, na jakich poziomach potencjalnie chcielibyśmy akcje sprzedawać, może rodzić jakieś niepotrzebne niesnaski na forum. Ostatecznie może spowodować też, że ktoś będzie czekał na zadany, przewidywany poziom a kurs nigdy tam nie zajdzie i w najgorszym razie ta osoba nawet nie zarobi. Sądzę, że każdy powinien trochę prześledzić zachowanie kursu niektórych spółek z NewConnect i wyciągnąć różne wnioski, wziąć pod uwagę także to, w jakiej sytuacji teraz znajduje się Hub.Tech. W odróżnieniu od stanu, w jakim spółka była kilka lat wcześniej (tak, to kukiełka forumowa tym żyje akurat). Ale czasy się zmieniają, świat idzie do przodu. Hub.Tech także. I m. in. pod to kurs będzie rosnąć. No, jeśli faktycznie trend rosnący się ukształtuje. Wszak to NewConnect. Różnie jeszcze może być.
Jednak, czy Ci, którzy zbierali akcje już od długiego czasu (nie tak jak ja - dopiero od kwietnia tego roku), robili to tylko dla własnej satysfakcji ? Czy może jednak dla zarobku ? Jakiego (szacunkowo) zarobku ?
Pytania do próby samodzielnej odpowiedzi...
Pozdrawiam i zysków życzę (w dalszej perspektywie). Wam i sobie oczywiście :-)
Jedynym zagrożeniem dla wzrostu kursu Huba i większości innych akcji widzę w sytyuacji na Wall Sreet. Niby jest dobrze ale utworzyła się wyspa wyczerpania czyli odwrotu oddzieloną na wykresie dwoma czerwonymi liniami. Wykres: https://imgur.com/a/bBZwX3a
quest i prawidłowo. Wzrsot może być bardzo solidny po tak długiej i wyczerpującej konsolidacji (wymęczeniu) i odebraniu akcji od słabych rąk. Hutech to jedna z najbardziej niedowartościowanych spółek na rynku o zdrowych fundamentach i soldnych zyskach. Wiadomo, że cena akcji zmierza od skrajnego niedowartościowania aż do skrajnego przewartościowania.
Też mi się wydaje, że dziś raczej będzie "płasko" chociaż tym razem arkusz skumulowany wskazuje 1mln akcji do poziomu 49 gr, z czego górne widły (34.8 gr) dla 550 tysięcy akcji. Trochę pusto jak na standardy w ostatnich miesiącach.
Książkowo spółki o stałych zyskach kwartalnych powinny oscylować w cenie CWK 2.5 czyli ok cztery razy drożej niż dziś 1.2 zł . Gdyby chcieć przewartościować znacząco to dwa złote też jest realne szczególnie że to jest new connect. Minusem jest brak espi ma tej spółce to nie tylko minus ale również hamulec kursu .
Rcicho trudno zarzucić coś jeśli chodzi o wykresy. Tyle, że tu się te wykresy często nie sprawdzały. Jeden dzień +5% jeszcze o niczym nie świadczy zwłaszcza, że jesteśmy przed wynikami. Tu potrafiły być duże wzrosty przed wynikami, a po wracało do punktu wyjścia. Choć wyniki były coraz lepsze, więc na logikę nie powinno tak być.
Za chwilę samo poleci, spółka ma powtarzalne wyniki, rozwija się, zdobywa nowe rynki, rozbudowuje potencjał produkcyjny. Buduje silną markę kosmetyczną. Nie ma takiej opcji aby w drugim terminie utrzymać obecny kurs, cierpliwości.