Każdy widzi gołym okiem, że na tym forum od wielu tygodni nasiliło się masowe pisanie zupełnie nonsensownych postów. Zero konkretów, tylko straszenie, a co będzie jeśli to, a co będzie jeśli tamto, soczysta czerwień, czy jesteście gotowi na wodospad, mocne sprzedaj, itp. hasła. Masywny zalew pustych postów mające na celu straszyć i zniechęcać. Ilość tego zadziwia.
Jedynymi osobami które podają jakieś surowe dane i wklejają źródła to Realista, Jo, Transek. Co ciekawe wszyscy są inwestorami i są prowzrostowi tutaj.
Panowie gratuluję wytrwałości w pisaniu wartościowych postów. Jak jeden z Was pisze : prawda jest powolna ale absolutnie pewna.
Wszyscy - łącznie z tą bezimienna masą zniechęcających - wszyscy wiemy że ten wątek prędzej czy później zostanie odkopany. Wtedy kropki połączymy bez problemu. A teraz bezinteresowni zniechęcacze martwiący się szczerze o to żeby przypadkiem nikt tu nie kupił (poza Wami) tych akcji - do roboty! Wiecie że czas Wam ucieka . . .
Jestem inwestorem i nic nie sprzedaję. A w ostatnich miesiącach dokupiłem. Serdecznie pozdrawiam. :)
Werka, biedoto.....Mikołaj przecież nie zachwala PKPC w tym poście; podzielił się spostrzeżeniem o potoku bezsensownych wątków i wypowiedzi, które każdego dnia produkujecie :)
miesiąc temu ponoć sprzedałaś i naprawdę na zdrowy rozum powinnaś ograniczyć swoją obecność tu, bo niby po co ona?
Ja też jestem longiem na papierze - to wcale nie znaczy że trolluje prowzrostowo. Nie uważam też, że początek kupowania tych akcji przeze mnie ponad 2 lata temu był dobrą decyzją, bo na czymś innym moglem zarobić dużo pieniędzy w tym czasie, a tu jestem jedynie na niewielkim plusie. no ale ja jestem tu jednak inwestorem i nawet złą decyzję z przeszłości, trzeba sobie umiejscowić w czasoprzestrzeni - uważam jedynie, że o ile tylko trend spadku udziałów w rynku został zatrzymany (wrzesień to bardzo mocna zmiana, na razie to jednak jeden miesiąc), a zdarzenia dotyczące układu będą pozytywne, to szybko zobaczymy to na kursie akcji....nie wiem czy za dzień czy miesiąc, nie obstawiam też na ten moment poziomów cenowych (choć analiza techniczna pewne zasięgi pokazuje), życie zweryfikuje.
Wgl nie ruszają mnie też te waszej bandy klozetowe tytuły wątków o kolejnych spadkach kursu itd; to wszystko na razie nie zmienia zasadniczo sytuacji. kolejny dzień na minus 1% czy na płasko, who cares? Na razie wróciło do poziomu z którego odpaliło miesiąc temu po wynikach, kiedy to odpaliło bez powodu. Jestem akcjonariuszem ale pisałem że wyniki Q2 były bardzo słabe i jedynie ruch na rezerwach sprawił ze były pozytywne. Operacyjnie było źle. Za takie pisanie zaatakowały mnie trolle wzrostowe, wrzucając mnie do wora klozetowych dziwadeł....a ja po prostu trzeźwo interpretowałem fakty.
Ale za długo tu już. Idź werka grabić liście; wszedzie mokro i ciepło, to może idź na grzyby (pewnie gąski pokażą się); jesli nie jesteś opłaconą kosmitką, to nie powinnaś tu chyba pisać, bo niby z jakiego powodu?
Tu są prowzrostowi naganiacze, którzy kupili jakoś przed pandemią po 20-40 zł i liczą tylko na zwrot inwestycji. Bardzo złe zachowanie bowiem trzeba umieć sprzedać że strata i kupić wartościowe, przecenione spółki. Wycie na forum i pisanie bzdur o wzrostach jest nieprofesjonalne. Druga rzecz to dywersyfikacja, która dałaby zwroty nawet z pkpc w portfelu rzędu 300% od pandemii.
ale ty nic nie rozumiesz :) co cie obchodzi, jeśli ktoś chce być posiadaczem ułamka narodowego championa w Cargo? Dlaczego martwisz się stopą zwrotu w moim portfelu? to się kupy nie trzyma po prostu.
paru naganiaczy wzrostowych tu jest (łatwo się im też narazić, pomimo że jest się zainteresowanym wzrostem kursu), ale to się ma nijak do tego rynsztoku, który robicie "altruistycznie" wy, spadkowe trolle.
wysyłałem Cię na dwór, ale tam mokro....może ty weź i jakieś ciasto upiecz; teraz są najlepsze jabłka, to może szarlotka? zjecie z innymi trollami to wam poziom żółci się unormuje :)
czyścicielu...co ty masz za problem ze mną? że nie naganiam? może tylko poczułeś się dotknięty określaniem przeze mnie niektórych forumowiczów trollami wzrostowymi? a nie wymieniałem przecież o kogo chodzi :)
A...i jedno jeszcze - nigdy nie używałem innych nicków i tylko dlatego żeby tak zostało, nie zmieniam realisty na inny......w przeciwnym razie zmieniłbym, żeby ktoś, nie daj Boże, nie mylił mnie z tobą :)....staram się też swój nick zawsze pisać z małej litery, żeby podkreślić moją skromność.
ja tu też jestem na forum okresowo tylko; nadejdzie taki moment, że znowu zniknę na jakiś czas, bo inne sprawy mnie odciągną. Będę wtedy wracał tylko przy jakichś wydarzeniach korporacyjnych i może czasem przypomnę też ze na razie Zarząd nie proponował nigdzie redukcji zobowiązań układowych :).....poza tymi wewnątrz grupy PKPC, ale w tym przypadku to tylko nie przelewanie z jednej do drugiej kieszeni.
Noga na nogę i przyglądam się kłótniom longów, gdy kolejny rok kurs nie wzrósł, mimo trójkątów, filiżanek i innych dziwnych kształtów widocznych na wykresie :))