Dnia 2026-01-21 o godz. 12:34 ~płotka napisał(a):
> Jak na moje to też nie jest podaż tylko celowe blokowanie kursu.
> Jak patrzę to te batony nie są w pełni zbierane tylko od początku tygodnia się częściowo przesuwają powolutku od 0.2560 na aktualne 0.2600. jaki sens to nie mam pojęcia... Ktoś kto wystawia 10k akcji po 0.2560, a potem przesuwa zlecenie na 0.2580 będzie urobiony na całe 20zł... Ja w tym sensu nie widzę, no ale może gdzieś tam ktoś się cieszy, że ugrał paczkę fajek i browarka dodatkowo :D
>
> Obecnie można równocześnie jednym zleceniem i to takiej płotki jak ja wciągnąć tego stopera jak i jednym zleceniem PKC na 20k akcji zepchnąć kurs z powrotem na 25 gr :)
> Na tej spółce przy takiej płynności jak teraz niestety każdy może się bawić w animatora. Tu nawet spółdzielni nie potrzeba, ani trzech muszkieterów z rodziny P.
>
Mnie się też tak wydaje. Od dłuższego czasu tu nie ma żadnej prawdziwej "gry rynkowej". Same spekulacje i zabawy kursem.
Uważam, ze prędzej czy później zacznie się ten kurs zachowywać bardziej "znośnie". Inaczej bym nie miał akcji tej spółki.
Jednak na razie spokojnie sobie czekam, gdyż nie uważam, żeby to był ten okres już na wzrosty.
Przy czym nie mam na myśli gry właśnie jak przedmówca wspomniał "o paczkę fajek" :-) Ani nawet o elektryczny rower czy coś w tym guście :-) Także nie piszę o wzrostach o kilka(-naście) procent.