• CZYTAĆ INFO Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/8,853424.html

Jest pięknie :)
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: raf-24 [213.158.199.*]
    o co kaman Jakubas najpierw sprzedał papiery Ponaru a teraz kupuje Ponar Wytłumaczcie mi to ????
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: adamsp [85.222.38.*]
    Macie rację Towarzyszu !

Niebawem odlot ! ;)))

Kto nie wsiadł niech rezerwuje bilet jak najszybciej ....

Kto boi się latania, oddawać ! - mój sktromny woreczek już nadstawiłem ;)

Pozdr
    AdamSP
    na forum ponaru przeczytałem bardzo ciekawe spostrzeżenie - POLNA chce kupić akcje i aktywa a nie całą firmę a to wzmocni POLNĄ a osłabi PONAR ( zemsta Jakubasa )
    czy nadchodzi moda na stajnie Jakubasa ??!!
    Co moze jeszcze ze stajni wyskoczyć -Propozycje ??!!
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    pamiętaj, że w stajni są różne konie, mogą zdarzyć się też chabety - sztuka, to wytypować czarnego konia, zanim inni go zauważą...
    a co myślisz o poprzednim wpisie czy Jakubas chce pociąć PONAR na kawałki ??
    o, nad tym będę musiał się dopiero zastanowić, bo nie znam za bardzo tematu ;)
    a raczej BĘDZIEMY musieli wszyscy to przeanalizować - bo dopiero wiedza zbiorowa zapewnia minimalizację pomyłek w przewidywaniach :)
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Racja :) Teraz to bardzo dokładnie przeanalizujemy i wtedy można powiedzieć więcej na ten temat. Na wstepie uważam jednak, że to POLNA jest w lepszej sytuacji niż PONAR w końcu to Jakubas kupuje część Ponaru, a więc "rozbudowuje" firme i umacnia jej pozycję.
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: ~REDGRAW [89.161.15.*]
    Witam
    Doczekalismu sie ruchu w górę. :)

Co do Ponara to odpowiem Wam, bo siedzę od dawna mna niej z różnymi przerwami.
    Odpowiedź leży :
    po co Jakubas odsprzedał ze stratą akcje - za zgodę na fuzję
    wyjęcie hydrauliki - jest dla polnej bardzo opłacalne - bardzo dobry zakład i bardzo dobry ruch, poczyniony przez Jakubasa
    Ponar ma spółke amerykańską , na razie nie konsolidowaną , KCI wyciągnie z tamtąd kasę . Popatrzcie co zostanie z holdingu ... akcje (spółka wydmuszka) i FAM do upłynnienia oraz relpol z obligacjami IDMSA (doją ich z kasy). Sprzedając samę hydraulikę już kci odzyskuje kasę a dodatkowo zarobi resztę .
    Pozdrawiam Wszystkich
    Dzięki bolo za gołąbki
    dzięki Redgraw za informacje - są bardzo cenne:)
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: ~coly [83.26.199.*]
    witam wszystkich po krótkiej przerwie :-)
    podali info w środku sesji ? nie dziwi was to ? czyżby zmiana polityki informacyjnej firmy ? no no no ....
    a może chcieli ubrać kogoś w Ponara po tej cenie?
    Info musiało się ukazać, dwie spółki giełdowe- to nie przypadek.
    Ubieranie w ponarze? nie sądze jeszcze za wcześnie, ale kiedyś pożenią ludzi z tymi akcjami ;)

Coś dam Wam do myślenia :
    - niedawno ujawnia się nowy investror
    - brak ustosunkowania się Jakubasa do do tego infa
    - teraz przejecie
    myslę że dojdzie do skutku, nie po to była jego obecność w ponarze, chytry lis

Polna bedzie niezłym holdingiem :-) i cena bedzie też odpoowiednia wyższa niż w ostatniej hossie
    pozdr.
    ps. dużo powie nam kurs akcji w najblizszym czasie- czy to nie był strzał spekulacyjny
    co Ty chłopie możesz wiedziec o ponarze ... o wiaderku i jego holdingu.. i jego bajkach. pomyśl logicznie była hossa zgarnął 150 mln i poszło to w siną dal.. a zostało 36ml akcji policz ile by musieli wykazać zysku by ludzie uznali że ponar nie jest bankrutem, na dno ciągną kredyty , odpisy. Ciężko przy takiej ilości akcji ciągnąć w górę ... niestety to szczera prawda.. i bolesna ... ubrać ubiora ale w swoim czasie a najwierw wyprzedadzą co się da ... a jest tego nie mało to że było kiedyś tam tyle nie oznacza że będzie i w dodatku wtedy ciągnął wiaderek i spółdzielnia do góry ... popatrz na wykresy
    treśc o ponarze skierowana do osoby o nicku "ja"
    a, teraz dopiero przeczytałem Redgraw Twój drugi post o Ponarze napisany do "ja"...no, to wszystko się zgadza ;)
    Redgraw (i przy okazji posty dalej "ja"), nie odbierzcie tego źle - napisałem o tym ubieraniu w Ponar w związku ze zdziwieniem "coly'ego" o info w ciągu dnia - a to się dosyć często zdarza, żeby wykorzystać emocje - info: Polna wchodzi w Ponar...etc... a po przemyśleniu na chłodno okazuje się, że w stajni jeden coraz mocniejszy koń (Polna) będzie niedługo wyssiewała krew z innego, słabnącego konia (Ponar) - nie oznacza to od razu zwały na tym drugim, ale patrzmy kompleksowo - Polna, która ma już w tej chwili rewelacyjną kondycję umocni się przez to jeszcze bardziej, kosztem właśnie Ponaru - chyba, że czegoś jeszcze nie rozumiem, to przepraszam posiadaczy akcji Ponar ;)

jeśli dobrze myślę, to efekt tego będzie taki, że Ponar jutro skorekci, a Polna przekroczy 19 zł
    Nie sadzę by się coś skorekciło mocno, na tym i na tym jest spekuła ... już ale mogę się mylic ;)
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: ~pijok [83.22.176.*]
    Nie było mnie ....i dobrze............
    w końcu to poniedziałek .............
    Polna jak zwykle leciutko w górę , mogło być przecież już dzisiaj 25...................:)))
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: ~ja [83.9.243.*]
    Smieszni są nasi inwestorzy na Ponarze.Mówia o ubieraniu w akcje przy kursie 2,5.Nie badżcie smieszni,ta spółka uwzględniajac pp była kiedyś po 32zl,a wy mowicie o ubieraniu.Zastanowcie się,bo jeśli będzie ubieranie to na pewno nie na tych poziomach.
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: ~amayo [213.134.179.*]
    To Polna jest spółką przejmującą i nie ma nic do stracenia. Jeżeli due diligence wykaze ze warto zainwestowac w Ponar (chociaz Ponar to pojecie wzgledne- dokladnie chodzi tutaj o czesc produkcyjna Ponaru) to wokol Polnej stworzy sie silna grupa przemyslowa. Jezeli natomiast Ponar jest totalna wydmuszka (finansowo juz sa , natomiast produkcyjnie kto wie) to podziekuja i poszukaja innej okazji do akwizycji. Mysle ze ryzyko zwiazane z ewentualnym odejsciem od planu przejecia do kursu spolki to 10% po stronie Polnej i 90% po stronie Ponaru. Polna jest spolka fundamentalnie dobra a jej obecna wycena jest ponizej realnej wartosci. Z pary Polna/Ponar wybieram zatem ta pierwsza. Polna jest perelka, niektorzy na tym forum wiedzieli to juz wczesniej :D
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: MO14000 [85.89.173.*]
    W pełni podzielam zdanie Amayo. Siła przetargowa Polnej jest zdecydowanie wyższa, i to właśnie Polna rozdaje tutaj kary.
  • Re: CZYTAĆ INFO- renta Autor: ~Szczun z landu [83.23.39.*]
    Nara akcjonariat. Z przyjemnością donoszę, że zdążyłem z rentą, a właściwie mój listowy. Teraz już licze na wzrosty, skoro siedze w tym pociągu. Przeglądaliście już sytuacje techniczną? Ze wszystkimi współczynnikami jest poprostu dobrze. Przy odrobinie szczęścia na giełdach czaczniemy sie bujać przy 24-25 złotych, a później kto wie, no chyba, że barwy minionej epoki zdominują giełdy. Teraz czekam ze swoim listowym na dwie spółki: Centrozap i Budopol- niby nic, ale coś mi mówi, że niebawem zadziwią. No i jeszcze jedna moja rodzima - kochana "Dyskobolia" - myślę, że wbrew wszystkiemu pora już powtórnie w nią wchodzić. Może nie tak jak ostatnio na 100%, ale na jakieś 40%. A pisze to jako "szczun z landu". Szacuneczek dla wszystkich i spełnienia snów.
  • Re: CZYTAĆ INFO- renta Autor: bolo7 [89.78.121.*]
    Szczun z landu, mówiłem Ci, żeby brać po 14 z hakiem... teraz może urosnąć tylko 1 zł z hakiem i stanie jak wryte...
    chyba, że "grube ryby" mają już pełne worki, ale nie sądzę, szczerze powiedziawszy; przeciągną minimum przez 2, 3 tygodnie akcjonariat, żeby jak najwięcej ludzi wysypało się właśnie przed 20-ką - a będą oddawali bez problemu po paru dniach posuchy, bo dla niektórych to już będzie 100% zysku! a dla większości kilkadziesiąt % zysku w krótkim czasie!
    ale nie próbuj wysiadać, bo Polna może ruszyć potem "ni stąd, ni zowąd" i w kilka dni może być "3" z przodu...
  • Re: CZYTAĆ INFO Autor: egon22 [78.8.234.*]
    To info to tylko zamierzenia ,nieskonsumowane..............
    zgadza się, egon masz rację, bo jak będą skonsumowane, a dodatkowo w tym czasie akcje Polnej dojdą do swojej wyceny fundamentalnej, to w sumie będzie minimum 70 zł za akcje, a dopiero potem ruch spekulacyjny na wyższe poziomy;
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.