Powództwo o uchylenie uchwały (art. 422 Kodeksu spółek handlowych) można wnieść w ciągu miesiąca od dnia otrzymania wiadomości o uchwale, więc niedługo okaże się, czy są już dogadani ponad głowami mniejszościowych.
Pozew już wniesiony... Komunikat od dawna jest ale co tam skompromitowanemu trollowi zależy... Dalej szuka naiwnych frajerów pośród śmiejących się z niego inwestorów indywidualnych i dla jaśniePana się pochyla... Pozdrawiam rozbawionych tym jękiem rozpaczy trolli :)
Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz, albo bezczelnie kłamiesz. Owszem, pozew został wniesiony, ale na uchwałę nr 17 Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Grenevia S.A. z dnia 9 czerwca 2025 roku. Na uchwałę nr 3 WZA (w sprawie: podziału GRENEVIA S.A. przez wyodrębnienie, wyrażenia zgody na plan podziału GRENEVIA S.A. i przeniesienie części jej majątku na FAMUR S.A., wyrażenia zgody na proponowane zmiany statutu spółki FAMUR S.A. oraz wyrażenia zgody na obniżenie kapitału zapasowego GRENEVIA S.A.) został na razie wniesiony jedynie sprzeciw, nie ma informacji o ewentualnym złożeniu pozwu do sądu.
…a najlepsze są te zielone łapki w górę pod jego komentarzem. Ciekawe, czy sam siebie plusuje, czy już ma tylu bezrefleksyjnych wyznawców, którzy mu ślepo zawierzyli i twarde fakty nie mają dla nich żadnego znaczenia.
Bajka… Już cztery łapki w górę. Cytuję: „Pozew już wniesiony... Komunikat od dawna jest ale co tam skompromitowanemu trollowi zależy... Dalej szuka naiwnych frajerów…”. Wzywam plusowiczów, jak i jego samego: Wskażcie ten komunikat o pozwie, na który się powołuje.
Tylko po co się spierać, kto tu jest mądry a kto nie. To jest forum o Grenevii a nie o Was.
"Powództwo ... można wnieść w ciągu miesiąca ..., więc niedługo okaże się, czy są już dogadani ponad głowami mniejszościowych."
Ale dlaczego niby wniesienie lub nie wniesienie powództwa ma być jakimś świadectwem o dogadaniu lub nie. Może wniosą, może nie wniosą. Sądzę, że fundusze mają dział prawny dobrze obsadzony ludźmi, którzy się na tym znają. Jeśli naprawdę jesteś lepszy od tych prawników, to - szacun. Ja nie znam się na prawie lepiej od nich, więc nie będę ich decyzji oceniał.
Sprzeciw funduszy, jako akcjonariuszy mniejszościowych, do uchwały tej czy innej to po prostu gra między akcjonariuszami. Ich prawnicy rozstrzygają. w którym miejscu i jak chcą lub nie chcą przeszkadzać większościowemu i czy wnosić jakiś pozew czy nie.
Dla mnie jest tak, jak to już wielokrotnie tu opisywałem. Nie boli mnie, czy coś robi sama Grenevia, czy Famur. Jeśli zarząd chce z Grenevii zrobić spółkę holdingową, to ok. Jeśli Famur ma zyski, to są to zyski właściciela Famuru. Famur to Spółka Akcyjma, więc właścicielami Famuru są jego akcjonariusze. A liczba akcjonariuszy, czyli właścicieli Famuru jest równa 1 i tym jedynym właścicielem jest Grenevia. Zyski Famuru to zyski jego właściciela, czyli Grenevii. Zresztą dotychczas też większość zysków na poziomie skonsolidowanych pochodziła z Famuru.
Idealne podsumowanie: „Tylko po co się spierać, kto tu jest mądry, a kto nie. To jest forum o Grenevii, a nie o Was”. Pełna zgoda. Nie rzucaj jednak koła ratunkowego kłamcy i manipulantowi. Wielokrotnie wzywałem go do wskazania moich wypowiedzi, w których – jakoby – twierdziłem, że spółka jest nic niewarta, jego „50 groszuf” i trzeba się jak najszybciej pozbyć jej akcji – w odpowiedzi jedynie kolejne inwektywy i rymowany przekaz dnia. Czas, by stanął w prawdzie i wskazał na komunikat, w którym mowa, iż do sądu został wniesiony pozew na uchwałę nr 3 WZA (w sprawie: podziału GRENEVIA S.A. przez wyodrębnienie, wyrażenia zgody na plan podziału GRENEVIA S.A. i przeniesienie części jej majątku na FAMUR S.A., wyrażenia zgody na proponowane zmiany statutu spółki FAMUR S.A. oraz wyrażenia zgody na obniżenie kapitału zapasowego GRENEVIA S.A.). Wniesienie pozwu będzie papierkiem lakmusowym w sprawie porozumienia pomiędzy TDJ, a funduszami. Jeżeli go nie wniosą, możemy się szybko spodziewać komunikatu, być może o kolejnym wezwaniu. Ps. Nawet nie przeczuwacie, jak rychło chłoptaś zostanie odtrąbiony do odwrotu.
Nikomu nie rzucam koła ratunkowego. Nie wiem, skąd to przypuszczenie. Po prostu zwróciłem uwagę, że nie Ty, nie ja, i nie którykolwiek uczestnik tego forum powinien być tematem tego forum. W d.... mam, co Ty myślisz o P. W d.... mam, co P myśli o Tobie. W d.... mam, czy P odpowie na Twoje wezwanie. Mam również w d...., co ktokolwiek myśli o mnie, bo ja o swój kapitał dbam CAŁKOWICIE SAMODZIELNIE i co najważniejsze - dobrze dbam - Grenevia to ledwie dwa procent mojego portfela. Zatem zostawmy to, co jest indywidualną sprawą każdego z nas.
Wracając do tematu. Powyżej: "Wniesienie pozwu będzie papierkiem lakmusowym w sprawie porozumienia pomiędzy TDJ, a funduszami." powtórzyłeś to, co w innych słowach napisałeś już w pierwszym wpisie w tym wątku. I do tego właśnie usiłowałem się odnieść pisząc: "Ale dlaczego niby wniesienie lub nie wniesienie powództwa ma być jakimś świadectwem o dogadaniu lub nie."
Dlaczego 'Wniesienie pozwu będzie papierkiem lakmusowym w sprawie porozumienia". Wciąż nie widzę uzasadnienia. Ale tak uważasz - w porządku. Ja po prostu nie zgadzam się z tą tezą. Uważam, i pisałem to już wielokrotnie, że nie jest problemem uchwała, które przenosi coś z Grenevii na będący jej własnością Famur. Może prawnicy funduszy też tak uważają, dlatego wnieśli pozew ws. unieważnienia uchwały umożliwiającej zwiększenie kapitału Grenevii, a nie wnieśli pozwu ws. przeniesienia działalności na Famur. A może jednak to jeszcze zrobią - termin nie minął. Tak czy siak, nie widzę uzasadnienia, dlaczego wniesienie lub nie wniesienie miałoby być tym papierkiem lakmusowym. Ale skoro tak uważasz - ok. Ja się z tym nie zgadzam.
Dla mnie sprawa prosta: dotychczas każdemu sprzeciwowi na uchwałę WZA towarzyszyło złożenie pozwu do sądu, czym skutecznie blokują zamiary TDJ. Jeżeli tym razem będzie inaczej, będzie to świadczyło o tym, że się dogadali.
I kolejne kalumnie, i biegunka słowna. Po prostu wskaż nam komunikat mówiący o wniesieniu pozwu do sądu na uchwałę nr 3 WZA (w sprawie: podziału GRENEVIA S.A. przez wyodrębnienie, wyrażenia zgody na plan podziału GRENEVIA S.A. i przeniesienie części jej majątku na FAMUR S.A., wyrażenia zgody na proponowane zmiany statutu spółki FAMUR S.A. oraz wyrażenia zgody na obniżenie kapitału zapasowego GRENEVIA S.A.). Żadna normalna osoba nie miałaby problemu przyznać się do błędu: nie doczytałem, nie zrozumiałem, pomyliłem się… Lepiej jednak przejść nad tym do porządku dziennego, w końcu guru nie może się mylić.
Raz prawdę troll skrobnął... Prądozaur się nie myli, bo liczy się tylko ostateczne wezwanie a co i jak zrobią Allianz z funduszami to już ich sprawa jak słusznie zauważył Drobny i wiem, że zrobią dobrze jak zrobiły porządek z o wiele silniejszym Sebastianem gdy próbował za pół ceny zabrać CIECH z GPW... Musiał przeprosić ładnie, wypłacić dużą dywidendę z przodu i dać cenę w ponowionym wezwaniu przewyższającą wartość księgową... I tyle w temacie i tyle się liczy w GRENEVIA, że jak Tomuś chce sobie ją całą mieć, to co najmniej 6 PLN go kosztować będzie za akcję i pogódź się z tym, że te trollojęki całego stada nagonionego tu przez jaśniePana od dawna są tylko planktonem bawiącym wszystkich i tym zabawniejsze jesteście wszystkie trolle jak gniewacie się na rzeczywistość że temu wrednemu Prądozaurowi czytający pykną łapkę w górę a trolle tłuką tłuczkami ciągle aż trzeszczycie jęcząc... No dałem łapkę w górę za ten jęk ostatni gdzie naplumkałeś że Prądozaur nie może się mylić, bo ładne to i prawdziwe... Pozdrawiam każdego lejącego na detale, gdy wiadomo dwie kwestie podstawowe, że trollom pogniotła już dawno rzeczywistość głowę i że GRENEVIA już dziś jest warta ze zbrojeniówką co najmniej 7 PLN moim zdaniem i choćby Tomuś na Tomusiu skakał i trollem poganiał to Allianz dokończy robotę i nauczy go jak należy zrobić prawdziwe uczciwe wezwanie na całość akcji GRENEVIA żeby ją zabrać skutecznie z GPW, bo to 2,12 i 2,75 PLN to żart był dla naiwnych frajerów a Prądozaur sobie plumka i będzie plumkał co zechce i ile zechce i każdy robi co uważa i jak ma fantazję i potłuczony rozum to może nawet trolla czytać i robić jak mu każą trolle paprane od jaśniePana, bo przecież każdy może robić źle, ale to niemądre jednak i odradzam po prostu, bo szkoda robić sobie z mózgu wodorostów :)
„…lejącego na detale…” Według niego PODANIE FAŁSZYWEJ informacji, iż już dawno pojawił komunikat mówiący o wniesieniu pozwu do sądu na uchwałę nr 3 WZA (w sprawie: podziału GRENEVIA S.A. przez wyodrębnienie, wyrażenia zgody na plan podziału GRENEVIA S.A. i przeniesienie części jej majątku na FAMUR S.A., wyrażenia zgody na proponowane zmiany statutu spółki FAMUR S.A. oraz wyrażenia zgody na obniżenie kapitału zapasowego GRENEVIA S.A.) TO DETAL. CZŁOWIEK O ZEROWEJ WIARYGODNOŚCI. Dziękuję. Na tym się moja misja kończy.
Dobrze, że po tym jak dawniej doprowadziłem trolla do przyznania się jak to na noc robi sobie kanapki i kawę żeby postować te trollojęki na nocnej zmianie pachołków jaśniePana teraz mamy kolejne przyznanie się do tego, że jedyną misją tego trolla jest zwalczanie Prądozaura, żeby reszta trolli plumkając swoje bzdury nie napotykała na forum stanowczego oporu... Ale boli ten gupi Prądozaur co ciągle powtarza, że jego zdaniem GRENEVIA ze zbrojeniówką jest już warta realnie co najmniej 7 PLN... Bez tego byście ludziom opowiadali bezkarnie że GRENEVIA upada mając gotówki samej 1 mld PLN zgromadzony z rosnącą w kierunku 5 PLN wartością księgową i wszystkimi pozytywnymi infromacjami od własnego wiatraka do początków zbrojeniówki... Kiedy w końcu się pogodzicie z tym, że to nie Prądozaur popsuł trolli robotę na forum GRENEVIA tylko te trolle same paprane i nieudolne jaśniePanu zepsuły wszystko i to te trolle jaśniePan powinien obciążyć dodatkowymi kosztami, które w setki mln PLN będą szły coraz większe przy prawdziwym wezwaniu które wymusi Allianz za co najmniej 6 PLN moim zdaniem... Drobiazgami są te czy inne komunnikaty, te czy inne jęki trolli, to wszystko co nie wynika ze sprawozdań finansowych GRENEVIA zatem nawet plumkanie Prądozaura i pogódźcie się trolle paprane z tym, że tu nie jest sam Prądozaur... Są liczni inwestorzy indywidualni obok funduszy i każdy ma własny rozum i po prostu leją powszechnie na te trollojęki naganiające na panikę i straszące Holdingiem czy czymkolwiek innym, bo jak Drobny jasno stwierdził, to bez znaczenia czy jest Holding czy zwykła Grupa Kapitałowa bo regulacje Unii Europejskiej i ceny transferowe i sam Allianz są gwarancją tego, że chcieć to trolle i Tomuś sobie mogą, a bez zabrania całej GRENEVIA z GPW to sobie mogą popatrzyć tylko na gotówkę w GRENEVIA i na ten kurs co nie mogą go do 3 PLN nawet bez pozwolenia zbierającego wszystko powyżej grubasa zaniżyć... Pozdrawiam każdego, kto czytając trolli jęczenie widzi to co oczywiste, że już trollom i jaśniePanu się nerwy zmęczyły i cierpliwość kończy, bo widzą, że nie ma naiwnych frajerów którzy oddaliby swoje 10 za 3 a sami usiłjąc zaniżać kurs tracą trwale coraz więcej akcji powyżej 3 PLN :)
Żaden pierdozaur nie powstrzyma spadku kursu grenevia.
Sprawy w naszych sądach trwają czasami kilka lat.
Przed ogłoszeniem wyroku TDJ wyprowadzi resztę kasy ze spółki.
Następny mooondry zajęczał... TDJ wyprowadza z GRENEVIA gotówkę do tego stopnia, że już 1 mld PLN leży w GRENEVIA i bez zabrania całej GRENEVIA z GPW czemu sprzeciwia się Allianz przewodzący sojuszowi funduszy i inwestorzy indywidualni to sobie Tomuś patrzy na ten 1 mld PLN i patrzy i jedyne co sobie może zrobić nie ładujące się funduszom pod zagrożenie pozwem o działanie na szkodę GRENEVIA to straszyć naiwnych frajerów że nie będzie dywidendy przez 100 lat i trollojęczysławami wmawiać, że kurs spada i będzie spadał, gdy w pół roku wzrósł prawie 100% z 1,80 do 3,3 PLN... Patrzycie trolle paprane w lustro czasem czy tylko w tył jaśniePana gdy mu cmokacie i się pochylacie ??? Pozdrawiam widzących te trollojęki i ze śmiechu nie mogących już wytrzymać jak te trolle za srebrniki muszą się dawać d...ać :)
No każdy by się spodziewał, bo gdy troll paprany opowiada o tym, że moderator jest stronniczy, to wiadomo że troll paprany kłamie i w tym względzie a nie tylko odnośnie GRENEVIA gdzie nagania na spadki i panikę i jęczy na każdego na kogo od jaśniePana dostanie rozkaz... Pozdrawiam turlających się ze śmiechu patrząc na te wyjęczane trolle emocjonujące się nawet już pojedynczymi postami ośmieszającymi ich przed jaśniePanem, który nie będzie płacił srebrników więcej za nieudaczników co spaprały prostą rebotę na forum nawet, a może i trolle będą płacić nawet koszty większe ostatecznego wezwania które wymusi Allianz za co najmniej 6 PLN moim zdaniem :)